Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Unjustice

#1 Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Post by Unjustice »

Intervju je objavljen na americkoj stranici NewsMax.com, Maj 24, 2007.

Nisam sve prevodio, ali ovo sto jesam, sve je rekao Mile Ronhil.

MILORAD RONHIL DODIK U AMERIkI
:D

Image Image
http://www.newsmax.com/archives/article ... shtml?s=sr
Dodik i nekoliko savjetnika sa koji su takodjer razgovarali sa NewsMaxom upozoravaju da je Muslimanska Bosna postala "platforma za napade na Sjedinjenje Americke Drzave i Europu koja upotrijebljava bijele Al Qaeda clanove koji izgledaju kao Europljani.
"Trideset posto Bosanski Muslimana odobravaju ili su direktni umijesani u Vehabijski pokret," Dodik je rekao.
Dodik kaze, da sto se tice asimilacije nezavisnih policijski jedinica Bosanskih Srba u jednu federalnu jedinicu "bi znacilo da mi moramo prihvatiti TERORISTE KOJI SU BILI REGRUTOVANI U POLICIJU OD STRANE BOSANSKIH MUSLIMANA."
Puno prije Datonskog sporazuma, Bosansko-Muslimansko rukovodstvo je imalo bliske odnose sa Osama Bin Ladenom, pa cak osiguravajuci mu bosanski diplomatski pasos nakon sto mu je Saudijska vlada ponistila, saudijski pasos.
Pet od devetnaest 9/11 otmicara su trenirani u bosansko-muslimanskim al Qaeda kampovima
Tokom vladavine Clintonove administracije, "U.S. se saglasila da 4400 jihadlija iz Afganistana dodje u Bosnu," rekao je Dodik.
Realne brojke gubitaka u ratu, on kaze, su blizu 56,000 Bosanskih Muslimana i 35.000 Bosanskih Srba.

Dodik takodjer upozorava na umijesanost Saudijske Arabije, Pakistana i Irana u Bosni.
"Saudijci su finansirali i izgradili preko 1000 novih dzamija, u Muslimanskom podrucju",rekao je Dodik. "Te dzamije sluze kao baze za treniranje Muslimanskih ekstremista."
chuchumbamayumbe

#2 Re: Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Post by chuchumbamayumbe »

Unjustice wrote:Intervju je objavljen na americkoj stranici NewsMax.com, Maj 24, 2007.

Image Image
Dodik i nekoliko savjetnika sa koji su takodjer razgovarali sa NewsMaxom upozoravaju da je Muslimanska Bosna postala "platforma za napade na Sjedinjenje Americke Drzave i Europu koja upotrijebljava bijele Al Qaeda clanove koji izgledaju kao Europljani.
"Trideset posto Bosanski Muslimana odobravaju ili su direktni umijesani u Vehabijski pokret," Dodik je rekao.
Dodik kaze, da sto se tice asimilacije nezavisnih policijski jedinica Bosanskih Srba u jednu federalnu jedinicu "bi znacilo da mi moramo prihvatiti TERORISTE KOJI SU BILI REGRUTOVANI U POLICIJU OD STRANE BOSANSKIH MUSLIMANA."
Puno prije Datonskog sporazuma, Bosansko-Muslimansko rukovodstvo je imalo bliske odnose sa Osama Bin Ladenom, pa cak osiguravajuci mu bosanski diplomatski pasos nakon sto mu je Saudijska vlada ponistila, saudijski pasos.
Pet od devetnaest 9/11 otmicara su trenirani u bosansko-muslimanskim al Qaeda kampovima
Tokom vladavine Clintonove administracije, "U.S. se saglasila da 4400 jihadlija iz Afganistana dodje u Bosnu," rekao je Dodik.
Realne brojke gubitaka u ratu, on kaze, su blizu 56,000 Bosanskih Muslimana i 35.000 Bosanskih Srba.

Dodik takodjer upozorava na umijesanost Saudijske Arabije, Pakistana i Irana u Bosni.
"Saudijci su finansirali i izgradili preko 1000 novih dzamija, u Muslimanskom podrucju",rekao je Dodik. "Te dzamije sluze kao baze za treniranje Muslimanskih ekstremista."
Mislim...
Ne znam zasto se smijes jer ovo nije smijesno, pa makar i na silu...Mile u Ameriki mi je pomalo bezze...a sto se tice lazi, naravno da je vise lazi nego istine, ali ima tu i nekih istinitih stvari, zar ne?
Jastreb35

#3 Re: Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Post by Jastreb35 »

chuchumbamayumbe wrote:ali ima tu i nekih istinitih stvari, zar ne?
Ima, ime i prezime.
chuchumbamayumbe

#4 Re: Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Post by chuchumbamayumbe »

Jastreb35 wrote:
Ima, ime i prezime.
Ma hajde, kakvo ime i prezime...mani se te shuplje.
Ima jos ponesto pored imena i prezimena, samo se ovdje mnogi, ili prave da ne vide ili ne zele da vide.
Ja ne znam gdje zivite...
Umjetnik a

#5 Re: Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Post by Umjetnik a »

Unjustice wrote:Intervju je objavljen na americkoj stranici NewsMax.com, Maj 24, 2007.

Image Image

ovo je za no coment, pa koje laži
zaboravio je reći "Srbija je počinila genocid u BiH"
Jastreb35

#6 Re: Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Post by Jastreb35 »

chuchumbamayumbe wrote:
Jastreb35 wrote:
Ima, ime i prezime.
Ma hajde, kakvo ime i prezime...mani se te shuplje.
Ima jos ponesto pored imena i prezimena, samo se ovdje mnogi, ili prave da ne vide ili ne zele da vide.
Ja ne znam gdje zivite...
Konkretno kolega, konkretno.
atmel

Post by atmel »

Vidiš ja za ove stvari gore navedene nisam znao.
Neka policije RS da nas sačuva terorista.
Čuo sam da se u avliji Fate Orlović obučava bijela al Qaeda .
Ima li neko više informacija.
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

ko god je za njega glasao u RS,mora da je SCH(šizofrenija),jer ako im se ne živi..neka njega,neka nas drži budne da ne povjerujemo u njegovu SNSD-demokratiju
klif

Post by klif »

Dodik svoj zadatak očuvanja RS-a i njene državnosti (pod navodnicima ili ne) shvaća jako ozbiljno i koristi sva sredstva da ostvari svoj cilj. Toga svi oni koji se bave probosanskom politikom u BiH moraju biti svjesni u svakom momentu. On udara tamo gdje najviše boli i neće imati skrupula da udara još niže i još jače.

Čini mi se da političko vodstvo bosanskih muslimana odnosno Bošnjaka još uvijek nije shvatilo koju opasnost za budućnost BiH skriva njihov nejasan stav prema religioznom ekstremizmu i malodušan obračun sa uvezenim islamskim elementima. Očekujem od njih da se najhitnije izjasne o svim Dodikovim tvrdnjama – i to tačku po tačku – i da ih u najkraćem roku opovrgnu materijalnim dokazima.

To što možda neko iz bošnjačkog rukovodstva smatra da Dodikovo „laprdanje“ nema veze s mozgom i da svako „normalan“ zna šta se u BiH desilo i dešava, te polaze o „samorazumljivosti“ postojanja već „dokazane BiH istine“, može biti istorijska zabluda, koja BiH može jako skupo koštati.

U politici ne postoje samorazumljive stvari i tu su sva sredstva dozvoljena. Dodik ih, očigledno, koristi jako dobro.
neshto

Post by neshto »

pa ljudi treba ga tužiti, treba reagovati na ovo!!!
zar je moguće napričati takve hušačke laži i proći nekažnjeno?
bošnjačke političare treba sve redom strijeljati!!!!
specijalac

Post by specijalac »

kad mi to skontamo prodze voz..zalostno :roll:
Ako amerikanci uzmu tu absurdnu laz slabo se nam pise!
Hantraga

Post by Hantraga »

Sve mi ovo izgleda da je Ronhil u VAsington usao na led bez klizaljki, pa se fata za bilo koju granu da ne otrese na guzu... :D

Ko uopste cita taj medijski list?

Njegova izjajave ce ispariti u USa, kao da ih nije ni bilo...

Ne treba on Amerikancima govoriti kolko ima mudzahedina i vehabija u Bosni, oni to dobro znaju i bez njega...Pa oni imaju snimljen svaki metar BiH iz vazduha, ukljucujuci i njegovo imanje u Laktasima...

Da je otiso na Solomonska ostrva i tamo dao izjavu, mozda bi mu i povjerovali, ovako prica u prazno...

Ovo je isto ko da je oso u london i reko blairu, hej u Sjevernoj irkoj ima separatista... :lol:
salihh

Post by salihh »

laganje je posao koji su dodiku predavali najjaci profesori... eno ih na slikama, milosevic, kostunica... problem je sto mu evo i cungalunga vjeruje, zamislite koliko ima amerikanaca koji nikada nisu culi ni za bosnu ni za srbe, ali jesu za muslimane i al-kaidu.... e dodik puca ne te i cungalunge na domacem terenu...

a protiv lazova ovog tipa i nema neke kvalitetne zastite... on nam se vec pokakio... hiljadu voda to nece oprati
elixiaboy

Post by elixiaboy »

specijalac wrote:Ako amerikanci uzmu tu absurdnu laz slabo se nam pise!
http://www.file-upload.net/download-284 ... t.pdf.html
Otvori ovaj spisak, stisni Ctrl+F, onda ukucaj Bosnia ...
ma jok ba nema to u Bosni

:roll:
Maraschino

Post by Maraschino »

NN: Šta je za Vas bilo najneprihvatljivije u tim razgovorima?

DODIK: Naša pozicija je da entitetsko glasanje ne može biti upitno u BiH jer bi to značilo narušavanje balansa koji je uspostavljen Dejtonskim mirovnim sporazumom i dovelo bi do majorizacije i preglasavanja. Naravno, sve to dovelo bi i do destabilizacije zemlje. Mi smo jasno rekli da na to ne možemo pristati jer bi to značilo gubitak povjerenja srpskog naroda u BiH i za nekoliko godina Bosna bi postala etnički čista bošnjačka država. U ovom času realno imamo problem Hrvata, koji su se nezadovoljni političkim položajem poslije rata iselili u procentu većem od 50 odsto. Takva sudbina bi, ako bi došlo do ukidanja i redukovanja entitetskog glasanja i ukidanja policije RS kao što se tražilo, zadesila i Srbe. To znači da bi bio ostvaren plan koji već jasno iskazuje reis Cerić izjavama da je BiH matična zemlja Bošnjaka, a da oni koji nisu zadovoljni mogu da idu.
:?

da sam umro ne bih znao ko protjera Hrvate :oops:
mostarac

Post by mostarac »

on je meni u Americi podoban jedino za testiranje novog modela u General Motorsu :D
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

specijalac wrote:kad mi to skontamo prodze voz..zalostno :roll:
Ako amerikanci uzmu tu absurdnu laz slabo se nam pise!
Tu laz se koristilo i pocetkom devedesetih, a SAD su bolje od Dodika upoznate sa realnim utjecajem vehabija u BiH. Sta to kabadahija iz Laktasa moze znati a da ne znaju stotine njihovih operativaca po BiH ?
Šandor

Post by Šandor »

klif wrote:Dodik svoj zadatak očuvanja RS-a i njene državnosti (pod navodnicima ili ne) shvaća jako ozbiljno i koristi sva sredstva da ostvari svoj cilj. Toga svi oni koji se bave probosanskom politikom u BiH moraju biti svjesni u svakom momentu. On udara tamo gdje najviše boli i neće imati skrupula da udara još niže i još jače.

Čini mi se da političko vodstvo bosanskih muslimana odnosno Bošnjaka još uvijek nije shvatilo koju opasnost za budućnost BiH skriva njihov nejasan stav prema religioznom ekstremizmu i malodušan obračun sa uvezenim islamskim elementima. Očekujem od njih da se najhitnije izjasne o svim Dodikovim tvrdnjama – i to tačku po tačku – i da ih u najkraćem roku opovrgnu materijalnim dokazima.

To što možda neko iz bošnjačkog rukovodstva smatra da Dodikovo „laprdanje“ nema veze s mozgom i da svako „normalan“ zna šta se u BiH desilo i dešava, te polaze o „samorazumljivosti“ postojanja već „dokazane BiH istine“, može biti istorijska zabluda, koja BiH može jako skupo koštati.

U politici ne postoje samorazumljive stvari i tu su sva sredstva dozvoljena. Dodik ih, očigledno, koristi jako dobro.
Gledaj na to ovako, istina je i na strani Palesinaca ali to niko ne jebe ni 2%. Palestinci su izgubili zemlju i moje mišljenje je da je najbolje da demonstrativno napuste ono malo jada što im je ostalo i sve predaju Jevrejima.
Mnogi se ljute kada nas poredim sa Palestincima ali mnogo je toga identično. Ne postoji način da Palestinci vrate zemlju i da počnu živjeti normalno. Ne postoji. Sve i da odustanu od nasilja. Jedini način za normalan život je da potraže sreću negdje drugo. Da se obrazuju i pripremaju za povratak na stari dobri srednjovjekovni način. Oni imaju mnogo više šansi da vrate zemlju u budućnosti jer je Izrael okružen muslimanskim zemljama. A mi smo okruženi kršćanskim koje hoće da nas rastrgaju.

Ovo pišem zato što mi nemamo nikakve šanse ako ovi sa zapada odluče da od nas naprave nove Palestince. Treba se organizovat i dozvat pameti ali u tom slučaju je to beznačajno. Ne zaboravi da smo u okruženju. Ako dođe do toga jedini spas je bijeg sa Balkana. Osim ako želiš da svaka slijedeća generacija izgubi barem 20% u 20-tim? Halo. tako i nastaju bombaši samoubice. U toj atmosferi.

Dodik odavno priča da su Bošnjaci problem i da su krivi za sve. Ali to njemu prolazi svugdje. Djelimično čak i u Sarajevu. Ako se ne trznemo i ne zauzmemo čvrst stav samo ćemo odlagat neminovno.
elixiaboy

Post by elixiaboy »

http://www.file-upload.net/download-284 ... 1.pdf.html

Najnoviji spisak... opet---> otvori ovaj spisak, stisni Ctrl+F, onda ukucaj Bosnia ... garant neki Srbi i Hrvati majku im njihovu, unistavaju nasu zemlju imaju veze tamo s nekom Al Qaidom :roll:
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Ovo pišem zato što mi nemamo nikakve šanse ako ovi sa zapada odluče da od nas naprave nove Palestince. Treba se organizovat i dozvat pameti ali u tom slučaju je to beznačajno. Ne zaboravi da smo u okruženju. Ako dođe do toga jedini spas je bijeg sa Balkana.
Kakva glupost. BiH se trebalo dijeliti jer je to (navodno) vodilo u stabilizaciju podrucja zadovoljavanjem apetita Dedinja i Pantovcaka. Kosovo se oduzima Srbiji jer ce samo tako doci do stabilizacije. Uvijek se i samo radi o interesu. A posto danas znamo (u Sarajevu, Vasingtonu i Briselu) da podjela BiH ne vodi u stabilizaciju nego naprotiv, u radikalizaciju, piromani poput tebe mogu odahnuti i ici mozda u ribolov ili malo planinariti.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

elixiaboy wrote:http://www.file-upload.net/download-284 ... 1.pdf.html

Najnoviji spisak... opet---> otvori ovaj spisak, stisni Ctrl+F, onda ukucaj Bosnia ... garant neki Srbi i Hrvati majku im njihovu, unistavaju nasu zemlju imaju veze tamo s nekom Al Qaidom :roll:
Iz iskustva znamo da BiH moze i treba biti oaza suzivota i tolerancije. No svako ko pomisli da je stvaranje rezervata izmedju Vrapcica i Jelaha prihvatljivo rjesenje, suocice se s (razumljivom) radikalizacijom naroda kojem je taj rezervat namjenjen.
Ergot

Post by Ergot »

Hantraga wrote:Ovo je isto ko da je oso u london i reko blairu, hej u Sjevernoj irkoj ima separatista... :lol:
Téigh trasna ort féin, bitseach. :x :x :x :x
Guento

Post by Guento »

klif wrote:Dodik svoj zadatak očuvanja RS-a i njene državnosti (pod navodnicima ili ne) shvaća jako ozbiljno i koristi sva sredstva da ostvari svoj cilj. Toga svi oni koji se bave probosanskom politikom u BiH moraju biti svjesni u svakom momentu. On udara tamo gdje najviše boli i neće imati skrupula da udara još niže i još jače.

Miletova retorika nije nimalo naivna. To nije samo njegova prica, nego brojnih istrazivaca bijele alkaide od Banja Luke do Beograda. Svako malo u Beogradu nasi komsije organizuju medjunarodne konferencije na kojima se megaozbiljno raspravlja o "opasnosti od terorista koji lice na Evropljane" i gdje se jadaju da su srpska i evropska djeca ugrozena od strane bijelih terorista, biva radikalnih Bosnjaka. Uzmite ponekad Glas Srpske ili Nezavisne novine pa cete vidjeti kakva se ustvari mreza plete oko bh. muslimana, u cemu su vehabije vrlo zgodno orudje za etiketiranje bh. muslimanima kao terorista (ne ostane nam ni Dnevni list ni S. Dalmacija duzna po tom pitanju). Teletekst RTRS ne moze bez vijesti o alkaidi (koji vodja im je ubijen, koliko ih je eliminisano u Afganistanu, jesu li ili nisu bili u Bosni, koja im je krvna grupa, ...., bas k'o da je Afganistan preko Vrbasa). Popularna teza o Srbiji/Srbima kao braniku Evrope od islama danas se u svijetu puno lakse prima zbog sveprisutne islamofobije. Zato mile moze rahat i bez obzira na istinu laprdat' o Bosnjacima koje valja kontrolisati jer su oni, jelde, nukleus terorizma u Evropi i zato on treba imati jaku srpsku policiju da bi sacuvao hriscane od muslimanskog zla (tako recimo strucnjak za terorizam(!) Darko Trifunovic veli da je etnička srpska policija "jedina garancija za bezbjednost građana u ovom entitetu BiH"). Jasta, to bi bila ista ona koja je u ratu "iskontrolisala" Srebrenicu i recimo Foču i koja nam je recimo ostala duzna podatak o tome koji terorista je postavio bombu u Potocarima dan prije ukopa zrtava genocida ili ko je ubio starog Banjalucanina koji je dosao prisustvovati postavljanju kamena temeljca za repliku Ferhadije.... ... ....
klif, slazem se, bosnjacki lideri bi se morali agresivnom akcijom pozabaviti ovakvim beskrupuloznim neistinama i poluistinama kako miletovi americki i briselski dobro placeni lobiji ne bi nekad uspjeli isforsirati znak jednakosti za "bosnjacki", "vehabijski" i "teroristicki" bez obzira na logicke nedosljednosti u tom nizu. Mile je jебен igrac i Bosnjacima ce ako treba natovariti na vrat da su bacili atomsku na Hirosimu i to ce ponavljati kao papagaj samo da ojaca svoju poziciju u korist RS. Na isti agresivan nacin treba istraziti kakve grijehe imaju "strani borci" s nasim pasosem, narocito van zemlje, i na zakonski nacin od takvih izlijeciti zdravo bosnjacko tkivo da ih niko ne moze koristiti kao opravdanje da sere protiv Bosnjaka i naziva Sarajevo Teheranom, uz svo duzno postovanje prema tom gradu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

a ljudi cime se vi bavite... :D

pa nismo mi birali dodika... :D ima covjek pravo da prica sta hoce u ime onih koji su ga izabrali :D a svi znamo kako je njima istina draga... :D

elem...

neki kod nas jesu izabrali njegove koalicione kurve, pardon, koalicione partnere... sda i sbih... :D pa se bujrum zalite harisu i tihicu... :D ako ih uopste uspijete izvuci iz miletove guzice... :D aferim, majku im jebem balijsku :D

dobro mi dosli dosada, alkohol, cigare... :D
Unjustice

Post by Unjustice »

Ljudi moji pravite gresku u koracima. Ovo nije nista, ovo je nula, sa kakvom laznom propagandom Srbi po netu barataju i kako bezocno lazu i sami svjesni da lazu. Naravno da zele dobiti poene tamo gdje je zapad ksenofobican i to nije za cuditi.

Mile je glup kao sto je bio glup i Milosevic. Mile Ronhil je srbijanska potrosna roba. Meni svejedno bio to Mile, Ronhil; Drina, Filter 57, Niska Drina, Dragan Cavic ili Paravac, sve su to kopiladi koja rade na projektu velike Srbije i razvaljivanju zemlje iz koje su ponikli.

Sta ce ih zaustaviti? Samo jedno moze, a to je jaka, profesionalna i naoruzana armija sposobna da za 72 sata bude u centru Bluke. Ucimo od Jevreja neke isprobane stvari. Nemamo taj lukzus da imamo malu ili da nemamo nikako armiju, sa jakom armijom tezina rijeci onih koji nas vode ce biti puno veca i srazmjerna sposobnosti te armije.

Evo proslo je 15 godina i jos nismo naucili glavnu lekciju balkanskog zivota. Srbijanskog politicara ne mozes u nesto ubijediti, trebas ga na to natjerati. Bosnjacki politicar olako shvata da se moze i sutra desiti ista stvar, ako ne bude imao armiju iza sebe.

Zasto ostali trose toliko na naoruzanje? Da ne bi dozivjeli Srebrenicu. Zasto se onda Bosna razoruzava kad se ni jedna druga zemlja u regiji ne razoruzava, vec naprotiv, svoje arsenale oruzja puno jos vise nego su punili prije.
Post Reply