Slazem se ja u velikoj mjeri sa tobom.udrch wrote:@Fozgen
drug, ja koliko vidim, ja i Atko nismo dvojica..ima više onih koji govore dobro o firmi za koju smo i mi rekli da je dobra..vidi samo ovog koji kaže kako je zaposlenik te firme uputio neinformisane kupce, da nije došao u ITC, i da je ljubazno objasnio gdje se nalazi Nihadova deračina..
naprotiv osim tebe još jedino crno o ovoj firmi govori BeepBeep..pogotovo on koji se ovdje prestavio kao da sve zna..ja vas naravno shvaćam, promet je uveliko pao kod svih koji se bave trgovinom, pa tako i kod vas u informatičkoj branši, pa vam možda smeta što se ovi još i reklamiraju..međutim ja mislim da nije ni kod vas sve crno, promet će biti slabiji, plate malo manje, ali moramo se svi prilagoditi ovoj recesiji..recimo meni nije nimalo smetalo što su nama na budžetu smanjili topli obrok, a mislim i da nam plate treba smanjiti, jednostavno para je manje i bolje svaki mjesec dobiti na vrijeme manje, nego da nas rastežu svaki mjesec sve više i više..
svi se trebate boriti za radna mjesta i za svoje firme ako vam je stalo do njih..
meni je žao svih radnika ITC, bilo je i njih poštenih i dobrih ljudi, nisu svi mogli biti ološ i ublehaši, ali smo se ovdje svi složili da je za naše tržište dobro što je ITC zatvoren, što nemamo više Nihada da nam soli pamet po dnevnom avazu u plaćenim oglasima kako je ITC postigo ovo i ono..ružno je biti 100% siguran da neko pismeno vara narod kojm pripadaš..ja sam se bar tako osjećao..
svi oni pošteni iz ITC će naći sebi bolji posao, ja vjerujem u to, prepoznaće to neki poslodavci..
takođe vi koji ste ostali trebate znati da će dio kolača koji je Nihad otimo od našeg naroda ostati sada vama i da poštenim radom privučete te nove kupce, da se potrudite da ne budete kao što je on..da shvatite da vi živite sa ovim narodom i da nije dobro nikog varati..
ja lično mislim da iz vaše branše neće niko propasti, naprotiv, mislim da ni ITC nije propao, Nihadu jednostano nije više bilo zanimljivo raditi za male pare, MobilMedi-i takođe..za Techomarket i Eurosplet ne znam, mislim da su i njihove gazde poprilični megalomani i da će i oni da se izvuku iz ove priče na određeno vrijeme..
ostalim želim puno uspjeha u daljem radu, ne želim nijedno radno mjesto da se izgubi..pogotovo jer to povlači gubitak garancija na kupljne računare za hiljade kupaca, od čega će korist opet imati samo oni koji nas i deru čitavo ovo vrijeme..Srbija, Hrvatska, EU, Kina, Tajvan i dr..
Ali samo pokusavam i da naglasim da nije sve toliko crno koliko se cini.
Trebali bi i mi na neki nacin priznati da nismo ponajbolje upuceni u pojedine stvari kada su ovakve stvari u pitanju.
Moje misljenje se od pocetka ne zasniva na odbranu IT Comp., ali daleko od tog da ja sada nesto tu mogu i da ih ponizavam ili nesto slicno. IMTEC takodje, rade kako rade neka bude recimo i to gotova prica jer fakat ne vrijedi nama oko nekih slicnih stvari se tako da kazem "prepucavati", samo na sto ce se svesti sve to, na prodaju sa 0 zarade?. Vjeruj da bi i meni samo kao kupcu IMTEC bio najdrazi ( i usput receno i nije meni, gdje trenutno radim, neka konkurencija ). Kazem da sam nekadasnji uposlenik jedne od firmi koja se ovdje spominje. Nije u toj firmi bilo sve bajno, ali nije bilo ni toliko lose o zavaljivanju manje vise na nekim artiklima ga je bilo, a na nekim se na neki nacin i gubilo, tako da se dodje na isto.
I samo da spomenem, vjerovao ti ili ne, da nam je fino receno da nema nista lose u tome ako nekog kupca uputimo i u konkurentsku firmu ako znamo ili mislimo da bi to sto on trazi ima tamo a kod nas nema, jer ipak zadovoljan kupac je najbitniji, opet si mu na neki nacin pomogao, ako ne kupovinom kod nas onda i savjetom.
Ponekad je sreca IMTEC-a sto kod njih kupuju ljudi koji se iole razumiju u stvari koje kupuju dok ovamo zaista je stvar poprilicno drugacija.
Zamisli stvar da ti se pet puta vrati gospodja sa softverskom greskom a vec 6 puta joj je naglaseno da mi nemamo nista sa software-om jer je isti racunar prodan free dos, znaci piratski XP koji joj je neko instalirao, od tog se stvori u vecini slucajeva da mi prodajemo lose racunare jer joj nismo uradili servis. Na neki nacin nije ni ona kriva, ali je sva sreca pa nije kod nas kupila originalni XP jer bi onda imali i duplu krivicu