Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
amelino

#1 Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by amelino »

http://www.sos.ba/index.php?option=com_ ... 1&catid=16

Jucer se u Zagrebackoj ulici pojavio prelijepi skotski ovcar, pasmina poznata kao "lesi". Zenka je, ne znam koliko stara, ali je predivna i obozava ljude i djecu.Molim vas da probamo da zajedno nadjemo ovoj curici njenog vlasnika ili novi dom.
Kontak broj 061533097 - Alma

E onda je izgleda i Alma pustila ili joj je pobjegla, pa je cuku pronasla Larisa setajuci svog psa sinoc na Vilsu :

OVA ISTA ŠKOTSKA OVČAKA JE PRONAĐENA OPET SINOĆ NA VILSOOVOM ŠETALIŠTU,MOLIM VAS POMOZITE JOJ DA NAĐE NOVI DOM.TRNUTNO JE ZBRINUTA NA GRBAVICI.

062 330 777 LARISA

Image
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#2 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by anjusha »

WOW! Taj neko ko je "izgubio" ovog psa ili ga napustio stvarno nije normalan. Citav zivot od kako sam gledala Lessie Come Home imam zelju da imam ovakvu ljepoticu, nazalost jos nikad do sad uslova za to. Tako je diiivnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........
Nadam se da ce imati vise srece u novom domu!
Friesian

#3 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by Friesian »

stvarno je lijepa... da ja nemam svoju kuju uzao bi je ja... a u suprotnom bi bila klaonica u kuci...
amelino

#4 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by amelino »

Proslijedila sam jedan kontakt broj zainteresovan da udomi ovo predivno bice Larisi, nadam se da ce do veceras biti u svom novom domu:-) Cuvajte fige :-)
amelino

#5 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by amelino »

Izgleda da nema nista od ovog kontakta:( Trazimo i dalje!!!
Bajko

#6 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by Bajko »

lesi je prelijepa ... ne vjerujem da ju je neko izgubio jer je ja vec duze vremena vidjam na vracama, jako je umiljata prema ljudima i djeci kao sto vec neko rece ... poslala sam link prijateljici u tuzlu koja zeli psa na vikendici, ali ja nekako mislim da ovaj pas zasluzuje da bude kucni, toliko je dobar i lijep :) ... ali bolje i vikendaš nego uličar :(
amelino

#7 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by amelino »

Stavila sam i na pik i na market.

Nadam se da ce je neko jako brzo udomiti!!!!
amelino

#8 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by amelino »

Evo slikice, sada smo bile skupa u parku sa privremenom udomiteljicom. Cuko je, malo je reci, predivan i prefin. Ima kucne manire, naucen je na zivot u stanu...
Voli djecu, voli se maziti, igrati, trckarati...

Image

Image

Image
Friesian

#9 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by Friesian »

znate li koliko je otprilike star?
znam jednu zenu kojoj je nedavno uginuo skotski ovcar ali je bio onaj sa tri boje... jedino vam ne smijem obecati jer njena djeca trazi istog takvog "trobojca"... mogu se raspitati...
Vincent Raine

#10 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by Vincent Raine »

Za pocetak bi bilo dobro da je pustite. Zna ona sama do kuce, samo nikako da stigne od vas. Lesi je to :D

:mrgreen:
Friesian

#11 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by Friesian »

to ni pod raznoooo... :D :D nema veze ako je sala...
Rope242

#12 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by Rope242 »

Cao. Evo da se i Alma javi u odbranu. Ja sam objavila "Lesijevu" sliku jer sam je našla ispred svoje zgrade. Nisam ni rekla da sam je ja uzela, jer već imam psa koji nije ljubitelj ženkica.Ali da sam bila u mogućnosti to bi već bio moj pas jer je predivna. Nju su već bili uzeli neki ljudi prije 3 dana ali se ubrzo vratila (vjerovatno im je pobjegla) i ponovo došla u Zagrebačku ulicu. Kao da nekoga čeka. Ja sam je jučer čitav dan tražila po grbavici i drago mi je da je našla nekoga da ne bude vani jer je očigledno da je kućni pas. Ako može da mi se Larisa javi jer mi se jedna djevojka javila i rekla da bi rado došla da vidi psa. Imate moj broj.
NATAŠA

#13 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by NATAŠA »

amelino wrote:Evo slikice, sada smo bile skupa u parku sa privremenom udomiteljicom. Cuko je, malo je reci, predivan i prefin. Ima kucne manire, naucen je na zivot u stanu...
Voli djecu, voli se maziti, igrati, trckarati...

Image

Image

Image
EVO DA TI JAVIM DA SAM RAZGOVARALA SA ALMOM .KONTAKTIALA SAM I HARISA VETERINARA I ON JE OBEĆAO POMOĆO KOLIKO MOŽE OKO UDOMLJAVANJA POZZZZZ LARSA
Maja_4

#14 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by Maja_4 »

kako je lijepa, hocu ja :-D
Friesian

#15 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by Friesian »

Larisa, poslao sam ti pp i tek sam sad vidio da si ostavila svoj broj telefon tako da cu ti ja poruku poslati kad popricam sa gospodjom o kojoj sam govorio... jel' ok?
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#16 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by anjusha »

i sta bi sa ovom ljepoticom?
amelino

#17 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by amelino »

Trazimo i dalje novi dom. Na Grbavici je kod Larise, danas mi je njena kcerka rekla da je jos kod njih :)
NATAŠA

#18 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by NATAŠA »

Evo da se i ja javim.Curica je još kod mene.Ljudi..ona je super....savšena...igra se,ne pravi probleme u stanu,obožava sve i sviju.Još jednom da se zahvalim i zamolim za pomoć da joj pronađemo dobar dom kakav stvarno zaslužuje.......
NATAŠA

#19 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by NATAŠA »

Juče je zvala djevojka iz Tuzle,dogovo je bioda dođe sinoć da vidi psa i nije se pojavila....da ne kažem da se nije ni telefonom javila.............navjerovatno ova mala ovčarka baš nema sreće :x :evil: :x
waterfall

#20 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by waterfall »

Strasno je koliko narocito rasnih pasa se pronalazi okolo (ne kazem da su avlijaneri manje vazni) ali zaista je grozno. Cak i ovi psi su nesto sto se zove community dogs, znaci imaju vlasnika a lutaju slobodno gradom. Kako ovome stati u kraj? Kada ce svi psi biti u registru imati ogrlicu i znacku sa svojim imenom i imenom vlasnika.

Na kraju ako ti nije stalo do te zivotinjice zasto uopste imati ljubimca?
NATAŠA

#21 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by NATAŠA »

Danas je izašao oglas za ovu ljepoticu i niko se odsada još nije javio................nevjerovatno,ali izgleda istinito..... :x
amelino

#22 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by amelino »

Bona je sretno udomljena u Zenicu. Vise detalja napisat ce Natasa :):)

Nakon skoro 3 sedmice boravka u privremenom domu sretno je udomljena u predivnu porodicu. Ima ce veliko dvoriste, kucu i drustvo djece:)
NATAŠA

#23 Re: Pronadjen skotski ovacar!!Hitno trazi novi dom!!!!

Post by NATAŠA »

Bona je sinoć udomljena...Nakon skoro dvadeset dana pronašla je svoj dom.Jedan mlađi bračni par je došao po nju iz Zenice.Ljudi su super ,uginuo im je pas,imaju veliku kuću sa dvorištem i cuicu od šest godina koja obožava pse(Bona je luda za djecom).Jutros su se javili,put je prošao bez poblema,spavala je u kućii već jutos u šest je bila sa curicom u dvorištu..........
A ja.....ja sam preplakala ćitavu noć.........I jutros je grozno....Bonči je spavala samnom u krevetu i ujutru budila moju kćerku u školu,pa onda šetnja..........I sad opet plačem..........Nadam se da će biti srećna koliko je bila i kod nas i da će joj pružiti mnogo ljubavi,jer će od nje sigurno dobiti i više nego duplo natrag
I još jednom hvala svima koji su se potrudili oko ovog prelijepog psa..........zaslužila je.........
Post Reply