Razmisljam sada jesam li mozda pogrijesio? Jeste li vi ikad na ulici nasli ikakve pare i kako ste postupili i kako bi postupili da ih nadjete?
kad se sjetim ovoga samo https://www.klix.ba/vijesti/bih/pronasa ... /120215119
Moderator: O'zone
Trust me nije lakse ni kad nadjes na putu a da ne znas porijeklo. Makar kad si ja. I sad mi se stomak prevrce kad pomislim na mini novcanik koji smo ja i prijateljica nasle i podigle s plocnika. Ja sam jedva cekala da se rijesim tog novca kao da je radioaktivan. Tudji novac je tudji novac.MyTao wrote:Naravno da si pogrijesio.
Da si pare pronasao na putu, a da ne znas kako su tu dosle, i ko ih je izgubio onda u redu. Ali, covjeku ispred tebe ispalo 40 maraka, ti to sve vidio i opet uzeo pare.
lakse se trosidobar osjecaj wrote:Tudji novac je tudji novac.
Ma zijaniće duplo - to mu garantujem...mali jomu wrote:Trebao si vratit.
ma zaboli te qrac burazeru,nije kraj svijeta.meteorit135531 wrote:Danas su covjeku ispred mene iz jakne ispale dvije novcanice sa po 20 KM. Covjek je nesmotreno zamahnuo jaknom i pare su izletjele i pale ispred mene dok sam hodao. Stao sam iza njega i uzeo ih i stavio u svoj dzep.![]()
Razmisljam sada jesam li mozda pogrijesio? Jeste li vi ikad na ulici nasli ikakve pare i kako ste postupili i kako bi postupili da ih nadjete?
kad se sjetim ovoga samo https://www.klix.ba/vijesti/bih/pronasa ... /120215119
Najmanje, mada mislim da je sve izmislio...PM72 wrote:Zijanićeš duplo.Upamti.
Ima za svaku dilemu problem za oba odgovora i da i ne. Zamisli umires od gladi i vidis da djete jede nesto i ako to uzmes da pojedes ono umire od gladi, hoš li ukrast ili ne?HardcoreMX wrote:pa ako je tako sto i ti ne krades? a i ovisi za price iz koje perspektive gledas...kad narastes to se sve mijenja....
Ne kradem zbog toga sto nije moralno krasti od drugih ljudi. Kakvo je to pitanje jbt?HardcoreMX wrote:pa ako je tako sto i ti ne krades? a i ovisi za price iz koje perspektive gledas...kad narastes to se sve mijenja....
Trebao si mu reci da si po zanimanju madjionicar.jeza u ledja wrote:Ja sam jednom nasao novcanik i u njemu ono dokumenti i neka sitna lova. Ja ono ko s poslom odmah to potrosio ko veliki.![]()
Dan poslije mi bilo krivo pravo i potrazio tog covjeka, ne sjecam se vise ni kako, uglavnom, stavio opet isti taj iznos love u novcanik i sve super, covjek zahvalan ovo ono.
Tek sam poslije skonto, da sam stavio razlicite novcanice unutra. Isti iznos, al razlicite novcanice.![]()
Covjek je ono gledao predamnom sta je unutra, vadio one pare, htio da mi da polagarant je znao da su razlicite novcanice, al nista ne rece.
Bio dijete haman.