PROMJENA IP ADRESE

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Leptirica123

#1 PROMJENA IP ADRESE

Post by Leptirica123 »

Pozdrav... Zanima me kako da promjenim IP adresu, imam kablovski internet tacnije Telemach je. Kazu svi da kad ukljucim ponovno modem da se promjeni, uradim to ali na Command Prompt se nista ne mijenja kad ukucam ip config. Ako neko zna nacin neka napise.
Hvala
D3LL8X

#2 Re: PROMJENA IP ADRESE

Post by D3LL8X »

http://whatismyip.com/

Tu provjeris koja ti je ip adresa ... Na ip config ce ti uvijek biti ista ako imaš ruter ( Prikazuje tvoju unutrašnju ip, koju ti daje ruter )

Što se tiče telemacha DHCP lease time je 8 sati. U najgorem slučaju isključi modem na 8 sati ( dok spavas ) i imat ćeš novu ip adresu. Mada nekad i samim restartom modema dobiješ novu ip ...
Leptirica123

#3 Re: PROMJENA IP ADRESE

Post by Leptirica123 »

D3LL8X wrote:http://whatismyip.com/

Tu provjeris koja ti je ip adresa ... Na ip config ce ti uvijek biti ista ako imaš ruter ( Prikazuje tvoju unutrašnju ip, koju ti daje ruter )

Što se tiče telemacha DHCP lease time je 8 sati. U najgorem slučaju isključi modem na 8 sati ( dok spavas ) i imat ćeš novu ip adresu. Mada nekad i samim restartom modema dobiješ novu ip ...
Hvala na odgovoru. Znaci nema veze ta adresa na CMD, npr. ako sam banovana na nekom sajtu promjenom ip pomocu modema mogu ponovo se registrovati?
casanova123

#4 Re: PROMJENA IP ADRESE

Post by casanova123 »

Zavisi.. ne mora da znaci. u svakom slucaju uvijek mozes i da se konektujes na neki od proxija.. 99% ce ti brzina biti dosta losija nego normalno ali eto :D
Djubre_

#5 Re: PROMJENA IP ADRESE

Post by Djubre_ »

Mozda ti nije banovana ip adresa. Telekabel zenica je imao staticnu ip koju nisi mogao mjenjati. Telemach ga je kupio, ne znam stanje u telemachu.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Post Reply