Promjena na dojci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Aethaercyn

#1 Promjena na dojci

Post by Aethaercyn »

Prije par dana osoba bliska meni je primjetila da ima neku plavu promjenu na dojci (lijevoj). Medjutim u zadnje vrijeme je zna boliti lijevo rame i ta lijeva dojka. Narucena je kod doktora medjutim, standard treba da se ceka neko vrijeme na pregled. Razlog za paniku? Osoba je mlada, 24 godine ima.

Image

U slucaju da sam prekrsio neka pravila sto se tice postavljanja ove slike ja se izvinjavam, neka je administracija obrise.
Kal El

#2 Re: Promjena na dojci

Post by Kal El »

ups
Aethaercyn

#3 Re: Promjena na dojci

Post by Aethaercyn »

Kal El wrote:ups
Malo bolje citaj sta pisem...
Kal El

#4 Re: Promjena na dojci

Post by Kal El »

Aethaercyn wrote:
Kal El wrote:ups
Malo bolje citaj sta pisem...
prebrzo sam procitao ,izvini :)
Mannequin

#5 Re: Promjena na dojci

Post by Mannequin »

Aethaercyn wrote:Prije par dana osoba bliska meni je primjetila da ima neku plavu promjenu na dojci (lijevoj). Medjutim u zadnje vrijeme je zna boliti lijevo rame i ta lijeva dojka. Narucena je kod doktora medjutim, standard treba da se ceka neko vrijeme na pregled. Razlog za paniku? Osoba je mlada, 24 godine ima.

Image

U slucaju da sam prekrsio neka pravila sto se tice postavljanja ove slike ja se izvinjavam, neka je administracija obrise.

Da li je to plavo kao kuglica pod prstima?
Female_Sa

#6 Re: Promjena na dojci

Post by Female_Sa »

Odes privatno i pregledas se. Dobra je dr. Vanesa Beslagic u poliklinici Sanasa, a imas i drugih , naravno. Bolje na vrijeme obaviti pregled. Mozda je nesto beznacajno, ali se unistis razmisljanjem sta je i kako je dok docekas da dodjes na red kod doktora. Takodjer, niko na ovom forumu ne moze dati dijagnozu, cak i ako je specijalista. Prema tome, moj savjet je da ode privatnom ljekaru i pregleda se. Meni su sa 23 godine rekli da imam fibroadenom (dobrocudni tumor dojke) pa sam redovno svakih 4 mjeseca isla na kontrolu, ali tek kad sam prije 2 godine uradila core biopsiju, utvrdjeno je da je obicna cista ispunjena tecnoscu..benigna.
Post Reply