PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Legolas

Post by Legolas »

Ne smijem sa vama jer smatram da biste pobjegli kad bi vam neko rekao buuuu tamo! Meni za takve akcije trebaju hrabriji od vas!
Jao kako si lukav. S obzirom da se ne znamo, to "smatranje" su samod ruga riječ za "izvlačenje". Kraljević Marko otpada. Ima li bar neki Musa Kesedžija ili Dete Dukatinče?
mala-i

Post by mala-i »

Legolas wrote:
Ne smijem sa vama jer smatram da biste pobjegli kad bi vam neko rekao buuuu tamo! Meni za takve akcije trebaju hrabriji od vas!
Jao kako si lukav. S obzirom da se ne znamo, to "smatranje" su samod ruga riječ za "izvlačenje". Kraljević Marko otpada. Ima li bar neki Musa Kesedžija ili Dete Dukatinče?
Dovoljan je jedan Branković..kas se već gađamo...
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

sixfingersatellite wrote: Nema nikakvih problema. Na sljedećim protestima, koje bi trebalo organizirati u radni dan, UJUTRU, prije početka radnog vremena, treba tijelima blokirati ulaz u zgradu, pod uvjetom da smo sad svi naučili gdje se jebena zgrada nalazi! Neka se sudare sa nama, neka doću sve televizije da snime kako će nas hirurški odstraniti. Ko želi, nek mi se javi na PP, nemam šta drugo reći.

Jebite se lažni revolucionari, jebo li vas Che Guevara!
Hajde ti organizuj, molim te.
pametan si i sposoban.
uradi nesto.
dosta je ovih idealista iz fotelje koji pljuju po ljudima, koji su uradili nesto.
Jesu li ti ljudi pogrjesili u nekim stvarim? naravno
KO RADI TAJ GRJESI!

uradi nesto!
nemoj samo pametovat.
ti stani u ponedeljak i zevezi se ispred kantona
ja cu takodjer
u 7 i 15, sutra! hoces?
hajmo!!!

ako mislis da nesto treba organizovat, organizuj
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ajme momci, pa tako zavezane, samo vas odnesu :D

neka vas, ba... 'nako... da moRete hodat' :D pametnije je :D
Last edited by Bea_Trix on 09/03/2008 16:52, edited 1 time in total.
damirm

Post by damirm »

Bea_Trix wrote:ajme momci, pa tako zavezane, smo vas odnesu :D

neka vas, ba... 'nako... da moRete hodat' :D pametnije je :D
Mogu ti rec i jeste. Izgubi se i koje kilo. Steta sto nas narod, osim onih par hiljada, jos nije shvatio da osim ostavke nesposobnih, moze i rekreacijom profitirati. :D :lol:
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

ma nek me nose :D

ali reci cu ovo!
svako ko odustane sad, odustaje na svoju odgovornst!
svak ko odustane sad nema pravo da krivi druge ljude, posebno ne one koji citav prosli mjesec zrtvovali svoje vrjeme da animaraju ljude.

Vidim da ljudi mjesto da preuzmo odgovornost i inicijativu i pomognu ovim ljudima koji su na izmaku snage.
Mjesto da potapsu po ledjima i kazu 'svaka cast, dobro ste odradili, evo ja cu vam pomoci', pljuju po njima!

Svako ko odustane može samo krivit sebe i nikog drugog.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Mislim da vise ne treba nepotrebno rasipati energiju na dokazivanje i raspravu sa vrlim demagozima. Ko je htio do sada, mogao je ucestvovati i u kreiranju protesta, a i prisustvovati.

Ovu temu treba zakljucati, a paznju usmjeriti na organizaciju novih protesta, postoji otvorena tema za proteste 07.Aprila.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

bravo, tako je.

dakle, za cijeli prosli mjesec, svaka cast svima :) bilo je odlicno :)

i sada dalje... :)
Asana

Post by Asana »

Svaka analiza efekata do sada uradjenog je dobro dosla. Samo bez vrijedjanja... nije lose za amatere, pa ja samo kazem - cestitam! Jer i moj se doprinos svodio na palamudjenje po forumu, prisustvo i agitiranje za prisutvo na protestima, a vidjela sam tamo puno drugih ljudi koji su radili puno konkretnije i kreativnije stvari.

Malo sam zasicena s tim "govorim-vam-sta-da-radite-a-vi-necete-da-me-slusate" postovima. Ovdje nema sefa koji ima zadnju rijec. Ako su nenasilni protesti okupili nekoliko desetina ljudi oko organizacije, a par hiljada svaki put kada je bila predvidjena povorka, onda ce se mozebit' naci barem isto toliko ljudi za i tu drugu, efektniju varijantu protesta.

Ne znam samo zasto ocekujete da to budu isti ljudi. Imate valjda istomisljenike ... kao sto rece neko, uvezite se na ovom ili nekom drugom forumu na ovom virtualnom dunjaluku, pa sugerirajte i drugima gdje da dodju i sta da rade. Siroke su mogucnosti djelovanja ...
Pearl

Post by Pearl »

od raznih ego tripova me glava zaboli...

ako je najveci problem sto je "on" htio ovako, a "oni" uradili onako, a opet "mi" uradismo nesto lijevo, sto "vi" ne biste nikada...

onda neka "mi", zajedno sa grupacijom "on"-ova koje skupe naprave nesto drugacije... 10 grupa od po 1000 ljudi u razlicitim dijelovima grada/drzave koji se bune, svaka na svoj nacin, bi imale zasigurno veci efekat nego hrabro palamudjenje preko tastature...
jasminasab

Post by jasminasab »

Ruljo moja draga, jeste li vidjeli danas lijepog dana? :-)

Grlim ja vas sviju, a sad kljucam. Izvolite se preseliti na novu temu.
Locked