Pronadjen posavski gonic!
Moderator: anex
-
darprirode
#1 Pronadjen posavski gonic!
Juce sam na Pofalicima nasla izgladnjelog posavskog gonica,vise mrtav nego ziv..toliko je bio slab da je jedva mogao stajati na nogama...Ima tragove od ogrlice tako da pretpostavljam da je nekom pobjegao ili da ga je neko pustio. Pas je predivan,miran, druzeljubiv za pozelit. trenutno je kod mene na balkonu,gdje moze biti do sutra, molim vas pomozite da mu nadjemo vlasnika ili da ga sretno udomimo.
Muzijak je i star oko 8 mjeseci.Slike cu staviti poslije.
Muzijak je i star oko 8 mjeseci.Slike cu staviti poslije.
-
csejla
#2 Re: Pronadjen posavski gonic!
Cukica je isti kao ovaj:

Ima za nijansu tamniju dlaku.
Svi koji bi ga molgi uzeti stalno ili privmreno neka se jave na mob: 061745915 ili darpripode na pp

Ima za nijansu tamniju dlaku.
Svi koji bi ga molgi uzeti stalno ili privmreno neka se jave na mob: 061745915 ili darpripode na pp
-
darprirode
#3 Re: Pronadjen posavski gonic!
Ima li iko??
Ako ne nadjemo nikog ja ga moram sutra pustit,nemam gdje
Ako ne nadjemo nikog ja ga moram sutra pustit,nemam gdje
-
darprirode
#5 Re: Pronadjen posavski gonic!
Samo da dodam da je maza prava,naviknut na stan,pitom, vec se privikao na mene samo ide uz mene ne bjezi,lagano dobiva na tezini, jako je pametan,ma stvarno pas za pozelit!
Vise ljudi me pitala jel spreman za lov..to stvarno ne znam al sve ostale kvalitete ima
Vise ljudi me pitala jel spreman za lov..to stvarno ne znam al sve ostale kvalitete ima
-
opet ja
#6 Re: Pronadjen posavski gonic!
mislim da ovaj prije ima mamu ili tatu jugoslovenskog trobojnog gonica 
-
downtoearth
#7 Re: Pronadjen posavski gonic!
kako neko može pustiti ovakvog psa na ulicu????????????????za to treba kazna od milju maraka i godinu dana dobrotvornog rada
- TRAJAN
#8 Re: Pronadjen posavski gonic!
ako je ovaj sa csejlinih slika onda je sigurno krizan sa posacvem i balkancem, i nemo on 8 mjeseci stariji je, medjutim nebitno.
Razlog zasto se nasao na cesti je puno, jedna je ORGANIZOVANI KRIMINAL KRADJE PASA lovackih pasmina,koje se preko hercegovackih veza prodaju po Italiji, i to rade godinama uspjesno, ako im nije odgovarao mozda su ga pustili, pa onda ima tu i da zaluta stariji pas ako dugo goni, naravno vlasnik da ga pusti ali to se zaista rijetko dogadja.
Ne bi bilo lose da javis lovackim sekcijama, da znaju mozda ga je neko izgubio ili mu je neko ukrao pa pustio.
Razlog zasto se nasao na cesti je puno, jedna je ORGANIZOVANI KRIMINAL KRADJE PASA lovackih pasmina,koje se preko hercegovackih veza prodaju po Italiji, i to rade godinama uspjesno, ako im nije odgovarao mozda su ga pustili, pa onda ima tu i da zaluta stariji pas ako dugo goni, naravno vlasnik da ga pusti ali to se zaista rijetko dogadja.
Ne bi bilo lose da javis lovackim sekcijama, da znaju mozda ga je neko izgubio ili mu je neko ukrao pa pustio.
-
opet ja
#9 Re: Pronadjen posavski gonic!
To da "vlasnik" pusti psa se jako cesto desava...pogotovo pred ljetne praznike
-
csejla
#10 Re: Pronadjen posavski gonic!
Jeste pas je ovaj sa zadnjih slika. Vet je rekao da ima oko 8 mjeseci i da je posavski gonic... Jako cesto se desi ovo o cemu pricas: pustanje psa od strane vlasnikaTRAJAN wrote:ako je ovaj sa csejlinih slika onda je sigurno krizan sa posacvem i balkancem, i nemo on 8 mjeseci stariji je, medjutim nebitno.
Uglavnom ovaj cukica je juce udomljen tako da je jos jedan problem rijesen.
SADA MORAMO NACI DOM ZA OVA 4 STENCA