Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

lugavina

Post by lugavina »

<kad god srpski politicari pocnu pricati o fudamentaliznu, islamskom ekstremizmu, odbrani evrope od dzihada itd to znaci da oni zapravo spremaju nove pokolje i nova protjerivanja civlnog stanovnistva. To znaci da su upalili bagere koji udarnicki spremaju rake za masovne grobnice. Sjeti te se Karadzica, Plavsicke i ostalih fasista. Mislim da se je Dodik naokon
ovoga definitivno otisnuo na put bez povratka.

Kao sto neko rece ovo upce nije naivna prica.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Newsmax :lol:

Ksenofobicno islamofobicno sranje od magazina, za koje sam cuo samo igrom slucaja, a inace nepoznato prosjecnom Amerikancu. Tesko ce Srbi na ovakav nacin promjeniti svoj imidz u Ameriki.
oslobad

Post by oslobad »

lugavina wrote:<kad god srpski politicari pocnu pricati o fudamentaliznu, islamskom ekstremizmu, odbrani evrope od dzihada itd to znaci da oni zapravo spremaju nove pokolje i nova protjerivanja civlnog stanovnistva. To znaci da su upalili bagere koji udarnicki spremaju rake za masovne grobnice. Sjeti te se Karadzica, Plavsicke i ostalih fasista. Mislim da se je Dodik naokon
ovoga definitivno otisnuo na put bez povratka.

Kao sto neko rece ovo upce nije naivna prica.
ma sta se bojite,ne mogu oni nas toliko tuci koliko mi mozemo izdrzati.Bosnjak ce opet tvrditi da mu je glava nehotice razbijena.kod ovolikih nasih nazovi politicara,Mile mi se pocinje svidjati.
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:08, edited 1 time in total.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Unjustice wrote:Ljudi moji pravite gresku u koracima. Ovo nije nista, ovo je nula, sa kakvom laznom propagandom Srbi po netu barataju i kako bezocno lazu i sami svjesni da lazu. Naravno da zele dobiti poene tamo gdje je zapad ksenofobican i to nije za cuditi.

Mile je glup kao sto je bio glup i Milosevic. Mile Ronhil je srbijanska potrosna roba. Meni svejedno bio to Mile, Ronhil; Drina, Filter 57, Niska Drina, Dragan Cavic ili Paravac, sve su to kopiladi koja rade na projektu velike Srbije i razvaljivanju zemlje iz koje su ponikli.

Sta ce ih zaustaviti? Samo jedno moze, a to je jaka, profesionalna i naoruzana armija sposobna da za 72 sata bude u centru Bluke. Ucimo od Jevreja neke isprobane stvari. Nemamo taj lukzus da imamo malu ili da nemamo nikako armiju, sa jakom armijom tezina rijeci onih koji nas vode ce biti puno veca i srazmjerna sposobnosti te armije.

Evo proslo je 15 godina i jos nismo naucili glavnu lekciju balkanskog zivota. Srbijanskog politicara ne mozes u nesto ubijediti, trebas ga na to natjerati. Bosnjacki politicar olako shvata da se moze i sutra desiti ista stvar, ako ne bude imao armiju iza sebe.

Zasto ostali trose toliko na naoruzanje? Da ne bi dozivjeli Srebrenicu. Zasto se onda Bosna razoruzava kad se ni jedna druga zemlja u regiji ne razoruzava, vec naprotiv, svoje arsenale oruzja puno jos vise nego su punili prije.
Koliko je tebi godina?
oslobad

Post by oslobad »

specijalac wrote:kad mi to skontamo prodze voz..zalostno :roll:
Ako amerikanci uzmu tu absurdnu laz slabo se nam pise!
ih,i ti mi neki specijalac a toliko ti vremena treba,kakvog li "absurda"

licis mi na jednog specijalca iz jednog korpusa.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Šandor wrote:
klif wrote:Dodik svoj zadatak očuvanja RS-a i njene državnosti (pod navodnicima ili ne) shvaća jako ozbiljno i koristi sva sredstva da ostvari svoj cilj. Toga svi oni koji se bave probosanskom politikom u BiH moraju biti svjesni u svakom momentu. On udara tamo gdje najviše boli i neće imati skrupula da udara još niže i još jače.

Čini mi se da političko vodstvo bosanskih muslimana odnosno Bošnjaka još uvijek nije shvatilo koju opasnost za budućnost BiH skriva njihov nejasan stav prema religioznom ekstremizmu i malodušan obračun sa uvezenim islamskim elementima. Očekujem od njih da se najhitnije izjasne o svim Dodikovim tvrdnjama – i to tačku po tačku – i da ih u najkraćem roku opovrgnu materijalnim dokazima.

To što možda neko iz bošnjačkog rukovodstva smatra da Dodikovo „laprdanje“ nema veze s mozgom i da svako „normalan“ zna šta se u BiH desilo i dešava, te polaze o „samorazumljivosti“ postojanja već „dokazane BiH istine“, može biti istorijska zabluda, koja BiH može jako skupo koštati.

U politici ne postoje samorazumljive stvari i tu su sva sredstva dozvoljena. Dodik ih, očigledno, koristi jako dobro.
Gledaj na to ovako, istina je i na strani Palesinaca ali to niko ne jebe ni 2%. Palestinci su izgubili zemlju i moje mišljenje je da je najbolje da demonstrativno napuste ono malo jada što im je ostalo i sve predaju Jevrejima.
Mnogi se ljute kada nas poredim sa Palestincima ali mnogo je toga identično. Ne postoji način da Palestinci vrate zemlju i da počnu živjeti normalno. Ne postoji. Sve i da odustanu od nasilja. Jedini način za normalan život je da potraže sreću negdje drugo. Da se obrazuju i pripremaju za povratak na stari dobri srednjovjekovni način. Oni imaju mnogo više šansi da vrate zemlju u budućnosti jer je Izrael okružen muslimanskim zemljama. A mi smo okruženi kršćanskim koje hoće da nas rastrgaju.

Ovo pišem zato što mi nemamo nikakve šanse ako ovi sa zapada odluče da od nas naprave nove Palestince. Treba se organizovat i dozvat pameti ali u tom slučaju je to beznačajno. Ne zaboravi da smo u okruženju. Ako dođe do toga jedini spas je bijeg sa Balkana. Osim ako želiš da svaka slijedeća generacija izgubi barem 20% u 20-tim? Halo. tako i nastaju bombaši samoubice. U toj atmosferi.

Dodik odavno priča da su Bošnjaci problem i da su krivi za sve. Ali to njemu prolazi svugdje. Djelimično čak i u Sarajevu. Ako se ne trznemo i ne zauzmemo čvrst stav samo ćemo odlagat neminovno.
:dance: :run:
lugavina

Post by lugavina »

jeza u ledja wrote:Newsmax :lol:

Ksenofobicno islamofobicno sranje od magazina, za koje sam cuo samo igrom slucaja, a inace nepoznato prosjecnom Amerikancu. Tesko ce Srbi na ovakav nacin promjeniti svoj imidz u Ameriki.
Nikad do veceras nisam cuo za Newsmax tako da si vjerovatno u pravu kad tvrdis da je taj medij potpuno marginalan. Medjutim ovo sto on prica je ozbiljna stvar. I ranije je imao ispada medutim ovoj e sada potpuno konzisetnta i zaokruzena prica na tragu Kradzica iz 1992. Mi dakako mozemo misliti da je Mile seljacina ali realno on je najpopularnije srpski politicar poslije rata i to frajer koji bar za sad uziva podrusku svih srpskih struktura. Mislim, njegova moc ne pociva na cinjenici da j predsjednik jedne partije vec je obozavani narodni tribun.
Dakle svako potcjenjivanje njega samoga i ove retorike je krajnje neozbiljno.
artzy

#34 Re: Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Post by artzy »

Unjustice wrote:Intervju je objavljen na americkoj stranici NewsMax.com, Maj 24, 2007.

Nisam sve prevodio, ali ovo sto jesam, sve je rekao Mile Ronhil.

MILORAD RONHIL DODIK U AMERIkI
:D

Image Image
http://www.newsmax.com/archives/article ... shtml?s=sr
Dodik i nekoliko savjetnika sa koji su takodjer razgovarali sa NewsMaxom upozoravaju da je Muslimanska Bosna postala "platforma za napade na Sjedinjenje Americke Drzave i Europu koja upotrijebljava bijele Al Qaeda clanove koji izgledaju kao Europljani.
"Trideset posto Bosanski Muslimana odobravaju ili su direktni umijesani u Vehabijski pokret," Dodik je rekao.
Dodik kaze, da sto se tice asimilacije nezavisnih policijski jedinica Bosanskih Srba u jednu federalnu jedinicu "bi znacilo da mi moramo prihvatiti TERORISTE KOJI SU BILI REGRUTOVANI U POLICIJU OD STRANE BOSANSKIH MUSLIMANA."
Puno prije Datonskog sporazuma, Bosansko-Muslimansko rukovodstvo je imalo bliske odnose sa Osama Bin Ladenom, pa cak osiguravajuci mu bosanski diplomatski pasos nakon sto mu je Saudijska vlada ponistila, saudijski pasos.
Pet od devetnaest 9/11 otmicara su trenirani u bosansko-muslimanskim al Qaeda kampovima
Tokom vladavine Clintonove administracije, "U.S. se saglasila da 4400 jihadlija iz Afganistana dodje u Bosnu," rekao je Dodik.
Realne brojke gubitaka u ratu, on kaze, su blizu 56,000 Bosanskih Muslimana i 35.000 Bosanskih Srba.

Dodik takodjer upozorava na umijesanost Saudijske Arabije, Pakistana i Irana u Bosni.
"Saudijci su finansirali i izgradili preko 1000 novih dzamija, u Muslimanskom podrucju",rekao je Dodik. "Te dzamije sluze kao baze za treniranje Muslimanskih ekstremista."
Kenneth R. Timmerman is a piece of shit. Or he is an alien. :-)

Vidi jos bisera:

http://www.newsmax.com/archives/article ... shtml?s=lh
Maksim

Post by Maksim »

Ameri znaju bolje i od njega i od nas sviju sto se u BiH zbilja desava.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Nesto mu previse u ustima Bosanski Muslimani :-)
tbaharis

Post by tbaharis »

e ova ce mu izjava narocito pomoci...
:lol: :lol:
"At the U.S. embassy in Sarajevo, I was threatened that if I did not agree to these U.S. demands, I would have problems," Bosnian Serb Prime Minister Milorad Dodik told NewsMax in an exclusive interview.

ma bravo Mile krkane...
tbaharis

Post by tbaharis »

neko iznad rece ne znam zasto se zamarate ovakvim glupostima i potpuno je u pravu, pa pogledajte samo "politicke i diplomatske" izjave naseg nam dragog komsije Mila krkana... :lol: :lol: :lol:

"If the U.S. project of turning BiH into a single government controlled under one man one vote, in 10 years there will be no more Serbs in the area. All I want is for the U.S. to leave us alone."

nema da brinemo samo da nas bijela kuga ne dokrajci :D
kucuk

Post by kucuk »

Dodikove price u Americi su, bar sto se tice zvanicne politike sigurno kontraproduktivne i njemu ce se obiti o glavu. Amerika ima vise podataka o teroristima nego Mile i to mu nece proci.
Opanost je u tome sto obican svijet i u Americi i u Evropi nema informacija i sto to sve prihvata novo za gotovo. Tim ljudi koji su naucili da vjeruju jedni drugima je lako pdvaliti jer oni misle da i drugi govore istinu.
To Mile vjerovatno zna i zato to i radi.
tbaharis

Post by tbaharis »

kucuk wrote:Dodikove price u Americi su, bar sto se tice zvanicne politike sigurno kontraproduktivne i njemu ce se obiti o glavu. Amerika ima vise podataka o teroristima nego Mile i to mu nece proci.
Opanost je u tome sto obican svijet i u Americi i u Evropi nema informacija i sto to sve prihvata novo za gotovo. Tim ljudi koji su naucili da vjeruju jedni drugima je lako pdvaliti jer oni misle da i drugi govore istinu.
To Mile vjerovatno zna i zato to i radi.
obicni svijet u europi i americi je protiv rata u iraku??? sto ti samo govori koliko se pika misljenje javnog mijenja u ovim demokratskim drzavama... :lol:
kucuk

Post by kucuk »

Slazem se da to nece uticati na stanje u BiH ali na nas koji zivimo vani hoce.
Nasi novi poznanici odmah pocnu sa raznoraznim pitanjima pa i provokacijama, osjetio sam to na vlastitoj kozi.
To oni povjeruju i nekom obicnom dundjeru koji protura te price. Dovoljno je samo da nadju bilo kakav povod za to.
Ljudi koji se bave politikom naravno ne nasijedaju bas olako.
Unjustice

Post by Unjustice »

tbaharis wrote:All I want is for the U.S. to leave us alone."
Da, Dodik hoce da ga US ostavi na miru, tako da Srbija i Rusija imaju otvoren teren?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

kucuk wrote:Slazem se da to nece uticati na stanje u BiH ali na nas koji zivimo vani hoce.
Nasi novi poznanici odmah pocnu sa raznoraznim pitanjima pa i provokacijama, osjetio sam to na vlastitoj kozi.
To oni povjeruju i nekom obicnom dundjeru koji protura te price. Dovoljno je samo da nadju bilo kakav povod za to.
Ma niko ne cita ove novine.
Prozor

Post by Prozor »

Ovo samo dokazuje da su nam Amerikanci prijatelji cim mu je svaka druga rijec "US" i to u negativnom kontekstu.

Mile nema vise sta furati pa se spustio na najnize i najlakse, optuzivate Bosnjake za to sto su muslimani misleci da ce krscanski Amerikanci stati uz krscanske Srbe protiv muslimanskih Bosnjaka. Pa zato vice "Christian Bosnian Serb" goverment i "Muslim-majority"... Hoce da upali vjerska osjecanja i islamofobiju cega ima dosta u Americi.

Ali Amerika zna stanje i sa i bez Mileta i ovo samo pokazuje njegovu patetiku i da vrijeme radi za nas.

Ne mozemo se poredit sa Palestincima jer njima su neprijatelji Izraelci glavni americki saveznici. Mi smo neprijatelji Srbima koje Amerikanci i dalje gledaju kao destabilizacijski faktor. Zato su bili i uz Hrvate, a Albancima su istinski saveznici.

Nasi ne trebaju na ovo odgavarati i davati Miletu publicitet, NewsMax niko vazan ne cita, a ako je dovoljno vazan zna stanje i bez njega. Pustite da pas laje a karavani ce proci.... Glavno nase je sad da do rjesavanja Kosova ostanemo na status quo.
Šandor

Post by Šandor »

Prozor wrote:Ne mozemo se poredit sa Palestincima jer njima su neprijatelji Izraelci glavni americki saveznici. Mi smo neprijatelji Srbima koje Amerikanci i dalje gledaju kao destabilizacijski faktor. Zato su bili i uz Hrvate, a Albancima su istinski saveznici.

Nasi ne trebaju na ovo odgavarati i davati Miletu publicitet, NewsMax niko vazan ne cita, a ako je dovoljno vazan zna stanje i bez njega. Pustite da pas laje a karavani ce proci.... Glavno nase je sad da do rjesavanja Kosova ostanemo na status quo.
To je to.

Samo bih te ispravio za Albance. Ameri su im tutori a ne saveznici.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

kucuk wrote:Slazem se da to nece uticati na stanje u BiH ali na nas koji zivimo vani hoce.
Zao mi je Vas koji zivite vani, smanjit ce vam plate zbog Dodika i zbog tog sto ste muslimani. Daj pola zapada i ne zna da postoji Bosna, (nedavno igrajuci se neke igre online, jedan je Britanac po sata prico sa mnom i smjestio BiH u Boston, kao saveznu americku drzavu, a da crnjak bude veci tip ima oko 25-6 godina) Zamisli sad kako je stanje s debilima u Americi koji ne znaju americke drzave, a kamoli Evropu.

Nemojte se vi sto ste van Bosne zamarat time, nego fino posao u ruke, valja doci preko raspusta na sedmicu dana u Bosnu.
Prozor

Post by Prozor »

Šandor wrote:
Prozor wrote:Ne mozemo se poredit sa Palestincima jer njima su neprijatelji Izraelci glavni americki saveznici. Mi smo neprijatelji Srbima koje Amerikanci i dalje gledaju kao destabilizacijski faktor. Zato su bili i uz Hrvate, a Albancima su istinski saveznici.

To je to.

Samo bih te ispravio za Albance. Ameri su im tutori a ne saveznici.
Ma nebi Ameri nista uradili da Albanci nisu sami, albanski lobi je mocna stvar.
oslobad

Post by oslobad »

Tariq_rambo wrote:
Zao mi je Vas koji zivite vani, smanjit ce vam plate zbog Dodika i zbog tog sto ste muslimani. Daj pola zapada i ne zna da postoji Bosna, (nedavno igrajuci se neke igre online, jedan je Britanac po sata prico sa mnom i smjestio BiH u Boston, kao saveznu americku drzavu, a da crnjak bude veci tip ima oko 25-6 godina) Zamisli sad kako je stanje s debilima u Americi koji ne znaju americke drzave, a kamoli Evropu.

Nemojte se vi sto ste van Bosne zamarat time, nego fino posao u ruke, valja doci preko raspusta na sedmicu dana u Bosnu.
tariq,tarik da ti je ime Maliq znas na sto bi bio nalik.jel' taj Britanac eglenisao bosanski,tariq.

kolko ti je crna vanjstina jos ti je crnja unutrasnjost,kad imas takvo misljenje o svom narodu.sve je to nas narod ma gdje bili u svijetu i imamo vise koristi od te nase dijaspore nego od tebe tariq.i tebi bi bilo bolje da nadjes sebi neki poslic i da pocnes raditi.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

oslobad wrote:
Tariq_rambo wrote:

tariq,tarik da ti je ime Maliq znas na sto bi bio nalik.jel' taj Britanac eglenisao bosanski,tariq.

kolko ti je crna vanjstina jos ti je crnja unutrasnjost,kad imas takvo misljenje o svom narodu.sve je to nas narod ma gdje bili u svijetu i imamo vise koristi od te nase dijaspore nego od tebe tariq.i tebi bi bilo bolje da nadjes sebi neki poslic i da pocnes raditi.
DAj seru ovda kako ce njima biti gore zbog dodika, i njegovih izjava da su ovdje al-qaida i bin ladenovci. Davno bi vas svabo, amer ili ko vec zatvorio da je to tako. TAko da nemoj da mi dijasporci seru kako su ugrozeni oni zbog dodikovih izjava. Jedina korist koju imamo od takve dijaspore je sedmica boravka i potrosenih par tisuca eura da se pokazu facama.
Svaka cast inteligenciji i doktorima koji rade na zapadu. To je dijaspora od koje imamo koristi. Ovaj go seljak sto je otisao i pobjegao u dijasporu da bi nama prosipao kako se u velikim gradovima provodi po noci nije nam potreban, kako se tamo vozaju auta a mi bijeda nemamo za kifle. Pisam ti se ja na tu dijsaporu. Kako bi pokupovali ovdje stanove i izdavali nasoj omladini koja se vjencxa pa ne moze kupit stan dijasporci izdaju.
oslobad

Post by oslobad »

Tariq_rambo wrote:
oslobad wrote:
Tariq_rambo wrote: Zao mi je Vas koji zivite vani, smanjit ce vam plate zbog Dodika i zbog tog sto ste muslimani. Daj pola zapada i ne zna da postoji Bosna, (nedavno igrajuci se neke igre online, jedan je Britanac po sata prico sa mnom i smjestio BiH u Boston, kao saveznu americku drzavu, a da crnjak bude veci tip ima oko 25-6 godina) Zamisli sad kako je stanje s debilima u Americi koji ne znaju americke drzave, a kamoli Evropu.

DAj seru ovda kako ce njima biti gore zbog dodika, i njegovih izjava da su ovdje al-qaida i bin ladenovci. Davno bi vas svabo, amer ili ko vec zatvorio da je to tako. TAko da nemoj da mi dijasporci seru kako su ugrozeni oni zbog dodikovih izjava. Jedina korist koju imamo od takve dijaspore je sedmica boravka i potrosenih par tisuca eura da se pokazu facama.
Svaka cast inteligenciji i doktorima koji rade na zapadu. To je dijaspora od koje imamo koristi. Ovaj go seljak sto je otisao i pobjegao u dijasporu da bi nama prosipao kako se u velikim gradovima provodi po noci nije nam potreban, kako se tamo vozaju auta a mi bijeda nemamo za kifle. Pisam ti se ja na tu dijsaporu. Kako bi pokupovali ovdje stanove i izdavali nasoj omladini koja se vjencxa pa ne moze kupit stan dijasporci izdaju.
tariq bolan, Allah je svakom propisao nafaku,samo za njom treba ustati.
Post Reply