Prosinecki

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

threshold

#26 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by threshold »

Mahalac wrote:Kada je tamo sve tako dobro i poslozeno kako treba a kad je kod nas sve tako lose gsn.Pejakovicu seli se tamo i tamo prosipaj svoju pamet i kulturu.
Puko si gsn.Pejakovicu i vise na tebe niko ne racuna jer si sam sebe srozao na mjesto na kojem jesi.
Svjestan si i ti toga dok si svoju poziciju nasao u stranci za boljitak :shock:
Iznjeo si gomilu gluposti i jos samo u emisijama Mate Djakovica mozes prosipati svoje bisere jer te i Adil/ntv99 skinuo s repertoara.
Jedino ti jos ostaje televizija tvog uvazenog prijatelja premijera Dodika...tamo ces zavrsiti.

A mozda bi i bosnjaci trebali etnicki ocistiti teritoriju kao neki na koje se pozivas i napraviti sistem po mjeri koji je po tebi uzoran i funkcionalan da bi tebi bilo potaman.

Zao mi te Pejakovicu, dokle si se srozao.
gledo djapovica?

meni ga nije zao, ja ga mrzim, u ime naroda ga mrzim.
kurty

#27 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by kurty »

nellington wrote:Oho vam se kad sad Pejaković zovne rudare iz Breze, Kaknja... :D
a jeste vise dosadni s Brezom :D :D
addem

#28 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by addem »

Gospoda Ministarka wrote:
Pera Trta wrote:
dogfartbig wrote:U ime naroda.......o cemu taj covjek prica........a voza Tuarega od 100 milja...........
To on vozi u ime naroda :D
:lol:
Nista bolje od Tuarega u ime naroda. Kako ga je kupio sa 700 maraka penzije? Mozda bude uskoro direktor Narodnog Pozorista u Banjaluci. Moze mu Mile srediti poslije izbora.
therrarrius

#29 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by therrarrius »

:shock:
Kako smo nisko pali.
Jebote u ovoj zemlji covjek ne smije imati svoje misljenje, jos ako je ispravno, ako se ne svidja pojedinim anamo onima, odma se nalazi pod giljotinom ''moralne mase''.
Covjek koji se SJETIO spomenuti ljude sa margine, vama je palo u oci to sto on vozi tuarega :? Cudi me, mozda bi trebao voziti biciklo? Sta to vozi krema naseg ''drustva'', ''kulturne velicine'' koje su vama po ukusu? Peglice?
Ko se od tih ''velicina'' sjeti ljudi koji zive na margini? NIKO, boli ih neka stvar za njih.
Zanimljiva je ovo zemljica, dok pleses kako narod hoce onda si ''funny'' i zabavan, fin i uljudan, a cim pocnes kritikovati ono sto i JESTE za kritikovati odmah se javlja ''savjest''.

Ljubomora je cudo :bih:
MrMaliJoe

#30 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by MrMaliJoe »

Mahalac wrote:Kada je tamo sve tako dobro i poslozeno kako treba a kad je kod nas sve tako lose gsn.Pejakovicu seli se tamo i tamo prosipaj svoju pamet i kulturu.
Puko si gsn.Pejakovicu i vise na tebe niko ne racuna jer si sam sebe srozao na mjesto na kojem jesi.
Svjestan si i ti toga dok si svoju poziciju nasao u stranci za boljitak :shock:
Iznjeo si gomilu gluposti i jos samo u emisijama Mate Djakovica mozes prosipati svoje bisere jer te i Adil/ntv99 skinuo s repertoara.
Jedino ti jos ostaje televizija tvog uvazenog prijatelja premijera Dodika...tamo ces zavrsiti.

A mozda bi i bosnjaci trebali etnicki ocistiti teritoriju kao neki na koje se pozivas i napraviti sistem po mjeri koji je po tebi uzoran i funkcionalan da bi tebi bilo potaman.

Zao mi te Pejakovicu, dokle si se srozao.

Očito si se prepoznao u svim njegovim riječima, a istina boli. Nisam baš siguran da li se zezaš sa ovim temom ili si fakat ozbiljan. Ako si fakat ozbiljan onda si Bošnjo s dna kace sa logikom : BIĆE BOLJE; ŠUTI I TRPI; nek je naš pa makar i od g...ana i sl. Navedi mi barem jednu stvar koju je rekao u emisiji a da je možeš argumentovano srozati. Samo jednu.
Kad govoriš o gosp. Josipu Pejakoviću, trebaš se ustati jer je više uradio sa jednim serijalom za našu bijedu nego 14god, vlasti ovih aktuelni. On je gromada od čovjeka koji dosljedan multietničnoj Bosni od početka rata pa do dana današnjeg za razliku od onih kojima multietičnost uglavnom služi kao ukras u rečenici ili u stranci.
Moram priznati da ti nick odlično stoji barem prema ovo do sada pročitanom, ti si mahalac kojeg ne treba uzimati za ozbiljno ali sam jednostavno morao reagovati na ovaj očigledan primitivizam i zatucanost !

Žao mi te Mahalac, jer si ostao na literaturi KAPETANA MARKA i zato si takav, žao mi te, onako iz srca !
addem

#31 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by addem »

therrarrius wrote::shock:
Kako smo nisko pali.
Jebote u ovoj zemlji covjek ne smije imati svoje misljenje, jos ako je ispravno, ako se ne svidja pojedinim anamo onima, odma se nalazi pod giljotinom ''moralne mase''.
Covjek koji se SJETIO spomenuti ljude sa margine, vama je palo u oci to sto on vozi tuarega :? Cudi me, mozda bi trebao voziti biciklo? Sta to vozi krema naseg ''drustva'', ''kulturne velicine'' koje su vama po ukusu? Peglice?
Ko se od tih ''velicina'' sjeti ljudi koji zive na margini? NIKO, boli ih neka stvar za njih.
Zanimljiva je ovo zemljica, dok pleses kako narod hoce onda si ''funny'' i zabavan, fin i uljudan, a cim pocnes kritikovati ono sto i JESTE za kritikovati odmah se javlja ''savjest''.

Nema bash logike da se zalis na penziju od 700 maraka a vozas Tuarega od 100.000. Nedavno je i Slobodna Bosna pisala o njegovom pokusaju otimacine stana u ulici Kosevo. Mislim lik nije cist nema sanse.
therrarrius

#32 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by therrarrius »

addem wrote:
Kako smo nisko pali.

Nema bash logike da se zalis na penziju od 700 maraka a vozas Tuarega od 100.000. Nedavno je i Slobodna Bosna pisala o njegovom pokusaju otimacine stana u ulici Kosevo. Mislim lik nije cist nema sanse.
Gašijevi mu nisu ravni :roll:
MrMaliJoe

#33 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by MrMaliJoe »

addem wrote:
Jesi li ga ti izabrao da bi mu mogao suditi. Šta vozaju naši ministri i parlamentarci? I objavi mi taj članak da ne pričamo onako u prazno. Mogu i ja za tebe reći da si kriminalac i da si pokušao otimačinu na Grbavici!
law2

#34 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by law2 »

dinGospo
MrMaliJoe

#35 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by MrMaliJoe »

therrarrius wrote:
addem wrote:
Kako smo nisko pali.

Gašijevi mu nisu ravni :roll:
Nema, čovjek se nakrao kao Branković ili Sado reketaš. :roll:
opa22

#36 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by opa22 »

jebo te kako smo mi pogana populacija, sta ste se okomili na covjeka, sta ima 700KM mirovine, pa nije tek tako postao umirovljenik, sto je radio prije mirovine vjerojatno je imao posao kojim je se bavio pa zaradio za tog toarega kojeg svi spominjete, a ne pitate se od kud vasem susjedu ili ne znam ti kome neki dobar auto a znate da je cetveroclana obitelj a samo jedno radi....ajde ne ser.ite vise po pejakovicu nitko vam ne valja od postenog radnika do kriminalne vlasti
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#37 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Pera Trta »

MrMaliJoe wrote:
addem wrote:
Jesi li ga ti izabrao da bi mu mogao suditi. Šta vozaju naši ministri i parlamentarci? I objavi mi taj članak da ne pričamo onako u prazno. Mogu i ja za tebe reći da si kriminalac i da si pokušao otimačinu na Grbavici!
Ministri voze službena auta, a i da voze svoja, znamo kolike su im plate, a znamo da su i većina njih lopovi.
Koliko ja znam, ova osoba nema stalnog zaposlenja, a sve i da ima, u našoj zemlji nijedan umjetnik ne bi mogao od plate za cijeli radni vijek zaraditi 100 000 km za auto.
Topla voda

#38 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Topla voda »

jos sad kad se krene koristiti hidropotencijal....pa krene lova kapati :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#39 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Pera Trta »

opa22 wrote:jebo te kako smo mi pogana populacija, sta ste se okomili na covjeka, sta ima 700KM mirovine, pa nije tek tako postao umirovljenik, sto je radio prije mirovine vjerojatno je imao posao kojim je se bavio pa zaradio za tog toarega kojeg svi spominjete, a ne pitate se od kud vasem susjedu ili ne znam ti kome neki dobar auto a znate da je cetveroclana obitelj a samo jedno radi....ajde ne ser.ite vise po pejakovicu nitko vam ne valja od postenog radnika do kriminalne vlasti
Imao je "posao"...slobodni umjetnik.
opa22

#40 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by opa22 »

sto kao umjetnik se ne moze zaraditi lova????
Pera Trta

#41 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Pera Trta »

opa22 wrote:sto kao umjetnik se ne moze zaraditi lova????
U Bosni? Zezaš me? :)
law2

#42 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by law2 »

Pera Trta wrote:
hmm..zavisi sta podrazumjevas pod umjetnoscu
opa22

#43 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by opa22 »

naravno da ne zezam...pa zaboga nije BiH neka Tunguzija gdje apsolutno nitko ne cijeni umjetnost, moj striko je crtao slike i prodavao ih pa sada uziva u svojoj kuci u Dubrovniku...nikad se nije nicim drugim bavio niti ima vise od osam razreda osnovne, ali ima talenat za crtanje i taj svoj talenat je dovoljno rano prepoznao i poceo ga pretvarati u novac
XXS

#44 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by XXS »

Kakva pogana zemlja. Zlocin imati dobar auto.

Pa jel' Pejakovic radio u kakvim drzavnim sluzbama pa da mu se brk omastio o kakve zajednicke pare od kojih je kupio auto?

A sto se tice pokretaca teme, mogu samo reci da je pravi Karadzicev pionir. Raso se svako jutro moli bogu da je vise takvih.

Men' se cini bog ga slusa.
Pera Trta

#45 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Pera Trta »

law2 wrote:
Pera Trta wrote:
hmm..zavisi sta podrazumjevas pod umjetnoscu
Mogao je zaraditi prije rata od onih svojih predstava.
Poslije rata je glumio u ČAK jednom filmu (a prije rata valjda u dva) i imao jednu monodramu, koju je igrao uglavnom na predizbornim skupovima SDP-a za izbore 2004.
Pravi način da se zgrne bogatstvo, nema šta :D
Pera Trta

#46 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Pera Trta »

XXS wrote:Kakva pogana zemlja. Zlocin imati dobar auto.

Pa jel' Pejakovic radio u kakvim drzavnim sluzbama pa da mu se brk omastio o kakve zajednicke pare od kojih je kupio auto?
Pa odakle mu onda, ima li biznis neki, jeli industrijalac, vlasnik lanca tržnih centara, građevinskih firmi...koji li je đavo?
opa22

#47 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by opa22 »

a sto on nema djecu zenu koji donose novac doma?
therrarrius

#48 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by therrarrius »

XXS wrote:Kakva pogana zemlja. Zlocin imati dobar auto.

A sto se tice pokretaca teme, mogu samo reci da je pravi Karadzicev pionir. Raso se svako jutro moli bogu da je vise takvih.

Men' se cini bog ga slusa.
Konacno da se mi slozimo oko necega :D
Na kraju krajeva, kako se tema o ''gnusnoj'' izjavi ''gnusnog'' Pejakovica pretvorila u pricu o njegovom auto i penziji?
Molio bi pokretaca teme, pod uslovom da je jos u ovoj vasioni, da nam odgovori na ovo pitanje.

Jos nesto, koliko vidim u ovih par stranica klasicnog bljuvanja po covjeku, niko, NIKO nije niti pokusao negirati ono sto je Pejakovic izjavio, pa hajde, ako je ta izjava tako neistinita onda je i raskrinkajte jasnim i cistim argumentima.
MrMaliJoe

#49 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by MrMaliJoe »

Pera Trta wrote: Mogao je zaraditi prije rata od onih svojih predstava.
Poslije rata je glumio u ČAK jednom filmu (a prije rata valjda u dva) i imao jednu monodramu, koju je igrao uglavnom na predizbornim skupovima SDP-a za izbore 2004.
Pravi način da se zgrne bogatstvo, nema šta :D
Jel to nije imao kome igrati pa je morao SDP-u?
Pera Trta

#50 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Pera Trta »

Ne znam jeli morao, znam da je igrao na njihovim predizbornim skupovima u raznim mjestima BiH.
Locked