Pronadjena sova
Moderator: anex
-
leopardica
#1 Pronadjena sova
Kao sto naslov kaze pronasla sam malu sovu. Znam da bi prvi korak trebao biti da se vrati u gnijezdo, ali s obzirom da sam je pronasla u gradu na cesti kud se odvija i saobracaj ponijela sam je kuci. Stavila sam je u kavez, hranim je sirovim mesom, dala sam vode na spricu. Sova je ili mala usara ili cuk. Ima negdje 12cm, jos paperja po sebi. Vjerovatno je pokusala da leti pa se zagubila. Planirala sam kad malo ojaca i mogne letjet da je pustim, jest da nece znat loviti ali drugo rijesenje ne znam....Ako ima neko da zna o sovama, savjet neki dobro bi doslo 
- Friesian
#2 Re: Pronadjena sova
ja sam uspio odgojiti malu usaru i upravo na isti nacin, sirovo meso i kad je bas mala onda i sirovu jetricu.. prije nego je pustis mozes vjezbati sa njom lov sa zivim mamcom..
-
leopardica
#3 Re: Pronadjena sova
Pa tako sam i planirala sad cu je iz kuce prebaciti u supu u kojoj nema nista bas pogodna za nju i tu cu joj neki mamac ubaciti cisto da moze sama nesto uhvatiti i kad poraste pustiti je snaci ce valjda
Mislila sam da ce se javiti vise nekih strucnjaka ali dobro 
- Friesian
#4 Re: Pronadjena sova
aha.. ima strucnjaka sa nacionalne ali se eksponiraju samo kad treba kritikovati a ne i pomoci.. 
-
Maybach
#5 Re: Pronadjena sova
Mozes je hraniti komadicima pilece jetrice, na pincetu ili rukom,i davati joj vode na spricu,po kap na vrh kljuna dok ne proguta.One ne piju puno vode,a tecnost dobijaju i iz mesa.To je vjerovatno cuk jer oni zive u gradskim sredinama vecinom.Kad malo ojaca,a to ide poprilicno brzo,pustaj je da leti negdje u zatvorenom,ili cak vani ukoliko ne leti visoko,tako ce da vjezba krila.Nas cuk je cijeli dan provodio vani u kavezu i cim je porastao i ojacao,postao je nemiran i sam je pobjegao iz kaveza.
-
zengi
#6 Re: Pronadjena sova
Pazi to, mali Ćuk!!??? Super, oni su meni bas drage ptice i volim slusati njihovo glasanje. Tako jednostavo, a tako misteriozno.
Kako napreduje? Imao sam vranu i čavku ali ne i ćuka pa ti ne mogu puno pomoci ali bih volio da znam kako ti ide sa njim i sta i kako radis.
Hajd pisi sta je, kako je, sta radi, sta voli, sta ne voli...
Kako napreduje? Imao sam vranu i čavku ali ne i ćuka pa ti ne mogu puno pomoci ali bih volio da znam kako ti ide sa njim i sta i kako radis.
Hajd pisi sta je, kako je, sta radi, sta voli, sta ne voli...