Pronađen bernardinac!
Moderator: anex
-
1c0
#1 Pronađen bernardinac!
Sinoć oko 22h pronađen je mužijak bernardinca. Sav istraumiran lutao je po cesti kod Higijenskog zavoda dok su auta nemilosrdo jurila pored njega. Djeluje mlad, ne više od godinu dana. Trenutno je na sigurnom iako mu smještaj nije čemu. Okupan je, nahranjen... Ne postoji mogućnost da ostane kod mene, jer nisam u prilici da mu pružim dom kakav zaslužuje pa ni blizu toga, što mi je jako žao.
Ukoliko ste čuli da neko traži ovog psa ili ga želi udomiti, molim kontaktirajte me na: 061/911-071.
[img][IMG]http://img13.imageshack.us/img13/7558/dsc01551g.jpg[/img]
[/img]
[img][IMG]http://img218.imageshack.us/img218/7798/dsc01552x.jpg[/img]
[/img]
Ukoliko ste čuli da neko traži ovog psa ili ga želi udomiti, molim kontaktirajte me na: 061/911-071.
[img][IMG]http://img13.imageshack.us/img13/7558/dsc01551g.jpg[/img]
[/img]
[img][IMG]http://img218.imageshack.us/img218/7798/dsc01552x.jpg[/img]
[/img]
- Friesian
#2 Re: Pronađen bernardinac!
evo ja sam medju nekim prijateljima razglasio i ako ko bude htio da ga udomi javljam odmah...
-
1c0
#3 Re: Pronađen bernardinac!
Friesian wrote:evo ja sam medju nekim prijateljima razglasio i ako ko bude htio da ga udomi javljam odmah...
Hvala puno, svaka pomoć je dobrodošla
- Phia
#4 Re: Pronađen bernardinac!
Sa popravljenim linkovima za slike
1c0 wrote:Sinoć oko 22h pronađen je mužijak bernardinca. Sav istraumiran lutao je po cesti kod Higijenskog zavoda dok su auta nemilosrdo jurila pored njega. Djeluje mlad, ne više od godinu dana. Trenutno je na sigurnom iako mu smještaj nije čemu. Okupan je, nahranjen... Ne postoji mogućnost da ostane kod mene, jer nisam u prilici da mu pružim dom kakav zaslužuje pa ni blizu toga, što mi je jako žao.
![]()
-
NATAŠA
#5 Re: Pronađen bernardinac!
evo i ja sam kontaktirala par prijatelja koji imaju dvorište....čekamo

-
ajde_vise
#6 Re: Pronađen bernardinac!
da berbardinac nije iz one autopraone?? tu je neki dan bio, u njihovom dvoristu, mlad pas.. ima popit ima pojest .. ima kucu.. igraju se s njim
.. ona "kosa" ulica sto ide od suadinog mosta, kraj velikog parkiralista.. prema skenderiji..
-
1c0
#7 Re: Pronađen bernardinac!
Ljudi hvala vam prva ste liga!
Evo sad će neki ljudi sa iskustvom doći da vide psa, ne možemo ništa prije sutra što se tiče tih ljudi iz praonice...
Uglavnom sarajevo-x je najviše pomogao, hvala još jedanput
))
Evo sad će neki ljudi sa iskustvom doći da vide psa, ne možemo ništa prije sutra što se tiče tih ljudi iz praonice...
Uglavnom sarajevo-x je najviše pomogao, hvala još jedanput
- Asana
#8 Re: Pronađen bernardinac!
"... zamisljam situaciju u kojoj odluta moj pas, ja ga trazim po ulicama, lijepim oglase, dam negdje oglas na radio... u medjuvremenu ga je neko nasao i trazi udomitelja preko interneta... neko ga udomi, dzaba dosao do rasnog psa ... i nece mi ga vratiti poslije?
Valjda treba pronaci vlasnika (koji mozda nema internet i sa-x pred nosom, da bas tu postavi obavijest da psa trazi...?) radije nego - udomitelja? Pogotovu kada pas ima ogrlicu... Mozda i veterinarke stanice imaju neku informaciju o bernardincu ? Pa nije ih bas pun grad...
Valjda treba pronaci vlasnika (koji mozda nema internet i sa-x pred nosom, da bas tu postavi obavijest da psa trazi...?) radije nego - udomitelja? Pogotovu kada pas ima ogrlicu... Mozda i veterinarke stanice imaju neku informaciju o bernardincu ? Pa nije ih bas pun grad...
- Skyfox
#9 Re: Pronađen bernardinac!
To je i meni palo na pamet. U svakom slucaju dobro djelo je sto su ga sklonili sa ulice...
-
ajde_vise
#10 Re: Pronađen bernardinac!
evo provjerit cu ja danas jel to taj iz autopraone..
-
dulcinella
#11 Re: Pronađen bernardinac!
Je li pronadjen vlasnik?
-
hali gali halid
#12 Re: Pronađen bernardinac!
I ja mislim da sam vidio ovog bernardinca tu, no nisam siguran...ajde_vise wrote:da berbardinac nije iz one autopraone?? tu je neki dan bio, u njihovom dvoristu, mlad pas.. ima popit ima pojest .. ima kucu.. igraju se s njim.. ona "kosa" ulica sto ide od suadinog mosta, kraj velikog parkiralista.. prema skenderiji..
-
NATAŠA
#13 Re: Pronađen bernardinac!
I šta bi s ovim ljepotanom 
- waterfall
#14 Re: Pronađen bernardinac!
Gdje je ogrlica, gdje znacka da se vidi ko je vlasnik, kad ce svi psi koji imaju vlasnike prestati lutati slobodno gradom, kad ce se registrovati, ovo je zaista smijesno, ako ti nije stalo do te zivotinje nemoj ni drzati ljubimca. Nasa NEODGOVORNOST je uzasna!
-
ajde_vise
#15 Re: Pronađen bernardinac!
cuko jeste iz autopraone.. pobjegao neku noc..
elem.. tu mu je super.. ima vode stalno .. pratila sma to .. cesto prodjem pored
ima hranu .. igraju se s njim .. i ima sirok i ogradjen prostor..
pa vratite ga
elem.. tu mu je super.. ima vode stalno .. pratila sma to .. cesto prodjem pored
pa vratite ga
-
ajde_vise
#17 Re: Pronađen bernardinac!
maloprije sam prosla onom ulicom da vidim jel slucajno vracen..
nije
pa de to odradite.. sutra? sad su i tako zatvoreni mislim
nije
pa de to odradite.. sutra? sad su i tako zatvoreni mislim
-
1c0
#18 Re: Pronađen bernardinac!
Ljudi sorry što vas nisam ranije obavijestio, radio sam cijeli dan. Pas je vraćen vlasniku, a sve je više puta provjereno tako da je priča dobro završila.
Vlasnik jeste pokrenuo akciju, doduše offline, ali bitno je da smo stupili u kontakt i vratili Wizzarda.
Pod udomljavanjem sam podrazumijevao situaciju u kojoj nekim slučajem ne bismo našli vlasnika, situaciju da je pas izbačen na ulicu, ali i smještaj bolji od onog koji sam mu ja mogao pružiti.
Hvala svima na pomoći
Vlasnik jeste pokrenuo akciju, doduše offline, ali bitno je da smo stupili u kontakt i vratili Wizzarda.
Pod udomljavanjem sam podrazumijevao situaciju u kojoj nekim slučajem ne bismo našli vlasnika, situaciju da je pas izbačen na ulicu, ali i smještaj bolji od onog koji sam mu ja mogao pružiti.
Hvala svima na pomoći
- Friesian
#20 Re: Pronađen bernardinac!
hej ljudi... jel' neko moze provjeriti da li je onaj bernardinac jos kod vlasnika? ja sam jutros zurio na fakultet i na Dobrinji sam iz trolejbusa vidio bernardinca koji ima malo zaprljalu dlaku i malo je mrsav... nisam mogao tad da ga uzmem ali sad hocu sa svojom kujom da setam u nadi da cu ga sresti... pokusacu mu naci privremeni smjestaj jer ga ne mogu kod sebe zbog moje kuje... u tjeranju je...
javite se...
javite se...
-
csejla
#21 Re: Pronađen bernardinac!
Friesian wrote:hej ljudi... jel' neko moze provjeriti da li je onaj bernardinac jos kod vlasnika? ja sam jutros zurio na fakultet i na Dobrinji sam iz trolejbusa vidio bernardinca koji ima malo zaprljalu dlaku i malo je mrsav... nisam mogao tad da ga uzmem ali sad hocu sa svojom kujom da setam u nadi da cu ga sresti... pokusacu mu naci privremeni smjestaj jer ga ne mogu kod sebe zbog moje kuje... u tjeranju je...
javite se...
-
ajde_vise
#22 Re: Pronađen bernardinac!
maloprije sam pitala u autopraonici jesul nasli cuku.. kaze jesu.. vracen im.. gazda ga sad sklonio odatle.. jer ga je neko izgleda namjerno pustio da pobjegne.. et

- Friesian
#23 Re: Pronađen bernardinac!
nesto sam tu skeptican... jesi li ga ti vidio?
ovaj sto sam ga ja jutros vidio je bio identican ovom sa slike... zaprljana dlaka i malo mrsav za svoj standard ali ne previse... ja sam ga evo sve do sad trazio i zovnuo sam jednu prijateljicu da mi pomogne sa svojim psom ali ni traga od njega... obisli smo citavu Dobrinju...
ovaj sto sam ga ja jutros vidio je bio identican ovom sa slike... zaprljana dlaka i malo mrsav za svoj standard ali ne previse... ja sam ga evo sve do sad trazio i zovnuo sam jednu prijateljicu da mi pomogne sa svojim psom ali ni traga od njega... obisli smo citavu Dobrinju...
-
ajde_vise
#24 Re: Pronađen bernardinac!
pa.. rekose mi da nije vise u autopraonici .. jer sam maxuz stala
i pitala sta je sa psom .. je li vracen i tako to..
i kazu.. da je vracen, da je sad na drugom mjestu u nekom dvoristu.. jer je ovde nezgodno da ga drze, citaj: neko je izgleda namjerno otvorio kapiju i pustio ga.. eto..
e sad.. to sam juce pitala..pa.. nemam blage.. u svakom slucaju i da je pobjegao ope il nesto .. neko ce ga vec udomit.. vidis kako raja pati za rasnim psima
i kazu.. da je vracen, da je sad na drugom mjestu u nekom dvoristu.. jer je ovde nezgodno da ga drze, citaj: neko je izgleda namjerno otvorio kapiju i pustio ga.. eto..
e sad.. to sam juce pitala..pa.. nemam blage.. u svakom slucaju i da je pobjegao ope il nesto .. neko ce ga vec udomit.. vidis kako raja pati za rasnim psima
-
opet ja
#25 Re: Pronađen bernardinac!
ja ali za petite rasnim psima svako ko ga vidi prvo sta mu na um padne koliko ova mrcina jede...ovo bez 20kg dnevnoajde_vise wrote:pa.. rekose mi da nije vise u autopraonici .. jer sam maxuz stalai pitala sta je sa psom .. je li vracen i tako to..