Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
anonimus19

#676 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by anonimus19 »

napacena dusa wrote:Evo dugo citam sta se pise i odluci da se i ja oglasim kao "NAPAĆENA DUŠA IT COMPUTERSA"
Vidim svi nas zale,pa da i ja sama sebe pocnem zaliti.Jadni,bijedni,nesposobni,niko sad nece da nas zaposli,stojimo u redovima za hranu,postali socijani slucajevi,pola nas na psihijatrijama zavrsilo...Vidim cijela Bosna roni suze za nama" NAPACENIM RADNICIMA IT".
Meni je toliko bilo teško dok sam radila,primala platu na vrijeme ,vecu od hirurga,ekonomista ,inzinjera...kupila sebi stan,sta cu nesposobni direktor i direktorica mi zavrsili kredit bez ziranata,auto kupila od par plata...ljetovanje,zimovanje svake godine,ma ko ce sve to vise izdrzati .Uh,bas mi je bilo tesko,sve me mucilo ,od toga sto mi kartice nisu u minusu,sto me svi docekaju s postovanjem,sto mi svi nude posao da predjem kod njih da radim.
Najvise me pogodilo i najteze mi bilo kad sam dobila auto ,davno je to bilo,pa gorivo,ne mogu se vise ni sjetiti.A ja jadna sijednem u njega niko me i ne pita gdje sam bila,koliko goriva potrosila ...niko me ne zove ,ponekad cisto samo da vide jesam li ziva...A tek kad mi dodje rodjendan ja idem kuci a suze same idu,treba poklon odnijet ,nekom u HQ opet bilo dosadno pa od te silne dosade sjetio se mog rodjendana.Cujem se sa kolegama oni jos vise napaceni,dobili i za useljenje poklone,pa za babine,pa djeciji rodjendani.I tako su godine prolazile u teskoj muci i patnji.Sve me to namucilo,ostavilo traume,trenutno se lijecim u jednoj od najvecih korporacija u BIH a i sire.Sta ce ljudi ,kad su vidjeli kako sam napacena ,sazalili se dali mi posao bez konkursa,bez procedure,auto,platu i kad ne radim...

Svima zelim da se namucite kao sto sam ja u IT COMPUTERSU.Ja sam samo radila posao za koji sam bila placena i nista drugo.Na kraju mogu samo da dodam da ljudi koji su vrijedili bili su postovani u ovoj firmi,ti nikada nisu vidjeli Nihada ljutog niti dozivjeli galamu,nego postovanje i maksimalnu podrsku ne samo za sebe vec i za svoje prodice.Porodici Softic i svim svojim dobrim i vrijednim kolegama zelim svu srecu ovog svijeta.Zivim za dan da se opet okupimo na vikendici kod direktora i kao u dobra stara vremena docekamo zore.
Klasicni poltron!
ONA39

#677 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by ONA39 »

napacena dusa wrote:Drage moje kolege,opet grijesite prvi put sam na ovom forumu.Nikad me to nije zanimalo jer za mene samo ljudi koji nemaju hrabrosti da pricaju pod imenom i prezimenom ovdje lijece svoje komplekse.Ja nista nisam slagala niti oduzela niti dodala,samo sam rekla svoje iskustvo iz ove firme. Meni je bilo dobro,bila sam zadovoljna,naucila dosta toga,stekla prijatelje sirom BiH.Bilo je i teskih trenutaka ,problema al se sve to rijesavalo ,samo sam izasala iz svega ovog jaca i pametnija.Pustimo Nihada i Almu nek svoje probleme rjesavaju,ako im ne mozemo pomoci nije ni ljudski ni moralno da im odmazemo i blatimo ih.
Na stotine je poslodavaca u ovoj drzavi,niko nije savrsen,svi grijese.Oni su svoje greske skupo platili .Mi smo na nekim njihovim grseskama naucili mnogo toga.
Bog nek dijeli pravdu a mi bolje da se uhvatimo posla i rjesavamo probleme u svojoj kuci.Ja bih bila najsretnija osoba na svijetu da mi je jedini problem i okupacija kako je propao It.Dok je trajalo bilo je lijepo.Valja se dalje boriti,raditi .Gledati kako u ovom suludom vremenu obezbjediti sebi i svojim porodicima zivot dostojan covjeka.
Sve Vas puno pozdravljam
Dijana Karalic Milosevic

Podrzavam te i svaka ti cast !
karanana

#678 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by karanana »

a kako deveras sa stambenim kreditom sada dijana? ili si toliko zaradila da si i stan iskeshirala?
marija 29

#679 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

napacena dusa wrote:Drage moje kolege,opet grijesite prvi put sam na ovom forumu.Nikad me to nije zanimalo jer za mene samo ljudi koji nemaju hrabrosti da pricaju pod imenom i prezimenom ovdje lijece svoje komplekse.Ja nista nisam slagala niti oduzela niti dodala,samo sam rekla svoje iskustvo iz ove firme. Meni je bilo dobro,bila sam zadovoljna,naucila dosta toga,stekla prijatelje sirom BiH.Bilo je i teskih trenutaka ,problema al se sve to rijesavalo ,samo sam izasala iz svega ovog jaca i pametnija.Pustimo Nihada i Almu nek svoje probleme rjesavaju,ako im ne mozemo pomoci nije ni ljudski ni moralno da im odmazemo i blatimo ih.
Na stotine je poslodavaca u ovoj drzavi,niko nije savrsen,svi grijese.Oni su svoje greske skupo platili .Mi smo na nekim njihovim grseskama naucili mnogo toga.
Bog nek dijeli pravdu a mi bolje da se uhvatimo posla i rjesavamo probleme u svojoj kuci.Ja bih bila najsretnija osoba na svijetu da mi je jedini problem i okupacija kako je propao It.Dok je trajalo bilo je lijepo.Valja se dalje boriti,raditi .Gledati kako u ovom suludom vremenu obezbjediti sebi i svojim porodicima zivot dostojan covjeka.
Sve Vas puno pozdravljam
Dijana Karalic Milosevic
Pozdrav koleginici, svaka cast!!!
napacena dusa

#680 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by napacena dusa »

Karanana puno ti hvala sto ti brines za moj kredit ,za sada mi hvala Bogu ne treba,al lijepo je opet znati da tamo neko znan ili neznan brine za mene.Obavezno se javi kad dodjes u B.Luku.Bice mi cast i jos vece zadovoljstvo upoznati te.
Drugarski pozdrav
karanana

#681 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by karanana »

cool, bas je super znati raju odsvakud, a posebno imati kontakte i veze u banjaluci, posebno zenske, s obzirom na ljepotu djevojaka gore.

ali ozbiljno, nadam se da nisi shvatila moje pitanje kao neku vrstu zlobe ili ljutnje, nego sam zaista htjeo da vidim sta se desi sa ljudima koji imaju super poslove i onda se zalete, kupi ovo, kupi ono i onda krah firme. ovo trenutno rusi pola amerike pa sam htjeo da vidim jeli i kod nas slicna situaija da ce banke krenuti ne samo za firmama koje su pod stecajem nego i za bivsim uposlenicima koji su se relativno brzo iz prosperitetne i bogate firme nasli, barem privremeno, bez primanja.

drzim te za rijec vezano za sretanje u banjaluci, pa da izadjemo, sigurno imas zgodnih jaranica jer je tu pravo puno zgodnih cura a vidim da si ti vjerovatno zauzeta. jos jednom, nemoj misliti da sam nesto zlobno htio da kazem ili izjavim.....
ONA39

#682 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by ONA39 »

Najvece bogatstvo je bilo upoznati sve radne kolege na jednom mjestu,bilo to na nekom od sastanaka u centrali firme,ili na nekom zajednickom druzenju,kao sto je bio raftig na Neretvi,boravak na Vlasicu,itd... bilo je toga jako puno i sve u svemu prelijepo !
Na svemu tome mogu samo da se zahvalim gosp. Nihadu Softicu ,jer malo koja firma je tako nesto i oragnizovala za svoje uposlenike...
HVALA JOS JEDNOM !
napacena dusa

#683 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by napacena dusa »

E draga koleginice sjecam se raftinga dobro,jos koliko me sjecanje sluzi ti upade u vodu:)))pa Sedjine cuvene naocare...ostale su uspomene kojih se uvjek rado mozemo sjecati.
Amazonka27

#684 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Amazonka27 »

Da vam je Bogdom uplatio kurs informatike da ne brukate ni sebe ni ITC sa svojim groznim nacinom kucanja. Jel' moguce da svi zadovoljni radnici pisu na pogresan nacin? kladim se da space tipkom centrirate naslove i koristite ga za prelazak u novi red. :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#685 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Truba »

za prelazak se koristi enter :mrgreen:
ONA39

#686 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by ONA39 »

Da,kad su neki pomislili eno opet belaj,ali eto hvala Bogu dobro se sve zavrsi !
napacena dusa wrote:E draga koleginice sjecam se raftinga dobro,jos koliko me sjecanje sluzi ti upade u vodu:)))pa Sedjine cuvene naocare...ostale su uspomene kojih se uvjek rado mozemo sjecati.
napacena dusa

#687 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by napacena dusa »

Karanana ja sam se snasla,pocela da radim,nisam stigla ni da se odmorim.Na moju veliku radost uspjela sam i zaposliti dosta svojih bivsih kolega.Mislim da je mali broj radnika ostao da nije jos poceo raditi,bar znam za one sa kojima sam u kontaktu.Uvjek kazem da ljudi koji hoce da rade,uvjek ce imati posao.Bilo je tesko i sokantno za sve nas,ja sam vjerovala do zadnjeg da cemo se izvuci i ovo prevazici nekako.Preko noci sve se srusilo,zivot smo organizovali prema svojim platama,dizali kredite,rjesavali zivotna pitanja.Sok tek slijedi,zovu velike Banjalucke gazde,nude posao a plate duplo manje.Kazem sreca ja sam se snasla i pocela da radim za veliku firmu.Valja opet raditi kao mali mrav i dokazati se ,da bih stekla povjerenje kao sto sam imala u IT.
Amazonka27

#688 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Amazonka27 »

komi wrote:za prelazak se koristi enter :mrgreen:

koji dio nisi skontao :D
Pegla01

#689 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Pegla01 »

Dijana, sve ti mogu oprostiti, cak i tu beskrajnu servilnost, ali ne mogu onu kafu sto si mi onda na vikendici prosula na netom kupljeno odijelo, svjetske marke "Fighter" - Grass-field.

Karanana, daj bar otrci dva kruga da ne ispadne da si laka koka :dance: :dance:
napacena dusa

#690 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by napacena dusa »

Pegla ,pokusavam da se sijetim ...nije bilo namjerno to znam:)))Nadam se da si ga ocistio.
zloglasniStrasni

#691 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by zloglasniStrasni »

koji ste svi papani.... pa nije samo Mr. Agim i dr. mr. fr. ili kako vec Nihad unistio ITc... a svi oni ce izaci mnogo jaci nego vi papani forumaski.
i vi koji hvalite i vi koji kritikujete

JASNO JE KO DAN paraziti sve unistavaju pa i ITC

saberite se i njih prozovite pa onda kad istina izadje na sunce ova tema nece imati kraja.

pozzz ITC Sarajevo.
udrch

#692 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by udrch »

Fakat je ovo sve tako nisko i providno da je nevjerovatno..
Isti način pisanja, kucanja teksta, toliko očit i nepismen da je sasvim jasno da se ovdje radi o jednoj te istoj osobi..
Naravno ovdje ne želim nekoga prozivati kako piše, gramatički ispravno ili ne, forum je, pa je to svejedno, lijepo ako se može ispravno pisati..
Ali mi nije jasno da jedna te ista osoba sama sa sobom priča..bez obzira koliko ITC ne volim, zasigurno znam da nisu radnike slali na isto mjesto da nauče tipkati po tastaturi i da je više osoba naučilo neispravno pisati..
Kako ofirno žena laže da je imala ogromnu platu da je to nevjerovatno..skućila se haos..
I mora da je korporacija o kojoj sad govori ČEZ, oni trenutno tuže Dodika ili je možda Dodikova neka firma..
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#693 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by dr.gog »

De prestani :)
hakazvaka

#694 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by hakazvaka »

Amazonka27 wrote:Da vam je Bogdom uplatio kurs informatike da ne brukate ni sebe ni ITC sa svojim groznim nacinom kucanja. Jel' moguce da svi zadovoljni radnici pisu na pogresan nacin? kladim se da space tipkom centrirate naslove i koristite ga za prelazak u novi red. :bih:
pa kako cu drugacije centrirat :shock:

:D :D :D
Amazonka27

#695 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Amazonka27 »

hakazvaka wrote:
Amazonka27 wrote:Da vam je Bogdom uplatio kurs informatike da ne brukate ni sebe ni ITC sa svojim groznim nacinom kucanja. Jel' moguce da svi zadovoljni radnici pisu na pogresan nacin? kladim se da space tipkom centrirate naslove i koristite ga za prelazak u novi red. :bih:
pa kako cu drugacije centrirat :shock:

:D :D :D
ctrl+alt+f4 :D
ITMAN

#696 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by ITMAN »

Nego sta rekoste jel istina da je prodao za 2.85 mil il' je samo ćaršijska prića?
marija 29

#697 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

ITMAN wrote:Nego sta rekoste jel istina da je prodao za 2.85 mil il' je samo ćaršijska prića?
Ma kakvih 2,85 miliona eura.Za 12 , 85 miliona eura je prodao.. :) :) :) Koliko ste vi jadni, sta vas briga za koliko je covjek prodao svoju firmu.Vi pocistite prvo ispred svojih vrata!!!!!!
dusa_od_covjeka

#698 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by dusa_od_covjeka »

Od prvog dana pravi firmu da bi je prodao. I od prvog dana je prodaje. I uvjek je bio "neko ko kupuje". Gluposti kojima je hranio svoje vjerne sluge. Ako i proda taj novac ide za dugove koje je svjesno napravio.
zalizani

#699 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by zalizani »

wtf jedan od sponzora izbora za miss BiH 2009 IT Computers,pa zar nisu propali :shock: :? :? :?: :?:
fixer

#700 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by fixer »

zalizani wrote:wtf jedan od sponzora izbora za miss BiH 2009 IT Computers,pa zar nisu propali :shock: :? :? :?: :?:
stecaj.
Locked