Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
marija 29

#251 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

chuchumbamayumbe wrote:Mora se obavezno upratiti kako ce se zvati slijedeca ublehashka firma koju ce otvoriti Nihad Softic, da se razglasi da nekome ne bi palo na pamet da tamo kupuje bilo sta, pa makar i tariguz!
ma vi ste svi bolesni, majke mi.Idite pa se lijecite---
marija 29

#252 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Pera Trta wrote:
marija 29 wrote:I za informaciju sviju vas, Nihda Softic nije nikom ostao duzan plate.Plate su isplacene u robi.A doprinosi ce se vrlo brzo uplatiti.
Ako je kvaliteta robe kakvom su je većina kupaca iskusili, kao što vidimo iz brojnih postova, onda vas je baš usrećio. :)
A doprinose će vam uplatiti na Svetog Jebema :D
Ti sigurno imas doprinose :-D ...A i jako si pametan
elcho71

#253 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by elcho71 »

chuchumbamayumbe wrote:Mora se obavezno upratiti kako ce se zvati slijedeca ublehashka firma koju ce otvoriti Nihad Softic, da se razglasi da nekome ne bi palo na pamet da tamo kupuje bilo sta, pa makar i tariguz!
Mala je ovo carsija tako da nece biti tesko upratiti.
elcho71

#254 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by elcho71 »

marija 29 wrote:
Pera Trta wrote:
marija 29 wrote:I za informaciju sviju vas, Nihda Softic nije nikom ostao duzan plate.Plate su isplacene u robi.A doprinosi ce se vrlo brzo uplatiti.
Ako je kvaliteta robe kakvom su je većina kupaca iskusili, kao što vidimo iz brojnih postova, onda vas je baš usrećio. :)
A doprinose će vam uplatiti na Svetog Jebema :D
Ti sigurno imas doprinose :-D ...A i jako si pametan
Hajde zeno napisi jos koji glupi post i nestani bez traga kao i tvoja kolegica carica2009. :run: Trebali bi ste se u misiju rupu sakriti koliko ste neukih ljudi prevarili za njihove vlastite pare.
chuchumbamayumbe

#255 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by chuchumbamayumbe »

marija 29 wrote:
Ja jucer bio na kontrolnom, u top formi sam.
100 metara sa preponama za 13.28 sec
8-)
Neelix

#256 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Neelix »

elcho71 wrote:
Hajde zeno napisi jos koji glupi post i nestani bez traga kao i tvoja kolegica carica2009. :run: Trebali bi ste se u misiju rupu sakriti koliko ste neukih ljudi prevarili za njihove vlastite pare.
kolegica joj moze biti samo ako ima podvojenu licnost :D
SaraLe

#257 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by SaraLe »

marija 29 wrote:
Ej, jesi se tako ponasala i obracala i musterijama ... :D :-)
TRAJAN

#258 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TRAJAN »

Interesantno da zadovoljne radnice (uglavnom zene se javljaju pod ovim klon nickovima) su imale REDOVNA PRIMANJA.

mogu samo reci bravo majstore, kapa dole, fin broj ih ostalo zadovoljno sa REDOVNIM PRIMANJIMA!
Neelix

#259 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Neelix »

:lol:
Savez napolje

#260 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Savez napolje »

Ah ah divi Marije sto joj je Nihad srcu drag :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
marija 29

#261 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Savez napolje wrote:Ah ah divi Marije sto joj je Nihad srcu drag :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad ti u zivotu neko obezbjedi posao od kojeg mozes lijepo da zivis, i da svojoj porodici obezbjedis pristojan zivot, i neke stvari o kojima drugi samo mogu da sanjaju, naravno da cu biti dostojanstveno odana svom poslodavcu.To mogu samo osobe sa karakterom---
vjesticanametli

#262 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by vjesticanametli »

jesil ti "karakter" nosala na tacni kod nihada pa ga toliko hvalis
elcho71

#263 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by elcho71 »

vjesticanametli wrote:jesil ti "karakter" nosala na tacni kod nihada pa ga toliko hvalis
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
marija 29

#264 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

elcho71 wrote:
vjesticanametli wrote:jesil ti "karakter" nosala na tacni kod nihada pa ga toliko hvalis
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti ni ne znas sta je karakter
Maxwell2008

#265 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Maxwell2008 »

KAKO ONO TI POD NEKIM DRUGIM NICKOM RECHE : Alo ba. :D

Ja nisam dobio sve plate :x , a moracu provjeriti da li mi je uopste uplacivao doprinose sad bash nisam ni siguran...

Sad mi nije jasno od vas zemskih pod raznoraznim nickovima sa istim stilom komuniciranja koja je Amira Shusha... malko ste me zbunila :-) :-) :-) :roll: :roll: :roll:
bach

#266 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

marija 29 wrote:
Savez napolje wrote:Ah ah divi Marije sto joj je Nihad srcu drag :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad ti u zivotu neko obezbjedi posao od kojeg mozes lijepo da zivis, i da svojoj porodici obezbjedis pristojan zivot, i neke stvari o kojima drugi samo mogu da sanjaju, naravno da cu biti dostojanstveno odana svom poslodavcu.To mogu samo osobe sa karakterom---
Jadna je ovo zemlja po mnogo parametara, poswebno što stotinama životi ovise o raznima nihadima. Da obezbjediš pristojan život moraš trpiti kako tebe ili tvoje kolege gađaju pepeljarama za platu od 450 KM.

I pride da bude odan. Čuj odan, samo su psi i robovi odani.
Last edited by bach on 21/05/2009 21:46, edited 1 time in total.
marija 29

#267 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Maxwell2008 wrote:

KAKO ONO TI POD NEKIM DRUGIM NICKOM RECHE : Alo ba. :D

Ja nisam dobio sve plate :x , a moracu provjeriti da li mi je uopste uplacivao doprinose sad bash nisam ni siguran...

Sad mi nije jasno od vas zemskih pod raznoraznim nickovima sa istim stilom komuniciranja koja je Amira Shusha... malko ste me zbunila :-) :-) :-) :roll: :roll: :roll:
Pa vjerovatno ih nisi ni zasluzio pa ti ih nisu ni dali..Mnogo jr takvih koji su kroz nasu firmu prosli ,nista nisu radili , i naplatili se dobrih para.E zbog takvih je kao sto rekoh i doslo do ove situacije.I ja nisam pod drugim imenom, niti imam potrebe da budem...A ti kad si bio toliko vrijedan i posten, cudi me da tebi bas nisu dali plate,jer onima koji su biti dobri radnici su sve u keshu isplatili.....
Neelix

#268 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Neelix »

...
Last edited by Neelix on 21/05/2009 22:06, edited 1 time in total.
udrch

#269 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by udrch »

kad ovdje čovjek čita neke postove zaista se prepadne..s vremena na vrijeme se jave ljudi koji misle da sve znaju i ovdje nas ubijede sve da je zbog propasti ITC stanje na tržištu računarske opreme katasrofalno..ustvari se radi o vlasnicima nekih manjih firmi koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da ne može više da se uzima šakom i kapom..
ovdje izvjesna osoba BeepBeep kaže da je Imtec sljedeći..
uz Plus computers to mi je najdraža firma, a imam i pravo dobrog prijatelja u toj firmi, koji je jedan sasvim običan Bošnjo, nije ni faks završio do kraja, od početka radi u toj firmi i ako imaš problem sa nečim što si kupio u Imtecu ja garantujem da će on da ti to završi tako da sam odlučio da odem i da provjerim sve ovdje navedeno..on radi nabavku i sve cijene ima u malom prstu..pa evo šta mi je čovjek rekao..
- sve cijene se formiraju po pravilniku od prije 3 godine i on nije nikad promijenjen, pravo da odstupi od pravilnika ima isključivo vlasnik, a on se ne sjeća kad je to zadnji put bilo..
- na laptopu koji se ovdje spominje Asus X59SR se zarađuje kao i na svakom drugom laptopu iz ponude, nije mi rekao koliko, ali je rekao da nema nijedan laptop na kojem se zarađuje 60 KM..
- za laptop koji BeepBeep nije spomeno, a za koji je rekao da Imtec zarađuje 9,80 KM mi je rekao da ovaj dotični dođe do Imteca, da to dokaže i da će mu on pokloniti spomenuti laptop i još mu na poklon dati da izabere LCD televizor po želji..
- čovjek mi je pokazao podatke o prometu u maju prošle godine i o prometu ove godine, povećanje je 30%, ne računajući tendere koje su prošli..
- ako je Imtec radio i radi damping, odnosno prodavao robu ispod cijene, kako to da Imtec nije prošao nikad ni jedan tender preko 10 000 KM do aprila ove godine, jer na tenderima se uvijek išlo sa najmanjim mogućim maržama??? ( ovo pitanje me je zamolio da postavim na forumu dotičnim koji prozivaju Imtec, a podatke o dobivenim tenderima da provjere na eKapiji)
- porezi plaćeni, zdravstveno plaćeno, nijedna poslovnica nije zatvorena, nijedno radno mjesto nije ukinuto, plate redovne i čak su prošli mjesec imali najveće bonuse od kad on radi u firmi..
- on mi je rekao da zna Mugdima, da su kupovali od Plusa ako im nešto zatreba, na početku puno, a u posljednje vrijeme jača kućišta najčešće i da nikad nisu spuštali cijene zbog Plusa..
- i ono što je najzanimljivije što mi je na kahvi rekao je sledeće:
"da smo htjeli da dampamo cijene, da smo se borili protiv cijena u Plusu, da nam je interes da zatvorimo sve manje firme u ovom gradu, mi bi zatvorili dvije manje radnje, a otvorili jednu veliku na platou Skenderije, jer gore je glavnina IT prodaje, napravili dva mjeseca damping i to je to. Plus, Didaktu i donekle Uniexpert doživljavaju kao finu konkurenciju, ali nikad ne prate njihove cijene da bi formirali svoje. Ako ne mogu imati konkurentnu cijenu, onda uglavnom odustanu od toga proizvoda.."
- i ono što je možda najbolje od svega jeste da u Imtecu trenutno ima zaposlenih koji su prije radili u Icon-u, IT computersu, Globalu, Techomarketu, Exlusivu i iz još nekih firmi..znači vlasnik nije ni zlonamjeran, a koliko ga ja znam, uz Mugdima je najpošteniji vlasnik IT radnje u Sarajevu, samo što on ima još jednu prednost u odnosu na ostale vlasnike, a to je da je čovjek ing. elektrotehnike, koliko ja znam jedini, bar u Sarajevu koji je školovan za ovaj posao..
Neka nama Imteca, Plusa, Geneleca, Ingela..a ostali lihvari nek se bore..
bach

#270 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

Ja sam kupio dosta stvari u IMTECI i zadovoljan sam. Momnci koji rade u njihovoj radnju na Marin Dvoru su super. Meni je jednom trebao jedan specifičan printer, nisu ga imali na lageru, nego su ga baš zbog mene donijeli u radnju.

Jedan anegdoda vezana za pomenutu radnju IMTEC, čemu sam bio svjedok. Ulazi bračni par žele da kupe kompjuter, u ruci drže odvratni katalog IT computersa, misle da su došli u Nihadovu radnju, zbunilo ih slično ime. Dečko iz IMTEC-a je bio ljibazan i objasnio im gdje se nalaze te ih uputio kako da dođu do gračaničke deraone.
marija 29

#271 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

bach wrote:
marija 29 wrote:
Jadna je ovo zemlja po mnogo parametara, poswebno što stotinama životi ovise o raznima nihadima. Da obezbjediš pristojan život moraš trpiti kako tebe ili tvoje kolege gađaju pepeljarama za platu od 450 KM.

I pride da bude odan. Čuj odan, samo su psi i robovi odani.
Pa kad te gadjao , sto ga nisi tuzio?
marija 29

#272 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Neelix wrote:onima koji su bili dobri radnici, ili koji su bili dobri u krevetu? :D da budem brutalno iskren :D
Izvini ali ja sam starija od gospodina Nihada, skoro mogu mama da mu budem, imam sina mladjeg od njga samo 5 godina
Neelix

#273 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Neelix »

hm, mislio sam da ono 29 predstavlja godine :D u tom slucaju cu pobrisati svoj komentar, iako se i dalje ne slazemo oko lopinasha :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#274 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by KatarinaKosaca »

TRAJAN wrote:Interesantno da zadovoljne radnice (uglavnom zene se javljaju pod ovim klon nickovima) su imale REDOVNA PRIMANJA.

mogu samo reci bravo majstore, kapa dole, fin broj ih ostalo zadovoljno sa REDOVNIM PRIMANJIMA!
Iako ću otići off, na ovo moram reagirati. Naime, koliko znam šovinizam je zabranjen, a ovo je školski primjer muškog šovinizma. Znači, ako žena radi u privatnoj firmi i ima platu, odmah je asocijacija na vanradne aktivnosti. Jadan mentalni sklop.
marija 29

#275 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

KatarinaKosaca wrote:
TRAJAN wrote:Interesantno da zadovoljne radnice (uglavnom zene se javljaju pod ovim klon nickovima) su imale REDOVNA PRIMANJA.

Iako ću otići off, na ovo moram reagirati. Naime, koliko znam šovinizam je zabranjen, a ovo je školski primjer muškog šovinizma. Znači, ako žena radi u privatnoj firmi i ima platu, odmah je asocijacija na vanradne aktivnosti. Jadan mentalni sklop.
Na nasu veliku zalost,takvi su danas ljudi.Zlobni, pakosni, zavisni..Jos pritom vecina njih kuka kako nema para, i posla, a u stvari to su uglavnom neradnici i dzabalebarosi..
Locked