oduvijek sam bila darezljiva prema onima koji nemaju...pomozi ovako pomozi onako...na dobrinji, na staroj pijaci je radio jedan Cigo i imao je tombolu...za one koji ne znaju, pijacarska tombola je bila DAS DINAR izvuces kovertu i mozda nesto i dobijes....
i tako sam ja redovno, bukvalno svaki dan kod njega uzimala makar tri koverte...bilo mi ga zao...
sve do jednog vruceg ljeta na Jadranu...1989.godina....
ja se truckam vozom pa busom, a moj Cigo fura u mecki...
e tu prestanem pomagati njega....
nanama i dedama koji prose, a vidis da fakat nemaju, uvijek dam ili pare, ili cesce kupim kafe secera i ulja, ma sitna lova....
ima onaj dedica, prodaje priglavke na ulazu u stakleni grad...cak sam ga jednom prilikom odvela na kafu...pa mi je ispricao kako je ozenio plavku, plaha bila al bolesljiva...i kaze "eh da sam ozenio Maru, ne bih se brinuo ovoliko..Mara je crnka, krsna, ima je sta, a ova moja k'o pahuljica"... nakupovala sam kod njega priglavaka za siru i dalju familiju...i dan danas, kad prodjem, kupim mu makar sok i dvije kutije cigara...i upitam ga za njegovo i zenino zdravlje... a deduka umiljat pravo...
i tako, medo i ja setamo carsijom, naidjemo na onog ciku kojem vjecno fali 14 KM za lijekove (sad je presao na 12KM) nam prilazi, ja se fatam dzepa i izvadim jedinu kovanicu u dzepu, pola marke i dam mu...nastavimo mi setnju i ja osjetim kovanicu kako profura izmedju mene i mede....
Fakat ne kontam...
--------------------------------
garant ste imali slicna sikustva, trazila sam po forumu al ne nadjoh temu...
BTW, sta je sa malom Sabinom kod Centrala?