Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Potočna pastrmka

#9801 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Potočna pastrmka »

branimir stulic wrote:Kako je moguce da je iznos racuna za mjesec sa redukcijom identican iznosu racuna od prosle godine kad toga nije bilo... pa sta je ovo u p.m.
Potočna pastrmka wrote:

Kod mene ovaj mjesec veći račun za vodu a imam redukcije od 11-15 ili 16 h po danu i po noći od 23 h do negdje 06 h ujutro. :( Račun veći za nekih 10 KM od prethodnog mjeseca a koristimo vodu samo u ovom periodu kad je ima. Apsurdno ?!?!? :izet: :izet:

Šta nam ovo rade dragi Nedime ?! :roll: :run:
Potočna pastrmka

#9802 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Kako frizerski saloni ili autopraonice imaju vode u periodu od 11 do 16 h kad su tada uglavnom redukcije kod većine naroda ?! :-?
Dozer

#9803 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Pa salju zrak kroz cijevi. I vodomjere, koji se sad popularno nazivaju vodozrakomjeri. ;)

Na racunu se prikazuje potrosnja vode i zraka u omjeru 60/40, s tim da se sve obracunava kao voda.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9804 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Potočna pastrmka wrote:
branimir stulic wrote:Kako je moguce da je iznos racuna za mjesec sa redukcijom identican iznosu racuna od prosle godine kad toga nije bilo... pa sta je ovo u p.m.
Potočna pastrmka wrote:

Kod mene ovaj mjesec veći račun za vodu a imam redukcije od 11-15 ili 16 h po danu i po noći od 23 h do negdje 06 h ujutro. :( Račun veći za nekih 10 KM od prethodnog mjeseca a koristimo vodu samo u ovom periodu kad je ima. Apsurdno ?!?!? :izet: :izet:

Šta nam ovo rade dragi Nedime ?! :roll: :run:
Vrlo jednostavno...odgovor je zrak. Cim se otvori neka pipa u iscekivanju vode sat pocinje da vrti jer prolazi zrak.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9805 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Dozer wrote:Pa salju zrak kroz cijevi. I vodomjere, koji se sad popularno nazivaju vodozrakomjeri. ;)

Na racunu se prikazuje potrosnja vode i zraka u omjeru 60/40, s tim da se sve obracunava kao voda.
ne mzoe se vrtiti vodomjer ako je ispravan a nigdje u kuci nije nista otvoreno da prolazi zrak.
Dozer

#9806 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Moze, moze. Kad se voda povlaci, za sobom tegli i zrak. Kad dolazi, ispred sebe gura zrak. NIsu samo pipe u kuci. Imas i vodokotlice koji su stalno otvoreni, i kroz njih se onda uredno uvlaci zrak u cijevi.
Fino covjek sve snimio. Iza ponoci, vode na pipama odavno nema, ali sat uredno vrti.
bumerangss

#9807 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

U Boljakovom trenutno nema vode a došao sa posla, ne mogu opreti ruke jer sam sebi ne mogu politi. Izbrisao alkoholnom maramicom. Nešta malo jeo jer sreca pa sam imao od juce kuhano i sad cekam vodu da operem groždje...

Nema ni onog drugog busa kojeg su uveli kad su dobili ove crvene, ocito da se samo guzonje slikaju i sad stara prica...

Nema cistog zraka jer ujutru kad otvorim vrata udušiše me otrovni plinovi sa gradske deponije... i to je Konakovic obišao i obecao riješiti problem ali naravno da nije.

Nema ni devete transverzale koju uvijek zapocnu svecano pred izbore i onda izgradnja stane navodno zbog imovinsko-pravnih odnosa.... opet se ujutru putuje po pola sata od Boljakovog do kružnog u Buća Potoku.... ludnica!

U Boljakovom nema cega nema... tako mi je lijepo da prvi put uživotu razmišljam da prodam babovinu i da idem iz ove vukojebine negdje na zapad....

Bježite omladino dok vas starost nije pregazila!
oldtajmer

#9808 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

i tako malo po malo eksperiment je uspio,zaba je skuhana :thumbup:
redukcije su postale sastavni dio zivota gradjana sarajeva,kako nocne tako i dnevne,vise se niko i ne buni,samo nek se ne puca :bih:
Potočna pastrmka

#9809 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Sindrom kuvane žabe je izraz koji se koristi za situaciju kada neka osoba živi u uslovima koji bi trebalo da budu neprihvatljivi ili neizdrživi za nju, ali ona to ne primećuje zato što je u tu situaciju dospela postepeno, privikavajući se na svaku pojedinačnu promenu, a ne naglo. :roll: :izet:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Sindrom_kuvane_%C5%BEabe
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9810 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

Potočna pastrmka wrote:Kako frizerski saloni ili autopraonice imaju vode u periodu od 11 do 16 h kad su tada uglavnom redukcije kod većine naroda ?! :-?
pa imaju cisternu 1000l vode i peru iz nje,ili kao jedan moj jaran sto ima praonicu, platio 2 milje dosla firma, izbusila bunar,postavio el. pumpu i boli ga tuki za vodovod...
JThomas

#9811 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

smrdim/vijest/ambasador-n ... lem-266995

u naslov izvučeno. a onda u tekstu kaže da je to na siciliji i samo tokom ljeta. tu negdje i jesmo, samo što kod njih mafijaške i političke familije samo sarađuju i dogovaraju se, a kod nas su jedno te isto.
izgubljena dusa

#9812 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

JThomas wrote:smrdim/vijest/ambasador-n ... lem-266995

u naslov izvučeno. a onda u tekstu kaže da je to na siciliji i samo tokom ljeta. tu negdje i jesmo, samo što kod njih mafijaške i političke familije samo sarađuju i dogovaraju se, a kod nas su jedno te isto.
Najsladji su kad nadju primjer negdje u svijetu I time pravdaju negativno stanje vodosnabdijevanja ili bilo koji drugi negativni trend u zemlji :komi:

Lakse njihovoj gujici tako....''eto, vidis i u Italiji imaju redukcije...''...da..da... :izet:

Ustvari, boli me neka stvar za Italiju I slicne....JA (nazalost) zivim ovdje I JA nemam vode....I nemam mnogo toga sto iole civilizovan svijet ima :twisted:
The BEN10

#9813 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by The BEN10 »

walk_M-A-N wrote:I tako bi još jedna predstava za narod, dakle za glupe glasače, zvana hitna Skupština. Smiješan izvještaj o tako važnoj temi sa pričam ti priču sadržajem i bez ijedne tabele, koji bi bolje napravio ovaj forum. Stalna presija na zdrav razum tipa da Skupština odobri zamjenu svih pumpi jer su pojedine stare 60 godina ili data lodžeri. I nekakvi mobiteli. Ili sve što nije tema za javnost, kako ne bi bila tema ko je ovo upropastio za 20 godina lošeg upravljanja i trpanja nepotrebnih i nesposobnih.
Argument izvještaja je i dubinska analiza nove Skupštine ViK. Smiješno. Ljudi bez ikakve reference i javne biografije, osim poslušnosti Konakoviću i dobrog prezimena, kao Kozadra.
Nove ublehe premijera i neuvjerljive izjave ministra, ako mu premijer da riječ. I nakon dvije godine priča da neke praonice i hoteli kradu, ali nikakvih imena i optužnica.
Zastupnici iz pozicije nemaju probleme, kritike i pitanja, osim da podrže svoj premijera. Sve za svoju stranku. A stranka očajnički želi prestanak redukcija prije izbora, čak i ako se dodatnim pumpanjem uništava Bačevo. Makar samo na mjesec, dva.
Priča o zamjeni cijevi a nikakav dokument. Bojati se goreg, da počnu kopati kao ludi, samo da se ugrade nečije cijevi. Troše milione bez ikakvog plana.
Iako nisam primijetio da se prije bavila životnim pitanjima, ovaj put dobra diskusija o izvještaju NS Čudić i politička NS Kojović
Iznenađujuće dobra ideja DF Kerla da se objedine sredstva Kantona i općina za rješavanje vode. Bez komentara.
Iako nije jasno kako dati sredstva i kako može biti bolje sa ovakvim stranačkim kadrovima.

ZF Hršum solidan. Nakon pola sata uvoda, interesantno. Doveo par ljudi koji imaju šta reći. Onaj Sandi je dobar, čestitam. A i druga dvojica iz struke. Vučijak je rekao neke opće ali važne stvari. Koje naravno premijer ne pita i ne treba mu, jer on sve sam odlučuje.
Zanimljiv i onaj epidemiolog i Podić ima dobrih tema.
NS Forto standardno dobar ima šta reći da se čuje i sada već ofanziva, kada NS uđe u vlast radiće drugačije. Halilović navodi bombe do kojih dođe ali ukupno slabo, i sam je dio vlasti od koje uzima puno para.
Gledalac kaže da je to horda i ološ i furda ušla u politiku i sjedi tamo. Ipak ima neke razlike.
Imal se to đŽe pogledati, na YT i sl? Ili na stranici Vlade KS?
Logovan

#9814 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

JThomas wrote:smrdim/vijest/ambasador-n ... lem-266995

Ovo bi nam trebala biti kao neka utjeha. :mrgreen: Kad može u Italiji, može i kod nas. :oops:
walk_M-A-N

#9815 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by walk_M-A-N »

The BEN10 wrote:Imal se to đŽe pogledati, na YT i sl? Ili na stranici Vlade KS?
Kasno. Sjednice Skupštine prenosi TVSA i ko ima snimalicu na kablovskoj može to pogledati recimo u roku od 3 dana na MojaTV. Možda bi to trebalo biti i na stranici Skupštine ali nema.
Ima saopćenje http://www.nasastranka.ba/sabina-cudic- ... ovizacija/
TVSA ima svoj YT kanal i vidim da imaju i sjednice, ali taj dan na https://www.youtube.com/watch?v=zKmwSggtR7U piše: Ovaj videozapis je blokiran zbog autorskih prava jer sadržava sadržaj partnera EMDC_Network i BBC Worldwide.
Zabranjeni Forum- Imate li Vi vode? https://www.youtube.com/watch?v=MFwA8e1F6Q4
The BEN10

#9816 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by The BEN10 »

walk_M-A-N wrote:
Kasno. Sjednice Skupštine prenosi TVSA i ko ima snimalicu na kablovskoj može to pogledati recimo u roku od 3 dana na MojaTV. Možda bi to trebalo biti i na stranici Skupštine ali nema.
TVSA ima svoj YT kanal i vidim da imaju i sjednice, ali taj dan na https://www.youtube.com/watch?v=zKmwSggtR7U piše: Ovaj videozapis je blokiran zbog autorskih prava jer sadržava sadržaj partnera EMDC_Network i BBC Worldwide.
Hvala! :thumbup:
bumerangss

#9817 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

walk_M-A-N wrote:
Nije prvi put da se kantonalna skupština ne može na Moja TV! Ona predprošla je mogla kad je bila samo tema voda pa vecinu vazio Konakovic. Ocito da su prenos odnosno mogucnost povratka odobrili da se može vratiti da pogledaju ljudi koji rade pa dodju kuci i hoce da gledaju jer direktni prenos vecinom gledaju penzioneri kojima je SDA= Alija Izetbegović pa sta god konakovic da kaže oni masu glavom i govore "jes jes upravu si"

Sad ovu sjednicu TVSA nije omogucio da se može vratiti da se pogleda jer svi koji imaju Moja TV nek pokusaju vratiti ali je "crno" od 12 do 17 sati a da bi se moglo vratiti mora biti zeleno! Ja zvao BHTelekom i kažu nije do njih nego do TVSA (SDA)

Hajte novinari malo ispitajte ko je to naredio da se snimak prenosa kantonalne skupštine ne može ponovno pregledati?!
The BEN10

#9818 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by The BEN10 »

bumerangss wrote:
walk_M-A-N wrote:
Nije prvi put da se kantonalna skupština ne može na Moja TV! Ona predprošla je mogla kad je bila samo tema voda pa vecinu vazio Konakovic. Ocito da su prenos odnosno mogucnost povratka odobrili da se može vratiti da pogledaju ljudi koji rade pa dodju kuci i hoce da gledaju jer direktni prenos vecinom gledaju penzioneri kojima je SDA= Alija Izetbegović pa sta god konakovic da kaže oni masu glavom i govore "jes jes upravu si"

Sad ovu sjednicu TVSA nije omogucio da se može vratiti da se pogleda jer svi koji imaju Moja TV nek pokusaju vratiti ali je "crno" od 12 do 17 sati a da bi se moglo vratiti mora biti zeleno! Ja zvao BHTelekom i kažu nije do njih nego do TVSA (SDA)

Hajte novinari malo ispitajte ko je to naredio da se snimak prenosa kantonalne skupštine ne može ponovno pregledati?!
Pravo interesantno - može li još neko potvrditi? Ja nisam stigao pogledati MojaTV da li ima mogućnost pregleda skupšćine.
nepass1

#9819 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by nepass1 »

oni ove redukcije izgleda pustaju odredjenim danima po odredjenim naseljima
prosle sedmice sve vrijeme bilo vode nestajalo tek oko pola 12 a dolazila prije 6
ove sedmice nema vode ujutro, nema kuci kad dodjem. dodje u 9 zavrnu u pola 11
drug_profi

#9820 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Hotonj, od 11 pa evo sve do sad - NEMA.
Ali samo nek ne puca, dobro je...
Dozer

#9821 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Ma ja ba, suti... Dobro je.
bumerangss

#9822 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

Dozer wrote:Ma ja ba, suti... Dobro je.
I ja ne mogu da se nacudim kako ova tema miruje... ocekivao sam 20-ak stranica dnevno... zaslužili smo i gore
Haris.ba

#9823 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

bumerangss wrote:
Dozer wrote:Ma ja ba, suti... Dobro je.
I ja ne mogu da se nacudim kako ova tema miruje... ocekivao sam 20-ak stranica dnevno... zaslužili smo i gore
Bili mi gosti. Imaju malo dijete. I nisu mogli sakriti ljubomorne pogleda kada sam im rekao da mi ne nestaje vode naveče.

Čudna smo mi sorta.
P308

#9824 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by P308 »

Ja mislim da ne postoji osoba na forumu koja nije procitala da ti ne nestaje vode. :D
Haris.ba

#9825 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Ako se narod već ne buni što nema vode - možda se počne bunit što ja imam vode. :D
Post Reply