Pronadjena velika kolicina naoruzanja u Sandzaku

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
Mujko
Posts: 118
Joined: 06/12/2006 16:17
Contact:

Pronadjena velika kolicina naoruzanja u Sandzaku

Post by Mujko » 12/06/2007 14:53

Na području opština Novi Pazar, Tutin i Sjenica otkrivene velike količine municije i eskploziva
Ponedeljak 11.06.2007, 17:40
Srbijanski ministar policije Dragan Joccich izjavio je da je na podruccju Novog Pazara, Tutina i Sjenice danas pronadjeno visse od 10.000 komada pussccane municije i visse od 15 kilograma eksplozivne smesse koja ''poticce sa Kosmeta, a trebalo je da bude upotrebljena u teroristicckim aktivnostima'',prenijela je novinska agncija Tanjug.
Policija je "do ove informacije dossla posle lissavanja slobode odredjenih pripadnika pokreta vehabija", izjavio je Joccich Tanjugu dodajuchi da je akcija joss u toku.
"U ranim prepodnevnim ccasovima na visse lokacija na podruccju opsstina Novi Pazar, Tutin i Sjenica policija je, na osnovu informacije do kojih je dosslo odeljenje za borbu protiv terorizma pronassla visse zakopanih buradi", rekao je Joccich.
On je naveo da je "do sada nadjeno visse od deset hiljada komada pussccane municije i visse od 15 kilograma odredjene smese za koju se smatra da je ekploziv"."Municija i ova eksplozivna smessa su prebacivani u duzzem vremenskom periodu sa podruccja Kosova i Metohije... smatramo da je to bilo na relaciji Vuccitrn-Pech", rekao je Joccich.
On je naveo da se joss ne zna za ssta je pronadjeni eksploziv trebalo da bude upotrebljen "ali se smatra da je to trebalo da bude sredstvo za organizovanje odredjenih teroristicckih napada u okolini Sandzzaka i da je jedna meta bila i policijska stanica u Novom Pazaru".
Na podruccju Novog Pazara i Sjenice policija je u nekoliko akcija u proteklom periodu uhapsila 11 pripadnika kriminalno teroristicke grupe koji sebe nazivaju vehabijama, dok je njihov vodja Ismail Prentich (28) poginuo krajem aprila, posle oruzzanog napada na pripadnike MUP-a.
Policija je u Novom Pazaru pre ccetiri dana uhapsila tri pripadnika organizovane kriminalno-teroristiccke grupe, zbog sumnje da su izvrssili kriviccno delo udruzzivanja radi protivustavne delatnosti u vezi sa terorizmom.
"Osumnjiccenima, koji su cclanovi - u martu, aprilu i maju, uhapssene organizovane kriminalno-teroristiccke grupe, odredjeno je zadrzzavanje do 48 sati, posle ccega che biti privedeni istrazznom sudiji", saopsstila je tada policija.
Kriminalno teroristiccka grupa, cciji pripadnici su se u prethodnom periodu i oruzzjem suprostavljali policiji, skrivala se iza verskog pokreta vehabije.
Policija je 17. marta kod Sjenice, na planini Ninaji otkrila i teroristiccki kamp u kome je pronassla veliku koliccinu plasticcnog eksploziva, pussccane metke razliccitog kalibra, bombe, maske i pribor za ccisschenje oruzzja.
Izvor: Tanjug


Post Reply