Pronađen bernardinac!
Moderator: anex
- Friesian
#26 Re: Pronađen bernardinac!
trenutno nije bitno da li je to rasni pas ili ne, vec da je to necij pas i da taj neko nije odgovoran!!! o tome se radi...
-
ajde_vise
#27 Re: Pronađen bernardinac!
ama naravno da nije
samo kazem .. pogledaj kako je brzo nasao nove udomitelje.. svi polete .. upravo jer je rasni ..
dakle.. vjerovatno ce opet sve dobro ispast..
samo kazem .. pogledaj kako je brzo nasao nove udomitelje.. svi polete .. upravo jer je rasni ..
dakle.. vjerovatno ce opet sve dobro ispast..
-
opet ja
#28 Re: Pronađen bernardinac!
Mozda neka kuja u okolini ima tjeranje! Ovakvi psi, mislim s ovolikom masom, se za cas oslobode...njega ne moze ni najdeblji lanac drzati...ne znaci da ima loseg gazdu i da se za njega niko ne brine...a jos su ga i premjestili i to mu je sok sigurno...onaj ko je vratio psa je morao skontati o kakvoj se osobi radi da li je normalan covjek ili psa treba spasavati!!!
- Friesian
#29 Re: Pronađen bernardinac!
pa dobro sad... ja ni na koga ne ciljam... tako da ne kazem da ti ljudi iz autopraonice ne cuvaju svog psa... jer samim tim nisam ni siguran da je njihov pas...
ali sve u svemu po onakvom lijepom vremenu kad sam ja vidio tog psa i kad sam vidio koliko mu je zaprljana dlaka i kakav je sam kvalitet dlake - sta drugo reci nego da nije u idealnim uslovima... jer po onakvom vremenu se nije mogao toliko isprljati ...
ali sve u svemu po onakvom lijepom vremenu kad sam ja vidio tog psa i kad sam vidio koliko mu je zaprljana dlaka i kakav je sam kvalitet dlake - sta drugo reci nego da nije u idealnim uslovima... jer po onakvom vremenu se nije mogao toliko isprljati ...
-
opet ja
#30 Re: Pronađen bernardinac!
Kako se kod nas drze psi dobro je ako on ima da jede svaki dan i frisku vodu i ako ga pomazi ponekad, ako ga ne mrska i ne udara nogom...vjeruj mi to su onda "idealni uvjeti" vecini..a za dlaku manje vise...pogotovo sto je pas konstantno vani, ako je samo prljav to je najmanji problem...E sad, mozda ste u pravu, mozda stvarno psa treba oduzeti tom liku a to najbolje da prosudi onaj ko je vratio psa...vidi se brate je li nekome svejedno ili mu je stalo..je li ga voli ili ne
-
ajde_vise
#31 Re: Pronađen bernardinac!
oduzet nekom psa? nismo na zapadu..
uz to imate mnostvo pasa po ulici .. na to se fokusirajte..
a pas vani... ne znam sta je tu lose?? .. pojedini ne izvode psa redovno iz stana.. pa su cijeli dan sami i piske- kake na svakih 10 sati..
i sta ako je prljav.. zar je to mjerilo iceg?
a jes tesko okupat psa.. cega je to mjerilo?
ako je pas malo neuhranjen.. desava se.. pas moze bit sretan kad je u prijateljskom okruzenju.. ima veliki prostor za kretanje.. nije na lancu..
dje ga niko ne tuce ..
ako je prljav? obavezno ga tuku??? ako mozda ne jede dovoljno.. opet pati???
sta je sa pasa na ulici .. ne jedu po 10 dana.. tu brigu dajte njima.. i oduzmite ih ulici
uz to imate mnostvo pasa po ulici .. na to se fokusirajte..
a pas vani... ne znam sta je tu lose?? .. pojedini ne izvode psa redovno iz stana.. pa su cijeli dan sami i piske- kake na svakih 10 sati..
i sta ako je prljav.. zar je to mjerilo iceg?
a jes tesko okupat psa.. cega je to mjerilo?
ako je pas malo neuhranjen.. desava se.. pas moze bit sretan kad je u prijateljskom okruzenju.. ima veliki prostor za kretanje.. nije na lancu..
dje ga niko ne tuce ..
ako je prljav? obavezno ga tuku??? ako mozda ne jede dovoljno.. opet pati???
sta je sa pasa na ulici .. ne jedu po 10 dana.. tu brigu dajte njima.. i oduzmite ih ulici
- Friesian
#32 Re: Pronađen bernardinac!
post je vise nego glup!
niko nije rekao da je prljav pas znak da ga neko tuce ... a sto se tice neuhranjenost - PA NARAVNO da pat!!!! vise nego logicno... i opet vise volim vidjeti psa na ulici (iako ne volim ni to) nego nekog neuhranjenog koji je zatvoren... barem se ovaj moze snaci i potraziti nesto da pojede dok ovaj drugi ni to ne moze...
lutalica je u vecini slucajeva nastala privremenom nebrigom covjeka gdje je (mozda) covjeku zbog nepaznje pobjegla kuja pa se uparila i okotila, itd. itd.... dok je ovakav pas pod stalnom nebrigom - sto je naravno za osudjivanje!
saznao sam da je ovog psa jedan par (m i ž) iz auta izbacio na Dobrinji a prije toga su neku djecu pitali da li bi ga iko uzeo... hvala Bogu sad je kod jednih mojih poznanika koji su je privremeno uzeli i hoce da je udome, oni ne mogu jer imaju svoja tri psa...
niko nije rekao da je prljav pas znak da ga neko tuce ... a sto se tice neuhranjenost - PA NARAVNO da pat!!!! vise nego logicno... i opet vise volim vidjeti psa na ulici (iako ne volim ni to) nego nekog neuhranjenog koji je zatvoren... barem se ovaj moze snaci i potraziti nesto da pojede dok ovaj drugi ni to ne moze...
lutalica je u vecini slucajeva nastala privremenom nebrigom covjeka gdje je (mozda) covjeku zbog nepaznje pobjegla kuja pa se uparila i okotila, itd. itd.... dok je ovakav pas pod stalnom nebrigom - sto je naravno za osudjivanje!
saznao sam da je ovog psa jedan par (m i ž) iz auta izbacio na Dobrinji a prije toga su neku djecu pitali da li bi ga iko uzeo... hvala Bogu sad je kod jednih mojih poznanika koji su je privremeno uzeli i hoce da je udome, oni ne mogu jer imaju svoja tri psa...
-
ajde_vise
#33 Re: Pronađen bernardinac!
e dobro ..
de ti odradi nesto pametno?
idi kod prijatelja i okupaj cuku..
tako se mozemo fokusirat samo na to "neuhranjen"
il odradi ono nesto bas konkretno.. jednostavno ga uzmi sebi.. to je dobro djelo a?
de ti odradi nesto pametno?
idi kod prijatelja i okupaj cuku..
tako se mozemo fokusirat samo na to "neuhranjen"
il odradi ono nesto bas konkretno.. jednostavno ga uzmi sebi.. to je dobro djelo a?
- Friesian
#34 Re: Pronađen bernardinac!
zsato bi ja isao kod prijatelja kad i oni imaju, hvala Bogu, ruke i mogu ga okupati.. a vec su ga i okupali...
a prije nego si napisao ovaj drugi dio svog vrlog komentara trebao si procitati moje prijasnje postove i uciti to da sam ja i trazio tog psa da ga uzmem privremeno sebi dok nenadjem nekog za njega... sto znaci da sam ja barem nesto pokusao uraditi za razliku od tebe...
a prije nego si napisao ovaj drugi dio svog vrlog komentara trebao si procitati moje prijasnje postove i uciti to da sam ja i trazio tog psa da ga uzmem privremeno sebi dok nenadjem nekog za njega... sto znaci da sam ja barem nesto pokusao uraditi za razliku od tebe...
-
ajde_vise
#35 Re: Pronađen bernardinac!
Friesian wrote:hej ljudi... jel' neko moze provjeriti da li je onaj bernardinac jos kod vlasnika? ja sam jutros zurio na fakultet i na Dobrinji sam iz trolejbusa vidio bernardinca koji ima malo zaprljalu dlaku i malo je mrsav... nisam mogao tad da ga uzmem ali sad hocu sa svojom kujom da setam u nadi da cu ga sresti... pokusacu mu naci privremeni smjestaj jer ga ne mogu kod sebe zbog moje kuje... u tjeranju je...
javite se...
vidis ovo..
ovako.. da ti je humanost jaca strana.. imas ovaj nacin..
prvi
ili.. drugi nacin..
uzeo psa.. uzeo taxi .. stigao na fax ..
(u ovom navedenom nacinu.. sretni su i pas i taxista .. i ti.. jes da te ne bi bilo toliko na forumu .. al Boze moj..moglo bi se bez tebe)
- Friesian
#36 Re: Pronađen bernardinac!
prvo: tebi se nemam razlog pravdati zasto nisam mogao kasniti na fax... ti mi minuse sigurno ne bi mogao pravdati...
drugi: cilj mi je uciniti zivotinje sretnima a ne taksistu... prema tome kad si vidio moj post i kad si saznao da je pas na Dobrinji trebao si uzeti taxi i potraziti ga... e tad bi tek i pas i taksista bili sretniji... a kao sto se moze procitati u mom prvom postu - sve i da sam mogao kasniti na fax nisam tog psa mogao ostaviti kod sebe jer mi je kuja bila u tjeranju... vjerujem da znas sta je to!
drugi: cilj mi je uciniti zivotinje sretnima a ne taksistu... prema tome kad si vidio moj post i kad si saznao da je pas na Dobrinji trebao si uzeti taxi i potraziti ga... e tad bi tek i pas i taksista bili sretniji... a kao sto se moze procitati u mom prvom postu - sve i da sam mogao kasniti na fax nisam tog psa mogao ostaviti kod sebe jer mi je kuja bila u tjeranju... vjerujem da znas sta je to!
- Baby
#37 Re: Pronađen bernardinac!
Opet u Sarajevu pronađen bernardinac al sad ženka !
http://www.balkankinology.net/pricaonic ... 87&t=12981
http://www.balkankinology.net/pricaonic ... 87&t=12981