Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- PapeSusic
#1 Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mustafa Kucukovic, Emra Tahirovic, Sead Zilic, Ozren Peric, Omar Baljic, Denis Pozder, Denni Avdic.. Kao sto argentinci u svakom patuljku sto zna igrati lopte vide novog Maradonu tako smo i mi sredinom proslog desetljeca trazili nekog novog Zlatana kojeg, za razliku od originala, nismo imali namjeri olako izgubiti.
Najveci talenat tog doba je definitivno bio Mustafa Kucukovic. Bio je jedini od gore nabrojanih koji je sa pravom nosio epitet "novog Zlatana". Korpulentni decko iz Bosanskog novog je trpao do besvijesti u juniorima Bochuma a poslije je nastavio u juniorima HSV-a.
Za prvi tim je debitovao 2004. sa 18 godina i sedam dana kada je usao u igru protiv Stuttgarta u drugom poluvremenu. Godinu dana poslije postigao je svoj prvijenac, bilo je to protiv Werdera i taj gol je donio bod njegovom Hamburgu. Novine su brujale o "novom" Zlatanu a prije nego sto je izabrao HSV, bio je na listi zelja PSV-a i Ajaxa.
Iz HSV-a je zavrsio na pozajmnici u drugoligasu Greuter Furthu, poslije je prodan 1860 Minhenu, takodjer drugoligasu. Ni tamo se nije naigrao pa je otisao kod Mese Bazdarevica u Grenoble gdje je upisao jedva pet nastupa za godinu dana.
Iz Francuske je preselio u Dansku, u Sönderjyske gdje je igrao redovnije medjutim samo 4 gola na 17 nastupa nisu bila dovoljna da opravdaju ocekivanja njegovih poslodavaca tako da je opet morao mjenjati sredinu.
Skrasio se u Cottbusu, ponovo u "cvajti" medjutim ni tamo ga nije islo pa je nakon prekida ugovora presao u Olympiakos iz Nikozije (Kipar). Sedam tekmi i dva gola su bili premrsav skor da bi zadrzao svoje mjesto u "rosteru" kiprana tako da je od ovog ljeta slobodan igrac.
Mustafi je (tek) 26 godina i generacija je sa Edinom Dzekom. Poredjenja radi, kada je Mustafa debitovao za HSV, Edin je igrao za Usti nad Labdem gdje je bio na pozajmnici iz Teplica a kada je Muki postigao svoj prvi (pokazace se, i jedini) gol u Bundesligi, Edin je igrao ne bas toliko zapazenu ulogu u, ako poredimo sa HSV-om, ne bas atraktivnim Teplicama.
Danas su uloge obrnute.
Najveci talenat tog doba je definitivno bio Mustafa Kucukovic. Bio je jedini od gore nabrojanih koji je sa pravom nosio epitet "novog Zlatana". Korpulentni decko iz Bosanskog novog je trpao do besvijesti u juniorima Bochuma a poslije je nastavio u juniorima HSV-a.
Za prvi tim je debitovao 2004. sa 18 godina i sedam dana kada je usao u igru protiv Stuttgarta u drugom poluvremenu. Godinu dana poslije postigao je svoj prvijenac, bilo je to protiv Werdera i taj gol je donio bod njegovom Hamburgu. Novine su brujale o "novom" Zlatanu a prije nego sto je izabrao HSV, bio je na listi zelja PSV-a i Ajaxa.
Iz HSV-a je zavrsio na pozajmnici u drugoligasu Greuter Furthu, poslije je prodan 1860 Minhenu, takodjer drugoligasu. Ni tamo se nije naigrao pa je otisao kod Mese Bazdarevica u Grenoble gdje je upisao jedva pet nastupa za godinu dana.
Iz Francuske je preselio u Dansku, u Sönderjyske gdje je igrao redovnije medjutim samo 4 gola na 17 nastupa nisu bila dovoljna da opravdaju ocekivanja njegovih poslodavaca tako da je opet morao mjenjati sredinu.
Skrasio se u Cottbusu, ponovo u "cvajti" medjutim ni tamo ga nije islo pa je nakon prekida ugovora presao u Olympiakos iz Nikozije (Kipar). Sedam tekmi i dva gola su bili premrsav skor da bi zadrzao svoje mjesto u "rosteru" kiprana tako da je od ovog ljeta slobodan igrac.
Mustafi je (tek) 26 godina i generacija je sa Edinom Dzekom. Poredjenja radi, kada je Mustafa debitovao za HSV, Edin je igrao za Usti nad Labdem gdje je bio na pozajmnici iz Teplica a kada je Muki postigao svoj prvi (pokazace se, i jedini) gol u Bundesligi, Edin je igrao ne bas toliko zapazenu ulogu u, ako poredimo sa HSV-om, ne bas atraktivnim Teplicama.
Danas su uloge obrnute.
Last edited by PapeSusic on 14/11/2012 17:32, edited 1 time in total.
- PapeSusic
#2 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Nikola Saric, rodjen 1991 u Sarajevu odrasto u Danskoj. I on imao zelju da igra za BiH. Sa 18 godina ode u Liverpool medjutim tamo propadne ko kauc i 2011. potpisuje za veliki Hajduk u kojem zabiljezi samo 5 utakmica. Danas igra u drugoj ligi danske.
- PapeSusic
#3 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Dario Vujicevic, rodjen u Sarajevu 1990. Sa 19 godina osvaja nizozemsku ligu sa Twenteom i debitira u Ligi Prvaka. Zelio je igrati za nas i imao je pravo na to jer nikada nije uzimao drugu drzavljanstvo, medjutim ga Branimir "Brana Tulic" nikad nije zvao. 2010. ga HNS pozove i oni mu profesionalno srede papire. Imao je 8 nastupa u U-21 reprezentaciji Hrvatske medjutim je Vujicevic propao ko kauc i danas grije klupu u Heraclesu 
- PapeSusic
#4 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Sead Husejinovic, sa 20 godina potpisuje ugovor sa Werder Bremenom iz Bundeslige. Medjutim propadne skroz i danas igra za Sarajevo
- Arteta
#5 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Emra Tahirovic nema kluba. 
- denimb
#6 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Mani ba tih, im'o zelju, im'o volju...Ibricic, Zec, Skoro etc... to su oni od kojih se ocekivalo puno a nije se dobilo nista...
- Arteta
#7 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Zilic u Slovenskoj trecoj ligi
Peric igra za Laktase
Omar Baljic nema kluba
Denis Pozder nije bas propao jer je clan Aachena
Denni Avdic pogotovo nije propao jer igra za Zwolle
Peric igra za Laktase
Omar Baljic nema kluba
Denis Pozder nije bas propao jer je clan Aachena
Denni Avdic pogotovo nije propao jer igra za Zwolle
- PapeSusic
#8 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Drago mi je, ako dobro pamtim on je nas ucjenivo, ako me ne pozovete igrat cu za Svedsku.Arteta wrote:Emra Tahirovic nema kluba.

Mislim da je on cigan sa Kosova, zvao se Emra Tahiri kad je doso u Svedsku.
- PapeSusic
#9 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Ibricic je poslije Dzeke najplacenij BH-igrac neznam sto ga spominjes ovdjedenimb wrote:Mani ba tih, im'o zelju, im'o volju...Ibricic, Zec, Skoro etc... to su oni od kojih se ocekivalo puno a nije se dobilo nista...
Ni Skoro nije imao losu karijeru
- Arteta
#10 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
On je iz Sarajeva.PapeSusic wrote:Drago mi je, ako dobro pamtim on je nas ucjenivo, ako me ne pozovete igrat cu za Svedsku.Arteta wrote:Emra Tahirovic nema kluba.
Inace,njega su zvali novim Ibrahimovicem jer je igrao u Svedskoj ligi
- Arteta
#11 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Ibricic nam je najgori igrac u reprezentaciji,PapeSusic wrote:Ibricic je poslije Dzeke najplacenij BH-igrac neznam sto ga spominjes ovdjedenimb wrote:Mani ba tih, im'o zelju, im'o volju...Ibricic, Zec, Skoro etc... to su oni od kojih se ocekivalo puno a nije se dobilo nista...![]()
- PapeSusic
#12 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Mucki provokatorArteta wrote:Ibricic nam je najgori igrac u reprezentaciji,PapeSusic wrote:Ibricic je poslije Dzeke najplacenij BH-igrac neznam sto ga spominjes ovdjedenimb wrote:Mani ba tih, im'o zelju, im'o volju...Ibricic, Zec, Skoro etc... to su oni od kojih se ocekivalo puno a nije se dobilo nista...![]()
-
groove
#13 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
pa je li cigan ili nije? a kakvo je ovo ime. znam onu verziju emraH, ali emraArteta wrote:On je iz Sarajeva.PapeSusic wrote:Drago mi je, ako dobro pamtim on je nas ucjenivo, ako me ne pozovete igrat cu za Svedsku.Arteta wrote:Emra Tahirovic nema kluba.
Inace,njega su zvali novim Ibrahimovicem jer je igrao u Svedskoj ligi
- Artest
#14 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
zilic, bosanski ronaldo
mirza mesic Nant...haznadar PSV...nekakav ramic iz groningena
mirza mesic Nant...haznadar PSV...nekakav ramic iz groningena
- Arteta
#15 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Mislim da je nebitnogroove wrote:
pa je li cigan ili nije? a kakvo je ovo ime. znam onu verziju emraH, ali emra
Zove se Emra.
- denimb
#16 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Arteta wrote:Ibricic nam je najgori igrac u reprezentaciji,PapeSusic wrote:Ibricic je poslije Dzeke najplacenij BH-igrac neznam sto ga spominjes ovdjedenimb wrote:Mani ba tih, im'o zelju, im'o volju...Ibricic, Zec, Skoro etc... to su oni od kojih se ocekivalo puno a nije se dobilo nista...![]()
- jeza u ledja
#17 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Propali bh reprezentativci...
Hmm, pa eto prvi na pamet mi pada onaj Ibricic ...
Hmm, pa eto prvi na pamet mi pada onaj Ibricic ...
- Charuga
- Globalni moderator
#18 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Jos jedna tema o propalim, potencijalnim, onim koji su zaigrali, onim koji su trebali, onim koji nisu. Nikad kraja ovim temama ... 
- Arteta
#19 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Pogotovo je prosle sezone bio u jakom klubuPapeSusic wrote: Ni Skoro nije imao losu karijeru
- Arteta
#20 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Husejinovic za mene nije propao jer je jedan od najboljih igraca u nasoj ligi.PapeSusic wrote:Sead Husejinovic, sa 20 godina potpisuje ugovor sa Werder Bremenom iz Bundeslige. Medjutim propadne skroz i danas igra za Sarajevo
-
JasminHurić
- shalla
#22 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Sta je sa onim kojekakvim Djordjicima, Karisik brothers i sl?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Arteta
#23 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Braca Karisik su daleko od nase Premijer ligeshalla wrote:Sta je sa onim kojekakvim Djordjicima, Karisik brothers i sl?
-
Iker C
- ledeni_caj
#25 Re: Propali BH reprezentativci i potencijalni reprezentativc
Jel mu to karijera samo ta godina.Arteta wrote:Pogotovo je prosle sezone bio u jakom klubuPapeSusic wrote: Ni Skoro nije imao losu karijeru