Prosjaci
- animals
#3 Re: Prosjaci
Mislim, ozbiljno...
sve bi ih zatro u tri lijepe..
sve bi ih zatro u tri lijepe..
- mayab
#4 Re: Prosjaci
Kakve ima veze tema prosjaka sa religijom 
-
wolfie
#5 Re: Prosjaci
Pa nije da nema, svi prose pod krinkom religije.mayab wrote:Kakve ima veze tema prosjaka sa religijom
- Nomad123
#6 Re: Prosjaci
mayab wrote:Kakve ima veze tema prosjaka sa religijom
Mislim da ima kod vecine ljudi, nesvjesno da, ali ipak ima. Reakcije na prosjake mogao sam da primjetim su odvratne u nAs, s'toga otvorih temu da proZborimo o tome
- sunceKOtepsija
#7 Re: Prosjaci
https://www.doznajemo.com/post/novinar- ... u-sarajeva
za sat 15 km-s tim sto se zaa ovakav posao odabiru djeca, starci (pravi ili lazni invalidi itd) znaci neko ko izaziva empatiju i ko moze da zaradi znatno vise (pazljivo se odabire odjeca i dr
za sat 15 km-s tim sto se zaa ovakav posao odabiru djeca, starci (pravi ili lazni invalidi itd) znaci neko ko izaziva empatiju i ko moze da zaradi znatno vise (pazljivo se odabire odjeca i dr
-
RNG_25
#8 Re: Prosjaci
Oni koji nenametljivo prose najvjerovatnije imaju i objektivnu potrebu za time. Drugi su druga priča...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9 Re: Prosjaci
znal iko storiju onog čiče što stoji ispred farine svako jutro
dal dati ili ne dati
dal dati ili ne dati
- Dope_Man
#10 Re: Prosjaci
Ne vidim bas otkud ova tema ovdje, mada je cini mi se neko vec slicnu pokretao. Uglavnom, oni kojima zaista treba te nece vuci za rukav, ali takvih je zaista malo. Ovo sto vidimo ispred trznih centara i drugih prometnih mjesta (Ferhadija, pjesacki most na Vilsu, Zavod za zdravstveno osiguranje, SCC...) to su sve profesionalci i njih treba samo ignorisati.
- Idemedosumom
#11 Re: Prosjaci
Ako se djela vrednuju spram našeg nijjeta, onda nije naše da ulazimo u to koji prosjak je pravi, a koji je lažni/profesionalac. Dadni koliko si u mogućnosti i zaboravi na to.
Naravno, ako se iz nekog razloga za neke sigurno zna da su varalice, onda takve treba izbjegavati.
Naravno, ako se iz nekog razloga za neke sigurno zna da su varalice, onda takve treba izbjegavati.
- Jack Be Nimble
#12 Re: Prosjaci
Pa sve religije uvijek prose za parama, ali to nazovu "donacije".mayab wrote:Kakve ima veze tema prosjaka sa religijom
-
broj dva
#13 Re: Prosjaci
Zivim u Oslu, ovdje je puno prosjaka iz rumunije. Dodju bez vize, kao EU turisti i organizovano prose.
Imaju podjeljenje kvote (zna se ko je ispred koje stanice, koje trgovine, centra..i tu su dan za danom)
Ima stariji i mladji,muski i zenski, nema djece (oduzimaju norvezani djecu ako vide da djeca prose) i veoma malo bogalja.
U principu dajem jednom koji ima kvotu ispred "moje" trgovine, dobije nesto malo svaki drugi put. Malo smo se i upoznali, ima dvoje male djece u Rumuniji, nema posla, nema bas neki uslova da zaradi. Nije ni ljen, hoce pocistit snjeg ispred "svoje" radnje, poslagat kolica i slicno...
Ponekad razmisljam kako im ne treba davati, jer dosli su kao turisti, dolaze iz jebene EU, neradnici ovakvi onakvi...(i sigurno ih ima koji ne zasluzuju) pa im onda vidim oci i pomislim da su i oni samo ljudi kao i ja i zapitam se sta bi ja radio da sam u istoj situaciji, kako bi ja prosao u zivotu da sam rodjen u ciganskoj porodici.. Dovoljno sam nesavrsen da moj merhamet i empatija ovise od mog raspolozenja i broja neplaceni racuna. Sumnjam da nesto puno dnevno dobiju, malo ko i ima casha u dzepu vecinom sve ide na karticu.
A zaista ne znam zasto je ovo na podforumu "religija".
Imaju podjeljenje kvote (zna se ko je ispred koje stanice, koje trgovine, centra..i tu su dan za danom)
Ima stariji i mladji,muski i zenski, nema djece (oduzimaju norvezani djecu ako vide da djeca prose) i veoma malo bogalja.
U principu dajem jednom koji ima kvotu ispred "moje" trgovine, dobije nesto malo svaki drugi put. Malo smo se i upoznali, ima dvoje male djece u Rumuniji, nema posla, nema bas neki uslova da zaradi. Nije ni ljen, hoce pocistit snjeg ispred "svoje" radnje, poslagat kolica i slicno...
Ponekad razmisljam kako im ne treba davati, jer dosli su kao turisti, dolaze iz jebene EU, neradnici ovakvi onakvi...(i sigurno ih ima koji ne zasluzuju) pa im onda vidim oci i pomislim da su i oni samo ljudi kao i ja i zapitam se sta bi ja radio da sam u istoj situaciji, kako bi ja prosao u zivotu da sam rodjen u ciganskoj porodici.. Dovoljno sam nesavrsen da moj merhamet i empatija ovise od mog raspolozenja i broja neplaceni racuna. Sumnjam da nesto puno dnevno dobiju, malo ko i ima casha u dzepu vecinom sve ide na karticu.
A zaista ne znam zasto je ovo na podforumu "religija".
- problemnatravunu
- MarlboroGold
#15 Re: Prosjaci
Sjedneš u kafić, pa dođe jedan, onda drugi pa treći... ako ne daš, krene klasično "daBogdanje".