Promjena izbornog podrucja u gimnaziji
- Pulse460
#1 Promjena izbornog podrucja u gimnaziji
Pozdrav,
Od 3. razreda gimnazije ucenici se dijele na izborna podrucja. Postoje 4 izbirna podrucja koja se mogu odabrati(prirodni, matematicki, drustveni i jezicki).
Interesuje me da li bi bilo moguce da se ucenik sa prirodnog izbornog podrucja prebaci na drustveno izborno podrucje na polugodistu 3. razreda? Kada sam birao smjer kao 2. opciju sam stavio drustveno izborno podrucje.
Pomoc mi je potrebna i nadam se da neko zna nesto vise o ovome.
Unaprijed hvala
Od 3. razreda gimnazije ucenici se dijele na izborna podrucja. Postoje 4 izbirna podrucja koja se mogu odabrati(prirodni, matematicki, drustveni i jezicki).
Interesuje me da li bi bilo moguce da se ucenik sa prirodnog izbornog podrucja prebaci na drustveno izborno podrucje na polugodistu 3. razreda? Kada sam birao smjer kao 2. opciju sam stavio drustveno izborno podrucje.
Pomoc mi je potrebna i nadam se da neko zna nesto vise o ovome.
Unaprijed hvala
Last edited by Pulse460 on 19/12/2017 21:06, edited 2 times in total.
- cyprus
#2 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Zašto misliš da ti neko na forumu može dati taj odgovor? To je sve u rukama škole koju pohađaš...
- vjesticanametli
#3 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
To vidi u podruciju gimnazije 
- Bluemore
#4 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Kao i za sve postoje izuzeci i pravila
E sad Kako ce ti izaci u susret zavisi od konekcija i argumentacije tvoje
Sretno
Sretno
- Pulse460
#5 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Konkretno profesori u mojoj skoli i ne vole kada neko zeli da promjeni izborno podrucje tako da se ne moze dobiti puno informacija, a nadam se da na forumu ima neki prosvjetni radnik koji bi mi mogao pomoci.cyprus wrote:Zašto misliš da ti neko na forumu može dati taj odgovor? To je sve u rukama škole koju pohađaš...
Last edited by Pulse460 on 19/12/2017 21:11, edited 1 time in total.
- Pulse460
#6 Re: Promjena izbornog podrucja u gimnaziji
HvalaBluemore wrote:Kao i za sve postoje izuzeci i pravila
Sretno
Bilo mi je vrlo drago jer cu izucavati fiziku i biologiju vise nego u 2. razredu, ali razlog zbog kojeg zelim da promjenim izborno podrucje je forsiranje drustvenih predmeta i jezika tako umjesto da se posvetim prirodnim predmetima ja moram da ucim vise gradiva nekih predmeta nego ucenici na smjerovima koji su i namjenjeni za te predmete.
Last edited by Pulse460 on 19/12/2017 21:13, edited 1 time in total.
- Bluemore
#7 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
RazumijemPulse460 wrote:HvalaBluemore wrote:Kao i za sve postoje izuzeci i pravila
Sretno
Bilo mi je vrlo drago jer cu izucavati fiziku i biologiju vise nego u 2. razredu, ali razlog zbog kojeg zelim da promjenim izborno podrucije je forsiranje drustvenih predmeta i jezika tako umjesto da se posvetim prirodnim predmetima ja moram da ucim vise gradiva nekih predmeta nego ucenici na smjerovima koji su i namjenjeni za te predmete.
Al pripremi argumentaciju vezanu samo za tebe da mjenjas odluku jer ti je krucijalno
A umanji kritiku na sistem nece im se dopasti
I pokusaj doci do rodjakove snahe Koja zna direktora i onda moze
- Bluemore
#8 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Mozda ima ipsiholog u skoli Pa trazi savjet ako je lik ok
- Pulse460
#9 Re: Promjena izbornog podrucja u gimnaziji
Hvala puno na savjetima. Pitacu razrednicu za vise informacija. Nadam se da je promjema izbornog podrucja moguca jer je ovo trenutno stanje neprihvatljivo.Bluemore wrote:Mozda ima ipsiholog u skoli Pa trazi savjet ako je lik ok
Last edited by Pulse460 on 19/12/2017 21:12, edited 1 time in total.
-
macchiato
#10 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
područije
na šta su gimnazije spale...
- djevojka bez imena
#11 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Može. Da si i prije bilo bi lakše ali moze i sad, naravno, sve ti zavisi od direktora, koji ako mu ne bude po volji može da se vadi da odluku ne donosi sam tralalalalalala, već to treba na nastavnicko vijeće itd.
Da bi preduhitrio takav scenario, lijepo ti to sve na papir stavi pa s roditeljima, bar jednim od njih, kod sekretara škole predaš u vidu zahtjeva. Sve lijepo obrazloži, ni na sta se ne žali, i bit će ok.
Da bi preduhitrio takav scenario, lijepo ti to sve na papir stavi pa s roditeljima, bar jednim od njih, kod sekretara škole predaš u vidu zahtjeva. Sve lijepo obrazloži, ni na sta se ne žali, i bit će ok.
- Pulse460
#12 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Ne razumijem stvarno u cemu je problem?macchiato wrote:područije![]()
- Pulse460
#13 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Hvala puno. Znaci ipak je moguce promijeniti izborno podrucje.djevojka bez imena wrote:Može. Da si i prije bilo bi lakše ali moze i sad, naravno, sve ti zavisi od direktora, koji ako mu ne bude po volji može da se vadi da odluku ne donosi sam tralalalalalala, već to treba na nastavnicko vijeće itd.
Last edited by Pulse460 on 19/12/2017 21:11, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#14 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
I def kad budes pisao zahtjev, odradi spellcheck...da ti ne bi navalili jos casova bosanskog jezikaPulse460 wrote:Hvala puno. Znaci ipak je moguce promijeniti izborno podrucije.djevojka bez imena wrote:Može. Da si i prije bilo bi lakše ali moze i sad, naravno, sve ti zavisi od direktora, koji ako mu ne bude po volji može da se vadi da odluku ne donosi sam tralalalalalala, već to treba na nastavnicko vijeće itd.
I sretno
- Pulse460
#15 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Zasto to?Bloo wrote:I def kad budes pisao zahtjev, odradi spellcheck...da ti ne bi navalili jos casova bosanskog jezikaPulse460 wrote:Hvala puno. Znaci ipak je moguce promijeniti izborno podrucije.djevojka bez imena wrote:Može. Da si i prije bilo bi lakše ali moze i sad, naravno, sve ti zavisi od direktora, koji ako mu ne bude po volji može da se vadi da odluku ne donosi sam tralalalalalala, već to treba na nastavnicko vijeće itd.
Da bi preduhitrio takav scenario, lijepo ti to sve na papir stavi pa s roditeljima, bar jednim od njih, kod sekretara škole predaš u vidu zahtjeva. Sve lijepo obrazloži, ni na sta se ne žali, i bit će ok.![]()
I sretno
EDIT: fail!
Last edited by Pulse460 on 19/12/2017 21:08, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#16 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Zato što si napisala/napisao područija umjesto područja...naravoučenije, ne traži savjete po forumu ako baš ne gori 
- Pulse460
#17 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Vidio sam sad u cemu je problem.smijesni_ste wrote:Zato što si napisala/napisao područija umjesto područja...naravoučenije, ne traži savjete po forumu ako baš ne gori
- karanana
#18 Re: Promjena izbornog podrucja u gimnaziji
ja reko vezano za izbore i covicevu izbornu jedinicu
- Bloo
- Globalna šefica
#19 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Pulse460 wrote:Vidio sam sad u cemu je problem.smijesni_ste wrote:Zato što si napisala/napisao područija umjesto područja...naravoučenije, ne traži savjete po forumu ako baš ne goriNe znam fakat odakle mi "podrucije"
Ali svejedno sretnoooooo sa naumom.
- Pulse460
#20 Re: Promjena izbornog podrucija u gimnaziji
Hvala.Bloo wrote:Pulse460 wrote:Vidio sam sad u cemu je problem.smijesni_ste wrote:Zato što si napisala/napisao područija umjesto područja...naravoučenije, ne traži savjete po forumu ako baš ne goriNe znam fakat odakle mi "podrucije"
![]()
Ali svejedno sretnoooooo sa naumom.
- Pulse460
#21 Re: Promjena izbornog podrucja u gimnaziji
Saznao sam ono sto sam trebao saznati. Zamolio bih moderaciju da obrise topic
Hvala
Hvala
-
Opal_89
#22 Re: Promjena izbornog podrucja u gimnaziji
Danas mozes promijeniti i zvanje preko noci, a ne samo usmjerenje u skoli. Napisi sto prije molbu/zahtjev Nastavnickom vijecu jer su vec sjednice u toku, ali vodi racuna da imas dobro obrazlozenje, a ne to da ti nije do forsiranja drustvenih predmeta. I nije to toliki bauk, vidjeces hrpu gluposti koje ces na faxu morati uciti. Jedino ako se nisi bas uklopio u odjeljenje.
Ili se strpi jos godinu i po.
- Pulse460
#23 Re: Promjena izbornog podrucja u gimnaziji
Imate ppOpal_89 wrote:Danas mozes promijeniti i zvanje preko noci, a ne samo usmjerenje u skoli. Napisi sto prije molbu/zahtjev Nastavnickom vijecu jer su vec sjednice u toku, ali vodi racuna da imas dobro obrazlozenje, a ne to da ti nije do forsiranja drustvenih predmeta. I nije to toliki bauk, vidjeces hrpu gluposti koje ces na faxu morati uciti. Jedino ako se nisi bas uklopio u odjeljenje.