Prolazak kroz crveno - novi hit?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Wind

#101 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Wind »

Raja je to već skontala. Taj CCC..je vozač od Nermina Nikšića našeg vrlog premijera FBiH.
Benny Lava

#102 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Benny Lava »

muha_sa wrote: idioti kontaju ako su upalili sva 4 da mogu komotno na rucak otic ( može im se jer ih niko ne kažnjava a murija ih samo obidje ) -- svakodnevno ih gledam kod Bosmala--stanu na sred saobracajne trake i na kafu jal burek jal u mesaru kod Mujanica a samo desetak metara od saobracajnice parking--i ne samo jedan vec više njih, al nije lola frajer da ostavi na parkingu auto kad mu se može, ovaj grad je odavno postao taoc raznoraznih primitivaca i krkana.
Jeste, i tu je idenican slucaj.

Nego, zaboravih i to za zmigavce spomenuti takodjer, valjda se prevazislo koristenje isih, sta li... U zadnje vrijeme primjecujem da su rijetki oni koji ih jos koriste.
Dozer

#103 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

Potrosi struju bez veze :D

Ma zmigavci su hit...pogotovo kod zena (nije sovinisticka, nego cinjenicna). Kad vozim blizu iza zena, obicno se pokusavam pretvoriti u vidovitu Dzemilu ili onu Kleopatru, ne bih li uspio predvidjeti naredni potez tog kompletnog vozila...
Sa mnom se cesto vozi i jedna koleginica, a otprilike isto toliko cesto ja njoj kazem: "divi one dole kako zivo", a ona odma' sprasi na mene da sam 'vakav, 'nakav, kako znam da je to bas zensko u tom autu (a auto je nekad i 200 m dalje, a nekad 500-600, zavisno jel' grad i vangradska voznja). Ja se malo zaletim i stignem taj auto, kad ono - zena :lol: :lol: :lol:
Onda ova mene pita - matere ti, kako znas?! A znam po kretanju auta, polozaju i putanji :)

Naravno, kao po pravilu, vecina zena (a nije mane ni masi vozaca danas) apsolutno ne znaju sjediti za volanom. Najcesce su nabijene/i na volan, preblizu, a neke/i izgledaju tako kao da volanom stalno brisu sline ispod nosa. Valjda je fol da vide vrh haube, sta li...:roll: Koljena im zgrcena ispod volana, pa se cesto pitam kako uopste mogu prebaciti nogu s gasa na kocnicu, i obratno, jer jednostavno se vizuelno vidi da je tu slobodnog prostora svega 3-4cm... :-)
Mogu samo zamisliti kako ukoceni izlaze iz auta nakon puta od 300-400km. Treba im dva dana godisnjeg da dodju sebi od voznje na relaciji Sarajevo-Zaostrog :lol: :lol:

A evo i vic, kad smo vec u ovoj "temi" :)
Umro Mujo i otis'o u raj (ili ti dzennet, da se ko ne uvrijedi), a tamo ga docekao bog.
Kaze njemu bog: Hajde, posto si bio dobar cijeli zivot, ispunicu tri zelje. Koja ti je prva?
A Mujo ce: Ma...znas, ja ti nikad nisam bio na Havajima, a oduvijek sam to htio. Puf! Stvori se Mujo na Havajima.
Uzivao desetak dana, opet Puf!, i nadje se nazad u raju.
Pita ga bog - koja ti je sljedeca zelja?
Mujo ce: Ma, meni je tamo na Havajima bilo super, ali ti neces stalno biti pored mene da me prebacujes ono Puf!, pa bi li ti meni mogao napraviti kakav auto put, pa da ja mogu tamo otici sam, kad pozelim? Bojim se broda i aviona, pa eto, cesta bi bila super.
Kaze bog: Ma, nije to bas tako lako...daleko je to, puno kosta, valja napraviti ogromni most preko okeana, a na nekim mjestima dubina i preko 10km... to je bas komplikovano. Imas ti kakvu drugu zelju umjesto te?
Konta Mujo, konta, pa ce: Znas, ja sam se oduvijek pitao na koji nacin funkcionise zenski mozak... Eto, bio sam ozenjen 4 puta, preko 40 godina ukupno bio u braku, i nikad nisam uspio shvatiti sta i kako zene misle. Sta god da uradim - ne valja. Donesem joj poklon - nadje mu manu. Odvedem je negdje gdje nikad nije bila - opet nadje manu. Pomognem joj u kuci - ne valja kako ja to radim. Kazem joj da joj se necu mijesati ni u sta - opet ne valja jer ja necu nista da radim...itd.
Pa eto, ako bi ti meni mogao samo pojasniti na koji nacin funkcionise zenski mozak?
A bog ce: Ma da...Nego, onaj autoput, jel' bi sa 4 ili 6 traka?
:D
Last edited by Dozer on 25/12/2013 14:57, edited 1 time in total.
P308

#104 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by P308 »

quarterback wrote:
shandrprcSA wrote:zahvaljuci @Windu :thumbup: ovakve samo maljem u glavu

impresivna kolekcija debila :thumbup:
koja je kamera ? dobra slika skroz

a danas ni ne mozes drzati rastojanje kad ako je par metara slobodno ispred odmah se neko uvaljuje, nema mi nista draze nego kotrljati se prema semaforu jer je crveno i vidjeti mamlaza kako je nagario da se uvali ispred pa onda nacepiti da mora kociti ko zivotinja da se ne zabije u onog iz susjedne trake koji vec stoji na semaforu...

al jebiga i to sve manje, stari se i sve mi je vise svejedno, a kretena je previse
Sto se tice ovo prvog crvenog renaulta 5...mislim da nije namjerno, to cesto vidim a krivac je "zagonetni" semafor, nije da ga opravdavam :D
vjesticanametli

#105 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by vjesticanametli »

Dozer wrote:Potrosi struju bez veze :D

Ma zmigavci su hit...pogotovo kod zena (nije sovinisticka, nego cinjenicna). Kad vozim blizu iza zena, obicno se pokusavam pretvoriti u vidovitu Dzemilu ili onu Kleopatru, ne bih li uspio predvidjeti naredni potez tog kompletnog vozila...
Sa mnom se cesto vozi i jedna koleginica, a otprilike isto toliko cesto ja njoj kazem: "divi one dole kako zivo", a ona odma' sprasi na mene da sam 'vakav, 'nakav, kako znam da je to bas zensko u tom autu (a auto je nekad i 200 m dalje, a nekad 500-600, zavisno jel' grad i vangradska voznja). Ja se malo zaletim i stignem taj auto, kad ono - zena :lol: :lol: :lol:
Onda ova mene pita - matere ti, kako znas?! A znam po kretanju auta, polozaju i putanji :)

Naravno, kao po pravilu, vecina zena (a nije mane ni masi vozaca danas) apsolutno ne znaju sjediti za volanom. Najcesce su nabijene/i na volan, preblizu, a neke/i izgledaju tako kao da volanom stalno brisu sline ispod nosa. Valjda je fol da vide vrh haube, sta li...:roll: Koljena im zgrcena ispod volana, pa se cesto pitam kako uopste mogu prebaciti nogu s gasa na kocnicu, i obratno, jer jednostavno se vizuelno vidi da je tu slobodnog prostora svega 3-4cm... :-)
Mogu samo zamisliti kako ukoceni izlaze iz auta nakon puta od 300-400km. Treba im dva dana godisnjeg da dodju sebi od voznje na relaciji Sarajevo-Zaostrog :lol: :lol:

Umro Mujo i otis'o u raj (ili ti dzennet, da se ko ne uvrijedi), a tamo ga docekao bog.
Kaze njemu bog: Hajde, posto si bio dobar cijeli zivot, ispunicu tri zelje. Koja ti je prva?
A Mujo ce: Ma...znas, ja ti nikad nisam bio na Havajima, a oduvijek sam to htio. Puf! Stvori se Mujo na Havajima.
Mujo ce: Ma, meni je tamo na Havajima bilo super, ali ti neces stalno biti pored mene da me prebacujes ono Puf!, pa bi li ti meni mogao napraviti kakav auto put, pa da ja mogu tamo otici sam, kad pozelim? Bojim se broda i aviona, pa eto, cesta bi bila super.
Kaze bog: Ma, nije to bas tako lako...daleko je to, puno kosta, valja napraviti ogromni most preko okeana, a na nekim mjestima dubina i preko 10km... to je bas komplikovano. Imas ti kakvu drugu zelju umjesto te?
Konta Mujo, konta, pa ce: Znas, ja sam se oduvijek pitao na koji nacin funkcionise zenski mozak... Eto, bio sam ozenjen 4 puta, preko 40 godina ukupno bio u braku, i nikad nisam uspio shvatiti sta i kako zene misle. Sta god da uradim - ne valja. Donesem joj poklon - nadje mu manu. Odvedem je negdje gdje nikad nije bila - opet nadje manu. Pomognem joj u kuci - ne valja kako ja to radim. Kazem joj da joj se necu mijesati ni u sta - opet ne valja jer ja necu nista da radim...itd.
Pa eto, ako bi ti meni mogao samo pojasniti na koji nacin funkcionise zenski mozak?
sve ok sto si napisao ali nismoooooo sve takveeeeeee ..........ovo ti je za mahalanje o zenama :fazlija:

nazalost vecina zenskih tako vozi a kad treba parkirat :koluta:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#106 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Matijevic_Vlado »

Dozer wrote:Potrosi struju bez veze :D

e ne seri sestre ti
Dozer

#107 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

Dovedem ti je, pa pitaj nju :D
A mogu ti dovest i zenu, pa pitanj i nju, ista stvar :)

@Vjestice, i rekoh - vecina, ne sve :)
johntra

#108 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by johntra »

vidim da je @Windu SORS klepio link za vijest na njihovoj stranici...ja bih ih tužio što uzimaju bez dozvole... :D
mefistofilis

#109 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by mefistofilis »

nazalost vecina zenskih tako vozi a kad treba parkirat :koluta:
moja djevojka bolje parkira od mene, i od 99 % posto muskaraca. kuda auto provuce ja se za glavu hvatam, a nerijetko i oni pored cijih auta prolazi :lol: to je valjda fenomen.. ali zato u saobracaju nerijetko ima nelogicnih poteza
Wind

#110 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Wind »

@johntra

Uvaženi kolega forumaš, kome nick nije dao mira, je sve to zakuho... :D
Ripicipi

#111 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Ripicipi »

Nisu Rusi budale sto se tice ovih kamera :D
Dobra, a jeftina stvar.
vjesticanametli

#112 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by vjesticanametli »

Dozer wrote:Dovedem ti je, pa pitaj nju :D
A mogu ti dovest i zenu, pa pitanj i nju, ista stvar :)

@Vjestice, i rekoh - vecina, ne sve :)

ti znas da se ja zezam :D
drndalo

#113 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by drndalo »

Nisu Rusi, oni znaju i na kamerama ima dosta snimljenih situacija gdje nakon nekog velikog saobracajnog sranja, kolege vozaci natamburaju idiota koji je to napravio samo tako, dok ne dodje Milicija ... Pa je vjerovatno to fenomen, da izazivac saobracajne nesrece jedva ceka dolazak Milicije, da sacuva bubrege... Bolje 2 pendreka nego 50 saka, laktova, koljena, cizama (zimskih)... :thumbup:
quarterback

#114 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by quarterback »

i tako ja maloprije bajkom kroz raskrsnicu kad crveni bijesni mercedes fino obidje kolonu pred semaforom i pravo kroz tamno crveno...
Hendrix

#115 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Hendrix »

Sve je ovo posljedica dugogodišnjeg navikavanja na to da smo mi truba zemlja i glup narod, posljedica javašluka i prihvatanja stanja anarhije kao normalnog...mi smo trenirani na ovo od rata ljudi moji.

Do neke godine mi je bio šok da vidim uvaljivanje ispred semafora za lijevo skretanje, danas je to sasvim redovan potez koji vidim sigurno 2-3 puta dnevno, isto će biti i sa prolaskom kroz crveno...mi jednostavno prihvatamo totalnu anarhiju kao normalno stanje, u svim sferama života.

Zovneš majstora da ti nešto uradi on zajebe...hajd jebaji ga, ne dobiješ platu kako treba...jebaji ga šuti dobro je, na šalteru te krava napada kao da ti radiš za nju...jebaji ga ovo je Bosna, niko nema osnovne kulture u ponašanju...jebaji šta ćeš tako je od rata...ne možeš više ništa bez jebene štele...jebaji ga jarane tako vrijeme došlo...

...i tako dok samo jednog dana proleti lik pored vas na crvenom i vi kažete...ma jebaji ga.
mefistofilis

#116 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by mefistofilis »

Hendrix wrote:Sve je ovo posljedica dugogodišnjeg navikavanja na to da smo mi truba zemlja i glup narod, posljedica javašluka i prihvatanja stanja anarhije kao normalnog...mi smo trenirani na ovo od rata ljudi moji.

Do neke godine mi je bio šok da vidim uvaljivanje ispred semafora za lijevo skretanje, danas je to sasvim redovan potez koji vidim sigurno 2-3 puta dnevno, isto će biti i sa prolaskom kroz crveno...mi jednostavno prihvatamo totalnu anarhiju kao normalno stanje, u svim sferama života.

Zovneš majstora da ti nešto uradi on zajebe...hajd jebaji ga, ne dobiješ platu kako treba...jebaji ga šuti dobro je, na šalteru te krava napada kao da ti radiš za nju...jebaji ga ovo je Bosna, niko nema osnovne kulture u ponašanju...jebaji šta ćeš tako je od rata...ne možeš više ništa bez jebene štele...jebaji ga jarane tako vrijeme došlo...

...i tako dok samo jednog dana proleti lik pored vas na crvenom i vi kažete...ma jebaji ga.
pa sta ima veze jarane, jebaji ga
madner

#117 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by madner »

To je navece odavno hit, samo prije je bilo manje kamera.
limeni

#118 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by limeni »

Hendrix wrote:Sve je ovo posljedica dugogodišnjeg navikavanja na to da smo mi truba zemlja i glup narod, posljedica javašluka i prihvatanja stanja anarhije kao normalnog...mi smo trenirani na ovo od rata ljudi moji.

meni smeta da se uvijek predstavljamo kao zrtve ovog sistema, pa i zena iza saltera i onaj sto vozi kroz crveno smo isto MI..mi smo bezobrazan i nekulturan narod.i policajac koji ne sprijeci i sudija koji ne osudi ove sto divljaju po gradu smo isto mi. treba nama jos jedna generacija da prodje da bi se ovdje nesto na bolje promijenilo.
DaffyDuck

#119 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by DaffyDuck »

Benny Lava wrote:
muha_sa wrote: idioti kontaju ako su upalili sva 4 da mogu komotno na rucak otic ( može im se jer ih niko ne kažnjava a murija ih samo obidje ) -- svakodnevno ih gledam kod Bosmala--stanu na sred saobracajne trake i na kafu jal burek jal u mesaru kod Mujanica a samo desetak metara od saobracajnice parking--i ne samo jedan vec više njih, al nije lola frajer da ostavi na parkingu auto kad mu se može, ovaj grad je odavno postao taoc raznoraznih primitivaca i krkana.

Nego, zaboravih i to za zmigavce spomenuti takodjer, valjda se prevazislo koristenje isih, sta li... U zadnje vrijeme primjecujem da su rijetki oni koji ih jos koriste.
Jecer frajer na grbavici, kod pijace, tacno ispred one trafike... sjedi u autu, nesto ceka kad hop u rikverc i stade, al na sred ceste, upali sva 4 i ode. Ja stala :shock: :shock: :shock:
Jazzy.ba

#120 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Jazzy.ba »

DaffyDuck wrote:Jecer frajer na grbavici, kod pijace, tacno ispred one trafike... sjedi u autu, nesto ceka kad hop u rikverc i stade, al na sred ceste, upali sva 4 i ode. Ja stala :shock: :shock: :shock:
:lol:
Logovan

#121 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Logovan »

DaffyDuck wrote:
Benny Lava wrote:

Jecer frajer na grbavici, kod pijace, tacno ispred one trafike... sjedi u autu, nesto ceka kad hop u rikverc i stade, al na sred ceste, upali sva 4 i ode. Ja stala :shock: :shock: :shock:
Premjestio se da manje smeta. :mrgreen:

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
ob433

#122 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by ob433 »

muha_sa wrote: ovo je fakat fenomen :-) idioti kontaju ako su upalili sva 4 da mogu komotno na rucak otic ( može im se jer ih niko ne kažnjava a murija ih samo obidje ) -- svakodnevno ih gledam kod Bosmala--stanu na sred saobracajne trake i na kafu jal burek jal u mesaru kod Mujanica a samo desetak metara od saobracajnice parking--i ne samo jedan vec više njih, al nije lola frajer da ostavi na parkingu auto kad mu se može, ovaj grad je odavno postao taoc raznoraznih primitivaca i krkana.
tri (3) puta sam zvao policiju zbog ovih ssto parkiraju tu gdje si ti rekao i zbog onih preko puta sto idu na picu u U2 ,svaki put mi kaze dezurni da ce poslati patrolu i nikad ,ali bas nikada patrola nije dosla , a jednom nemoze trola da prođe od Đibera što jede picu u U2 i sluša Sinana koji trešti iz njegova BMW-a stara preko 30 godina ,a žmigavci mu žmigaju u ritmu Sinanovog revanja ,a on sav ponosan mljacka na sav glas
L u c i f e r

#123 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by L u c i f e r »

ob433 wrote:
muha_sa wrote: ovo je fakat fenomen :-) idioti kontaju ako su upalili sva 4 da mogu komotno na rucak otic ( može im se jer ih niko ne kažnjava a murija ih samo obidje ) -- svakodnevno ih gledam kod Bosmala--stanu na sred saobracajne trake i na kafu jal burek jal u mesaru kod Mujanica a samo desetak metara od saobracajnice parking--i ne samo jedan vec više njih, al nije lola frajer da ostavi na parkingu auto kad mu se može, ovaj grad je odavno postao taoc raznoraznih primitivaca i krkana.
tri (3) puta sam zvao policiju zbog ovih ssto parkiraju tu gdje si ti rekao i zbog onih preko puta sto idu na picu u U2 ,svaki put mi kaze dezurni da ce poslati patrolu i nikad ,ali bas nikada patrola nije dosla , a jednom nemoze trola da prođe od Đibera što jede picu u U2 i sluša Sinana koji trešti iz njegova BMW-a stara preko 30 godina ,a žmigavci mu žmigaju u ritmu Sinanovog revanja ,a on sav ponosan mljacka na sav glas
Image
shandrprcSA

#124 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by shandrprcSA »

quarterback

#125 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by quarterback »

ja bih kupio jedan fairy ako moze :D
Post Reply