PROMJENA OSNOVNE SKOLE U KOJOJ SAM ZAPOSLENA

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
rozalija80

#1 PROMJENA OSNOVNE SKOLE U KOJOJ SAM ZAPOSLENA

Post by rozalija80 »

Ovako,
Imam stalan posao u jednoj skoli u Sarajevu. Radim kao profesor razredne nastave odnosno uciteljica za nize razrede. Kako zivim u prigradskom naselju, koje je lose povezano sa pomenutim podrucjem, puno dangubim u putu (oko sat i po u jednom pravcu), pa bi se htjela prebaciti na posao u neku skolu u mom naselju ili barem u blizini.

Ima li neko iskustva, kakva je procedura, dakle pristajem samo na stalan posao na neodredjeno, kakav vec imam, samo da mi je blize, a s druge strane, vjerujem da ima uciteljica, koje bi rado radile u gradu, a dolaze na periferiju.

Dakle, kome se obratiti i na koji nacin.
MajcinaDusica

#2 Re: PROMJENA OSNOVNE SKOLE U KOJOJ SAM ZAPOSLENA

Post by MajcinaDusica »

Ne bih rekla da ima neka zvanična procedura.

Ja bih se obratila savjetniku/ci u PPZ i predstavila problem - ona, ako radi svoj posao kako treba, bi trebala poznavati učiteljice i možda bi mogla znati ako ima neko sa sličnim problemom. Isto tako, pokušala bih se upoznati sa kolegama (sigurno imaš nekog ko zna nekog ko radi) u školi u svom mjestu i pitati ih direktno.

E sad, i kad bi ti našla učiteljicu koja bi htjela da se "zamijeni" i ako bi direktori obje vaše škole bili saglasni i nagodni da to urade, mislim da obje škole moraju objaviti konkurs i rizikovati da se prijavi armija potencijalnih podnositelja žalbi...
rozalija80

#3 Re: PROMJENA OSNOVNE SKOLE U KOJOJ SAM ZAPOSLENA

Post by rozalija80 »

...ipak mislim da je procedura jednostavnija, da postoji mogucnost neke vrste "internog premjestaja" bez objavljivanja konkursa i sl.

To kazem jer znam nekoliko koleginica, koje su uspjele promijeniti skolu u kojoj rade, relativno bezbolno...
Post Reply