Zna li neko nešto više o tome ?
HVALA
Moderator: anex
isti korisitim za krajnike. naime, "otišli" su i ranije su bili pod upalom svako dva mjeseca i bez antibiotika nije moglo proci. od kada koristim propolis(u kombinaciji sa zalfijom) krajnici me ne bole (evo vec dvije godine, kuc, kuc (u drvo)).belka wrote:Ja recimo, koristim tinkturu od nativnog propolisa / to je taj u "grudvi" / i 96% postotnog alkohola / medicinskog / u vidu spreja. Za neke probleme je to pravi spas / tipa upala grla, ždrijela /, ja ga koristim zbog problema sa štitnom žlijezdom , tri puta dnevno "nasprejam" ravno u grlo i super. Već par mjeseci nemam problema, toplo preporučujem.
Odlicno! Nisam znala da je propolis tako dobar! Ima li mozda neko informaciju gdje se moze kupiti kvalitetan propolis i med, mislim moze li neko preporuciti osobu ili biljnu apoteku, provjerenu?belka wrote:Ja recimo, koristim tinkturu od nativnog propolisa / to je taj u "grudvi" / i 96% postotnog alkohola / medicinskog / u vidu spreja. Za neke probleme je to pravi spas / tipa upala grla, ždrijela /, ja ga koristim zbog problema sa štitnom žlijezdom , tri puta dnevno "nasprejam" ravno u grlo i super. Već par mjeseci nemam problema, toplo preporučujem.
sheilak wrote:Odlicno! Nisam znala da je propolis tako dobar! Ima li mozda neko informaciju gdje se moze kupiti kvalitetan propolis i med, mislim moze li neko preporuciti osobu ili biljnu apoteku, provjerenu?belka wrote:Ja recimo, koristim tinkturu od nativnog propolisa / to je taj u "grudvi" / i 96% postotnog alkohola / medicinskog / u vidu spreja. Za neke probleme je to pravi spas / tipa upala grla, ždrijela /, ja ga koristim zbog problema sa štitnom žlijezdom , tri puta dnevno "nasprejam" ravno u grlo i super. Već par mjeseci nemam problema, toplo preporučujem.
belka, oprosti, ali mozes li mi reci kakve probleme imas sa stitnjacom i kako ti propolis pomaze ? Imam i ja odredjene probleme sa stitnjacom pa me bas interesira koliko tu propolis moze pomoci. Mozes mi poslati i na PP.
ako su kapi natopi se stapic za usi sa propolisom i potom razmaze po jeziku ne vise od 3x dnevno ili nakapas u toplu vodu i "grgljas"mona wrote:Dobila sam propolis od pčelara i ne znam kako da ga konzumiram.
HVALA
mi smo kod kuce kapi uvijek koristili sa kockom secerad2 wrote:ako su kapi natopi se stapic za usi sa propolisom i potom razmaze po jeziku ne vise od 3x dnevno ili nakapas u toplu vodu i "grgljas"mona wrote:Dobila sam propolis od pčelara i ne znam kako da ga konzumiram.
HVALA
ma vjerujem ja tebid2 wrote:ja ovo procitao sa upute za koristenje
dobar med mozes nabaviti u pcelarskoj udruzi/zadruzi, i propolis i polenov prah. vjerovatno i maticnu mlijec ali mislim da je razrjedjuju pa mi nabavljamo direktno od pcelara (iako to oni nekad nerado prodaju). to ti je mozda najbolje, naci svog pcelarasheilak wrote:A znate li gdje se moze kupiti kvalitetna mjesavina meda, propolisa i maticne mlijeci? Jako mi je bitno da bude kvalitetno, od provjerenog proizvodjaca .
@ belka hvala
PROPOLIS potječe od grćkih riječi pro(pred, ispred, za) i polis (grad) tj. zaštita grada odnosno košnice.mona wrote:Dobila sam propolis od pčelara i ne znam kako da ga konzumiram.
HVALA