Propada TC Dzananovic u Zenici

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Alfa_Ze

#126 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Alfa_Ze »

Palavra wrote:U Zenici definitivno zivi nepismeni i nezahvalni narod. Umjesto da Harisu Silajdzicu i Staranci za BIH zahvale na tome sto ih je podigla iz bijede i neimastine dovodenjem stranih partnera, Zenicani hoce SDP i Radoncica. E pa eto vam ih, pa nek vas oni vade iz blata. A da je Hare pametan, rekao bi Kuvajcanima i Indijcima da se povuku i da ostave zeljezaru gradu Celika. Pa nek zivi od ubleha i cistog vazduha.
Pa sad Hare i njegova stranka, pa ''strateski partner'' kuvajcani ( Kuvajtska investiciona agencija ) ??
Kuvajcani kao Haretovi ''strateski partner'' su omastili brke ( ulozili 60 milona $ ), i od PREPRODAJE zeljezare za 100 miliona $ ( naplatili prijeratni dug BiH prema Kuvajtu od 30 miliona $, i sa dodatnih 10 miliona $ ekstra zarade ), uhvatili se noge !!
Indijci su kupili zeljezaru od Kuvajtska investiciona agencija i nisu nikakvi Silajdzicevi strateski partneri, a u Zenici ce ostati onoliko dugo, koliko budu imali svoj interes u sopstvenoj dobiti !!

Bolje bi bilo da si se malo potrudio i sve pronasao na internetu, umjesto sto se ovako bezpotrebno provaljujes !!
Warhead

#127 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Warhead »

Alfa_Ze wrote:
Palavra wrote:U Zenici definitivno zivi nepismeni i nezahvalni narod. Umjesto da Harisu Silajdzicu i Staranci za BIH zahvale na tome sto ih je podigla iz bijede i neimastine dovodenjem stranih partnera, Zenicani hoce SDP i Radoncica. E pa eto vam ih, pa nek vas oni vade iz blata. A da je Hare pametan, rekao bi Kuvajcanima i Indijcima da se povuku i da ostave zeljezaru gradu Celika. Pa nek zivi od ubleha i cistog vazduha.
Pa sad Hare i njegova stranka, pa ''strateski partner'' kuvajcani ( Kuvajtska investiciona agencija ) ??
Kuvajcani kao Haretovi ''strateski partner'' su omastili brke ( ulozili 60 milona $ ), i od PREPRODAJE zeljezare za 100 miliona $ ( naplatili prijeratni dug BiH prema Kuvajtu od 30 miliona $, i sa dodatnih 10 miliona $ ekstra zarade ), uhvatili se noge !!
Indijci su kupili zeljezaru od Kuvajtska investiciona agencija i nisu nikakvi Silajdzicevi strateski partneri, a u Zenici ce ostati onoliko dugo, koliko budu imali svoj interes u sopstvenoj dobiti !!

Bolje bi bilo da si se malo potrudio i sve pronasao na internetu, umjesto sto se ovako bezpotrebno provaljujes !!
Alfa_Ze, mozes ti pricati sta hoces ali da Kuvajcani tada nisu dosli sa kapitalom, Zeljezaru bi snasla sudbina Krivaje mnogo ranije. Sad bi se na njenom mjestu u najboljem slucaju sijao krompir, paradajz... i udisao svjez zrak.
mladtrek

#128 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by mladtrek »

Warhead wrote:
Alfa_Ze, mozes ti pricati sta hoces ali da Kuvajcani tada nisu dosli sa kapitalom, Zeljezaru bi snasla sudbina Krivaje mnogo ranije. Sad bi se na njenom mjestu u najboljem slucaju sijao krompir, paradajz... i udisao svjez zrak.
Kolko su radnika otpustili i kolko jos kontaju otpustit i kolko su plate srezali

taj krompir bi u zenici ostavio vise para nego sto zenica ima od zeljezare i koliko ce imati u buducnosti

- da su se barem udostojili sponzorirat sahovski klub bar a o necemu vise da ne govorim

tipa filteri za zrak i to

to sto se tice off topica

a ovo za djananovic centar - uopste me ne cudi - pomogli smo (opstina) covjeka da izgradi sebi centar
a on nikad veze s biznisom nije imao nit ce ikad imat - jer je sve to bagra koja se dobro snalazila u ratnim vremenima
u kojima se puno ne pita kako si dosao do para , nema konkurencije i bitno je samo jesil koju stoju turio kome u dzep

sad treba malo jace podmazat (a u njih marka ko kuca kad je treba dat ) a sto je jos gore treba se takmicit sa konkurencijom (a neznaju kako)
Warhead

#129 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Warhead »

mladtrek wrote:Kolko su radnika otpustili i kolko jos kontaju otpustit i kolko su plate srezali
Koliko god da su otpustili, manje je nego da se Zeljezara zatvorila. Jedan dio se morao otpustiti, ali to je ono sto nas narod nikako ne konta. Mnogi bi da se vode da nesto raduckaju i da im neko daje platu. Ne ide to tako, u trzisnoj ekonomiji radi onoliko ljudi koliko je rentabilno da radi, a ne da firma bude socijalna ustanova. Surov sistem ali je tako.

A ako ti agrikultura lezi eto zasij pa da vidimo dokle ces dogurati.
sheikh

#130 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by sheikh »

Najveca proval svih vremena!!!!!
Ovaj Silajdzicev se potez smatra jednom od najvecih pljacki u BiH u poslijeratnoj historiji,malo boljeg informisanja nije na odmet ;-) ;-) :)
joeaziz

#131 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by joeaziz »

znamo mi zenicani odlicno koliko nam je haris valj'o, usta ga jebemo svi skupa.
joeaziz

#132 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by joeaziz »

:D

škrbava
detroit-mercy

#133 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by detroit-mercy »

Hare je inace veoma uticajan coek u svijetu pa tako on moze reci jednoj familiji Mitall da se povuku. Pa naravno Miltall je i dosao jer mu je Lepi rekao da dodje i spasi nezahvalne Zenicane.
Sto je najtuznije, mi se svaki puta cudimo kakvo je stanje u zemlji i kakve narod bira. Mada nakon ovog gornjeg posta treba sve da nam je jasno. Ja ne zna je li za smijati se ili za plakati :mrgreen:
drastic

#134 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by drastic »

mladtrek wrote:
Warhead wrote:
a ovo za djananovic centar - uopste me ne cudi - pomogli smo (opstina) covjeka da izgradi sebi centar
a on nikad veze s biznisom nije imao nit ce ikad imat - jer je sve to bagra koja se dobro snalazila u ratnim vremenima
u kojima se puno ne pita kako si dosao do para , nema konkurencije i bitno je samo jesil koju stoju turio kome u dzep

sad treba malo jace podmazat (a u njih marka ko kuca kad je treba dat ) a sto je jos gore treba se takmicit sa konkurencijom (a neznaju kako)
mrki je radio i prije rata za razliku od nekih da ih ne imenujem sada koji prije rata nisu imali 100 maraka a danas su ugledni politicari i milioneri.
I kako neko napisa pijacar, to je kao ne ne ,a normalno je kad lafo skolovani uzmu tal ispod stola. Zato se valjda i ide u skolu.
joeaziz

#135 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by joeaziz »

drastic wrote:
mladtrek wrote:
Warhead wrote:

mrki je radio i prije rata za razliku od nekih da ih ne imenujem sada koji prije rata nisu imali 100 maraka a danas su ugledni politicari i milioneri.
I kako neko napisa pijacar, to je kao ne ne ,a normalno je kad lafo skolovani uzmu tal ispod stola. Zato se valjda i ide u skolu.

ne lupetaj.
snaga_znanja

#136 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by snaga_znanja »

Plaho smo zahvalni osnivacu Haretu. Prod'o je Zeljezaru Zenicu za 80 miliona KM. Da bi onda ta ista kompanija ostvarila profit od 110 milona KM! :x :lol:
A da se Hareta nesto pita? Taman posla! I nije Hare doveo Mitall. Oni su sami dosli i kupili od ovih Kuvajtskih kriminalaca...

Nego Hare sta ima kod tebe. :lol: Ili si to ti gospodine Bahtic? :lol:
Chischo

#137 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Chischo »

Odavno se nisam sladje ismijo... :lol: :lol:
Chivas1

#138 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Chivas1 »

Kakva je ona terranova neki dan prolazio bilo mi msrko uci a sad mi mrsko otici dole da vidim kupit cu nesto bezze a ne treba mi :D valjal odjeca muska ?
citizen1

#139 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by citizen1 »

msrko ,bezze
kako li si ti prolazio iz maternjeg jezika. :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Chivas1

#140 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Chivas1 »

Dobro je ..dobio sam jos jednog lektora :D hvala ti sto radis besplatno :D :oops:
citizen1

#141 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by citizen1 »

pa ljudima kao sto si ti treba pomoci i ukazati na greske,onako cisto radi sevapa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
loki loki

#142 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by loki loki »

pa jeste. domovina se brani pravopisom, lijepim ponasanjem, vaspitanjem, znanjem...

dzilkos nikad ne moze biti patriota.
Walthie

#143 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Walthie »

Dragi Hare..mi nepismeni i nezahvalni nadasve otrovni ti cestitamo na laganom nestanku iz nasih zivota,nadamo se da ces zivjeti dugo,zdravo i da nikada neces oboliti od raka pluca.Cak da nas SDP i Fahro lazu opet je bolje pusit njihovu laz nego tvoj realni dim koji se kao i ti polako isparava iznad Bosanskog neba..
Walthie

#144 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Walthie »

loki loki wrote:pa jeste. domovina se brani pravopisom, lijepim ponasanjem, vaspitanjem, znanjem...

dzilkos nikad ne moze biti patriota.
Patriota je profesionalni dzilkos,dokazano ;)
loki loki

#145 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by loki loki »

ne moze to. moze dzilkos biti profesionalni patriota, ali to naravno nije patriotizam, nego poza, jedenje govana i slicno.
Nadinka

#146 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Nadinka »

Chivas1 wrote:Kakva je ona terranova neki dan prolazio bilo mi msrko uci a sad mi mrsko otici dole da vidim kupit cu nesto bezze a ne treba mi :D valjal odjeca muska ?
Ako u medjuvremenu nisi isao do Teranove, da se vratimo na temu :), to ti je brend nivoa kao New Yorker recimo, znaci cijene su u galvnom ok, roba mozda malo vise za teens-e, ali moze se naci uvijek ponesto i prilicno im je sirok asortiman..Muska odjeca im je cak po meni bolja od zenske, imas finih kosulja, dzempera, jeans ne znam kakav je, imas accesories-a dosta (sesiri,salovi isl).
sarajevsko_pivo

#147 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by sarajevsko_pivo »

Jeli otvoren Teranova u Robnoj kuci?

Robna kuca nije nikakva konkurencija TC.
Nadinka

#148 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Nadinka »

Mislim da je samo u Trznom...
Samo kad bi jos par slicnih radnji se otvorilo (eto ne mora nista ekskluzivnije i skuplje) da popune onaj prostor bilo bi zaista dobro, pa onaj sprat ima nekoliko ogromnih prostora, praznih naravno, samo kafanice izmedju njih rade :(
sarajevsko_pivo

#149 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by sarajevsko_pivo »

Nadinka wrote:Mislim da je samo u Trznom...
Samo kad bi jos par slicnih radnji se otvorilo (eto ne mora nista ekskluzivnije i skuplje) da popune onaj prostor bilo bi zaista dobro, pa onaj sprat ima nekoliko ogromnih prostora, praznih naravno, samo kafanice izmedju njih rade :(
Znaci ima Teranova u Trznom centru?
loki loki

#150 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by loki loki »

Nadinka wrote:Mislim da je samo u Trznom...

za koga bi to bilo dobro?
Post Reply