Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

MmeDeLafayette

#1 Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by MmeDeLafayette »

Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Butmirski baraz pocinje, uzivajte :D
"Pozitivno je da su sada i druge stranke u Federaciji BiH po pitanju entitetskog glasanja zauzele stav identičan ili sličan konzistentnom stavu Stranke za BiH" , kazao je jučer dr. Haris Silajdžić na konferenciji Stranke za BiH povodom prestojećih "butmirskih pregovora".

Tako je propao scenario kojem se nadao i radovao Milorad Dodik, scenario kojim je predviđao da će RS profitirati na sukobu bošnjackih lidera (čitaj Tihić , Silajdžić, Lagumdžija ). Dodik je naime očekivao da će principijelni lider Stranke za BiH Haris Silajdžić odbiti ponuđene prijedloge međunarodnih predstavnika, odnosno ne prihvatiti ih po svaku cijenu . Očekivao je da će pod silnim međunarodnim pritiskom, to sve ipak prihvatiti "kooperatvni Tihić" i da će ga podržati Zlatko Lagumdžija kao "poseljdnji spasilac" Bh od propasti .

Najavljujući da će prihvatiti sve što je dobro za BiH, a ne pojašnjavajući ovu medijski exploatisanu izjavu, Lagumdžija je već pravio politički manevar da može prihvatiti šta god hoće!! Milorad Dodik a i mnogi prestavnici međunarodne zajednice upravo su pripremali takav scenario. Na svu sreću, za sada očigledno propali scenario.

U istom pravcu su posebno bili angažirani predstavnici američke i još nekih ambasada koji su pokušali disciplinirati najvažnije medije i novinare u BiH, koji bi podržali već navedni scenario.

Međutim, sasvim je očigledno da SBiH, a i SDA i SDP zajednički ne odstupaju od istih principa koji su presudni za fukcionisanje BiH pa je spriječena nova podvala koja je bila namijenjena Bošnjacima. Ove njihove stavove podržali su brojni političari iz Amerike i Evrope, a posebno bivši visoki predstavnici u BiH, Petrič, Ešdaun i Švarc Šiling koji su ipak najbolji međunarodni svjedoci prilika u našoj zemlji.

Do početka nastavka butmirskih pregovora ostalo je manje od 48 sati. To je u politici jako puno vremena da se stvari stave na pravo mjesto. "Butmirski proces" treba iskoristiti i treba prihvatiti sve što je dobro za BiH. A, svi mi odlično znamo šta je dobro za BiH. Jako brzo ćemo vidjeti ko će je braniti a ko će je rušiti. Maglu nam sigurno neće moći prodati ni stranci ni domaći igrači.

Butmirski baraž počinje.

Hajmo Bosno ,Bosno, Bosno hajmo Hercegovino!!!

Ahm... sta vi kazete na ovo,uvazene drugarice i drugovi :D da su se trojica federalaca dogovorila oko neceg jednom u zivotu? :bih: e pa ... budemo vidjeli ovih dana :)
VjecitiStudent

#2 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by VjecitiStudent »

:-)
Imas u ovoj teoriji zavjere jednu "sitnicu", jer ocito je da sam Dodik nije bio upoznat sa svojim planom, pa je i prije formalnog pocetka pregovora sve uprskao.

Ova Harisova kuhinja je nekad znala i bolje. :oops:
MmeDeLafayette

#3 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by MmeDeLafayette »

Ma nije to nishta, letimice sam naletila ne jedan clanak iz Slobodne nam Dalmatie :D u kojoj se slican scenario opisuje
samo ovdje nije bilo rijeci o ujedinjenju probosanskih stranaka, vec o Bildt-ovom dovrsetku velikosrpske ideje i ustupcima Genocidnoj Tvorevini... elem - zanimljivo je chitati, a kao sto rekoh neku noc - spremite chips, kokice, kolu i neke cokoladice, jer bice nadasve zanimljivo :)
Sa istoka u isto vrijeme pushu novi vetrovi :D al otom potom :D ....
:bih: :bih: :bih: :bih:
nigdje.nikog

#4 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by nigdje.nikog »

Nikad se mi vise necemo moci vratiti na Aprilski paket.
I nikad se Haris od toga oprati nece.

Inace, sto se mene tice - ja sam za to da se prekine ovo mrcvarenje.
Da sam ja Bosna rekao bih - iskljucite aparate!

Ali bih umro sa osmjehom na licu jer znam da postoji drugi zivot Bosne.
Chisum

#5 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Chisum »

nigdje.nikog wrote:Nikad se mi vise necemo moci vratiti na Aprilski paket.

Eeeee.... haveru, kakve smo srece, u tom drugom zivotu reinkarnirali bi se kao Ruminja, ili npr. Chad... :D
ibizza

#6 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by ibizza »

od cega se oprati??hahah
pa jesu li sada svi politicari protiv entitetskog glasanja?
sta bi bilo da je aprilski paket prosao??
7cokanja

#7 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by 7cokanja »

od cega se oprati??hahah
pa jesu li sada svi politicari protiv entitetskog glasanja?
sta bi bilo da je aprilski paket prosao??
..pitanje bi imalo smisla kad bi oni znali sta je bilo u tzv. "Aprilskom paketu".. parole se samo nauce "naizust", i onda ponavljaju.. ;-)
cyprus

#8 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by cyprus »

Ma meni ta spika oko entitetskog glasanja nikako nije jasna, pa ako bi mi neko mogao objasnit, bio bih mu zahvalan.

Dakle, ako se i ukine entitetsko glasanje u Parlamentu, zar i dalje ne postoji kočnica u Domu Naroda, tako da je u principu isti q? Ono što ne može proć sa entitetskim glasanjem, neće proć ni bez njega, jer će "zaštitnici vitalnih nacionalnih interesa" spriječiti usvajanje svega što im nije po volji. Zbog čega onda tolika frka? Da li je to stvarno presipanje iz šupljeg u prazno, ali tu ipak ima nešto dublje što ja ne vidim?
doktor78

#9 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by doktor78 »

cyprus wrote:Ma meni ta spika oko entitetskog glasanja nikako nije jasna, pa ako bi mi neko mogao objasnit, bio bih mu zahvalan.

Dakle, ako se i ukine entitetsko glasanje u Parlamentu, zar i dalje ne postoji kočnica u Domu Naroda, tako da je u principu isti q? Ono što ne može proć sa entitetskim glasanjem, neće proć ni bez njega, jer će "zaštitnici vitalnih nacionalnih interesa" spriječiti usvajanje svega što im nije po volji. Zbog čega onda tolika frka? Da li je to stvarno presipanje iz šupljeg u prazno, ali tu ipak ima nešto dublje što ja ne vidim?
Koliko sam ja shvatio, ovim prijedlogom bi se donekle reducirale ovlasti Doma naroda,tj. on ne bi odlucivao o svim zakonima, vec samo o onim koji su bitni za vitalni nacionalni interes. I jos nesto, ako se Dom naroda ne izjasni o nekom zakonu u roku od 15 dana, smatra se da ga prihvata. Dakle, po ovom prijedlogu ostaje entitetsko glasanje u Predstavnickom domu, ali se na neki nacin reducira mogucnost blokade u Domu naroda (mada je po meni logicnije obrnuto,ali eto...)
muha_sa

#10 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by muha_sa »

Chisum wrote:

Eeeee.... haveru, kakve smo srece, u tom drugom zivotu reinkarnirali bi se kao Ruminja, ili npr. Chad... :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Real Khan

#11 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Real Khan »

doktor78 wrote:
cyprus wrote:Ma meni ta spika oko entitetskog glasanja nikako nije jasna, pa ako bi mi neko mogao objasnit, bio bih mu zahvalan.

Koliko sam ja shvatio, ovim prijedlogom bi se donekle reducirale ovlasti Doma naroda,tj. on ne bi odlucivao o svim zakonima, vec samo o onim koji su bitni za vitalni nacionalni interes. I jos nesto, ako se Dom naroda ne izjasni o nekom zakonu u roku od 15 dana, smatra se da ga prihvata. Dakle, po ovom prijedlogu ostaje entitetsko glasanje u Predstavnickom domu, ali se na neki nacin reducira mogucnost blokade u Domu naroda (mada je po meni logicnije obrnuto,ali eto...)
Tačno je da bi se prema ovom "butmirskom paketu" trebale donekle reducirati ovlasti Doma naroda, koji bi "odlučivao o pitanjima vitalnog interesa NARODA (ne "nacionalnog" interesa). Međutim, činjenica da nije jasno definisano ŠTA je vitalni interes nekog naroda dovodi nas u situaciju da može to biti BILO ŠTA (ili SVE)...tako da je ovo dovoljno kontradiktorno i bez veze...

A što se tiče entitetskog glasanja, e tu je pravi sex...Ako se sjećate, ja sam birvaktile odobravao pad famoznog "aprilskog paketa" upravo zbog ostanka entitetskog glasanja (nisam tu podržavao ni Silajdžića ni Ljubića, nego sam bio protiv entitetskog glasanja kao glavne kočnice razvoju države). Da je usvojen "aprilski paket" danas ne bi postojala Bosna i Hercegovina, nego bi imali nezavisnu državu RS, nezavisnu državu Herceg-Bosnu i kondominijum zvani "Bošnjakistan" (ili Palestinu na 23% BH teritorije)... Suština entitetskog glasanja je u tome da je pod prisilom rata i kršenja svih međunarodnih i ustavnih pravnih normi Ustavom data mogućnost nižim nivoima vlasti bez vlastitog suvereniteta (entitetima) da kroje sudbinu višeg nivoa vlasti koji jedini posjeduje izvorni suverenitet (državi BiH). Entitetsko glasanje je jedini krivac za spori put BiH prema NATO i EU, entitetsko glasanje je jedino zaslužno za bahato ponašanje Dodika i ostatka kriminalne grupe zvane SNSD ( a prije toga SDS-a, a u buduće bilo koje druge velikosrpske kriminalne grupe...).

Pro-bosanski političari trebaju sačekati da vide da li će ovaj butmirski paket definitivno odbaciti RS, pa onda izjaviti kako su bili spremni na kompromis...a ako ipak RS pristane na ovaj paket, onda lijepo odbiti ovaj paket i otjerati i Bildta i Rehna i reći im da NISMO ZAINTERESIRANI VIŠE ZA ČLANSTVO U EU (Norveška i Švicarska nisu članice EU ali žive mnogo bolje nego 90% članica te EU). Istovremeno moramo dati jasnu poruku da nas isključivo zanima ulazak BiH u NATO (sigurnosni kišobran i ujedno brana od uticaja Rusije, Srbije i njihovog satelita unutar BiH). Stvari treba istjerati na čistac i odrediti stvarne prioritete...

Da se razumijemo, nikada BiH neće postati članica EU jer Turska ima status kandidata već 30 godina, i svaki put im kažu mora ovo, mora ono...a jedna Bugarska ili Rumunija uđu za 5 minuta u tu EU bez ikakvih uvjeta...Zašto? Odgovor na ovo pitanje je ujedno i odgovor zašto nikada neće biti članice EU ni BiH ni Albanija (ni Kosovo)... Oko ovih stvari se spore i EU i USA jer jedini interes (i to strateški) USA jeste da ove države budu članice NATO pakta a EU samo sere i zavlači ove države...Zato bi bilo politički naivno i glupo da probosanski političari dopuste bilo šta što bi oslabilo DRŽAVNOST BiH na račun "obećanja" kandidatskog statusa (koji suštiniski ništa ne znači)...
VjecitiStudent

#12 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by VjecitiStudent »

Real Khan wrote:.

A što se tiče entitetskog glasanja, e tu je pravi sex...Ako se sjećate, ja sam birvaktile odobravao pad famoznog "aprilskog paketa" upravo zbog ostanka entitetskog glasanja (nisam tu podržavao ni Silajdžića ni Ljubića, nego sam bio protiv entitetskog glasanja kao glavne kočnice razvoju države). Da je usvojen "aprilski paket" danas ne bi postojala Bosna i Hercegovina, nego bi imali nezavisnu državu RS, nezavisnu državu Herceg-Bosnu i kondominijum zvani "Bošnjakistan" (ili Palestinu na 23% BH teritorije)... Suština entitetskog glasanja je u tome da je pod prisilom rata i kršenja svih međunarodnih i ustavnih pravnih normi Ustavom data mogućnost nižim nivoima vlasti bez vlastitog suvereniteta (entitetima) da kroje sudbinu višeg nivoa vlasti koji jedini posjeduje izvorni suverenitet (državi BiH). Entitetsko glasanje je jedini krivac za spori put BiH prema NATO i EU, entitetsko glasanje je jedino zaslužno za bahato ponašanje Dodika i ostatka kriminalne grupe zvane SNSD ( a prije toga SDS-a, a u buduće bilo koje druge velikosrpske kriminalne grupe...).
...
Opet ova ubleha o aprilskom paketu kao generatoru raspada BiH :-)

Da je SDA izbjeglice vracala u RS umjesto sto su ih naseljavali (uglavnom) u Sarajevo, entitetsko glasanje sada uopste ne bi bilo problem.
Medjutim ...
ultima_palabra

#13 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by ultima_palabra »

Real Khan wrote:Da je usvojen "aprilski paket" danas ne bi postojala Bosna i Hercegovina, nego bi imali nezavisnu državu RS, nezavisnu državu Herceg-Bosnu i kondominijum zvani "Bošnjakistan" (ili Palestinu na 23% BH teritorije)
:-) care to elaborate?
Real Khan wrote:Pro-bosanski političari trebaju sačekati da vide da li će ovaj butmirski paket definitivno odbaciti RS, pa onda izjaviti kako su bili spremni na kompromis...a ako ipak RS pristane na ovaj paket, onda lijepo odbiti ovaj paket i otjerati i Bildta i Rehna i reći im da NISMO ZAINTERESIRANI VIŠE ZA ČLANSTVO U EU (Norveška i Švicarska nisu članice EU ali žive mnogo bolje nego 90% članica te EU). Istovremeno moramo dati jasnu poruku da nas isključivo zanima ulazak BiH u NATO (sigurnosni kišobran i ujedno brana od uticaja Rusije, Srbije i njihovog satelita unutar BiH). Stvari treba istjerati na čistac i odrediti stvarne prioritete...
1. Probosanski političari, šta je to? :D
2. To ono "haj ti prvi, tebe su prvog pitali"? Pa nije dječja igra :roll:
3. Paket se može odbiti i bez odbijanja članstva u EU
Real Khan wrote:Da se razumijemo, nikada BiH neće postati članica EU jer Turska ima status kandidata već 30 godina, i svaki put im kažu mora ovo, mora ono...a jedna Bugarska ili Rumunija uđu za 5 minuta u tu EU bez ikakvih uvjeta...Zašto? Odgovor na ovo pitanje je ujedno i odgovor zašto nikada neće biti članice EU ni BiH ni Albanija (ni Kosovo)... Oko ovih stvari se spore i EU i USA jer jedini interes (i to strateški) USA jeste da ove države budu članice NATO pakta a EU samo sere i zavlači ove države...Zato bi bilo politički naivno i glupo da probosanski političari dopuste bilo šta što bi oslabilo DRŽAVNOST BiH na račun "obećanja" kandidatskog statusa (koji suštiniski ništa ne znači)...

Zato što smo muslimani, buhuhuhu :( Zato ni Albanci na Kosovu nikad neće dobiti državu, iako ih je 90%... oh wait :lol: Nema to ni slučajno veze sa Kurdima, sa ljudskim pravima u Turskoj... nema veze, odosmo predaleko.
nosara

#14 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by nosara »

Neusvajanje aprilskog paketa od strane "probosanskih snaga" ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:) sahranilo je ovu zemlju...

Bosnjaci moraju da se nauce da u BiH zive i drugi narodi, a bogami i gradjani... :D

Nista bez kompromisa, kad je vec upropastena posljednja prilika sa aprilskim paketom... :D
Adriatic

#15 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Adriatic »

Naslov teme je genijalan.
Kako vam ne dosadi više.
kiky

#16 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by kiky »

zlatko je, politički gigant za tihića, silajđića & co ...
tema o butmiru več postoji ...
MmeDeLafayette

#17 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by MmeDeLafayette »

ahm taj thread je sinoc otisao skroz u drugom pravcu pa sam stoga stavila zasebni, hajde nista strasno :)
ako ne odgovara nek administracija preuredi i to je to :)
Banja Luka

#18 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Banja Luka »

Real Khan wrote: A što se tiče entitetskog glasanja, e tu je pravi sex...Ako se sjećate, ja sam birvaktile odobravao pad famoznog "aprilskog paketa" upravo zbog ostanka entitetskog glasanja (nisam tu podržavao ni Silajdžića ni Ljubića, nego sam bio protiv entitetskog glasanja kao glavne kočnice razvoju države). Da je usvojen "aprilski paket" danas ne bi postojala Bosna i Hercegovina, nego bi imali nezavisnu državu RS, nezavisnu državu Herceg-Bosnu i kondominijum zvani "Bošnjakistan" (ili Palestinu na 23% BH teritorije)... Suština entitetskog glasanja je u tome da je pod prisilom rata i kršenja svih međunarodnih i ustavnih pravnih normi Ustavom data mogućnost nižim nivoima vlasti bez vlastitog suvereniteta (entitetima) da kroje sudbinu višeg nivoa vlasti koji jedini posjeduje izvorni suverenitet (državi BiH). Entitetsko glasanje je jedini krivac za spori put BiH prema NATO i EU, entitetsko glasanje je jedino zaslužno za bahato ponašanje Dodika i ostatka kriminalne grupe zvane SNSD ( a prije toga SDS-a, a u buduće bilo koje druge velikosrpske kriminalne grupe...).
Ma ne mogu da vjerujem da je neko htio da uvede to entitetsko glasanje, kako li im je to samo palo na pamet??? Sva sreca da aprilski paket nije prihvacen, a samim tim i da ne postoji entitetsko glasanje i da SNSD i SDS ne mogu da zaustave BiH u njenom jurisu prema NATO-u i EU.

Nemoj samo da mi pocnes sa pricom kako bi se nesto cementiralo aprilskim paketom, jer sve sto je tvoj Haris tad naveo da bi se cementiralo, cementirao je sam Haris. Samo sto je u vrijeme aprilskog paketa klima u BiH bila puno bolja, drzava je isla naprijed, bio je moguc nekakav dogovor. Danas politicari kad su pozvani na razgovore o ustavnim promjenama, utrkuju se ko ce prije izjaviti da to nece prihvatiti, a da ni ne procitaju sta se to predlaze. Ja ne znam da li iko normalan moze iz danasnje perspektive reci da je aprilski paket bio nesto sto nije dobro. Ako vam ni tri godine i sest mjeseci nisu bili dovoljni da shvatite da ste tad bili u krivu, onda biste trebali da se zabrinete za svoju sposobnost rasudjivanja. Zar ne vidite da jedan covjek siluje sve nas u mozak, a to radi upravo zato sto mu je to Haris omogucio rusenjem aprilskog paketa.
Last edited by Banja Luka on 21/10/2009 01:06, edited 1 time in total.
stari grad Visegrad

#19 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by stari grad Visegrad »

Vidim da neku uzivaju u Bitmiru, a ja povracam.
stari grad Visegrad

#20 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by stari grad Visegrad »

ma kakva aprilski paket, nema nista ni od aprilii 1 april, ni od butmira.
MmeDeLafayette

#21 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by MmeDeLafayette »

Uziva cetnicki advokat Carl Bildt jedino, jer jede pileche rolade i jastoge na tom istom butmirskom sastanku
meni se od svega ovoga povraca!
Lekler

#22 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Lekler »

Odgovorn tvrdim da je Lagumdzija bio pilot jednog od aviona koji su se zabili u WTC 11.9.2001 :!:
Fair Life

#23 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Fair Life »

Banja Luka wrote:...
Zar ne vidite da jedan covjek siluje sve nas u mozak, a to radi upravo zato sto mu je to Haris omogucio rusenjem aprilskog paketa.
U naslovu stoji da je Lagumdzija tajni agent Dodika. :lol: :lol:

Dugo je trebalo da neko napokon jasno upre prstom... na "tajnog Dodikovog agenta" Harisa.

Nadati se da nikad nije kasno.
Last edited by Fair Life on 21/10/2009 01:15, edited 1 time in total.
MmeDeLafayette

#24 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by MmeDeLafayette »

Ovo postaje sve gore i gore... a na sta ce izaci - to cemo u skorije vrijemi SVI mi vrlo dobro primjetiti a bogme i osjetiti ... nazalost ili na srecu
EyesWideShut

#25 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by EyesWideShut »

MmeDeLafayette wrote:Ovo postaje sve gore i gore... a na sta ce izaci - to cemo u skorije vrijemi SVI mi vrlo dobro primjetiti a bogme i osjetiti ... nazalost ili na srecu
Ti osim sto si panicar ti si i pesimista, sve nesto sa p.... :-D

Ja sam siguran da rata nece biti, a sto se tice politicke situacije eh tu fakat nisam pametan...ne vjerujem da se nasi politicari pitaju previse, siguran sam da veliki igraci(zemlje) drze konce i igraju neku igru, sad koja je to igra vidjecemo.
Post Reply