Prolazak kroz crveno... prijava?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
experiment

#1 Prolazak kroz crveno... prijava?

Post by experiment »

Imate li nekog iskustva u ovom segmentu? :?

Kolika je kazna kad ode prijava...
$? vozacka?

:shock: :? :sad:

p.s. nisam prosao kroz crveno al su oni to zaključili (žuto)... student.. bez prihoda... nisam "krivično gonjen"

eto :-)
vedderedi

Post by vedderedi »

Ista stvar mi se desila prije mjesec, dva. Neki dan dodje uplatnica i kazna sa suda. 150KM + troskovi suda 30KM.
sanaman

Post by sanaman »

Uvijek imas opciju da se zalis i iznese svoj stav i vidjenje situacije, pa mozda sudija ponovo razmotri odluku tj. kaznu ... pa isplatilo bi se taman i kad bi je smanjio ...
mr2

Post by mr2 »

vedderedi wrote:Ista stvar mi se desila prije mjesec, dva. Neki dan dodje uplatnica i kazna sa suda. 150KM + troskovi suda 30KM.

:lol: :lol: :lol: dobar...90 eura u holandiji :lol: :lol: :lol:
Frutek

Post by Frutek »

Trebo si mu dat 20 maraka na licu mjesta i izbjeć vucaranje po sudu i eventualnu kaznu od 2 stoje...Znam, nije fer al šta ćeš kad je zakon na njihovoj strani...De ti sad dokaži da je bilo žuto a ne crveno...Ovako im daš "na kafu" i zdravo đaci :oops:
jazzer

Post by jazzer »

vedderedi wrote:Ista stvar mi se desila prije mjesec, dva. Neki dan dodje uplatnica i kazna sa suda. 150KM + troskovi suda 30KM.
I ja ocekujem ''cestitku'' sa suda.
Da li ide vozacka na neko vrijeme ili je
samo novcana kazna u pitanju?
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

za prvi put ide samo prijava i kazna...
od prvog avgusta posebna pažnja, na snagu stupa zakon po kojem tri prolaska kroz crveno znači da se mora polagati vozački ponovo...
novi zakon su i nove cijene ispita, i obaveznih 45 časova umjesto 35...
ne znam tačno cijene kazni, mislim da će biti mobilni dok voziš 30 KM,
pojas 50...onda ono što je sad 10 drotu za kafu biće 20...
r_faruk

Post by r_faruk »

a evo i svaki dan u zatvoru je 50 maraka............, tako da................ bolje u zatvor.............a s obzirom da se moras "narucit"..........ma nista ba................... samo ih treba slagat u jednu kutiju od cipela................. :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

mr2 wrote:

:lol: :lol: :lol: dobar...90 eura u holandiji :lol: :lol: :lol:
Pa to je super, u Hrvatskoj je (citiram iz zakona): 1000 kuna + zabrana upravljanja od 2 do 6 mjeseci + 2 negativna boda

1000 kn = cca 150 Eura, kazneni bodovi stoje 4 godine u evidenciji, 6 kaznenih bodova povlači oduzimanje vozačke dozvole i novi ispit.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Zhuto svjetlo je da se zaustavi na semaforu a ne da se projuri :D...zato...bujrum...platite kaznu :D treba sarajevska birokratija od nechega i platu da dobije ...:D.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

eh nasa policija.meni se isto desilo prije tri god.samnom u autu je bila prijateljica i kad sam prosao kroz zuto,ona mi kaze kad je vidila policajca ,sad ce te zaustaviti jer si prosao kroz zuto.i stvarno policajac nas zaustavi i kaze dobar dan,prosli ste kroz crveno.i tu pocinje svadja izmedju nas dvojice.uzeo je on moje podatke a i ja njegove.i nikad nisam prijavu dobio.valjda je skontao da nema sanse da dokaze da sam kroz crveno prosao.
car-x

Post by car-x »

taxi_driver wrote:eh nasa policija.meni se isto desilo prije tri god.samnom u autu je bila prijateljica i kad sam prosao kroz zuto,ona mi kaze kad je vidila policajca ,sad ce te zaustaviti jer si prosao kroz zuto.i stvarno policajac nas zaustavi i kaze dobar dan,prosli ste kroz crveno.i tu pocinje svadja izmedju nas dvojice.uzeo je on moje podatke a i ja njegove.i nikad nisam prijavu dobio.valjda je skontao da nema sanse da dokaze da sam kroz crveno prosao.
prije par godina, krenuli mi s koncerta dj. balasevica iz tuzlanskog mejdana.. i na raskrsnici kod katolicke crkve (tuzlaci ce znati o kojem mjestu je rijec), svinta burazer polukruzno (sto je i dozvoljeno), i negdje kod autobuske stanice (nekih 1 km dalje) sustize nas rotacija i veli bratu da je proso kroz crveno, i pazi objasnjenja "vidjeli mi, jer smo cekali na semafor u susjednom pravcu"..

znaci, on iz susjednog pravca je vidio koje je svjetlo bilo upaljeno na semaforu kod brata kad je on uso u raskrsnicu (psolije je ionako nebitno, jer kad si usred raskrsnice, svejedno je sta je na semaforu)..

elem, nije htio platiti kaznu, nego je trzaio da ide na sud, na suocenje s policijacem.. bilo nas je jos 3 s njim u autu, i svi smo isli da damo izjavu.. policajac se nije pojavio nijednom.. i veli sudija, pa sta cemo mi sad.. jer, nastali su sudski troskovi, policajca nema, a po nasoj prici brat nije kriv.. elem, oslobode njega svake krivnje, a ne znam sta je s drota bilo.. ja bi mu dao otkaz zbog nelogicnog razmisljanja.. ;)
JD

#13 Re: Prolazak kroz crveno... prijava?

Post by JD »

experiment wrote:Imate li nekog iskustva u ovom segmentu? :?

Kolika je kazna kad ode prijava...
$? vozacka?

:shock: :? :sad:

p.s. nisam prosao kroz crveno al su oni to zaključili (žuto)... student.. bez prihoda... nisam "krivično gonjen"

eto :-)
150 KM ti je minimalna kazna. Kad ti dodje poziv, pukni standardni supljak, da nemas love da ovo da ono, dat ce ti 150 KM i to na rate. Naravno nemoj platiti ni u ludilu :D
putnik

Post by putnik »

car-x wrote:z ja bi mu dao otkaz zbog nelogicnog razmisljanja.. ;)

Ostadosmo mi bez murije :D :D :D
r_faruk

Post by r_faruk »

ja prekjucer predah zalbu.......kaze ona u sudu za prekrsaje, sacekaj, doce poziv od sudije...........................
porCelaiN

Post by porCelaiN »

Sve zavisi koliko imas srece, ja recimo nemam pa sam za crveno dobila 250 KM + 25 troškovi suda, a nekad se moze izvuci na studentsku socijalu pa platit na rate..
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa dobro ljudi što kroz crvena prolazite :?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

MRAVOJED wrote:pa dobro ljudi što kroz crvena prolazite :?
Ma gdje si procit'o da je neko ovdje pros'o kroz crveno? :)
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

istina je, nisam čito :D
odoh
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Sjetih se neceg...

Moj amidza prije koju godinu vozio djecu (na zadnjem sjedistu) u autu. I sad ta situacija... prodje kroz zuto, drotovi zaustave, kroz crveno si, nisam, kroz zuto, kroz crveno...

I na kraju drot njemu:

"Kroz crveno si pros'o."
"Jarane, ja nisam kroz crveno pros'o. Moooozda djeca..."

Pustili ga.

Dosao mi jaran iz Amerike. Isao ja po njega na aerodrom. Kad sam mu to ispricao, on nije prestao da se smije od aerodroma do Breke. :)

Poslije mi javio kako je pricao Amerikancima, kaze ljudi umiru od smijeha na ovaj fazon... :)
mirz@

Post by mirz@ »

Trebao je cika policajac pisati onda djeci kaznu...
Pa nek se oni zale...
:D :D :D :D
Post Reply