Pozdrav... Zanima me kako da promjenim IP adresu, imam kablovski internet tacnije Telemach je. Kazu svi da kad ukljucim ponovno modem da se promjeni, uradim to ali na Command Prompt se nista ne mijenja kad ukucam ip config. Ako neko zna nacin neka napise.
Hvala
PROMJENA IP ADRESE
Moderator: Benq
-
D3LL8X
#2 Re: PROMJENA IP ADRESE
http://whatismyip.com/
Tu provjeris koja ti je ip adresa ... Na ip config ce ti uvijek biti ista ako imaš ruter ( Prikazuje tvoju unutrašnju ip, koju ti daje ruter )
Što se tiče telemacha DHCP lease time je 8 sati. U najgorem slučaju isključi modem na 8 sati ( dok spavas ) i imat ćeš novu ip adresu. Mada nekad i samim restartom modema dobiješ novu ip ...
Tu provjeris koja ti je ip adresa ... Na ip config ce ti uvijek biti ista ako imaš ruter ( Prikazuje tvoju unutrašnju ip, koju ti daje ruter )
Što se tiče telemacha DHCP lease time je 8 sati. U najgorem slučaju isključi modem na 8 sati ( dok spavas ) i imat ćeš novu ip adresu. Mada nekad i samim restartom modema dobiješ novu ip ...
- Leptirica123
#3 Re: PROMJENA IP ADRESE
Hvala na odgovoru. Znaci nema veze ta adresa na CMD, npr. ako sam banovana na nekom sajtu promjenom ip pomocu modema mogu ponovo se registrovati?D3LL8X wrote:http://whatismyip.com/
-
casanova123
#4 Re: PROMJENA IP ADRESE
Zavisi.. ne mora da znaci. u svakom slucaju uvijek mozes i da se konektujes na neki od proxija.. 99% ce ti brzina biti dosta losija nego normalno ali eto 
-
Djubre_
#5 Re: PROMJENA IP ADRESE
Mozda ti nije banovana ip adresa. Telekabel zenica je imao staticnu ip koju nisi mogao mjenjati. Telemach ga je kupio, ne znam stanje u telemachu.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2