Promjena prezimena
- ja nisam ja
#1 Promjena prezimena
Razvela sam se i sada treba da vratim prezime na djevojacko.Odakle poceti sta se vadi prvo sta mi sve treba?Da li cu morati promjeniti bukvalno sve dokumente i na poslu gdje sam prijavljena,i u banci ....
-
kakavdanakneiskustvu
#2 Re: Promjena prezimena
ja nisam ja wrote:Razvela sam se i sada treba da vratim prezime na djevojacko.Odakle poceti sta se vadi prvo sta mi sve treba?Da li cu morati promjeniti bukvalno sve dokumente i na poslu gdje sam prijavljena,i u banci ....
mislim da prvo trebas otici u policijsku upravu,odsjek za administraciju
- honey33
#3 Re: Promjena prezimena
1. korak ti je sa Rješenjem o razvodu otići kod matičara u Opštinu. Tamo mijenjaš prezime na Rodnom listu i Uvjerenju o državljanstvu. Onda sa novim R. listom ideš u CIPS i tamo predaješ zahtjev za izdavanje LK sa novim prezimenom, pasoša, vozačke... U principu sve dokumente, kartice i sl moraš mijenjati. Izuztak je Radna knjizica koju nosiš u Opštinu da oni urade korekciju prezimena i to ovjere svojim pečatom...
Ne znam imaš li djecu iz tog braka, ali ako imaš, javi mi se u PP da ti dadnem par savjeta u vezi toga.
Ne znam imaš li djecu iz tog braka, ali ako imaš, javi mi se u PP da ti dadnem par savjeta u vezi toga.
- ilkbahar
#4 Re: Promjena prezimena
A sto si se razvela, vidis koje posljedice to.donosi 
- ja nisam ja
#5 Re: Promjena prezimena
honey33 nemam djece.A sta cu sa karticom na koju mi lijeze plata i papirima na poslu kako to izmjenjati sve
-
kakavdanakneiskustvu
#6 Re: Promjena prezimena
ja nisam ja wrote:honey33 nemam djece.A sta cu sa karticom na koju mi lijeze plata i papirima na poslu kako to izmjenjati sve
vjerovatno sa novomlicnomkartom odesu banku i svoje racunovodstvo,i kadrovsku sluzbu
- honey33
#7 Re: Promjena prezimena
Upravo tako!kakavdanakneiskustvu wrote:ja nisam ja wrote:honey33 nemam djece.A sta cu sa karticom na koju mi lijeze plata i papirima na poslu kako to izmjenjati sve
vjerovatno sa novomlicnomkartom odesu banku i svoje racunovodstvo,i kadrovsku sluzbu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Promjena prezimena
jel ovo ona itakoto
sto se razvede bona?
sto se razvede bona?
- ho oponopono
#9 Re: Promjena prezimena
ja nisam ja wrote:Razvela sam se i sada treba da vratim prezime na djevojacko.Odakle poceti sta se vadi prvo sta mi sve treba?Da li cu morati promjeniti bukvalno sve dokumente i na poslu gdje sam prijavljena,i u banci ....
...otiđi u opštinu gdje si se vjenčala, dobar dan... tražiš zahtjev za promjenu prezimena-izjava jedna, neljubazna teta taj jedan list printa dobrih deset minutica...ti kolutaj očima da ti prođe dan...

...eh onda sa tom izjavom odeš u svoj matični ured i opet dobar dan, ona ništa po običaju nešto mrmlja...predaš teta još gora od ove prve veli da dođeš kroz par sati da ti onda odradi papirologiju u MKR i to je to ...
...eh sad gužva tipična u cipsu, predaš zahtjev za ličnu i dođeš po nju za jedno jebenih(da prostiš) skoro 2 mjeseca ..eto sitnica!

- ja nisam ja
#10 Re: Promjena prezimena
Ne bi trebalo u opstinu gdje sam se vjencala valjda pa nisam se vjencala u sarajevu
- Bluemore
#11 Re: Promjena prezimena
pa odes u Goradze i ok je i to
-
razonoda
#12 Re: Promjena prezimena
- ja nisam ja
#13 Re: Promjena prezimena
Nije tema za podjebavanje ali vi i ne znate bolje.
- zmajadaH
#14 Re: Promjena prezimena
ja nisam ja wrote:Nije tema za podjebavanje ali vi i ne znate bolje.
Normalno da nije za podjebavanje....ali nisi bila u braku milion godina.
Udala si se i već si mijenjala prezime, prošla si proceduru.
Nije ti muž ''ganjao'' papire i mijenjao prezime pa da neznaš kako to ide.
Sve je isto bez ikakvih promjena kao i onda kad si mjenjala djevojačko u udato prezime.
-
arslanbey
#15 Re: Promjena prezimena
sto se razvede,ko je kriv'
-
ZenaZbrkovima
#16 Re: Promjena prezimena
hos se ti udavat, mimo normalnog svijeta.. 
-
ZenaZbrkovima
#17 Re: Promjena prezimena
onda dodje kod neljubazne tete u cips i ona je pita a gdje vam je taj i taj (jos jedan) dokument, pa se fino vratite kod druge neljubazne salteruse.ho oponopono wrote:ja nisam ja wrote:Razvela sam se i sada treba da vratim prezime na djevojacko.Odakle poceti sta se vadi prvo sta mi sve treba?Da li cu morati promjeniti bukvalno sve dokumente i na poslu gdje sam prijavljena,i u banci ....
...otiđi u opštinu gdje si se vjenčala, dobar dan... tražiš zahtjev za promjenu prezimena-izjava jedna, neljubazna teta taj jedan list printa dobrih deset minutica...ti kolutaj očima da ti prođe dan...
...eh onda sa tom izjavom odeš u svoj matični ured i opet dobar dan, ona ništa po običaju nešto mrmlja...predaš teta još gora od ove prve veli da dođeš kroz par sati da ti onda odradi papirologiju u MKR i to je to ...
...eh sad gužva tipična u cipsu, predaš zahtjev za ličnu i dođeš po nju za jedno jebenih(da prostiš) skoro 2 mjeseca ..eto sitnica!
ona vas nalijepi jer je niste pitali za taj papir uopste. onda joj haman napismeno molbu napisete da vam ovjeri i taj papir.
ona kaze da ce to uraditi ali joj trebaju dva primjerka istog pa ce onda to uciniti, jedan za vas, jedan ostaje kod njih.
posalje vas u najblizu kopirnicu, udaljenu 15 min laganog hoda, jer oni u firmi (kao) nemaju kopir aparat.. nastavi dalje
-
arslanbey
#18 Re: Promjena prezimena
poslusaj ovoga,jer poslije razvoda ostajes "pustenica" "razvedenica"...to je epitet jako negativan u Bosnibarabanakvadrat wrote:Fino telefon u ruke, nazovi muža i pomirite se. Ništa nije vrijedno CIPS zaj3bancij3
- victom
#19 Re: Promjena prezimena
SVE imaš da promjeniš...
I koji ti vrag to treba, ostavi prezime kako jeste, nećeš morati mjenjati lične, pasoše, bankovne kartice, Cips, i još puno ostalog.
Ko da je bitno kako se zoveš i prezivaš, bitno je da si čovjek (doduše razveden, ali čovjek)
I koji ti vrag to treba, ostavi prezime kako jeste, nećeš morati mjenjati lične, pasoše, bankovne kartice, Cips, i još puno ostalog.
Ko da je bitno kako se zoveš i prezivaš, bitno je da si čovjek (doduše razveden, ali čovjek)
Last edited by victom on 01/03/2021 06:01, edited 2 times in total.
- victom
#20 Re: Promjena prezimena
koliko si bila dugo u braku ?
ko je kriv ? vjerovatno on... sigurno se kladio, pio, prestao da te voli... a ti su mu zvocala, a on zbog toga jos vise onda pio....
klasični začarani krug...
ko je kriv ? vjerovatno on... sigurno se kladio, pio, prestao da te voli... a ti su mu zvocala, a on zbog toga jos vise onda pio....
klasični začarani krug...
- victom
#21 Re: Promjena prezimena
nipošto se ne pomiruj, ako se vratiš, bićeš mu samo otirač...
glavu gore... i naprijed.... koliko imas godina... ja sam single, dobro situiran... tražim srodnu dušu... zainteresovana za jednu večericu ?
glavu gore... i naprijed.... koliko imas godina... ja sam single, dobro situiran... tražim srodnu dušu... zainteresovana za jednu večericu ?
-
arslanbey
#22 Re: Promjena prezimena
hahahahahahahahavictom wrote:nipošto se ne pomiruj, ako se vratiš, bićeš mu samo otirač...
-
kakavdanakneiskustvu
#23 Re: Promjena prezimena
barabanakvadrat wrote:arslanbey wrote:poslusaj ovoga,jer poslije razvoda ostajes "pustenica" "razvedenica"...to je epitet jako negativan u Bosnibarabanakvadrat wrote:Fino telefon u ruke, nazovi muža i pomirite se. Ništa nije vrijedno CIPS zaj3bancij3
Ako je frajer bas neki krkan neka si ga šutnula a ako su "standardni problemi" pomirite se. Najbolje je tako.
sta podrazumijevas pod standardnim problemima?
-
kakavdanakneiskustvu
#24 Re: Promjena prezimena
direktni wrote:@kakavdanakneiskustvu,
I "standardni i nestandardni problemi" su u mozgu. Neko čiji intezitet misli prevazilazi moć racionalnog, taj će na sve načine (savjeti prijatelja, rodbine, ispipavanje terena, informisanje putem svih medija.....) učiniti ono što je nanijetio. Tu nema spasa, jer su misli, kako sam već rekao prevazišli moć racionalnog.
slazem se
-
kakavdanakneiskustvu
#25 Re: Promjena prezimena
barabanakvadrat wrote:Razne sitne svađice kao na primjer zaboraviš isključiti šporet, ručak izgori i žena se naljuti i sl.kakavdanakneiskustvu wrote:
sta podrazumijevas pod standardnim problemima?