Pronaden ukradeni Automobil

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
safet5

#1 Pronaden ukradeni Automobil

Post by safet5 »

Prica pocinje u Decembru 1997 God. kad mi je u Sarajevu ukraden Golf A3 Njemackih registarskih ozaka koji je tad bio star 1,5 God. ali se u to vrijeme BiH jos uvijek na osigurajima vodila kao krizno-ratno podrucje tako da nisam uspio nista naplatiti.Uspio sam Auto odjaviti i nikad nista nisam cuo do prije dva dana kada me policija obavijestila da je Golf pronaden u Crnoj Gori sa registarskim oznakama RO-predpostavljam Rozaj.Moje pitanje vama je sta bi vi sad ucinili mislim dali je ispravno jednostavno reci neinteresuje me ili dali je neko nesto slicno dozivio i sta uraditi poslije 15 God. sa vasim autom u drugoj drzavi.
casper_

#2 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by casper_ »

briga nas za tvoj automobil
LoveHurts

#3 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by LoveHurts »

Trazi ga nazad i pokloni ga meni :D
tag33

#4 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by tag33 »

Cuj sta ces uraditi, pa traziti auto nazad naravno
banovan

#5 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by banovan »

safet5 wrote:Prica pocinje u Decembru 1997 God. kad mi je u Sarajevu ukraden Golf A3 Njemackih registarskih ozaka koji je tad bio star 1,5 God. ali se u to vrijeme BiH jos uvijek na osigurajima vodila kao krizno-ratno podrucje tako da nisam uspio nista naplatiti.Uspio sam Auto odjaviti i nikad nista nisam cuo do prije dva dana kada me policija obavijestila da je Golf pronaden u Crnoj Gori sa registarskim oznakama RO-predpostavljam Rozaj.Moje pitanje vama je sta bi vi sad ucinili mislim dali je ispravno jednostavno reci neinteresuje me ili dali je neko nesto slicno dozivio i sta uraditi poslije 15 God. sa vasim autom u drugoj drzavi.
Preuzmi ga i prodaj.
safet5

#6 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by safet5 »

LoveHurts wrote:Trazi ga nazad i pokloni ga meni :D
Pa i da ti ga poklonim neznam sta mozes ti sa tim Autom u Bosni jedino na otpad,jer ko zna u kakvom je stanju sad a i troskovi su da se prebaci i mozda i kompliovano,ipak je u CG ,mozda najbolje tamo ga dati na otpad.
realan 100

#7 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by realan 100 »

Nazovi telefonom i raspitaj se u kakvom je stanju.
Ako ti se javi fin čovjek zamoli da ga uslika i da ti pošalje par slika, na mail.
Možda vrijedi 1.000 do 2.000 EUR-a. Prodaš ga dole.
Možda si dobio besplatno ljetovanje :)
Vjerovatno imaš neki rok za preuzimanje, ako ga ne ispoštuješ, ništa od svega.
safet5

#8 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by safet5 »

realan 100 wrote:Nazovi telefonom i raspitaj se u kakvom je stanju.
Ako ti se javi fin čovjek zamoli da ga uslika i da ti pošalje par slika, na mail.
Možda vrijedi 1.000 do 2.000 EUR-a. Prodaš ga dole.
Možda si dobio besplatno ljetovanje :)
Vjerovatno imaš neki rok za preuzimanje, ako ga ne ispoštuješ, ništa od svega.
Razgovarao sam sa jednim priateljem u CG i on mi kaze da na odpadu tamo mogu dobiti 400/500€,ali eto morao bih otici u CG i preuzeti Auto,ma nemam ja od toga nista ali ipak mi je drago da sam eto cuo nesto o tom autu,neznam ni taj vlasnik sadasnji jeli ga ukro, platio ili kako je dosao do njega.Znam samo da je pronaden u normalnoj kontroli saobracaja.
realan 100

#9 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by realan 100 »

Znači, vozilo bi moglo biti tehnčki ispravno, pa vrijedi više.
Daj prijatelju punomoć za preuzimanje pa neka on to uradi.
Vozilo je vjerovatno imalo 2 ili više vlasnika poslije tebe. Tih godina CG je bila "eldorado" za ukradena vozila.
Turistička reklama : "Dođite u Crnu Goru možda nađete svoje Vozilo " ! :)
caros

#10 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by caros »

Pa trojka i nije tako jeftina, uzmi i daj meni :oops:
kokuz_sa

#11 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by kokuz_sa »

ovo me podsjeti na jedan slucaj

u njemackoj ukraden auto neke 94-96-te
i sada poslije rata dosao momak da radi za strance njemac je znaci lik.. UN ,nato il koji vec vrag..i dole je negdje bio u rajlovcu, rijecici sa stanom i svakodnevno je ujutro trcao..i tako jednom naleti na avliju u kojoj je parkiran njegov autic..i prijavi kod nas u MUP i fakat ispostavi se da je to njegovo auto koje je ukradeno u njemackoj a zavrsilo kod nas u BiH..
sta je uradio s auticem ne znam..ali garant takvo otkrice je ono 1: 1000000
(ne)forumas

#12 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by (ne)forumas »

suplja prica... mogucnost kao da ces magnumom 357 pogoditi komarca u jaja u letu
kokuz_sa wrote:ovo me podsjeti na jedan slucaj

u njemackoj ukraden auto neke 94-96-te
i sada poslije rata dosao momak da radi za strance njemac je znaci lik.. UN ,nato il koji vec vrag..i dole je negdje bio u rajlovcu, rijecici sa stanom i svakodnevno je ujutro trcao..i tako jednom naleti na avliju u kojoj je parkiran njegov autic..i prijavi kod nas u MUP i fakat ispostavi se da je to njegovo auto koje je ukradeno u njemackoj a zavrsilo kod nas u BiH..
sta je uradio s auticem ne znam..ali garant takvo otkrice je ono 1: 1000000
itekako

#13 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by itekako »

safet5 wrote:Prica pocinje u Decembru 1997 God. kad mi je u Sarajevu ukraden Golf A3 Njemackih registarskih ozaka koji je tad bio star 1,5 God. ali se u to vrijeme BiH jos uvijek na osigurajima vodila kao krizno-ratno podrucje tako da nisam uspio nista naplatiti.Uspio sam Auto odjaviti i nikad nista nisam cuo do prije dva dana kada me policija obavijestila da je Golf pronaden u Crnoj Gori sa registarskim oznakama RO-predpostavljam Rozaj.Moje pitanje vama je sta bi vi sad ucinili mislim dali je ispravno jednostavno reci neinteresuje me ili dali je neko nesto slicno dozivio i sta uraditi poslije 15 God. sa vasim autom u drugoj drzavi.
Pokusaj preko policije doci do broja telefona covjeka kod kojeg su nasli auto i dogovori se s njim oko obestecenja kako mu policija ne bi oduzela auto. To je za tebe najbezbolnije i najkorisnije.
Ako ti vec nije stalo do para, nakon sto dobijes obestecenje daj novac u humanitarne svrhe i zaradi sadaku za neke nove kilometre koji su pred tobom.
milojicabrzi

#14 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by milojicabrzi »

...trazi auto svakako, kao sto neko rece, makar je vrijedan besplatnog ljetovanja...

Sto se tice ostalog, postoji sigurno krivicni proces protiv osoba ukljucenih u kradju i regularnosti, vrlo se lako moze doci do toga ko je od koga kupio, pa kao osteceni, idi na parnicu za naknadu stete jer ti je ukradeno auto koje je tada vrijedilo cca 20-ak hiljada KM.

Sretno.
hank

#15 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by hank »

ma mani se corava posla. ako mozes nesto uradit odavde, uradi. sad da ti nake tuzbe dizes nakon 15 godina. da se jebajes sa sudovima i kojekakvim pozivima, pa haj pa haj nako. da smo mi neka drzava pa da ti mozes ocekivat da te se taj trud i trosak isplatit pa i nekako. a ovako sizifov posao.
nek ti taj drug pogleda auto, posalji mu ponomoci i nek proba uzet sta para za njega. proslo je 15 godina, halalio si ga milion puta. ko ga jebe. ako mozes uzet milju il dvije eura, uzima. ako nista prodaj na otpad govno i imas ljetovanje gratis ove godine.
safet5

#16 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by safet5 »

itekako wrote:
Pokusaj preko policije doci do broja telefona covjeka kod kojeg su nasli auto i dogovori se s njim oko obestecenja kako mu policija ne bi oduzela auto. To je za tebe najbezbolnije i najkorisnije.
Ako ti vec nije stalo do para, nakon sto dobijes obestecenje daj novac u humanitarne svrhe i zaradi sadaku za neke nove kilometre koji su pred tobom.
Meni su rekli da su mu auto vec oduzeli i da je sad na vjestacenju i da to moze trajati i do 2 mjeseca,a nisam rekao da mi nije do para,mislim kome ih to danas nefali,nego ako cu ja iz Njemacke otici u CG i imati troska 500€ i nakraju dobiti toliko za auto nisam bas zainteresovan za to ljetovanje,jedno je sigurno ja sam ga tad kao godisnjaka platio 18000 D.Maraka
Carlo8

#17 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by Carlo8 »

Da je moje auto makar ga platio 1000 eura ja sam ih zaradio i tražio natrag.Kad već imaš prijatelja u c.g neka ga on preuzme na osnovu tvoje punomoći koja se izdaje kod notara sad neznam kako to ide u njemačkoj .Onda ga prodaj doniraj il šta već ta su auta na cjeni a sigurno nisu ni tebi ti 18000 maraka tad poklonili.Svak ima svoje ja bi vala tako uradio,
Edin H.

#18 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by Edin H. »

Carlo8 wrote:Da je moje auto makar ga platio 1000 eura ja sam ih zaradio i tražio natrag.Kad već imaš prijatelja u c.g neka ga on preuzme na osnovu tvoje punomoći koja se izdaje kod notara sad neznam kako to ide u njemačkoj .Onda ga prodaj doniraj il šta već ta su auta na cjeni a sigurno nisu ni tebi ti 18000 maraka tad poklonili.Svak ima svoje ja bi vala tako uradio,
Apsolutno, ima valjda i neki princip u svemu ovome, nije samo eventualna materijalna korist ili ne.
hostapler

#19 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by hostapler »

Kod mene je drug kupio AR 155 prije 4 godine,registrovano i vozalo se kod nas od 1999 godine,dakle skoro punih 10 godina. Kad je istekla registracija a ovi nasi uveli neki sistem ispostavi se da je auto ukraden u belgiji bas te 1999 godine. Drzi,nedaj zvali gore vlasnika,covjek se odrekao auta,drugu ostao auto policija ga vratila njemu i sada se ponovo voza ovdje bez bikakvih problema.
Moja preporuka,kao sto je neko rekao,halalio si ga do sada 100 puta,halali ga i ti tom covjeku,mozda ga je i on od nekoga kupio,ko takođe nije znao,dok se nađe ko je napravio sranje osta se krivih leđa i bez zivaca,mozda zaradis sevapa,nikada se ne zna. Taj auto sada ne vrijedi ni 500 eura,a mozda ti se negdje vrati 10 puta toliko,ko zna.
milojicabrzi

#20 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by milojicabrzi »

hostapler wrote:Moja preporuka,kao sto je neko rekao,halalio si ga do sada 100 puta,halali ga i ti tom covjeku,mozda ga je i on od nekoga kupio,ko takođe nije znao,dok se nađe ko je napravio sranje osta se krivih leđa i bez zivaca,mozda zaradis sevapa,nikada se ne zna. Taj auto sada ne vrijedi ni 500 eura,a mozda ti se negdje vrati 10 puta toliko,ko zna.
Bez uvrede, ali ovakav stav ima samo neko ko je imovinu naslijedio i nije se posteno oznojio za nju...Ovakvo razmisljanje imaju samo oni koji rade nelegalne poslove s autima, nikako ne realan i posten covjek.
Cuj da halali covjek, u crno ga zavili, otkud ti znas kako je auto stecen, vjerovatno nije pao s neba.

Svakom svoje, neka se niko ne uvrijedi, ja bih dao punomoc nekome i ganjao svoju imovinu.
hostapler

#21 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by hostapler »

milojicabrzi wrote:
hostapler wrote:Moja preporuka,kao sto je neko rekao,halalio si ga do sada 100 puta,halali ga i ti tom covjeku,mozda ga je i on od nekoga kupio,ko takođe nije znao,dok se nađe ko je napravio sranje osta se krivih leđa i bez zivaca,mozda zaradis sevapa,nikada se ne zna. Taj auto sada ne vrijedi ni 500 eura,a mozda ti se negdje vrati 10 puta toliko,ko zna.
Bez uvrede, ali ovakav stav ima samo neko ko je imovinu naslijedio i nije se posteno oznojio za nju...Ovakvo razmisljanje imaju samo oni koji rade nelegalne poslove s autima, nikako ne realan i posten covjek.
Cuj da halali covjek, u crno ga zavili, otkud ti znas kako je auto stecen, vjerovatno nije pao s neba.

Svakom svoje, neka se niko ne uvrijedi, ja bih dao punomoc nekome i ganjao svoju imovinu.
Nisam nista naslijedio,za sve svoje u zivotu sam oznojio guzicu i to dobro,a i sada to radim. Niko mi od moje 15 godine nije nista kupio (pa ni roditelji),jer sam kao srednjoskolac radio kao konj cijelo ljeto da bi sebi nesto kupio.
Trenutno radim u drzavnoj firmi a opis posla mi je doveo do toga da nekada nemam ni sveca ni petka (koliko sam novih godina,Bajrama i Bozica,prvog maja i drzavnih praznika odradio dok su ostali rostljali).
Znaci uopste nemas pravo da ovdje iznosis ko sam ja sta sam ja i da cijenis kakva sam ja osoba jer me ne poznajes.
Sta bi sada trebao,troska sebi napraviti duplo nego sto realno moze izvuci od auta. Sama karta iz NJemacke do C.gore mu je oko 150 eura.Koliko su advokati,takse,porezi i sl zafrkancije,o vremenu da i ne govorim. A zastara (jer niko nije napravi ratni zlocin) je posebna prica jer nikoga ne moze ganjati za nesto.
Last edited by hostapler on 24/06/2012 21:28, edited 1 time in total.
Hemera

#22 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by Hemera »

Pa prošlo 15 ili 100 godina ti si i dalje opljačkan čovjek,i tebi je vozilo ukradeno,bez obzira što ga je neko pohabao sve ove godine,ono je tvoje i ti si ga platio.
Sretno ti bilo šta god odlučiš.
Bakir1

#23 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by Bakir1 »

nadji osobu od koje su oduzeli auto i ponudi ga da kupi isti.
recimo da ga je platio i odrzavao, on ce dobiti auto za male pare a ti ces rijesiti par stvari usput
shejxx

#24 Re: Pronaden ukradeni Automobil

Post by shejxx »

KOd mene je ukraden golf ,tek kupljen iz auto kuce u Tesnju ( Auto kuca Ilma d.o.o.) .Dovukli ga oko 9 h navece ispred zgrade, oko 4 h ujutro je ukradeno . Proslo je 9 dana ni traga ni glasa (jos uvijek se nadamo al' bezuspjesno ) !
Post Reply