Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Moderator: anex
-
realestater
#701 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
posmatrano iz sasvim neutralnog ugla ne mogu da ne primjetim jednu stvar. ma koliko gorcine je ispisano od strane nekih koji kritikuju ITC jos veca kolicina zlobe, gorcine i malicioznosti je ispisana od strane ovih koji ga brane. sam naslov teme nije zloban i poenta je bila da se sagleda kriza u BiH i mogucnost da se stecaj dogodi jos nekim firmama. mislim da ovdje niko nije prizivao tudju propast vec iznosio svoja misljenja ali otkud ovi ovoliki koji bi to naprasno zabranili da ikako mogu.
u svakom slucaju puno srece ljudima iz ITC-a a za propast firme nuzno postoji krivac.
poruka dijani i ovim drugima: dozvolite forumasima da daju svoje misljenje a vi kao poznavaoci situacije iznutra umjesto da se bavite advokaturom ponudite objasnjenje sta je to dovelo do stecaja (likvidnost, nemogucnost naplate potrazivanja, neuspjesne investicije, debt/equity ratios...)
u svakom slucaju puno srece ljudima iz ITC-a a za propast firme nuzno postoji krivac.
poruka dijani i ovim drugima: dozvolite forumasima da daju svoje misljenje a vi kao poznavaoci situacije iznutra umjesto da se bavite advokaturom ponudite objasnjenje sta je to dovelo do stecaja (likvidnost, nemogucnost naplate potrazivanja, neuspjesne investicije, debt/equity ratios...)
-
pst
#702 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
E pa baš ta njihova poslovna politika, između ostalog, je dovela do njihovog propasta. Nikada nisu htjeli da čuju mišljenje koje im ne odgovara već su im dobri bili samo sljepi sljedbenici i poslušne sluge. Svako neslaganje sa njihovim mišljenjem je nedvojbeno dovodilo do otkaza. Upravo to se i vidi kroz ovaj forum. Svaka primjedba dovodi do njihovog apsolutnog negiranja stvarnih činjenica i odgovora koji su na granici čangrizavosti i njihovog već poznatog poslovnog apsolutizma, da ne kažem primitivizma.
-
ITMAN
#703 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Marija, nisam je cuo da je u Evrima, prije u markama!
Nego sta tebe toliko muci u zivotu? Nemoj se nervirati, propo pa sta, vise mjesta za nas koji nismo pocistili ispred svojih vrata!!!
Nego sta tebe toliko muci u zivotu? Nemoj se nervirati, propo pa sta, vise mjesta za nas koji nismo pocistili ispred svojih vrata!!!
-
stidljiv
#704 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Konacno je jadan narod spasen...od astronomskih cijena...i nestrucnog osoblja...
-
goodgirl
#705 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Pa dobro,evo ja sam stvarno bila fan It Computersa,volim tu firmu , ali šta je tu je.
Mene sada interesuje koja je to "kuća" u kojoj se za normalan iznos može kupiti dobar i kvalitetan računar i po čemu su komponete kod tog računara bolje i kvalitetnije od onih u It-u, obzirom da se sve proizvode u Kini, a sve firme u BIH kupuju od istih distributera.
Mene to interesuje, i koja je to ustvari dobra cijena računara?Ja sam informatički slabo informisana, moj fah su finansije.
Šta jedan običan građanin koji nije stručnjak treba da dobije i za koju cijenu?
Mene sada interesuje koja je to "kuća" u kojoj se za normalan iznos može kupiti dobar i kvalitetan računar i po čemu su komponete kod tog računara bolje i kvalitetnije od onih u It-u, obzirom da se sve proizvode u Kini, a sve firme u BIH kupuju od istih distributera.
Mene to interesuje, i koja je to ustvari dobra cijena računara?Ja sam informatički slabo informisana, moj fah su finansije.
- Mr.Lee
#706 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Upravo tako. Ne znam kako nisu prije propali. No, mislim da je razlog slijedeci: IT computers je bio orijentisan ka industrijskom trzistu a manje prema malim kupcima.Altsa wrote:1. bezobrazno visoke cijene
2. prodaja zastarjelih komponenti po cijenama novih
3. prodaja starih modela monitora po cijenama visim od novih
i sta su ocekivali nego da propadnu.
Pozdrav,
- Maxwell2008
#707 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Mr.Lee wrote:Upravo tako. Ne znam kako nisu prije propali. No, mislim da je razlog slijedeci: IT computers je bio orijentisan ka industrijskom trzistu a manje prema malim kupcima.Altsa wrote:1. bezobrazno visoke cijene
2. prodaja zastarjelih komponenti po cijenama novih
3. prodaja starih modela monitora po cijenama visim od novih
i sta su ocekivali nego da propadnu.
Pozdrav,
- bach
#708 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Zar ima i Fan club IT computersagoodgirl wrote:Pa dobro,evo ja sam stvarno bila fan It Computersa,volim tu firmu , ali šta je tu je.
Poster Gazde u natprirodnoj veličini
-
koler
#709 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Kupljeni su od strane Italijanske firme, dakle nece ici u stecaj.
- bach
#710 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Da ih kupi Bill Gates lično kod njih nikad neću ni prazan CD medij kupiti. Niti ja niti iko od mojih radnih kolega, rodbine ili prijatelja.koler wrote:Kupljeni su od strane Italijanske firme, dakle nece ici u stecaj.
Smeće će uvijek biti smeće.
-
udrch
#711 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ne radi se o tome da neko prodaje bolje komponente od drugih..svi mogu i prodaju uglavnom iste komponente..goodgirl wrote:Pa dobro,evo ja sam stvarno bila fan It Computersa,volim tu firmu , ali šta je tu je.
Problem koji je doveo ITC na loš glas je što oni nisu htjeli da kvalitetno upare komponente i da čovjek za određenu cijenu dobije računar u kojem će komponente jedna drugu pratiti i iskorištavati potencijal, a ne staviš procesor E8400 sa pločom od 100 marki sa integracijom svega, grafiku nikako ne navedeš, disk onaj kojeg najviše imaš i sl..ili neki celeron sa 500 GB diska i 3 GB rama..a to se ITC često dešavalo, kupac se samo navlačio onim što on konta, poklonima koji se naravno zaračunaju u cijenu..
-
ITMAN
#712 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Znaci istina je. Eto drugovi nama IT-a ponovo. Bas mi je drago. Samo naprijed!Kupljeni su od strane Italijanske firme, dakle nece ici u stecaj.
-
goodgirl
#713 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Zaobilazite mi odgovor,gdje je to the best place da kupim računar,koja je to idealna kombinacija komponenata i po kojoj cijeni?
Prosvijetlite i ostale da slučajno ne bi zalutali u IT Computers.
- Neelix
#714 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
otidji u imtec ili plus. pitaj radnike slobodno, reci za sta ti racunar treba i neces se razocarati, garantujemgoodgirl wrote:Zaobilazite mi odgovor,gdje je to the best place da kupim računar,koja je to idealna kombinacija komponenata i po kojoj cijeni?
-
sabanss
#715 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Uopste nije vazno gdje ces kupiti kompjuter ako ne znas sta kupujes. Niti jedna radnja nema sve najeftinije komponente na jednom mjestu. Ja sam bi zadovoljan sa sljedecim prodavnicama: Disti, Plus, PC Plus, Imtec, Genelec dok su mi u ruznom sjecanju ostali IT computers, Logosoft, Bosnet, Formel. Za sta ti treba kompjuter i koliko para mislis dati?goodgirl wrote:Zaobilazite mi odgovor,gdje je to the best place da kupim računar,koja je to idealna kombinacija komponenata i po kojoj cijeni?
-
goodgirl
#716 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
A ako nisi iz Sarajeva?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#717 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Mislim da bar neke od nabrojanih firmi imaju svoje poslovnice i u drugim gradovima.goodgirl wrote:A ako nisi iz Sarajeva?
- Neelix
#718 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
genelec je u tuzli, ako si vec iz gracanice skokni do tamo, i za njih vazi kao za plus i imtec.
-
jareb
#719 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
ja sam svoj ukupio i it computresu ima skoro 6 godina i ja sam zadovoljan. nikad se nista nije pokvarilo. neznam dali se kod mene slucajno trefio dobar a cuo sam mnoge ljude da kukaju i ja stvarno neznam zasto. moj jaran je takodje kupio mjsec ili dva prije mene i isto jos mu radi bez problema.
-
maximus68
-
ONA39
#721 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Neka je prodao i da je duplo para uzeo svaka mu cast,izvuci ce se on,u to sam 100% sigurna...
Srteno Nihade!
Srteno Nihade!
marija 29 wrote:Ma kakvih 2,85 miliona eura.Za 12 , 85 miliona eura je prodao..ITMAN wrote:Nego sta rekoste jel istina da je prodao za 2.85 mil il' je samo ćaršijska prića?![]()
![]()
Koliko ste vi jadni, sta vas briga za koliko je covjek prodao svoju firmu.Vi pocistite prvo ispred svojih vrata!!!!!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#722 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
ko će drugi kupiti no talijani
zemlja u kojoj je alan ford imao milijunske tiraže
samo kod nas i kod njih
sir oliver dolazi u IT computers da nastavi utabanim stazama pljački

zemlja u kojoj je alan ford imao milijunske tiraže
sir oliver dolazi u IT computers da nastavi utabanim stazama pljački
- Maxwell2008
#723 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ma bravo Almice nema njemu nista bez tebe.ONA39 wrote:Neka je prodao i da je duplo para uzeo svaka mu cast,izvuci ce se on,u to sam 100% sigurna...
Srteno Nihade!
marija 29 wrote:Ma kakvih 2,85 miliona eura.Za 12 , 85 miliona eura je prodao..ITMAN wrote:Nego sta rekoste jel istina da je prodao za 2.85 mil il' je samo ćaršijska prića?![]()
![]()
Koliko ste vi jadni, sta vas briga za koliko je covjek prodao svoju firmu.Vi pocistite prvo ispred svojih vrata!!!!!!
- bach
#724 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Kupi u Njemačkoj, eto gdje. Uzmi brand -konfiguraciju, znači da na kutiji piše DELL, Toshiba, Hp ili slično.goodgirl wrote:Zaobilazite mi odgovor,gdje je to the best place da kupim računar,koja je to idealna kombinacija komponenata i po kojoj cijeni?
Bilo je u Plusu DELL konfiguracija, nije bilo skupo.
- veljaca
#725 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Zaista lijepo od tebe, u skladu sa nickom. I ti zelis da ostali kupci ne bi slucajno zalutali u IT Computers - i bili PREVARENI. Lijepo od tebe.......... Svaka castgoodgirl wrote:Zaobilazite mi odgovor,gdje je to the best place da kupim računar,koja je to idealna kombinacija komponenata i po kojoj cijeni?