Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Fozgen

#426 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

udrch wrote:@Fozgen
drug, ja koliko vidim, ja i Atko nismo dvojica..ima više onih koji govore dobro o firmi za koju smo i mi rekli da je dobra..vidi samo ovog koji kaže kako je zaposlenik te firme uputio neinformisane kupce, da nije došao u ITC, i da je ljubazno objasnio gdje se nalazi Nihadova deračina..
naprotiv osim tebe još jedino crno o ovoj firmi govori BeepBeep..pogotovo on koji se ovdje prestavio kao da sve zna..ja vas naravno shvaćam, promet je uveliko pao kod svih koji se bave trgovinom, pa tako i kod vas u informatičkoj branši, pa vam možda smeta što se ovi još i reklamiraju..međutim ja mislim da nije ni kod vas sve crno, promet će biti slabiji, plate malo manje, ali moramo se svi prilagoditi ovoj recesiji..recimo meni nije nimalo smetalo što su nama na budžetu smanjili topli obrok, a mislim i da nam plate treba smanjiti, jednostavno para je manje i bolje svaki mjesec dobiti na vrijeme manje, nego da nas rastežu svaki mjesec sve više i više..
svi se trebate boriti za radna mjesta i za svoje firme ako vam je stalo do njih..
meni je žao svih radnika ITC, bilo je i njih poštenih i dobrih ljudi, nisu svi mogli biti ološ i ublehaši, ali smo se ovdje svi složili da je za naše tržište dobro što je ITC zatvoren, što nemamo više Nihada da nam soli pamet po dnevnom avazu u plaćenim oglasima kako je ITC postigo ovo i ono..ružno je biti 100% siguran da neko pismeno vara narod kojm pripadaš..ja sam se bar tako osjećao..
svi oni pošteni iz ITC će naći sebi bolji posao, ja vjerujem u to, prepoznaće to neki poslodavci..
takođe vi koji ste ostali trebate znati da će dio kolača koji je Nihad otimo od našeg naroda ostati sada vama i da poštenim radom privučete te nove kupce, da se potrudite da ne budete kao što je on..da shvatite da vi živite sa ovim narodom i da nije dobro nikog varati..
ja lično mislim da iz vaše branše neće niko propasti, naprotiv, mislim da ni ITC nije propao, Nihadu jednostano nije više bilo zanimljivo raditi za male pare, MobilMedi-i takođe..za Techomarket i Eurosplet ne znam, mislim da su i njihove gazde poprilični megalomani i da će i oni da se izvuku iz ove priče na određeno vrijeme..
ostalim želim puno uspjeha u daljem radu, ne želim nijedno radno mjesto da se izgubi..pogotovo jer to povlači gubitak garancija na kupljne računare za hiljade kupaca, od čega će korist opet imati samo oni koji nas i deru čitavo ovo vrijeme..Srbija, Hrvatska, EU, Kina, Tajvan i dr..
Slazem se ja u velikoj mjeri sa tobom.
Ali samo pokusavam i da naglasim da nije sve toliko crno koliko se cini.
Trebali bi i mi na neki nacin priznati da nismo ponajbolje upuceni u pojedine stvari kada su ovakve stvari u pitanju.
Moje misljenje se od pocetka ne zasniva na odbranu IT Comp., ali daleko od tog da ja sada nesto tu mogu i da ih ponizavam ili nesto slicno. IMTEC takodje, rade kako rade neka bude recimo i to gotova prica jer fakat ne vrijedi nama oko nekih slicnih stvari se tako da kazem "prepucavati", samo na sto ce se svesti sve to, na prodaju sa 0 zarade?. Vjeruj da bi i meni samo kao kupcu IMTEC bio najdrazi ( i usput receno i nije meni, gdje trenutno radim, neka konkurencija ). Kazem da sam nekadasnji uposlenik jedne od firmi koja se ovdje spominje. Nije u toj firmi bilo sve bajno, ali nije bilo ni toliko lose o zavaljivanju manje vise na nekim artiklima ga je bilo, a na nekim se na neki nacin i gubilo, tako da se dodje na isto.
I samo da spomenem, vjerovao ti ili ne, da nam je fino receno da nema nista lose u tome ako nekog kupca uputimo i u konkurentsku firmu ako znamo ili mislimo da bi to sto on trazi ima tamo a kod nas nema, jer ipak zadovoljan kupac je najbitniji, opet si mu na neki nacin pomogao, ako ne kupovinom kod nas onda i savjetom.
Ponekad je sreca IMTEC-a sto kod njih kupuju ljudi koji se iole razumiju u stvari koje kupuju dok ovamo zaista je stvar poprilicno drugacija.
Zamisli stvar da ti se pet puta vrati gospodja sa softverskom greskom a vec 6 puta joj je naglaseno da mi nemamo nista sa software-om jer je isti racunar prodan free dos, znaci piratski XP koji joj je neko instalirao, od tog se stvori u vecini slucajeva da mi prodajemo lose racunare jer joj nismo uradili servis. Na neki nacin nije ni ona kriva, ali je sva sreca pa nije kod nas kupila originalni XP jer bi onda imali i duplu krivicu :roll: .
bach

#427 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

(slika je uklonjena)

Druga s lijeva Amira Shusha prva s desna (sa djozlukama) Dijana[/quote][/quote]

Aferim hanume, nadam se da ste sretne i dobro obezbjedjene...nista ljudi ako ih ja recimo vidim na ulici i prepoznam hraknut cu ih...iako bas apsolutno nemam veze sa ITC-om al eto za one ljude koje su nasadili...a meni nista ne smiju:)[/quote]

Hoće li meni neko reći ko je dama prava s lijeva?

Žarko me interesira.
primus-1

#428 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by primus-1 »

(slika je uklonjena)

Vidi im glava Tito dragi, Canon morao izmisliti novi format "very widescrean" da bi stale na digitalni aparat. :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

ova desna ista nazif gljiva, :D :lol:
valja to ozenit moj brate...
marija 29

#429 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Eto da objasnimo ko je ko na slici za koju svi pitate:
Prva s lijeva (ne radi od oktobra prosle godine)DZENITA JAHIC, radila u sluzbi za ljudske resurse ili ti HR-u
Do nje AMIRA ŠUŠA, radila kao voditelj HR-a, i 7 dana prije stecaja dobila otkaz
Gospodja koja drzi plaketu u rukama je DIREKTORICA ALMA SOFTIC
Do nje naravno njen suprug, a nas direktor NIHAD SOFTIC
Do direktora gospodja SABIRA HODZIC prvo ime IT Computers-a, inace radi kao potparol za javnost
I na kraju kao slag na tortu gospodja DIJANA-DIREKTORICA PRODAJE..

Sad barem znate ko je ko na slikama....
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#430 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Toto »

sinus wrote:@ seki kralj
Prvo pa muško :D

----------
Trebao meni hitno HDD, ja u Zenici, i šta ću gdje ću IT mi bio najbliži. Ja u poslovnicu zdravo zdravo, treba mi HDD...Kažu pa znate nemamo na stanju ali možete naručiti pa će da dođe u četvrtak (petak je bio) :D . Reko odakle da dođe? Kaže pa znate nemamo mi to na stanju, ali imamo na lageru u Gračanici :shock:

Hvala, doviđenja, prijatno,
nisi ti imao na skladistu HDD i otiso kod ITC-a....... nisu ni oni imali na skladisti i sad: oni supci vaki naki a ti hadzija....jel se ovo ti zajebajes i sa sobom i sa njima ili si ozbiljan
Maxwell2008

#432 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Maxwell2008 »

marija 29 wrote:
udrch wrote:@Fozgen
drug, ja koliko vidim, ja i Atko nismo dvojica..ima više onih koji govore dobro o firmi za koju smo i mi rekli da je dobra..vidi samo ovog koji kaže kako je zaposlenik te firme uputio neinformisane kupce, da nije došao u ITC, i da je ljubazno objasnio gdje se nalazi Nihadova deračina..
naprotiv osim tebe još jedino crno o ovoj firmi govori BeepBeep..pogotovo on koji se ovdje prestavio kao da sve zna..ja vas naravno shvaćam, promet je uveliko pao kod svih koji se bave trgovinom, pa tako i kod vas u informatičkoj branši, pa vam možda smeta što se ovi još i reklamiraju..međutim ja mislim da nije ni kod vas sve crno, promet će biti slabiji, plate malo manje, ali moramo se svi prilagoditi ovoj recesiji..recimo meni nije nimalo smetalo što su nama na budžetu smanjili topli obrok, a mislim i da nam plate treba smanjiti, jednostavno para je manje i bolje svaki mjesec dobiti na vrijeme manje, nego da nas rastežu svaki mjesec sve više i više..
svi se trebate boriti za radna mjesta i za svoje firme ako vam je stalo do njih..
meni je žao svih radnika ITC, bilo je i njih poštenih i dobrih ljudi, nisu svi mogli biti ološ i ublehaši, ali smo se ovdje svi složili da je za naše tržište dobro što je ITC zatvoren, što nemamo više Nihada da nam soli pamet po dnevnom avazu u plaćenim oglasima kako je ITC postigo ovo i ono..ružno je biti 100% siguran da neko pismeno vara narod kojm pripadaš..ja sam se bar tako osjećao..
svi oni pošteni iz ITC će naći sebi bolji posao, ja vjerujem u to, prepoznaće to neki poslodavci..
takođe vi koji ste ostali trebate znati da će dio kolača koji je Nihad otimo od našeg naroda ostati sada vama i da poštenim radom privučete te nove kupce, da se potrudite da ne budete kao što je on..da shvatite da vi živite sa ovim narodom i da nije dobro nikog varati..
ja lično mislim da iz vaše branše neće niko propasti, naprotiv, mislim da ni ITC nije propao, Nihadu jednostano nije više bilo zanimljivo raditi za male pare, MobilMedi-i takođe..za Techomarket i Eurosplet ne znam, mislim da su i njihove gazde poprilični megalomani i da će i oni da se izvuku iz ove priče na određeno vrijeme..
ostalim želim puno uspjeha u daljem radu, ne želim nijedno radno mjesto da se izgubi..pogotovo jer to povlači gubitak garancija na kupljne računare za hiljade kupaca, od čega će korist opet imati samo oni koji nas i deru čitavo ovo vrijeme..Srbija, Hrvatska, EU, Kina, Tajvan i dr..

E TAKO SE OBJEKTIVNO ISKAZUJE SVOJE MISLJENJE, FINO I KULTURNO.SVAKA CAST
POZDRAV!
Pa kad tako fino znas sta je objektivno zasto to isto ti ne ucinis. :-) :-) :-)
bach

#433 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

marija 29 wrote:Eto da objasnimo ko je ko na slici za koju svi pitate:
Prva s lijeva (ne radi od oktobra prosle godine)DZENITA JAHIC, radila u sluzbi za ljudske resurse ili ti HR-u
Do nje AMIRA ŠUŠA, radila kao voditelj HR-a, i 7 dana prije stecaja dobila otkaz
Gospodja koja drzi plaketu u rukama je DIREKTORICA ALMA SOFTIC
Do nje naravno njen suprug, a nas direktor NIHAD SOFTIC
Do direktora gospodja SABIRA HODZIC prvo ime IT Computers-a, inace radi kao potparol za javnost
I na kraju kao slag na tortu gospodja DIJANA-DIREKTORICA PRODAJE..

Sad barem znate ko je ko na slikama....
Ukisao ti nešto taj šlag.
ONA39

#434 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by ONA39 »

Nemogu a da ne napisem par rijeci...naime ja kada sam dala otkaz niko se iz centrale (Gracanica) nije udostojio da pita zasto ja ustvari dajem otkaz,ali kao sto sam rekla u postu prije,jednostavno nisam mogla vise trpjeti taj pritisak,jer sam jedno vrijeme i kod kuce kad zazvoni telefon javljala se sa sa "IT COMPUTERS IZVOLITE",jer sam doista bila preopterecena tim silnim normama itd...samo kad se sjetim mog dragog kolege rahmetli Senad ,kada je primio narudjbu od 5 laptopa,skakao je po poslovnici od srece kao eto ispunili smo normu,to je znak da smo svi kompletno bili optereceni NORMOM,i to ga je na kraju odvelo u smrt,NA ŽALOST....a da ne govorim da je isti Adem koji je bio sa njim na isporuci istih,(umjesto mene je otisao),tek dan kasnije prijavljen ,pa da poludis kad saznas tako nesto,i na kraju NIKAD NISI DOVOLJNO DOBAR,ipak kazem ima neko iznad nas i sve vidi,da dalje ne komentarisem bilo bi mnogo......
Maxwell2008

#435 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Maxwell2008 »

ONA39 wrote:Nemogu a da ne napisem par rijeci...naime ja kada sam dala otkaz niko se iz centrale (Gracanica) nije udostojio da pita zasto ja ustvari dajem otkaz,ali kao sto sam rekla u postu prije,jednostavno nisam mogla vise trpjeti taj pritisak,jer sam jedno vrijeme i kod kuce kad zazvoni telefon javljala se sa sa "IT COMPUTERS IZVOLITE",jer sam doista bila preopterecena tim silnim normama itd...samo kad se sjetim mog dragog kolege rahmetli Senad ,kada je primio narudjbu od 5 laptopa,skakao je po poslovnici od srece kao eto ispunili smo normu,to je znak da smo svi kompletno bili optereceni NORMOM,i to ga je na kraju odvelo u smrt,NA ŽALOST....a da ne govorim da je isti Adem koji je bio sa njim na isporuci istih,(umjesto mene je otisao),tek dan kasnije prijavljen ,pa da poludis kad saznas tako nesto,i na kraju NIKAD NISI DOVOLJNO DOBAR,ipak kazem ima neko iznad nas i sve vidi,da dalje ne komentarisem bilo bi mnogo......
Sad si se odala ko si, Nihad te nece primiti u njegovu novu firmu... :D
shuriken

#436 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by shuriken »

Maxwell2008 wrote:
ONA39 wrote:Nemogu a da ne napisem par rijeci...naime ja kada sam dala otkaz niko se iz centrale (Gracanica) nije udostojio da pita zasto ja ustvari dajem otkaz,ali kao sto sam rekla u postu prije,jednostavno nisam mogla vise trpjeti taj pritisak,jer sam jedno vrijeme i kod kuce kad zazvoni telefon javljala se sa sa "IT COMPUTERS IZVOLITE",jer sam doista bila preopterecena tim silnim normama itd...samo kad se sjetim mog dragog kolege rahmetli Senad ,kada je primio narudjbu od 5 laptopa,skakao je po poslovnici od srece kao eto ispunili smo normu,to je znak da smo svi kompletno bili optereceni NORMOM,i to ga je na kraju odvelo u smrt,NA ŽALOST....a da ne govorim da je isti Adem koji je bio sa njim na isporuci istih,(umjesto mene je otisao),tek dan kasnije prijavljen ,pa da poludis kad saznas tako nesto,i na kraju NIKAD NISI DOVOLJNO DOBAR,ipak kazem ima neko iznad nas i sve vidi,da dalje ne komentarisem bilo bi mnogo......

jebiga ovo je jako iskreno i jako tuzno
ne vidim bas tu nekog stofa za cerekanje
obrati paznju molim te
iz dna duše

#437 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by iz dna duše »

Slažem se, iz pijeteta prema poginulim radnicima i njihovim porodicama, molim vas da njihova imena i pominjanje tog tužnog događaja izostavite, oni zaslužuju da počivaju u miru. Nije vrijedan ni IT Computers ni gazda IT Computersa ni svi njegovi zadovoljni nezadovoljni radnici i kupci, a da bismo sada povrjeđivali osjećanja porodica poginulih. :sad:
udrch

#438 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by udrch »

hvala Marija na tumačenju slike koja nam se već dugo vrti ovdje..
ipak tjeraš me da ispravim svoj citat: "Nihadu nije bilo zanimljivo raditi za male pare.."
uz dužno poštovanje prema svim ženama ovog svijeta, sve vas volim ali moram iznijeti svoj novi stav:
"Nihadu nije bilo više zanimljivo raditi sa ovim akrepima od žena"..
Je...e koji menadžment, da se upišaš od smijeha..sad mi je baš žao svih onih koji su morali trpiti njihova preseravanja, da prostite na izrazu..
sinus

#439 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sinus »

Toto wrote:
sinus wrote:@ seki kralj
Prvo pa muško :D

----------
Trebao meni hitno HDD, ja u Zenici, i šta ću gdje ću IT mi bio najbliži. Ja u poslovnicu zdravo zdravo, treba mi HDD...Kažu pa znate nemamo na stanju ali možete naručiti pa će da dođe u četvrtak (petak je bio) :D . Reko odakle da dođe? Kaže pa znate nemamo mi to na stanju, ali imamo na lageru u Gračanici :shock:

Hvala, doviđenja, prijatno,
nisi ti imao na skladistu HDD i otiso kod ITC-a....... nisu ni oni imali na skladisti i sad: oni supci vaki naki a ti hadzija....jel se ovo ti zajebajes i sa sobom i sa njima ili si ozbiljan
Haj matere ti tvoje prije nego što neku glupost izvališ pročitaj šta je neko napisao...Daj mi molim te povečaj i podebljaj slova u kojima sam ja napisao da ja nešto na skladištu nisam imao i da uopšte imam nekakvo skladište? Odakle ti samo takav zaključak? Na osnovu koje metode si to zaključio?

Po tebi je izgleda nemoguće da nekom običnom čovjeku koji nema nikakvu firmu hitno zatreba HDD i izgleda nemoguće je da da sam i u Zenici bio... :D
Maxwell2008

#440 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Maxwell2008 »

shuriken wrote:
Maxwell2008 wrote:

jebiga ovo je jako iskreno i jako tuzno
ne vidim bas tu nekog stofa za cerekanje
obrati paznju molim te
Prijatelju-ice ja sam obojici kolega bio na dzenazi i prozivio sam zajedno sa ostalim kolegama sve to(i nisam to komentarisao). Komentarisao sam to da njenom izjavom "otisao je na teren umjesto mene" otkrila zapravo o kome se radi. Sjecam se kolegice a sjeca se vjerovatno i Nihad, pa se moj komentar odnosi na to da je Nihad nece uposliti u svojoj novoj firmi...i da dalje ne crtam...valjda kontas. Nisam valjda lud i bolestan da se cerekam na tuznu pricu.
Maxwell2008

#441 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Maxwell2008 »

iz dna duše wrote:Slažem se, iz pijeteta prema poginulim radnicima i njihovim porodicama, molim vas da njihova imena i pominjanje tog tužnog događaja izostavite, oni zaslužuju da počivaju u miru. Nije vrijedan ni IT Computers ni gazda IT Computersa ni svi njegovi zadovoljni nezadovoljni radnici i kupci, a da bismo sada povrjeđivali osjećanja porodica poginulih. :sad:
Potpisujem.

Mislim da se kolege sjecaju da je Nihad poslije ovog nesretnog dogadjaja napravio sa Raiffeisenom ugovor o zivotnom osiguranju radnika.
Toto

#442 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Toto »

@cosinus :D
Rikne ti programator od ves masine i ti trk u trgovca bijele tehnike i jebes mu mater sto on ne drzi programatore, koji je tebi - bas taj dan i slucajno zatrebao i jos masina 5 godina mladja od Bibilije....
ili ti nestane mesa za bureka i ti trk u burekdzije da ti proda kilo mesa :lol: :lol: :lol:

Mozda je taj ITC zasluzio kritike i treba ga handrit, ali sto sebe pravit budalom da bi ga nekom sukno. Nigdje na dunjaluku trgovci nisu duzni da u svakoj prodavnici imaju servis i rezervne dijelove. I jos da drze svaku tip i godiste nekog rezervnog dijela. :shock:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#443 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Bobi »

Toto wrote:@cosinus :D
Rikne ti programator od ves masine i ti trk u trgovca bijele tehnike i jebes mu mater sto on ne drzi programatore, koji je tebi - bas taj dan i slucajno zatrebao i jos masina 5 godina mladja od Bibilije....
ili ti nestane mesa za bureka i ti trk u burekdzije da ti proda kilo mesa :lol: :lol: :lol:

Mozda je taj ITC zasluzio kritike i treba ga handrit, ali sto sebe pravit budalom da bi ga nekom sukno. Nigdje na dunjaluku trgovci nisu duzni da u svakoj prodavnici imaju servis i rezervne dijelove. I jos da drze svaku tip i godiste nekog rezervnog dijela. :shock:
Zbog ovakvog razmisljanja IT kompanije i propadaju.
Fozgen

#444 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

x
amrica

#445 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by amrica »

Koliko je km od Zenice do Gracanice?
Toto

#446 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Toto »

u Bih mozete imati samo dvije vrste trgovaca kompjutera. Jedni su oni koji imaju firmu samo na jednoj lokaciju i tu im je prodaja, servis i magacin (ovakvih je 98% u BiH. Drugi su oni koji imaju 10-20 trgovina 2-4 servisa i 1-2 magacina. To su dva sasvim razlicita nacina poslovanja, organizacije servisa itd. Ako se zeli uporedjivati treba se sve stvari uzeti u obzir. Sve ima svoje prednosti i nedostatke.
Dobro je sto ima konkurencije, medjutim u BiH je najvise malih trgovaca koje ce imati istu sudbinu kao i piljare. Kod kupovine se prvenstveno gleda cijene i komercijalne pogodnosti a malo se vodi racuna o kvaliteti komponenti i servisu. Vrlo brzo ce doci situacija da se nece isplatiti bilo kakav servis kompjutera. Jeftiije ce biti kupiti novi nego servisirati stari, pa ce trgovci bolje proci od informaticara. Informaticari bi trebali da se prestanu baviti trgovinom i poceti se baviti prodajom onoga sto trgovci nemaju a to je informaticko znanje. Uz znanje je lako prodati i opremu i tu klepnuti koji procenat. Kajmak se kupi na znanju. Ne mislim na znanja iz hardvera i montaze. Mislim na znanja iz oblasti softvera.
Abacija

#447 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Abacija »

Toto wrote:u Bih mozete imati samo dvije vrste trgovaca kompjutera. Jedni su oni koji imaju firmu samo na jednoj lokaciju i tu im je prodaja, servis i magacin (ovakvih je 98% u BiH. Drugi su oni koji imaju 10-20 trgovina 2-4 servisa i 1-2 magacina. To su dva sasvim razlicita nacina poslovanja, organizacije servisa itd.
Zbog ovakvog organizovanja IT kompanije i propadaju. :zzzz:
Toto wrote:Ako se zeli uporedjivati treba se sve stvari uzeti u obzir. Sve ima svoje prednosti i nedostatke.
Dobro je sto ima konkurencije, medjutim u BiH je najvise malih trgovaca koje ce imati istu sudbinu kao i piljare. Kod kupovine se prvenstveno gleda cijene i komercijalne pogodnosti a malo se vodi racuna o kvaliteti komponenti i servisu.

Zbog ovakvog razmisljanja IT kompanije i propadaju. :lol:
sinus

#448 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sinus »

Toto wrote:@cosinus :D

Prvo niko sa takvim cosinus nickom nije pisao na ovoj temi...Ili si pošizio pa se obraćaš nepostojećim osobama ili ti to služi kao za provociranje...ali nije ni bitno toliko...

To sa programatorom i veš mašinom nema potrebe da komentarišem, jer miješaš babe i žabe

Drugo HDD nije rezervni dio već sastavni dio jednog kompjutera...koji može na primjer da ima i 5 HDD-ova istovremeno...tako da po tvojoj logici ni RAM memoriju ne trebaju prodavati, ni DVD/CD uređaje...već samo one glupe gotove "fenomenalno" iskonfigurisane kompjutere.

Šta da ti neko dođe i želi da kupi cijeli kompjuter ali u dijelovima? Šta onda? I njemu bi rekao da je glup i da nema pojma, jer šta ima kupuješ kompjuter u dijelovima. Nismo mi dužni da imamo kompjuter u dijelovima...

I kako ljudi prije mene napisaše: Zbog takvog razmišljanja i propadaju IT firme
Toto

#449 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Toto »

Bobi wrote: Zbog ovakvog razmisljanja IT kompanije i propadaju.
Imam osjecaj da ti pod IT kompanijama smatras trgovine. To je velika zabluda. IT kompanija je ona komapanija u kojoj 70% zaposlenih razvaljuje bar jedan programski jezik. 98 posto tzv. IT kompanija u BiH nema ni jednog zaposlenog koji zna nacrtati najjednostavniji algoritam a kamo li da zna napisati neki kod od par stotina redova.

Trgovine koje prodaju kompjutere koriste uglavnom mobilne telefone, podjekoja sekretarice klepece u tekst procesoru. Vecina BiH IT kompanija vodi knjigovodstvo u programima koji su napravljeni prije 20 g u dBase-u ili Clipper-u.

80 % tzv IT kompanija u BiH se bavi komercijalom i trgovinom a vode ih jalan informaticari koji misle da se mogu baviti bizisom i komercijalom ako znaju napamet izbiflat tehnicke karakteristike stotinjak hardverskih komponenti. Nije cudu sto ih sa trzista pomete neki svercer tipa ovog Nihada iz ITC.
JBL

#450 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by JBL »

Toto wrote:
Bobi wrote: Zbog ovakvog razmisljanja IT kompanije i propadaju.
Imam osjecaj da ti pod IT kompanijama smatras trgovine. To je velika zabluda. IT kompanija je ona komapanija u kojoj 70% zaposlenih razvaljuje bar jedan programski jezik. 98 posto tzv. IT kompanija u BiH nema ni jednog zaposlenog koji zna nacrtati najjednostavniji algoritam a kamo li da zna napisati neki kod od par stotina redova.

Trgovine koje prodaju kompjutere koriste uglavnom mobilne telefone, podjekoja sekretarice klepece u tekst procesoru. Vecina BiH IT kompanija vodi knjigovodstvo u programima koji su napravljeni prije 20 g u dBase-u ili Clipper-u.

80 % tzv IT kompanija u BiH se bavi komercijalom i trgovinom a vode ih jalan informaticari koji misle da se mogu baviti bizisom i komercijalom ako znaju napamet izbiflat tehnicke karakteristike stotinjak hardverskih komponenti. Nije cudu sto ih sa trzista pomete neki svercer tipa ovog Nihada iz ITC.
Sasvim je svejedno kako se trgovina zove. Svaka trgovina koja se bavi sa PC opremom MORA imati barem 2 razlicita diska stalno. Uostalom HDD nije samo rezervni dio jer se prodaje i kao retail proizvod. Na zapadu mozes hdd kupiti u svakoj prosjecnoj trgovini, cak i trgovinama koje nemaju veze sa IT/racunarima.
Locked