PROSTOR.BA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hera

#1 PROSTOR.BA

Post by Hera »

Cao ljudi!
Da li znate nesto o agenciji nekretnina - PROSTOR? Nalaze se kod principovog mosta, cine se u redu, ali kako da covjek vjeruje ikome nakon skandala tipa Pelaka? Unajmiti agenciju za prodaju stana jeste lakse, ali sta ako su neki muljatori? Cijenim svaki info koji imate, hvala!!
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Nemam iskustva sa agencijama, ali u pravu si... opasno je
Iz licnog iskustva ti mogu reci da je odlicna stvar kupiti oglase i raditi selekciju najprije telefonom, a onda pregledom odabranih stanova. Time ces izbjeci proviziju, opasnost da te prevare, a ujedno ces vjerovatno pronaci puno bolju ponudu nego preko agencija...
Mi smo obisli 30-tak stanova i kada sam usla u stan (ciji smo sada ponosni vlasnici) znala sam odmah da je to to sto trazim. Mojoj sreci nigdje kraja!!! :razz: Sretno ti sa potragom ;-)
gradimo

#3 Re: PROSTOR.BA

Post by gradimo »

Po meni je najbolje objaviti oglas o kupovini - jer ipak onda ti biraš ko je pogodan a ko ne. Osnovna stvar u svakom poslu jeste kupca / dobavljača dovesti na domaći teren i preuzeti inicijativu. Napiši kriterije šta ti je bitno i ocjenjuj jednog po jednog, bez subjektivnih i paušalnih ocjena - zbroji bodove i to je to.
Post Reply