Promjena prezimena

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ja nisam ja

#1 Promjena prezimena

Post by ja nisam ja »

Razvela sam se i sada treba da vratim prezime na djevojacko.Odakle poceti sta se vadi prvo sta mi sve treba?Da li cu morati promjeniti bukvalno sve dokumente i na poslu gdje sam prijavljena,i u banci ....
kakavdanakneiskustvu

#2 Re: Promjena prezimena

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja nisam ja wrote:Razvela sam se i sada treba da vratim prezime na djevojacko.Odakle poceti sta se vadi prvo sta mi sve treba?Da li cu morati promjeniti bukvalno sve dokumente i na poslu gdje sam prijavljena,i u banci ....

mislim da prvo trebas otici u policijsku upravu,odsjek za administraciju
honey33

#3 Re: Promjena prezimena

Post by honey33 »

1. korak ti je sa Rješenjem o razvodu otići kod matičara u Opštinu. Tamo mijenjaš prezime na Rodnom listu i Uvjerenju o državljanstvu. Onda sa novim R. listom ideš u CIPS i tamo predaješ zahtjev za izdavanje LK sa novim prezimenom, pasoša, vozačke... U principu sve dokumente, kartice i sl moraš mijenjati. Izuztak je Radna knjizica koju nosiš u Opštinu da oni urade korekciju prezimena i to ovjere svojim pečatom...
Ne znam imaš li djecu iz tog braka, ali ako imaš, javi mi se u PP da ti dadnem par savjeta u vezi toga.
ilkbahar

#4 Re: Promjena prezimena

Post by ilkbahar »

A sto si se razvela, vidis koje posljedice to.donosi :sax:
ja nisam ja

#5 Re: Promjena prezimena

Post by ja nisam ja »

honey33 nemam djece.A sta cu sa karticom na koju mi lijeze plata i papirima na poslu kako to izmjenjati sve
kakavdanakneiskustvu

#6 Re: Promjena prezimena

ja nisam ja wrote:honey33 nemam djece.A sta cu sa karticom na koju mi lijeze plata i papirima na poslu kako to izmjenjati sve

vjerovatno sa novomlicnomkartom odesu banku i svoje racunovodstvo,i kadrovsku sluzbu
honey33

#7 Re: Promjena prezimena

Post by honey33 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ja nisam ja wrote:honey33 nemam djece.A sta cu sa karticom na koju mi lijeze plata i papirima na poslu kako to izmjenjati sve

vjerovatno sa novomlicnomkartom odesu banku i svoje racunovodstvo,i kadrovsku sluzbu
Upravo tako!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Promjena prezimena

Post by Truba »

jel ovo ona itakoto

sto se razvede bona?
ho oponopono

#9 Re: Promjena prezimena

Post by ho oponopono »

ja nisam ja wrote:Razvela sam se i sada treba da vratim prezime na djevojacko.Odakle poceti sta se vadi prvo sta mi sve treba?Da li cu morati promjeniti bukvalno sve dokumente i na poslu gdje sam prijavljena,i u banci ....

...otiđi u opštinu gdje si se vjenčala, dobar dan... tražiš zahtjev za promjenu prezimena-izjava jedna, neljubazna teta taj jedan list printa dobrih deset minutica...ti kolutaj očima da ti prođe dan...Image

...eh onda sa tom izjavom odeš u svoj matični ured i opet dobar dan, ona ništa po običaju nešto mrmlja...predaš teta još gora od ove prve veli da dođeš kroz par sati da ti onda odradi papirologiju u MKR i to je to ...

...eh sad gužva tipična u cipsu, predaš zahtjev za ličnu i dođeš po nju za jedno jebenih(da prostiš) skoro 2 mjeseca ..eto sitnica!Image
ja nisam ja

#10 Re: Promjena prezimena

Post by ja nisam ja »

Ne bi trebalo u opstinu gdje sam se vjencala valjda pa nisam se vjencala u sarajevu
Bluemore

#11 Re: Promjena prezimena

Post by Bluemore »

pa odes u Goradze i ok je i to
razonoda

#12 Re: Promjena prezimena

Post by razonoda »

:-) Ne zuri sa promjenama, mozda ga vratis, neces puno boljeg naci. :roll:
ja nisam ja

#13 Re: Promjena prezimena

Post by ja nisam ja »

Nije tema za podjebavanje ali vi i ne znate bolje.
zmajadaH

#14 Re: Promjena prezimena

Post by zmajadaH »

ja nisam ja wrote:Nije tema za podjebavanje ali vi i ne znate bolje.

Normalno da nije za podjebavanje....ali nisi bila u braku milion godina.
Udala si se i već si mijenjala prezime, prošla si proceduru.
Nije ti muž ''ganjao'' papire i mijenjao prezime pa da neznaš kako to ide.
Sve je isto bez ikakvih promjena kao i onda kad si mjenjala djevojačko u udato prezime.
arslanbey

#15 Re: Promjena prezimena

Post by arslanbey »

sto se razvede,ko je kriv'
ZenaZbrkovima

#16 Re: Promjena prezimena

Post by ZenaZbrkovima »

hos se ti udavat, mimo normalnog svijeta.. :D
ZenaZbrkovima

#17 Re: Promjena prezimena

Post by ZenaZbrkovima »

ho oponopono wrote:

...otiđi u opštinu gdje si se vjenčala, dobar dan... tražiš zahtjev za promjenu prezimena-izjava jedna, neljubazna teta taj jedan list printa dobrih deset minutica...ti kolutaj očima da ti prođe dan...Image

...eh onda sa tom izjavom odeš u svoj matični ured i opet dobar dan, ona ništa po običaju nešto mrmlja...predaš teta još gora od ove prve veli da dođeš kroz par sati da ti onda odradi papirologiju u MKR i to je to ...

...eh sad gužva tipična u cipsu, predaš zahtjev za ličnu i dođeš po nju za jedno jebenih(da prostiš) skoro 2 mjeseca ..eto sitnica!Image
onda dodje kod neljubazne tete u cips i ona je pita a gdje vam je taj i taj (jos jedan) dokument, pa se fino vratite kod druge neljubazne salteruse.
ona vas nalijepi jer je niste pitali za taj papir uopste. onda joj haman napismeno molbu napisete da vam ovjeri i taj papir.
ona kaze da ce to uraditi ali joj trebaju dva primjerka istog pa ce onda to uciniti, jedan za vas, jedan ostaje kod njih.
posalje vas u najblizu kopirnicu, udaljenu 15 min laganog hoda, jer oni u firmi (kao) nemaju kopir aparat.. nastavi dalje 8-)
arslanbey

#18 Re: Promjena prezimena

Post by arslanbey »

barabanakvadrat wrote:Fino telefon u ruke, nazovi muža i pomirite se. Ništa nije vrijedno CIPS zaj3bancij3 :)
poslusaj ovoga,jer poslije razvoda ostajes "pustenica" "razvedenica"...to je epitet jako negativan u Bosni
victom

#19 Re: Promjena prezimena

Post by victom »

SVE imaš da promjeniš...
I koji ti vrag to treba, ostavi prezime kako jeste, nećeš morati mjenjati lične, pasoše, bankovne kartice, Cips, i još puno ostalog.
Ko da je bitno kako se zoveš i prezivaš, bitno je da si čovjek (doduše razveden, ali čovjek)
Last edited by victom on 01/03/2021 06:01, edited 2 times in total.
victom

#20 Re: Promjena prezimena

Post by victom »

koliko si bila dugo u braku ?
ko je kriv ? vjerovatno on... sigurno se kladio, pio, prestao da te voli... a ti su mu zvocala, a on zbog toga jos vise onda pio....
klasični začarani krug...
victom

#21 Re: Promjena prezimena

Post by victom »

nipošto se ne pomiruj, ako se vratiš, bićeš mu samo otirač...
glavu gore... i naprijed.... koliko imas godina... ja sam single, dobro situiran... tražim srodnu dušu... zainteresovana za jednu večericu ?
arslanbey

#22 Re: Promjena prezimena

Post by arslanbey »

victom wrote:nipošto se ne pomiruj, ako se vratiš, bićeš mu samo otirač...
glavu gore... i naprijed.... koliko imas godina... ja sam single, dobro situiran... tražim srodnu dušu... zainteresovana za jednu večericu ?
hahahahahahahaha
kakavdanakneiskustvu

#23 Re: Promjena prezimena

barabanakvadrat wrote:
arslanbey wrote:
barabanakvadrat wrote:Fino telefon u ruke, nazovi muža i pomirite se. Ništa nije vrijedno CIPS zaj3bancij3 :)
poslusaj ovoga,jer poslije razvoda ostajes "pustenica" "razvedenica"...to je epitet jako negativan u Bosni

Ako je frajer bas neki krkan neka si ga šutnula a ako su "standardni problemi" pomirite se. Najbolje je tako.

sta podrazumijevas pod standardnim problemima?
kakavdanakneiskustvu

#24 Re: Promjena prezimena

direktni wrote:@kakavdanakneiskustvu,

I "standardni i nestandardni problemi" su u mozgu. Neko čiji intezitet misli prevazilazi moć racionalnog, taj će na sve načine (savjeti prijatelja, rodbine, ispipavanje terena, informisanje putem svih medija.....) učiniti ono što je nanijetio. Tu nema spasa, jer su misli, kako sam već rekao prevazišli moć racionalnog.

slazem se
kakavdanakneiskustvu

#25 Re: Promjena prezimena

barabanakvadrat wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

sta podrazumijevas pod standardnim problemima?
Razne sitne svađice kao na primjer zaboraviš isključiti šporet, ručak izgori i žena se naljuti i sl. :D
:thumbup:
Post Reply