Propada TC Dzananovic u Zenici
Moderator: anex
-
Eborg
#176 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Zenica kao radnički grad živi na kafićima i nekakvim radnjicama i lafo trgovačkim centrima - niđe veze.
Da smo krompir posadili po onim livadama oko grada valjda bi dovukli više love u grad.
Da smo krompir posadili po onim livadama oko grada valjda bi dovukli više love u grad.
-
StupskaBitanga
#177 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
gdje ima više ljudi u Bingu TC Džananović ili VF-Robna kućaEborg wrote:Zenica kao radnički grad živi na kafićima i nekakvim radnjicama i lafo trgovačkim centrima - niđe veze.
-
Eborg
#178 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Ma ne može se to porediti kada su koncepcije sasvim različite.
-
mirash
#179 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
drugacija je i finansijska konstrukcija.
robna kuca je u tajkunskoj privatizaciji, znaci pljacki, prodata/predata vf-u koji je nalijepio one limove po fasadi, isparcelisao prostor, dio prodao piljarima, kamatarima i vlasnicima turbofolk klubova, dio prodao ili izdao konzumu, jysk i bivsim stanerima, uz masnu naknadu za navodno renoviranje.
ne treba zaboraviti ni masakr koji je napravio skicadzija prilikom "renoviranja" robne kuce. limovima je oblijepio i dva ili tri velika svjetlarnika, elevatori zavrsavaju pred zidovima...
ako ima neki arhitekta ovde bilo bi lijepo da nam kaze nesto vise o tome.
sa druge strane, a to je vec apsolvirano, opstina je na tenderu raspisanom za dodjelu koncesije za izgradnju tc otjerala neke malezijce koji bi investirali svoj kapital da bi, kako su samo rekli, posao dali "jednom nasem covjeku". taj njihov covjek je nejasnim transakcijama i dogovorima sa optinom postao vlasnik zemlje na kojoj se objekat nalazi kao i samog objekta, te okolnog parkinga. na osnovu toga se kreditno zaduzio.... ostalo se manje vise zna.
robna kuca je u tajkunskoj privatizaciji, znaci pljacki, prodata/predata vf-u koji je nalijepio one limove po fasadi, isparcelisao prostor, dio prodao piljarima, kamatarima i vlasnicima turbofolk klubova, dio prodao ili izdao konzumu, jysk i bivsim stanerima, uz masnu naknadu za navodno renoviranje.
ne treba zaboraviti ni masakr koji je napravio skicadzija prilikom "renoviranja" robne kuce. limovima je oblijepio i dva ili tri velika svjetlarnika, elevatori zavrsavaju pred zidovima...
sa druge strane, a to je vec apsolvirano, opstina je na tenderu raspisanom za dodjelu koncesije za izgradnju tc otjerala neke malezijce koji bi investirali svoj kapital da bi, kako su samo rekli, posao dali "jednom nasem covjeku". taj njihov covjek je nejasnim transakcijama i dogovorima sa optinom postao vlasnik zemlje na kojoj se objekat nalazi kao i samog objekta, te okolnog parkinga. na osnovu toga se kreditno zaduzio.... ostalo se manje vise zna.
-
kone
#180 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Ne treba ti ni skicadzija ni arhitekta odgovarati za to."Obojica" su to sasvim drugacije zamislili,ali je "ovaj" sto je to sve uradio,izmjenio plan.Ja sam na jednoj od tema na ovom forumu(mislim centralna Bosna) i pitao da li se negdje moze to sve prijaviti "nekim organima"mirash wrote:drugacija je i finansijska konstrukcija.
Jednostavno s epostavlja pitanje,ko mu je to sve dozvolio,da mijenja citav plan i izgled objekta????Vjeroavatno su bili jako visoki uslovi za izgled cijelog objekta(s obzirom da s enalazi u centru centra grada),ali eto uradjeno je ovako.Onaj objekat bi pristajao negdje na nekoj livadi,a ne u centru grada(pogotovo ona boja).Znaci treba postaviti pitanje,ko je sve dozvolio da se mijenja cjelokupni izgleda objekta i plana?????
A sto se tice Dzananovica,ovdje svi nesto prd. kako propada ovo ono,ali eno brate centar radi i radit ce sigurno,jer da ide u propast,davno bi se on rijesio centra(kao visoka rata,ovo ono,ali eto covjek i sa ovakvom popunjenosti placa rate
Edit:Ipak nije sve trebalo biti u staklu(izvinjavam se

-
mirash
#181 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
kako bi se rjesio centra?
-
kone
#182 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Ne znam kako!I nije moj problem,ali je ocito da dok radi centar i ima grijanja i hladjenja u njemu,znaci da zarudjuje jos uvijek dovoljno novca za otplatu kredita...I tu je kraj sve te mahalske price...Vise mi se gade sve te price,propast ce ovo,propast ce ono,a sve radi..Narod nema sta raditi i samo traca po kafama..mirash wrote:kako bi se rjesio centra?
Last edited by kone on 30/10/2010 15:48, edited 1 time in total.
-
mirash
#184 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
grejs period istekao bejbi...kone wrote:Ne znam kako!I nije moj problem,ali je ocito da dok radi centar i ima grijanja i hladjenja u njemu,znaci da zarudjuje jos uvijek dovoljno novca za otplatu kredita...I tu je kraj sve te mahalske price...Vise mi se gade sve te price,propast ce ovo,propast ce ono,a sve radi..Narod nema sta raditi i samo traca po kafama..mirash wrote:kako bi se rjesio centra?
-
kone
#185 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Kad je istekao(ocito je da radis u toj banKi)???On koliko vidim propada mjesecima,a nikad propast.Jutros napolju minus,a unutra milina
..
-
mirash
#186 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
e sorry sto ne znam u koliko sati ce propasti i sto ne znam kako tacno izgleda ta propast. ja vise oko brojeva i realnosti...
- Nadinka
#187 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Pored Terranove otvoren i Retro shoes. Sad onaj gore sprat izgleda manje prazan, koliko viidm Terranova je puna, Retro isto fino izgleda..mozda se tu sta i popravi..
-
talić
#188 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
gledam taj terranova radi ko lud, to je znači to što narod traži, italijanski dizajn kineski kvalitet, malo me je strah te njihove odjeće i boja koje se koriste jer ako se pogleda da terranova u svijetu ima skoro 500 trgovina ali da ih nema uopšte u razvijenim EU zemljama nego samo Istočna Europa, Arapske zemlje, i slično.
- Chivas1
#189 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Ja danas bio u Terranovi..ima fine odjece na izgled i uzet cu nesto vjerovatno nisu ni skupi ima hlaca po 80 i jakne do 100 al braco moja mila sto svake odjece ima po 10000000000 primjeraka
pa sto sam vidio jednu jaknu probavo kad sam izaso na putu do kuce sam vidio 3 takve da nose ljudi
jedino da pokupujem sve jer ne volim da nosam ono sto ima jos neko a kamoli pola grada 
- udwarach
#190 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Chivas1 wrote:Ja danas bio u Terranovi..ima fine odjece na izgled i uzet cu nesto vjerovatno nisu ni skupi ima hlaca po 80 i jakne do 100 al braco moja mila sto svake odjece ima po 10000000000 primjerakapa sto sam vidio jednu jaknu probavo kad sam izaso na putu do kuce sam vidio 3 takve da nose ljudi
![]()
jedino da pokupujem sve jer ne volim da nosam ono sto ima jos neko a kamoli pola grada
koja perfidna reklama !
- Chivas1
#191 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
reklama ?
Ma jest .. evo sam unajmio manekene po gradu da reklamiraju
Koja bolest u pm 
- Chischo
#192 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
hahaha, mali se uzbehutio jer je vidio da jos trojica imaju njegove jakne, oplakah hahhahaChivas1 wrote:Ja danas bio u Terranovi..ima fine odjece na izgled i uzet cu nesto vjerovatno nisu ni skupi ima hlaca po 80 i jakne do 100 al braco moja mila sto svake odjece ima po 10000000000 primjerakapa sto sam vidio jednu jaknu probavo kad sam izaso na putu do kuce sam vidio 3 takve da nose ljudi
![]()
- Chivas1
#193 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
Dobar zakljucak..da mi je samo znat odakle si izvuko to dao bi ti mahmudiju 
-
joeaziz
#194 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
¸talić wrote:gledam taj terranova radi ko lud, to je znači to što narod traži, italijanski dizajn kineski kvalitet, malo me je strah te njihove odjeće i boja koje se koriste jer ako se pogleda da terranova u svijetu ima skoro 500 trgovina ali da ih nema uopšte u razvijenim EU zemljama nego samo Istočna Europa, Arapske zemlje, i slično.
i?
kako sad radi tera nova, samo deset dana kasnije?
-
talić
#195 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
radi terranova dobro, na kasi bude i po desetak ljudi. Mislim da najbolje radi u tržnom, .....al ima ih,.... mislim sa 100 maraka dnevnog pazarajoeaziz wrote:¸talić wrote:gledam taj terranova radi ko lud, to je znači to što narod traži, italijanski dizajn kineski kvalitet, malo me je strah te njihove odjeće i boja koje se koriste jer ako se pogleda da terranova u svijetu ima skoro 500 trgovina ali da ih nema uopšte u razvijenim EU zemljama nego samo Istočna Europa, Arapske zemlje, i slično.
i?
kako sad radi tera nova, samo deset dana kasnije?
-
joeaziz
#196 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici
radio je kao lud, a sad radi dobro...
ne mogu tvrditi nista, ali znam da je newyorker radio kao lud, pa je onda radio dobro, a sad ne radi nikako.
ne mogu tvrditi nista, ali znam da je newyorker radio kao lud, pa je onda radio dobro, a sad ne radi nikako.