Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
thandorina

#276 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

Na nasu veliku zalost,takvi su danas ljudi.Zlobni, pakosni, zavisni..Jos pritom vecina njih kuka kako nema para, i posla, a u stvari to su uglavnom neradnici i dzabalebarosi..[/quote]

Draga Marija,
stvarno ne znam koliko je potrebno (ne)cijeniti sebe, pa navoditi hvalospjeve o tome kako je IT bilokome sem sebi(citaj vlasnicima) obezbijedio platu, redovna primanja i monoge druge stvari.
Pa plejada je ljudi koji su prosli kroz IT, a nekoliko sudskih procesa je u toku vezano za pitanja odnosa i nepostivanja Zakona o radu.
Ako bilo ko moze smatrati da je korektno prema uposlenicima umjesto plata odobriti nekakvu robu, a doprinose ne platiti nekoliko mjeseci i ljude uskratiti za prijavu na PIO/MIO, onda ja definitivno imam iskrivljene sisteme vrijednosti...
A o "dostojanstvenoj odanosti" suvisno je govoriti...
Kod nas u mahali bi rekli "Bože sačuvaj i sakloni!!!"
marija 29

#277 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

thandorina wrote:Na nasu veliku zalost,takvi su danas ljudi.Zlobni, pakosni, zavisni..Jos pritom vecina njih kuka kako nema para, i posla, a u stvari to su uglavnom neradnici i dzabalebarosi..
Draga Marija,
stvarno ne znam koliko je potrebno (ne)cijeniti sebe, pa navoditi hvalospjeve o tome kako je IT bilokome sem sebi(citaj vlasnicima) obezbijedio platu, redovna primanja i monoge druge stvari.
Pa plejada je ljudi koji su prosli kroz IT, a nekoliko sudskih procesa je u toku vezano za pitanja odnosa i nepostivanja Zakona o radu.
Ako bilo ko moze smatrati da je korektno prema uposlenicima umjesto plata odobriti nekakvu robu, a doprinose ne platiti nekoliko mjeseci i ljude uskratiti za prijavu na PIO/MIO, onda ja definitivno imam iskrivljene sisteme vrijednosti...
A o "dostojanstvenoj odanosti" suvisno je govoriti...
Kod nas u mahali bi rekli "Bože sačuvaj i sakloni!!!"[/quote]
Vidi se da ste iz mahale, jer samo mahalasi pricaju i prenose nesto o cemu nemaju pojma, i to vjerovatno po kafama od kuce do kuce, ili ispred prodavnice uz pivu.Ali je jako interesantno kako samo bivsi radnici komentarisu takve stvari....Naravno ne zelim vise da polemisem, jer je ispod mog nivo i pricati o takvima...Pozdrav!
Better Man

#278 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Better Man »

-------------
Last edited by Better Man on 21/05/2009 22:42, edited 1 time in total.
Better Man

#279 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Better Man »

marija 29 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
TRAJAN wrote:Interesantno da zadovoljne radnice (uglavnom zene se javljaju pod ovim klon nickovima) su imale REDOVNA PRIMANJA.

mogu samo reci bravo majstore, kapa dole, fin broj ih ostalo zadovoljno sa REDOVNIM PRIMANJIMA!
Iako ću otići off, na ovo moram reagirati. Naime, koliko znam šovinizam je zabranjen, a ovo je školski primjer muškog šovinizma. Znači, ako žena radi u privatnoj firmi i ima platu, odmah je asocijacija na vanradne aktivnosti. Jadan mentalni sklop.
Na nasu veliku zalost,takvi su danas ljudi.Zlobni, pakosni, zavisni..Jos pritom vecina njih kuka kako nema para, i posla, a u stvari to su uglavnom neradnici i dzabalebarosi..
Svi koji su se javili na ovoj temi su imali loše iskustvo sa IT-em i jave se dvije osobe Carica i Marija koje svim silama brane Nihada i tvrde suprotno i čak nazivaju neradnicima biviše uposlenike IT-ia koji su pričali o torturama i robovlasništvu koje je Nihad provdio na njima. A isti ti uposlenici koje nazivaš nesposobnima su u drugim firmama našli poslove i cjenjeni su i rade u normalnom okruženju i za normalnu platu. Marijo, i vrapci na grani znaju da je Nihad uvaljivao ljudima fušeraj robu i da je prodavao, odnosno instalirao u kompjutere ljudima koji su kupovali nelegalni, tj. piratski Windows XP professional zašto bi trebao da završi u zatvoru. Završio sam fakultet i imam dobar posao i znam prepoznati licemjere i lopove tipa Nihad, kao i njegove pijune poput tebe. Hajde budi poštena i priznaj nam ovdje koliko te je Nihad platio da braniš njegove lopovluke? Zar treba vjerovati dvjema osobama, tj.tebi i Carici ili hiljadama drugih koji su imali negativno iskustvo sa IT-iem.To što imaš godina i što si starija osoba ne mora zanačiti da si upravu i da si najpametnija. Mene bi bilo stid registrovati se na forum i braniti neodbranjivo, a to je lopovluk Nihada, maltretiranje uposlenika i varanje kupaca, tj. prodavanja istim fušeraj robe po astronomskim cijenama.
Last edited by Better Man on 21/05/2009 22:44, edited 2 times in total.
chuchumbamayumbe

#280 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by chuchumbamayumbe »

marija29,
Zar nisi i ti jedan od bivših radnika?!
Zar IT uopšte još ima radnika?!
Svi ljudi koji ovdje polemišu mogu samo biti bivši radnici IT-a, nikako sadašnji.
bach

#281 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

Koliko znam da se radnicima plata može isplatiti samo u novcu ne u robi. Ovaj post je inače poziv i finansijskoj policiji, poreznoj upravi i Upravi za indirektno oporezivanje da pregledaju poslovne knjige IT computersa.

Kako li su samo ljudima davali platu. Ako je prosječan krš u u ITC koštao 2000 KM, a prosječna plata bila 450 KM, to znači da su za četiri plate dobivali jedan kompjuter.

Ili još neku feleričnu robu.
chuchumbamayumbe

#282 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by chuchumbamayumbe »

Garant su i doprinose uplaćivali u vidu DDR2 ram-a.
Plata 512km = 512Mb rama (dobiješ jednu pločicu i vozdra).
U pio/mio dostave 256 mb ram-a i to je to.
bach

#283 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

chuchumbamayumbe wrote:Garant su i doprinose uplaćivali u vidu DDR2 ram-a.
Plata 512km = 512Mb rama (dobiješ jednu pločicu i vozdra).
U pio/mio dostave 256 mb ram-a i to je to.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TRAJAN

#284 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TRAJAN »

Dijete drago zar ti imas NIVO?
Valja tebi rano ustat sabahilde skontat novi nick, pa proganjat nezadovoljne bivse radnike, i bezobrazne kupce koji se zale na bespovratano bacen novac.

A vi kako te?
Cu da budem na televizor?
pozdravaljam Šašu Matića!

a ja nemoram sutra na posao, dobra ova recesija da se ne radi
sitna.buranija

#285 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sitna.buranija »

Ja ne mogu da vjerujem da se neka zrela osoba prijavljuje pod 10 razlicitih nickova da brani jednog lopova i jedno smece od firme :-)
Nikka

#286 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Nikka »

Zbog IT-a i njihovih glupih servisera, ja sam sebe natjerala da naucim kako se reinstalira windows, i sve ostalo vezano za pc. 2 puta su me zajebali, uzeli su mi pare za pc koji nije bas tako los ali ne vrijedi 2500 KM, nakon mjesec dana pao sistem sam od sebe i naravno nisu napravili kako treba. Tad sam im jebala sve po spisku i proklela dan kad im udje u prodavnicu. E da, racunare im popravljaju ucenici koji su na praksi a radnici hlade muda.

Jos jednom cestitam bankrot firme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i naravno cestitam onima koji su pokrali firmu pa otisli iz nje :lol: :lol:
video

#287 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by video »

Molio biH lijepo doticne osobe koje brane ovaj propali projekat da nam objasne ovaj post :roll: :roll: Hvala !!
PeshtA wrote:He, he, he, HE!

Malo bolji poznavaoci informatickih zbivanja u BiH, ili barem Tuzlanskom kantonu na ovo ce se moci nasmijati samo.

Krenimo redom i logicno,

Ovo IT-u nije prvi stecaj kako to oni nazivaju :)))

Vratimo se u 1998,
Gracanica, PCC, prodaja najjeftinijih racunara na kantonu, na papiru jedna pricha, kad rasklopish komp, integrisani intel 810 chipset, modem, sve sve sve ( a to je bilo u vremenu kada ni zvucna nije bila standardno integrisana na maticnoj plochi)
nekad 2000
Gracanica, PCC se zatvara i otvara se nova firma, PROFIX COMPUTERS,
par godina varanja naroda, i idemo ponovo
PROFIX se zatvara, otvara se nova firma, SOFTY CO, ili je bilo IT-SOFT na taj fazon neshto, po prezimenu blagonaklonog vlasnika ove firme gospodina Softicha,
I opet, zatvaranje, evolucija nova, IT COMPUTERS se rodio, nudeci kao i uvijek smeche ....
Ovih su kompjutera u Banovicima, rudarima na kredit prodali stotine, u vrijeme kad je GeForce MX 32 MB bila high end graficka, njihove su konfiguracije bile nafilovane kompjuterskom terminologijom, a na kraju je opet ispadalo isto, integrisana graficka, manje RAM-a, HSP modemi koji crknu nakon manje grmljavine itd itd ....

Poznatiji i po svojoj 4Q - Labaratoriji kvalitete, prvom mazanju naroda po ochima prichom o licenciranom softveru.

Nije ovo nishta novo, ako ko ima iz grachanice trebao bi moci potvrditi ovu pricu ....
marija 29

#288 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Better Man wrote:-------------
Evo sad i ljudi s fakultetom---Valjda ti mislis da si jedini takav.A to sto si ti tko shvatio ovo sto sam ja pisala je tvoj problem.Ne branim ja nikoga i nista.Ja sam radnik(bila)i dok sam radila bila sam zadovoljna, imala sam extra platu, i uslove rada.Ako je vama strasno to sto je meni tako bilo u IT Computersu, onda ste vi jadniji nego sto sam mislila da jeste.Vi bi svi izgleda voljeli da je i meni crnjak u zivotu kao izgleda vecini vas.To se zove zloba, i pakost¨!I bas ti sto su otisli i sad kao sto kazes dobro prosli, zaposlili se tu gdje jesu na nacin da su im puna usta bila price "Ja sam radio u IT-u"Na osnovu toga su i dobili posao. Pa ja 3 dana ne radim , a vec me 10 ljudi zvalo da pita da li bi radila za njih , upravo jer su culi da sam 2 god radila u IT-u.E O TOME JA PRICAM gospodine s FAKULTETOM.
By the way, ja kad sam isla na fakultet, ti si se vjerovatno igrao zmurke s drugarima..
marija 29

#289 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

video wrote:Molio biH lijepo doticne osobe koje brane ovaj propali projekat da nam objasne ovaj post :roll: :roll: Hvala !!

Malo bolji poznavaoci informatickih zbivanja u BiH, ili barem Tuzlanskom kantonu na ovo ce se moci nasmijati samo.

Krenimo redom i logicno,

Vratimo se u 1998,
Gracanica, PCC, prodaja najjeftinijih racunara na kantonu, na papiru jedna pricha, kad rasklopish komp, integrisani intel 810 chipset, modem, sve sve sve ( a to je bilo u vremenu kada ni zvucna nije bila standardno integrisana na maticnoj plochi)
nekad 2000
PROFIX se zatvara, otvara se nova firma, SOFTY CO, ili je bilo IT-SOFT na taj fazon neshto, po prezimenu blagonaklonog vlasnika ove firme gospodina Softicha,
I opet, zatvaranje, evolucija nova, IT COMPUTERS se rodio, nudeci kao i uvijek smeche ....
Ovih su kompjutera u Banovicima, rudarima na kredit prodali stotine, u vrijeme kad je GeForce MX 32 MB bila high end graficka, njihove su konfiguracije bile nafilovane kompjuterskom terminologijom, a na kraju je opet ispadalo isto, integrisana graficka, manje RAM-a, HSP modemi koji crknu nakon manje grmljavine itd itd ....

Poznatiji i po svojoj 4Q - Labaratoriji kvalitete, prvom mazanju naroda po ochima prichom o licenciranom softveru.

Nije ovo nishta novo, ako ko ima iz grachanice trebao bi moci potvrditi ovu pricu ....
Pa gdje su ti iz Gracanice koji se pozivaju da potvrde ovo????????????????????
bach

#290 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

da mi je samo vidjeti taj laboratorij, čuj laboratorij za kvalitet komp. komponenti, u zemlji koja nema ni laboratorija za kvalitet lijekova.
elcho71

#291 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by elcho71 »

marija 29 wrote:
Savez napolje wrote:Ah ah divi Marije sto joj je Nihad srcu drag :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad ti u zivotu neko obezbjedi posao od kojeg mozes lijepo da zivis, i da svojoj porodici obezbjedis pristojan zivot, i neke stvari o kojima drugi samo mogu da sanjaju, naravno da cu biti dostojanstveno odana svom poslodavcu.To mogu samo osobe sa karakterom---
bach wrote:Jadna je ovo zemlja po mnogo parametara, poswebno što stotinama životi ovise o raznima nihadima. Da obezbjediš pristojan život moraš trpiti kako tebe ili tvoje kolege gađaju pepeljarama za platu od 450 KM.
marija 29 wrote:Pa kad te gadjao , sto ga nisi tuzio?
marija nema tu tuzenja,da je on mene pepeljarom ja bi njega pesnicom izmedju ociju i mirna bosna.
primjecujem da ni carici a ni mariji nije jaca strana citiranje na forumu a toliko se godina guza peglala u stolicama jedne it firme.
Last edited by elcho71 on 21/05/2009 23:25, edited 1 time in total.
marija 29

#292 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

TRAJAN wrote:Dijete drago zar ti imas NIVO?
Valja tebi rano ustat sabahilde skontat novi nick, pa proganjat nezadovoljne bivse radnike, i bezobrazne kupce koji se zale na bespovratano bacen novac.

A vi kako te?
Cu da budem na televizor?
pozdravaljam Šašu Matića!

a ja nemoram sutra na posao, dobra ova recesija da se ne radi

Vjerovatno su te slagali da imas smisao za humor!!!!FUJJJJJJJJJJJJJJJJJ
bach

#293 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

[quote="marija 29

By the way, ja kad sam isla na fakultet, ti si se vjerovatno igrao zmurke s drugarima..
Čekaj u Bosni se ne kaže žmurke, nego ŽMIRE. Žmurke je srpski izraz. Provaljena si.

Vidim gore isto kažeš da su nezadovoljni radnici IT DŽABALEBAROŠI, još jedan srbijanski izraz.

U Bosni se kaže lezihljebović.
marija 29

#294 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

elcho71 wrote:
marija 29 wrote:
Savez napolje wrote:Ah ah divi Marije sto joj je Nihad srcu drag :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad ti u zivotu neko obezbjedi posao od kojeg mozes lijepo da zivis, i da svojoj porodici obezbjedis pristojan zivot, i neke stvari o kojima drugi samo mogu da sanjaju, naravno da cu biti dostojanstveno odana svom poslodavcu.To mogu samo osobe sa karakterom---
Jadna je ovo zemlja po mnogo parametara, poswebno što stotinama životi ovise o raznima nihadima. Da obezbjediš pristojan život moraš trpiti kako tebe ili tvoje kolege gađaju pepeljarama za platu od 450 KM.

marija 29 wrote:Pa kad te gadjao , sto ga nisi tuzio?
marija nema tu tuzenja,da je on mene pepeljarom ja bi njega pesnicom izmedju ociju i mirna bosna.
primjecujem da ni carici a ni mariji nije jaca strana citiranje na forumu a toliko se godina guza peglala u stolicama jedne it firme.
Ja nisam peglala zadnjicu na stolici nego radila po terenu, jer da jesam vjerovatno bi se bolje snalazila po forumima.E to si bas u pravu.
marija 29

#295 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

bach wrote:
[quote="marija 29

Čekaj u Bosni se ne kaže žmurke, nego ŽMIRE. Žmurke je srpski izraz. Provaljena si.

Vidim gore isto kažeš da su nezadovoljni radnici IT DŽABALEBAROŠI, još jedan srbijanski izraz.

U Bosni se kaže lezihljebović.

Kod nas u It computersu nije bilo vazno da li je Srpsko, Hrvatsko ili Muslimansko.Mi nismo imali vremena da bi o tome razmisljali,a i to je isfuran fazon.To sto ti pricas zove se NACIONALIZAM
marija 29

#296 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Nikka wrote:Zbog IT-a i njihovih glupih servisera, ja sam sebe natjerala da naucim kako se reinstalira windows, i sve ostalo vezano za pc. 2 puta su me zajebali, uzeli su mi pare za pc koji nije bas tako los ali ne vrijedi 2500 KM, nakon mjesec dana pao sistem sam od sebe i naravno nisu napravili kako treba. Tad sam im jebala sve po spisku i proklela dan kad im udje u prodavnicu. E da, racunare im popravljaju ucenici koji su na praksi a radnici hlade muda.

Jos jednom cestitam bankrot firme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i naravno cestitam onima koji su pokrali firmu pa otisli iz nje :lol: :lol:
E to ti je super savjet sto mozes da das.Da radnici kradu......Gdje li ti radis,i sta bas me zanima
elcho71

#297 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by elcho71 »

marija 29 wrote:Ja nisam peglala zadnjicu na stolici nego radila po terenu, jer da jesam vjerovatno bi se bolje snalazila po forumima.E to si bas u pravu.
Reci mi "marija 29" dok si radila po terenu i ljudima masno naplacivala jedno a prodavala drugo dali te sada malo pece savijest radi toga?
Last edited by elcho71 on 21/05/2009 23:33, edited 1 time in total.
video

#298 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by video »

marija 29 wrote:
video wrote:Molio biH lijepo doticne osobe koje brane ovaj propali projekat da nam objasne ovaj post :roll: :roll: Hvala !!

Krenimo redom i logicno,

Vratimo se u 1998,
nekad 2000

Pa gdje su ti iz Gracanice koji se pozivaju da potvrde ovo????????????????????
Iz ovog Vaseg odgovora moze se zakljuciti vise stvari !!

1. Da je forumas sa nick-om @PeshtA izmislio gore sve ovo ( mada ni ne lici na ti, moras imati dooobru mastu da sve ovo sastavis)
2. Ako je ovo gore sve istina ili bar u nekom dijelu, onda Vi ipak niste visoko pozicioniranu u ITC-u kako nam se ovdje predstavljate jer bi za ovo naprosto morali znati :run:
3. Ako niste znali, onda ste kao osoba koja je tako dugo radila i kao sto kazete napredovali u svojoj karijeri iskljucivo zaslugom svoga rada, propustili da sprijecite sve ove zakulisne radnje vlasnika i ljudi oko njega i slijepo im vjerujuci pasivno bili upleteni u sve ovo !!! Mogu da prihvatim da ste u svemu ovome mozda i cisti, ali bar morati priznati da ovih 99% osoba isticu cinjenice koje se, htjeli vi to ili ne, ne mogu dovesti u pitanje .
Nikka

#299 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Nikka »

marija 29 svega ti ohladi. Znam vrlo dobro o cemu pricam i nemam namjeru tebi da objasnjavam, mada nisi ni ti tako glupa samo se pravis, znamo i ti i ja dobro sta se radilo u IT. I znas dobro koliko je radnika samo dalo otkaz jer nije vise moglo da trpi oranje na njima. A na tebi se oralo izgleda na neki drugi nacin, sta je 2 dana nisi dobila cune od gazde pa ti cijeli svijet kriv. Sjasi zeno.
marija 29

#300 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Kao sto rekkoh :
1-Nisam radila u menadzmentu firme
2.Nisam radila u Gracanici nego u drugom gradu
3.Nije me interesovalo nista nego moja realizacija, i da me plate po tome
4.Nisam postav ljala suvisna pitanja nego samo radila svoj posao posteno
5.U gradu u kojem zivim i radim sam se trudila da ostavim odlican utisak na kupce sto sam i uspjela
6.2 godine je kompletna moja porodica zivjela od tih primanja(necije 3-4 plate)
7.Ako je i bilo nekih stvari od ovoga sto pisete ja to nikad nisam osjetila na svojoj kozi a ni na plati

SMATRAM DA IMAM PRAVO IZNIJETI SVOJE MISLJENJE I STAV, IZ SVOG ISKUSTVA U OVOJ FIRMI.
Bila mi je cast i zadovoljstvo raditi za njih!!!!!!
Locked