promjena rezolucije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
shiljak
Posts: 6113
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

#1 promjena rezolucije

Post by shiljak » 02/10/2006 12:09

kako da promjenim rezoluciju monitora najjednostavnije???Da nemoram ici na Control Panel/dislpay/settings pa onda da je tek izaberem...
Znaci treba mi nesto, pa da mogu jednim klikom promjenuti rezoluciju monitora!!!


underground
Posts: 382
Joined: 12/07/2006 00:29

#2

Post by underground » 02/10/2006 12:12

Desni klik na desktopu...pa Proporties...pa Settings tab... :-)

car-x
Posts: 3484
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

#3 Re: promjena rezolucije

Post by car-x » 02/10/2006 12:16

shiljak wrote:kako da promjenim rezoluciju monitora najjednostavnije???Da nemoram ici na Control Panel/dislpay/settings pa onda da je tek izaberem...
Znaci treba mi nesto, pa da mogu jednim klikom promjenuti rezoluciju monitora!!!
uzmes macolu i snazno klepis po sred monitora.. aVtomatski si promijenio rezoluciju sa npr. 1280x1024 na 0x0.. bez ijednog klika..

User avatar
shiljak
Posts: 6113
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

#4

Post by shiljak » 02/10/2006 19:48

ccc, ima neki ljudi koji nisu dobri u informatici uopste, tako da jedva su naucili u onom programu sto rade!!! Upravo se o tome radi!!!
Ja sam nasao jedan program tako da kad kliknes ctrl+nesto rezolucija se promjeni (tako i meni nesto treba) ali je tek program izasao i nema crack/serial (znaci placa se)...u ostalom promjena rezolucije se cesto radi pa je potreban taj program!!!

shin
Posts: 7016
Joined: 19/09/2005 10:52

#5

Post by shin » 02/10/2006 19:53

Koja ti je kartica siljak (graficka)?

zijancer
Posts: 3412
Joined: 03/08/2004 20:52
Location: 39
Has thanked: 48 times
Been thanked: 22 times

#6

Post by zijancer » 02/10/2006 20:42

upomoOocccc..pobudalit cu
Image
:sad:
kako da Open prebacim na prvo mjesto?..kako je uopste skliznulo sa prvog mjesta :?

User avatar
seljak_cojek
Posts: 1044
Joined: 09/02/2006 15:31
Location: Restoran na kraju vaseljene

#7

Post by seljak_cojek » 02/10/2006 23:48

zijancer wrote:upomoOocccc..pobudalit cu
Image
:sad:
kako da Open prebacim na prvo mjesto?..kako je uopste skliznulo sa prvog mjesta :?
Probaj ovako:
U Exploreru
Tools>Folder options>File types>Advanced
selektuješ "open" i klikneš na Set as Default

Image

User avatar
shiljak
Posts: 6113
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

#8 Re: promjena rezolucije

Post by shiljak » 03/10/2006 11:36

kako da promjenim rezoluciju monitora najjednostavnije???Da nemoram ici na Control Panel/dislpay/settings pa onda da je tek izaberem...
Znaci treba mi nesto, pa da mogu jednim klikom promjenuti rezoluciju monitora!!!
PROCITAJ!!!
ccc, ima neki ljudi koji nisu dobri u informatici uopste, tako da jedva su naucili u onom programu sto rade!!! Upravo se o tome radi!!!
Ja sam nasao jedan program tako da kad kliknes ctrl+nesto rezolucija se promjeni (tako i meni nesto treba) ali je tek program izasao i nema crack/serial (znaci placa se)...u ostalom promjena rezolucije se cesto radi pa je potreban taj program!!!
PROCITAJ!!!
ostro i na prvu wrote:
shiljak wrote:kako da promjenim rezoluciju monitora najjednostavnije???Da nemoram ici na Control Panel/dislpay/settings pa onda da je tek izaberem...
Znaci treba mi nesto, pa da mogu jednim klikom promjenuti rezoluciju monitora!!!
PROCITAJ!!!

evo siljak bez macole :D

http://service.dell.com/dell/step/1,,35 ... 94,00.html
ccc, PA KAKO VAM NIJE JASNO, SVE ISTI ODGOVORI!!! :D

zijancer
Posts: 3412
Joined: 03/08/2004 20:52
Location: 39
Has thanked: 48 times
Been thanked: 22 times

#9

Post by zijancer » 03/10/2006 19:18

hee to je to coJek :) sada radi..

Image
Image
.samo se komanda open zove Nja :cry: .. i ne moze se niti editovati niti obrisati..
vjerovatno sam negdje nesto zakljucala..samo sta :?
upomocc II :sad:

Post Reply