Promjena u SDA politici?
- apsidejzi
#1 Promjena u SDA politici?
Odgledah intervju sa Bakirom (od jucer)
i moram priznati da sam iznenadjen njegovim stavovima. Do sada je uvijek on bio taj koji spusta loptu, koji nudi rjesenja, koji nudi ministarska mjesta za ruke, koji popusta kad drugi zatezu.
U ovom intervju, potpuno drugaciji pristup. Mnogo agresivniji i drcniji. Pokusavam sebi objasniti sta bi moglo biti razlog toga i naravno prvo mi naumpada da je to jos jedna u vidu predizbornih floskula: hajmo stvorit krizu pred izbore koje se u oktobru vise necemo sjecati. A onda mi isto tako padne na pamet da se mozda osjeca prevarenim od strane Dodika i da je to povezano sa ANP-om. U onom dokumentu sto su poslali NATO-u jasno stoji sta ce se uraditi sa imovinom i sad Dodik dize frku i govori da ce uraditi skroz suprotno onom sto je poslano. Da bi poslali ANP uslov je bio da se oformi vlast na drzavnom nivou. Sad kad imamo vlast i kad smo poslali ANP, Dodik ga se odjednom ne zeli pridrzavati. Ocita prevara. Njegov potpis je samo maska. Nikada nije ni planirao provesti isti dokument.
A onda opet mi naumpadne da Dodik zapravo ovim nabacuje predizbornu loptu Bakiru. Ko biva, sad kad smo poslali ANP nemamo nikakakav aktivni konflikt. Ljudima nedostaje drame. Novinari previse paznje poklanjaju Corona virusu. Moramo vratiti paznju na nas u preidzbornoj godini. Sta nisam iskoristio? 9 januar je iza nas, referendum smo ispucali i sl. Aha, hajmo ustavne sudije staviti na dnevni red.
I tako... kontam sve al onda pogledam ovaj intervju i vidim sasvim novog Bakira. KOjeg ranije nisam vidio. Bakira koji govori o suprostavljanju. O ratu. Znam, ne vjerujem ni ja u rat al nije mi to tema. Tema je promjena Bakirove retorike. Mislim, sta se krije iza svega ovoga? Foluska il uvod u novi set odnosa u BiH. Mozda je Bakir uvidio da sa srbima pali samo ostro i u kosti. Ko god se otarasio srba napredovao je na drzavnom nivou.
Mozda je dobio mig od stranaca. Ja sve nesto kontam da su rusi i ameri dogovorili: balkan zapadu, sirija rusiji i da sad to provode. Srbi izgubise u Crnoj Gori, Kosovo ih ne jebe ni pet posto. Posljednji bastion je BiH. Da nije Bakir dobio zeleno svjetlo da malo zategne? Srbe treba samo pustiti da se uguse u vlastitim govnima. Oni ce sami sebe unistit jer oni to najbolje znaju. Sami sebe ce izolovati i ekonomski slomiti.
Koji klinac se desava?
i moram priznati da sam iznenadjen njegovim stavovima. Do sada je uvijek on bio taj koji spusta loptu, koji nudi rjesenja, koji nudi ministarska mjesta za ruke, koji popusta kad drugi zatezu.
U ovom intervju, potpuno drugaciji pristup. Mnogo agresivniji i drcniji. Pokusavam sebi objasniti sta bi moglo biti razlog toga i naravno prvo mi naumpada da je to jos jedna u vidu predizbornih floskula: hajmo stvorit krizu pred izbore koje se u oktobru vise necemo sjecati. A onda mi isto tako padne na pamet da se mozda osjeca prevarenim od strane Dodika i da je to povezano sa ANP-om. U onom dokumentu sto su poslali NATO-u jasno stoji sta ce se uraditi sa imovinom i sad Dodik dize frku i govori da ce uraditi skroz suprotno onom sto je poslano. Da bi poslali ANP uslov je bio da se oformi vlast na drzavnom nivou. Sad kad imamo vlast i kad smo poslali ANP, Dodik ga se odjednom ne zeli pridrzavati. Ocita prevara. Njegov potpis je samo maska. Nikada nije ni planirao provesti isti dokument.
A onda opet mi naumpadne da Dodik zapravo ovim nabacuje predizbornu loptu Bakiru. Ko biva, sad kad smo poslali ANP nemamo nikakakav aktivni konflikt. Ljudima nedostaje drame. Novinari previse paznje poklanjaju Corona virusu. Moramo vratiti paznju na nas u preidzbornoj godini. Sta nisam iskoristio? 9 januar je iza nas, referendum smo ispucali i sl. Aha, hajmo ustavne sudije staviti na dnevni red.
I tako... kontam sve al onda pogledam ovaj intervju i vidim sasvim novog Bakira. KOjeg ranije nisam vidio. Bakira koji govori o suprostavljanju. O ratu. Znam, ne vjerujem ni ja u rat al nije mi to tema. Tema je promjena Bakirove retorike. Mislim, sta se krije iza svega ovoga? Foluska il uvod u novi set odnosa u BiH. Mozda je Bakir uvidio da sa srbima pali samo ostro i u kosti. Ko god se otarasio srba napredovao je na drzavnom nivou.
Mozda je dobio mig od stranaca. Ja sve nesto kontam da su rusi i ameri dogovorili: balkan zapadu, sirija rusiji i da sad to provode. Srbi izgubise u Crnoj Gori, Kosovo ih ne jebe ni pet posto. Posljednji bastion je BiH. Da nije Bakir dobio zeleno svjetlo da malo zategne? Srbe treba samo pustiti da se uguse u vlastitim govnima. Oni ce sami sebe unistit jer oni to najbolje znaju. Sami sebe ce izolovati i ekonomski slomiti.
Koji klinac se desava?
-
emmir1
#3 Re: Promjena u SDA politici?
Na sve krize je Bakir ovako odgovarao.
Nije prvi put da pominje rat i oružje, bilo je toga.
Nikakve promjene nema.
Ja SDA ne zamjerim mnogo kada je državna politika u pitanju, bore se sa neprijateljima BIH.
Zamjerim SDA lopovluk na lokalnim razinama, beznadje, lopovluk, korupcija....SDA je porodična kriminalna organizacija
Nije prvi put da pominje rat i oružje, bilo je toga.
Nikakve promjene nema.
Ja SDA ne zamjerim mnogo kada je državna politika u pitanju, bore se sa neprijateljima BIH.
Zamjerim SDA lopovluk na lokalnim razinama, beznadje, lopovluk, korupcija....SDA je porodična kriminalna organizacija
- Haris.ba
#4 Re: Promjena u SDA politici?
Možda ljudi hoće da naprave krizu i zatvore granice? Odoše plačatelji poreza u Njemačku.
Povećala se plata za 20%. Mora se nekako osigurati da ne presuši.
Povećala se plata za 20%. Mora se nekako osigurati da ne presuši.
- madner
#5 Re: Promjena u SDA politici?
Spasavanje Bakira od Dode i Cove. Pao rejting, ugrozena ravnoteza.
- SAID5
#6 Re: Promjena u SDA politici?
fuj
- p206
#7 Re: Promjena u SDA politici?
mislim da on ovdje više kritikuje pasivnost OHR-a i PIC-a nego što se direktno suprostavlja Dodiku, i upravu je što se tiče toga. Pasivnost istih nas može dovesti do rata 100%, u ovom omjeru snaga gdje su agresorima dali više od pola vlasti. Ili će napraviti ovu državu kako treba i kazniti Dodika i slične zatvorom ili ćemo imati rat kad tad.
mene više brine njegova opozicija koja je karina, kad su ovakve stvari od državnog značaja u pitanju javi se samo onaj Becirovic i niko više. Kako isti misle osvojiti ijedan glas ako ih nema nigdje, ne uzimaju se glasovi mjesec pred izbore.
mene više brine njegova opozicija koja je karina, kad su ovakve stvari od državnog značaja u pitanju javi se samo onaj Becirovic i niko više. Kako isti misle osvojiti ijedan glas ako ih nema nigdje, ne uzimaju se glasovi mjesec pred izbore.
- sinuhe
#8 Re: Promjena u SDA politici?
- Abate Fetel
-
TheGodfather001
#10 Re: Promjena u SDA politici?
Čudno li je da rat najviše pominje Trezoraš koji ga nije okusio, zabrinuo se valjda ko će mu braniti Poljine, SCC, Bristol, Višnjik kad se on ispali u Zagreb ili Tursku.Abate Fetel wrote: ↑15/02/2020 10:46Povećat će sebi ponovo plaće, dok se ti i takvi kao ti brinete za državu.
- Abate Fetel
#11 Re: Promjena u SDA politici?
ne boj se za njega već za sebe i svoju djecu jer i danas ima budala koje jedva čekaju da vlahu i latinu sjeku glave i obratno.TheGodfather001 wrote: ↑15/02/2020 10:58Čudno li je da rat najviše pominje Trezoraš koji ga nije okusio, zabrinuo se valjda ko će mu braniti Poljine, SCC, Bristol, Višnjik kad se on ispali u Zagreb ili Tursku.Abate Fetel wrote: ↑15/02/2020 10:46Povećat će sebi ponovo plaće, dok se ti i takvi kao ti brinete za državu.
puno je omladina ogrezla u vjeru, kocku, drogu, kriminal, pa skoro sve boračke organizacije koje su leglo dezertera i izdajnika su mu pružile podršku jer ih ovaj hrani, oblači i školuje, nije isto biti RVI u Mostaru i sarajevu ili demobilisani borac.
- Ludzak
#12 Re: Promjena u SDA politici?
Izborna godina. Valja prikupiti glasove od šupljoglavih.
- cyprus
#13 Re: Promjena u SDA politici?
Za pokretača teme - stvarno nikad nisi čuo da Bakir ovako priča?

-
TheGodfather001
#14 Re: Promjena u SDA politici?
Budala je bilo 1992.g. koji su usred Sarajeva skidali glave, a linije vidjeli nisu, borci su ginuli na linijama braneći svoju porodicu, prag i državu. Ne postoji više ta masa ljudi koji će danas ginuti za feude nacionalista.Abate Fetel wrote: ↑15/02/2020 11:09ne boj se za njega već za sebe i svoju djecu jer i danas ima budala koje jedva čekaju da vlahu i latinu sjeku glave i obratno.TheGodfather001 wrote: ↑15/02/2020 10:58Čudno li je da rat najviše pominje Trezoraš koji ga nije okusio, zabrinuo se valjda ko će mu braniti Poljine, SCC, Bristol, Višnjik kad se on ispali u Zagreb ili Tursku.Abate Fetel wrote: ↑15/02/2020 10:46
Povećat će sebi ponovo plaće, dok se ti i takvi kao ti brinete za državu.
puno je omladina ogrezla u vjeru, kocku, drogu, kriminal, pa skoro sve boračke organizacije koje su leglo dezertera i izdajnika su mu pružile podršku jer ih ovaj hrani, oblači i školuje, nije isto biti RVI u Mostaru i sarajevu ili demobilisani borac.
Drugo, te boračke organizacije su danas alati za izvlačenje budžetskog novca, uglavnom se oko toga vrti i kocka, prostitucija, narkotici, dakle sve je biznis, a od tih članova sumnjam da će iko uzeti pušku pa na Tresku. Treće, i sam konstatuješ da su tu dezerteri i izdajnici, tako da i tu borbenost otpada. JA se za sebe ne bojim, a za djecu posebno, nisam se bojao ni 1992.g. a imao sam tada i više razloga.
Četvrto, demobilisani borci i RVI su na marginama, ojađeni svojim ratnim ulogama, legalizovanom poslijeratnom pljačkom i otimanjem hljeba iz njihovih ruku, pripisivanjem ratnih zasluga podrumašima, petokolonašima i sl. tako da njihovo aktiviranje bi dovelo do toga da bi se prvo obračunali sa Bakirom i bakirovcima koji će pokušati da ih dodatno sjebu u bijelim rukavicama.
Slobodno zaključujem da danas počne rat, ne bi bilo armije, ne bi bilo kritične mase, ne bi bilo pravih patriota, a mobilizaciju ne bi imao ko ni provesti. Prvi rafal, tenkovksa granata ili napad doveo bi do gužve na granici i ništa više. To je moje mišljenje bazirano na iskustvu iz prethodne agresije kao i razgovora i dijeljenja stavova sa ljudima iz moje okoline koji smo, srećom ili nesrećom, preživjeli agresiju i sada prinuđeni da čitamo ovaj "Trezoraški zapis". Ž.
- Abate Fetel
- apsidejzi
#16 Re: Promjena u SDA politici?
Sprijecite ih vi koji ne brinete.Abate Fetel wrote: ↑15/02/2020 10:46Povećat će sebi ponovo plaće, dok se ti i takvi kao ti brinete za državu.
- apsidejzi
-
mishic
#18 Re: Promjena u SDA politici?
Nakon što se "krug" zla zatvorio teško je odrediti gdje zlo počinje a gdje završava. Stanje u političkim partijama, institucijama, medijima i društvu je takvo da, taman kada pomislimo da dalje i gore ne može, da je dno dna već dokučeno, neko nas demantuje.
Ovaj put, baš poput Informera novinarka EMELA BURDŽOVIĆ (N1) u Danu uživo (petak, 06. 03. 2020.) sa godpodinom Semirom Efendićem pravila je "intervju" koji je pored mučnine u želudcu izazivao bijes, vrijeđao logiku i zdrav razum, i omalovažavao slušaoce do bola.
Teško je i pobrojati šta sve i kako u tom "intervjuu" nije valjalo i s toga je možda najbolje reči da ona ustaljena i uhodana praksa na mnogim medijima, na kojima kada vas pozovu u emisiju, umjesto da vi kažete ono što želite i imate za reči, u stvari vi postanete "medij" preko koga novinar i o vama, i o događaju koji tretira, i svemu drugom, iznese svoj stav, da svoj sud, i razgovor zaključi porukom koja nigdje i ni u čemu nema uporišta sem u glavi novinara.
Ovdje je bilo riječi o aferi "Asim" koja po mnogo čemu zadire u krupnu boljku ne samo stranačkog života u BiH, nego i društva u cjelini, i umjesto da se to tako i tretira, i da za pravo svima onima koji se odvaže da se usprotive tim i takvim pojavama gospođa Emela je relativizujući sve to, pokazala da ima više znanja o stranci, njenim kadrovima i odnosima u njoj, više i od bilo kojeg stranačkog funkcionera.
Zapravo, pravila je "intervju" na način da je bilo sasvim opravdano da gospodin Semir Efendić ustane i pred kamerama joj kaže da će intervju nastaviti onda kada prepotentna gospođa nauči poštovati sagovornika a da do tada on nema šta da razgovara sa njom.
Ovo je bilo sve suprotno onome čime se N1 hvali u reklami koja se često "vrti" na ovome kanalu.
Ovaj put, baš poput Informera novinarka EMELA BURDŽOVIĆ (N1) u Danu uživo (petak, 06. 03. 2020.) sa godpodinom Semirom Efendićem pravila je "intervju" koji je pored mučnine u želudcu izazivao bijes, vrijeđao logiku i zdrav razum, i omalovažavao slušaoce do bola.
Teško je i pobrojati šta sve i kako u tom "intervjuu" nije valjalo i s toga je možda najbolje reči da ona ustaljena i uhodana praksa na mnogim medijima, na kojima kada vas pozovu u emisiju, umjesto da vi kažete ono što želite i imate za reči, u stvari vi postanete "medij" preko koga novinar i o vama, i o događaju koji tretira, i svemu drugom, iznese svoj stav, da svoj sud, i razgovor zaključi porukom koja nigdje i ni u čemu nema uporišta sem u glavi novinara.
Ovdje je bilo riječi o aferi "Asim" koja po mnogo čemu zadire u krupnu boljku ne samo stranačkog života u BiH, nego i društva u cjelini, i umjesto da se to tako i tretira, i da za pravo svima onima koji se odvaže da se usprotive tim i takvim pojavama gospođa Emela je relativizujući sve to, pokazala da ima više znanja o stranci, njenim kadrovima i odnosima u njoj, više i od bilo kojeg stranačkog funkcionera.
Zapravo, pravila je "intervju" na način da je bilo sasvim opravdano da gospodin Semir Efendić ustane i pred kamerama joj kaže da će intervju nastaviti onda kada prepotentna gospođa nauči poštovati sagovornika a da do tada on nema šta da razgovara sa njom.
Ovo je bilo sve suprotno onome čime se N1 hvali u reklami koja se često "vrti" na ovome kanalu.
- Arachnoidea
#19 Re: Promjena u SDA politici?
Jedna rijec lider
Gdje da se prijavim za bota?
Gdje da se prijavim za bota?
- dustaban
#20 Re: Promjena u SDA politici?
Na izvrsnom odboru SDA konacno su otkrili uzrok svih problema...
https://www.youtube.com/watch?v=lw3_mPa ... tu.be&t=63
https://www.youtube.com/watch?v=lw3_mPa ... tu.be&t=63
- piupiu
#21 Re: Promjena u SDA politici?
Meni još uvijek izaziva bol u želucu i nekontrolisan bijes činjenica da do dana današnjeg javnost ne zna da li je 'gospodin' Efendić odgovarao za ubistvo pješaka i kako je završen taj proces. I vrijedja mi logiku i zdrav razum, da ne pričam o tome koliko me omaložava kao gradjanina, činjenica da je on u kontinuitetu na poziciji načelnika, uprkos dotičnom 'incidentu'. Grrrrrrrrrrrrr!
-
allem_77
#22 Re: Promjena u SDA politici?
I ja imam takav osjećaj, da bi ljudi pohrlili na granicu i pravac Njemačka.TheGodfather001 wrote: ↑15/02/2020 11:44
Slobodno zaključujem da danas počne rat, ne bi bilo armije, ne bi bilo kritične mase, ne bi bilo pravih patriota, a mobilizaciju ne bi imao ko ni provesti. Prvi rafal, tenkovksa granata ili napad doveo bi do gužve na granici i ništa više. To je moje mišljenje bazirano na iskustvu iz prethodne agresije kao i razgovora i dijeljenja stavova sa ljudima iz moje okoline koji smo, srećom ili nesrećom, preživjeli agresiju i sada prinuđeni da čitamo ovaj "Trezoraški zapis". Ž.
Zaboravio si napomenuti da bi došli drugi da ginu. Ovdje su načisto ko im je neprijatelj, dok su u Siriji, malo zbunjeni. Odnosno nisu načisto ko je neprijatelj? Vjernik ili nevjernik? Mislim da ljudstva, a ni MTS-a ne bi falilo?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#23 Re: Promjena u SDA politici?
Branice ga/ih stranacka paravojska i drzavni elementi koji su pod kontrolom strankeTheGodfather001 wrote: ↑15/02/2020 10:58Čudno li je da rat najviše pominje Trezoraš koji ga nije okusio, zabrinuo se valjda ko će mu braniti Poljine, SCC, Bristol, Višnjik kad se on ispali u Zagreb ili Tursku.Abate Fetel wrote: ↑15/02/2020 10:46Povećat će sebi ponovo plaće, dok se ti i takvi kao ti brinete za državu.