PROSJEK....
-
axel-one
#1 PROSJEK....
Ja evo pod stare dane odlucila upisivat fax
ali vec sam toliko ostarila da vise i ne znam kako se racuna prosjek,sta s cime pomnoziti,podijeliti,oduzeti.Jel`bi mi neko to mogao malo pojasniti????
- terra_incognita
#2 Re: PROSJEK....
Nadajmo se da ćeš neke društvene nauke 
Šalim se
Šalim se
-
ronhill
#3 Re: PROSJEK....
ako ne upisujes fax gdje nema prijemnog vec se pise pismena (skupljaju dodatni bodovi) zanemari te bodove
samo polozi prijemni
samo polozi prijemni
- harač
#4 Re: PROSJEK....
sabereš sve ocjene sa godine i to podijeliš sa brojem predmeta. to uradiš za sve četiri godine, a onda sabereš prosjeke četiri godine i podijeliš sa četiri. to je ako se ja dobro sjećamaxel-one wrote:Ja evo pod stare dane odlucila upisivat faxali vec sam toliko ostarila da vise i ne znam kako se racuna prosjek,sta s cime pomnoziti,podijeliti,oduzeti.Jel`bi mi neko to mogao malo pojasniti????
- nellington
#5 Re: PROSJEK....
Zvanično bolonjski prosjek se računa množenjem svake ocjene sa brojem ECTS bodova koje predmet nosi, sabiranjem svih tako dobijenih vrijednosti i dijeljenjem ukupnim brojem ECTS bodova u dosadašnjem školovanju. Međutim, to niko tako ne računa 
@harač: ja cijeli svoj život računam tako što saberem sve ocjene i podijelim brojem svih odslušanih predmeta - ne po godinama. Znači, ipak idu prosjeci po godinama...
@harač: ja cijeli svoj život računam tako što saberem sve ocjene i podijelim brojem svih odslušanih predmeta - ne po godinama. Znači, ipak idu prosjeci po godinama...
- mgogic
#6 Re: PROSJEK....
Mislim da trazi prosjek ocjena u srednjoj skoli, tako da joj bolonjski i ne treba!
- harač
#7 Re: PROSJEK....
ovo je bilo za srednju školu. ma to tvoje je tačno, ja đaba komplikujem. sabrati sve ocjene i podijeliti sa brojem predmetanellington wrote:Zvanično bolonjski prosjek se računa množenjem svake ocjene sa brojem ECTS bodova koje predmet nosi, sabiranjem svih tako dobijenih vrijednosti i dijeljenjem ukupnim brojem ECTS bodova u dosadašnjem školovanju. Međutim, to niko tako ne računa
- nellington
#8 Re: PROSJEK....
Sorry, ja pogrešno pročitao pitanje 
- EdoFmjam
#10 Re: PROSJEK....
Ovaj zadnji prijemni (nebitno koji frax) je pokazao da uspjeh iz srednje uopste nije bitan,ako na prijemnom ne skupis 24 boda od mogucih 40 (znaci 60 % moras tacno uraditi) pušiona si(citaj:nisi primljen/a) da si ucenik/ca generacije
Licno iskustvo,prosjek za 4 godine 4.92,nisam polozio prijemni - nisam primljen
Jedan drugi lik je im'o prosjek mozda jedno 3.1 i primljen,skupio 24 boda(nebitno kako ali je skupio)
Sto se tice teme,kako se racuna prosjek
Uzmes prvu godinu i saberes zakljucne ocjene pa podijelis sa brojem predmeta i tako svaku sljedecu godinu.
Recimo u prvom ti izadje 4.5,drugom 4,trecem 5.0,cetvrtom 3.5
sad to saberes i podijelis sa 4
Dobijes konacan prosjek koji se mnozi sa 10
ja imo 4.92 prosjek X 10 = 49.2
onda imas dodatnih 10 bodova(maximalno) na predmete koji su "vazni" za taj fax koji upisujes,na masinstvu recimo matematika i fizika
i treci ali i eliminatorni kriterij je prijemni,bez 24 boda ostvarenih na prijemnom na ovo sve se mozes popišat
Licno iskustvo,prosjek za 4 godine 4.92,nisam polozio prijemni - nisam primljen
Jedan drugi lik je im'o prosjek mozda jedno 3.1 i primljen,skupio 24 boda(nebitno kako ali je skupio)
Sto se tice teme,kako se racuna prosjek
Uzmes prvu godinu i saberes zakljucne ocjene pa podijelis sa brojem predmeta i tako svaku sljedecu godinu.
Recimo u prvom ti izadje 4.5,drugom 4,trecem 5.0,cetvrtom 3.5
sad to saberes i podijelis sa 4
Dobijes konacan prosjek koji se mnozi sa 10
ja imo 4.92 prosjek X 10 = 49.2
onda imas dodatnih 10 bodova(maximalno) na predmete koji su "vazni" za taj fax koji upisujes,na masinstvu recimo matematika i fizika
i treci ali i eliminatorni kriterij je prijemni,bez 24 boda ostvarenih na prijemnom na ovo sve se mozes popišat