Kolika je kazna kad ode prijava...
$? vozacka?
p.s. nisam prosao kroz crveno al su oni to zaključili (žuto)... student.. bez prihoda... nisam "krivično gonjen"
eto
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pa to je super, u Hrvatskoj je (citiram iz zakona): 1000 kuna + zabrana upravljanja od 2 do 6 mjeseci + 2 negativna bodamr2 wrote:vedderedi wrote:Ista stvar mi se desila prije mjesec, dva. Neki dan dodje uplatnica i kazna sa suda. 150KM + troskovi suda 30KM.
![]()
![]()
dobar...90 eura u holandiji
![]()
![]()
prije par godina, krenuli mi s koncerta dj. balasevica iz tuzlanskog mejdana.. i na raskrsnici kod katolicke crkve (tuzlaci ce znati o kojem mjestu je rijec), svinta burazer polukruzno (sto je i dozvoljeno), i negdje kod autobuske stanice (nekih 1 km dalje) sustize nas rotacija i veli bratu da je proso kroz crveno, i pazi objasnjenja "vidjeli mi, jer smo cekali na semafor u susjednom pravcu"..taxi_driver wrote:eh nasa policija.meni se isto desilo prije tri god.samnom u autu je bila prijateljica i kad sam prosao kroz zuto,ona mi kaze kad je vidila policajca ,sad ce te zaustaviti jer si prosao kroz zuto.i stvarno policajac nas zaustavi i kaze dobar dan,prosli ste kroz crveno.i tu pocinje svadja izmedju nas dvojice.uzeo je on moje podatke a i ja njegove.i nikad nisam prijavu dobio.valjda je skontao da nema sanse da dokaze da sam kroz crveno prosao.
150 KM ti je minimalna kazna. Kad ti dodje poziv, pukni standardni supljak, da nemas love da ovo da ono, dat ce ti 150 KM i to na rate. Naravno nemoj platiti ni u ludiluexperiment wrote:Imate li nekog iskustva u ovom segmentu?![]()
Kolika je kazna kad ode prijava...
$? vozacka?
![]()
![]()
![]()
p.s. nisam prosao kroz crveno al su oni to zaključili (žuto)... student.. bez prihoda... nisam "krivično gonjen"
eto
Ma gdje si procit'o da je neko ovdje pros'o kroz crveno?MRAVOJED wrote:pa dobro ljudi što kroz crvena prolazite