Prosinecki

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Mahalac

#1 Prosinecki

Post by Mahalac »

Pise se o necemu sto nije bila tema a sto me ne interesuje, uvrede cu otrpiti, eto vam pa pisite.
Molim kljuc!
Last edited by Mahalac on 19/08/2010 20:57, edited 2 times in total.
opa22

#2 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by opa22 »

kakve ovo veze ima s medijima??
casper_

#3 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by casper_ »

Čovjek je u potpunosti u pravu.
Sviđalo se to nekom ili ne.
opa22

#4 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by opa22 »

pa to je sad diskutabilno da li je u pravu ili ne, nisam uopce gledao emisiju, no mislim da je fulio prostor gdje ce se o tome raspravljati...iskreno se ispiracam ako grijesim
dezurni_ucenik

#5 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by dezurni_ucenik »

mozel ko da preprica sta je pejakovic tacno rekao..nisam gledao
samo malo

#6 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by samo malo »

Bezbeli da je rek`o kako u Federaciji nije med i mlijeko, demokratija, multikulturalna oaza bratstva i jedinstva koja krupnim koracima napreduje ka skandinavskom standardu zivota i tako dalje.
BiH-x

#7 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by BiH-x »

CVIKERASH wrote:mozel ko da preprica sta je pejakovic tacno rekao..nisam gledao
+1?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Chmoljo »

:-) ja sam malo gledao... iako imam generalno imam pozitivno mišljenje o njemu zbunio me pričom kako on ima 700 i kusur marak penziju, "a neki tupko u parlamentu dvije hiljade"...

a onda Mato (također tupko) ga pita da li se planira baviti politikom. kaže Pejaković: "Pa ja sam na listi NS Radom za boljitak"... Mato: "Pa ja to nisam znao..." :-) :-) :-) :-) :-)

i na pitanje što bi se za njega glasalo ostao mi je... onako... kontradiktoran, jer je ispalo da je tu da i on uzme 2000 km penziju :roll: :roll: :roll: a opet imam osjećaj da je njemu više povrijeđena sujeta (s razlogom) da neko nepismen tako lako dobije toliki novac... :roll:
BSn

#9 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by BSn »

samo malo wrote:Bezbeli da je rek`o kako u Federaciji nije med i mlijeko, demokratija, multikulturalna oaza bratstva i jedinstva koja krupnim koracima napreduje ka skandinavskom standardu zivota i tako dalje.

lik nista osim istine nje rekao. kako imamo bosnjacke stranke koje se prodaju pod multinacionalne, a nisu nista do jednonacionalne, kako je u rs-u lakse, jer oni, ipak, imaju premijera koji je na vrhu vrha vlasti, a ne kao "nas" koji ne moze nista ni uraditi i da hoce, posto je samo marioneta.

kad je pejakovic treb'o - tad je valj'o. sad ne treba, jer on ide po bosnjackim vukohebinama i pokazuje i zna kako zive bosnjaci po tim vukohebinama, dok u sarajevu ta prica ne prolazi i udar je na cistocu bosnjastva, jer ko to kaze ko to laze da bosnjaci nisu multi-kulti, da ne znaju ni za sta su se borili, a kamo li sta su dobili, da su i oni krivci za trenutno stanje, da sami sebe unistavaju bolje nego ovi drugi, treci, peti, deseti. nije on pricao o bosnjacima, nego o ovom nasem dijelu geta sto se mutli-kulti zove, al' nekome istina smeta, ocito.
rece covjek da "on meni nema bosne" vise ne prolazi i da je monodramu pregazilo vrijeme, jer bosne vise ni nema, barem ne one iz monodrame. ima samo nesto novo, nesto sto su zdruzenim snagama napravili jedni, drugi i treci, al' sto ocito bosnjaci nece da priznaju.
multi-kulti, a kamo li inter-nacionalne bosne vise nema, al' eto nekima je uvreda da im kazes ono sto i sami treba da vide.

zivjele ublehe!
extraordinary

#10 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by extraordinary »

Kamo sreće da nam je više Pejakovića.
samo malo

#11 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by samo malo »

Ok, lijepo da je rekao istinu, ali malo mi smijesno da on glumi moralnu vertikalu a poznat je onaj slucaj sa tudjim stanom kojeg je pokusao oteti... ili zena/nova vlasnica stana laze, ne znam, ko bi tu vise bio pametan.
extraordinary

#12 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by extraordinary »

Pejaković je za BiH napravio puno više nego što će oni koje je kritikovao ikad napraviti.
innovision

#13 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by innovision »

nije se trebao mijesati u politiku svojim nekim ulaskom u stranku/stranke
ali je covjek potpuno upravu...

mene najvise nervira taj neki pogresni patriotizam i dobro je rekao nas je pa makar da je od govana,e pa kod mene nije tako hebat ga ako i on mene hebe kako stigne
BiH-x

#14 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by BiH-x »

BSn wrote:multi-kulti, a kamo li inter-nacionalne bosne vise nema, al' eto nekima je uvreda da im kazes ono sto i sami treba da vide.
Cudno, kada ovo kazu Bosnjaci na ovom forumu, onda su narodni neprijatelji i velikobosnjacki nacionalisti (iliti fildzanisti) :lol:

Inace, slazem se, naravno, sa Pejakovicem; multivitaminski Bosne nema.
sa obzirom na...

#15 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by sa obzirom na... »

Taj covjek ocigledno , nicim izazvan, zivi u zabludi o vlastitoj vaznosti.
Sada kakav moras biti narcis, u slucaju kad si samo glumac, da se smatras sposobnim da budes u najvisem organu drzave (ko ne zna, na prvim izborima Pejakovic se kandidovao za člana predsjednistva )
Sad ce neki reci, kad mogu ovi krkani sto ne bi mogo i on, sve je to u redu, ali osim sto je javna licnost ja ne znma ni za jedan drugi kvalitet koji bi ga preporucio da ja uvazam ono sto on ima da kaze, nista vise od misljenja prosjecnog gradjanina koga na ulici sretne neka TV ekipa..
pemanapemani

#16 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by pemanapemani »

Između ostalog je naglasio da je ostao isti onaj čovjek iz aprila 1992. kada je pozivao ljude da izađu na ulicu i brane BiH, da nikad nije prihvatao da se o našoj sudbini odlučuje u Zagrebu, Beogradu ili bilo gdje drugo do u BiH. Također, naveo je da ne može biti "prostitutka" koja je malo u kazališnoj četi HVO-a, pa malo poziva JNA da sjebe teroriste, malo cuga, onda je malo vjerrnik, pa malo više vjernik, reklamožder i na kraju desničarski ministar. Rekao je da mu je premijer RS prijatelj, te da su oni kojima najviše smeta RS aminovali njeno postojanje svojim potpisom...
Jebi ga, Josip ne valja jer se kurči po povratničkim i nepovratničkim selima obilazeći vile sa poljskim halama obnovljene od donatorske love,koja je do posljednjeg pfeninga završila u krovnim konstrukcijama od mahagonija koje su redom dobili borci kojima su srušene kuće, a koji su ostavili dijelove tijela u bosanskim gudurama da bi neki danas mogli Pejakovića slati u neke stvari.

Zemlju nam sjebaše papci, pravi smo, glupi smo Bosanci.
Comrad

#17 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Comrad »

Pejaković je apsolutno upravu. Nasi su ljudi nepismeni, neupuceni, zive u neznaju i zaboli ih neka stvar. Bitno je da je moj na vlasti, a to sto mi zabija noz u ledja vec 15 godina, to je najmanje bitno. Ono sto je najbitnije je to da Dodik nece da navija za nasu repku, jerbo kad bi dosao na kosevo sa zastavom bih, ovdje bi istog trenutka se otvorile sve fabrike, imali bi odmah 500km puta i nezaposlenost 4%.
doktor78

#18 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by doktor78 »

Nisam gledao emisiju, ali mi je jos u sjecanju njegov intervju na bijeljinskoj TV iz 2000. godine kada vascelom srpstvu prica kako je on '93.i '94. u svom stanu u Sarajevu do daske pojacavao pjesmu od Bijelog Dugmeta "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo" :?
nellington

#19 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by nellington »

Oho vam se kad sad Pejaković zovne rudare iz Breze, Kaknja... :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#20 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Pera Trta »

Budimo iskreni pa priznajmo sebi da su 70% onih što ih on obilazi umno poremećene osobe (sjećam se neka tri brata iz Krajine, kad im je dao po onaj paket kobasica da mu nešto otpjevaju, a oni uzeli urlati i zavijati nešto nerazumljivo :D )
dogfartbig

#21 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by dogfartbig »

U ime naroda.......o cemu taj covjek prica........a voza Tuarega od 100 milja...........
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#22 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Pera Trta »

dogfartbig wrote:U ime naroda.......o cemu taj covjek prica........a voza Tuarega od 100 milja...........
To on vozi u ime naroda :D
Gospoda Ministarka

#23 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by Gospoda Ministarka »

Pera Trta wrote:
dogfartbig wrote:U ime naroda.......o cemu taj covjek prica........a voza Tuarega od 100 milja...........
To on vozi u ime naroda :D
:lol:
StupskaBitanga

#24 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by StupskaBitanga »

Jedna velika UBLEHA
jedna tamo

#25 Re: Pejakovicu, seli se u srpsku!

Post by jedna tamo »

jah :-?
Locked