prolazak kroz crveno

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lorente

#1 prolazak kroz crveno

Post by lorente »

raja nisam iz Sarajeva pa nisam bas upucen da li ima kamera na ovom semaforu..naime danas sam dva tri sata oblijetao po gradu poslom,i prosao sam kroz crveno kao da ga bog nije ni dao...vracao sam se s grbavice gore onim sporednim putevima i sad nisam ni ja siguran posto sam dva puta prosao tuda,jednom sam preko alipasinog silazio dole na glavnu saobracajnicu,a jednom iza Dzamije kralja fahda ne znam kako se zove ono naselje? uglavnom,presjecao sam oba puta glavnu saobracajnicu i isao tamo preko ja mislim da se zove ulica Dzemala Bijedica,trazio sam neku firmu i skrenuo lijevo tom ulicom...desno se ulicom ide gore za makbel gumu i one neke prostorije energoinvesta,sjecam se da sam davno bio tu...znaci ja sam isao lijevo i na prvom semaforu u toj ulici je bilo crveno,neki polo ispred mene stoji ceka zeleno da skrene desno u neku ulicicu,ja sam prosao kao da je zeleno i tek poslije 2-3 sekunde skontao :-) cini mi se kao neka bezze raskrsnica,ne bi trebalo da ima kamera..ali eto ako neko zna ima li,ili ne..bio bih zahvalan :-D
pirpa

#2 Re: prolazak kroz crveno

Post by pirpa »

Uštedi policiji vrijeme i sam se prijavi
lorente

#3 Re: prolazak kroz crveno

Post by lorente »

pirpa wrote:Uštedi policiji vrijeme i sam se prijavi
ne ide ti duhovitost nesto...
SpecialOffer

#4 Re: prolazak kroz crveno

Post by SpecialOffer »

Sta si se uplasio jbt. ako bude kamera platios kaznu i cao. Drugi put pamet u glavu.
lorente

#5 Re: prolazak kroz crveno

Post by lorente »

SpecialOffer wrote:Sta si se uplasio jbt. ako bude kamera platios kaznu i cao. Drugi put pamet u glavu.
nisam se uplasio placanja kazne..nego oduzimanja vozacke...to bi mi bilo smrt,zbog posla,a i zbog planiranog odlaska na more :-D neko mi rece da je to mjesec dana vozacke...nikad mi se prije nije desilo...danas valjda mozak prokuhao na onom suncu,i gledam u crveno i mrtav hladan prolazim
calculator

#6 Re: prolazak kroz crveno

Post by calculator »

Prolazak kroz crveno, oduzimanje prava prvenstva, preticanje preko pune linije i kolone automobila, sve su to danas manje-više uobičajene radnje vozača :(
lorente

#7 Re: prolazak kroz crveno

Post by lorente »

calculator wrote:Prolazak kroz crveno, oduzimanje prava prvenstva, preticanje preko pune linije i kolone automobila, sve su to danas manje-više uobičajene radnje vozača :(
kao sto sam rekao prvi put mi je...ne preticem ni preko isprekidane a kamoli pune linije...danas me valjda sunce ubilo u glavu i ne znam ni ja kako se desilo :-) zato i pitam zna li neko ima li kamera ili ne,ja mislim da nismo toliko razvijeni da svaki semafor ima kameru,u svakoj zabiti ali eto..ako dodje cestitka jbga
Capajebo

#8 Re: prolazak kroz crveno

Post by Capajebo »

Nema, kamere su ti na glavnoj, ove sporedne ne znam da imaju ikako radare.
lorente

#9 Re: prolazak kroz crveno

Post by lorente »

Capajebo wrote:Nema, kamere su ti na glavnoj, ove sporedne ne znam da imaju ikako radare.
i ja pretpostavljam ali eto..zabrinuo sam se zbog vozacke jer mi treba zbog posla...ulica je sporedna..samo jedno ukljucenje sa strane,nije ni prava raskrsnica..ne bi trebalo da ima..ali koji sam ja baksuz u zivotu ne bi me iznenadilo da dodje koverta :-D
Post Reply