Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
izgubljena dusa

#9776 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Ja cu svakako glasati za SDS ili njima najslicniju stranku. Da bar znam sto me mrzi I zasto mi neda da zivim ko ljusdo bice

Evo, sad je termin jeftine struje, ukljucila dvije masine I morala ih zaustaviti...I trci da iskljucis bojler....sjebase dan za sekundu, a sve moj do moga :twisted: I jos vrli mumini I nake hadzije :twisted:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9777 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Zvanicna informacija iz VIK-a DATA PREKO TELEFONA je da se svki dan obara pritisak vode odokativno od 11 - 14 sati do mosta Suade Dilberovic. To znaci ko god je na visim spratovima nema vodu. TO NIJE NIGDJE ZVANICNO OBJAVLJENO JER SE FAKTICKI RADI O REDUKCIJI!!!

DAKLE NAJVAZNIJA OPSTINA U BIH NEMA TIH PROBLEMA!!!!!
walk_M-A-N

#9778 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by walk_M-A-N »

Evo ga, Dino 4, puno pogrešne priče na sponzoriranom mediju.
Ali znaju da će se većini svidjeti bajke, a da će tek manjina shvatiti da je promašio svoju ulogu i nadležnosti.
Dino 1, 2 i 3 u ViK su oni koje je stavio u Skupštinu da rade šta im kaže i koji također nemaju veze sa vodovodom ni bilo kakvim sistemom.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/damir-s ... /170928102

mestep
nadzorni odbor kompanije NADZIRE rad UPRAVE kompanije, a UPRAVAkompanije VODI, tj. UPRAVLJA kompanijom,... u ovom intervjuu, i pitanja i odgovori su u funkciji clanova Uprave,.... ja ne bih bio clan takve uprave kojojm ce upravljati ovaj Nadzorni odbor (btw. imam preko 20 godina iskustav u energetici i komunanoj privredi) ...

neradnik
Pa ovaj nema pojma šta je uloga NO-a. Glavno je da je otkrio da u vodovodu fali lopata. On će se baviti ljudskim resursima mora da već ima spisak od Konakovića koga novog treba uhljebiti u vodovod. Ovaj drugi inspektor on će izigravati detektiva i otkrivati kriminal. Dino je ekspert da odabere kadrove tako da ni ovaj sastav NO nije iznenađenje.

mario.brokulic
Ja mislim da je ovdje neko pobrkao loncice. Ne znam kako to kod Javnih preduzeca, ali zna se sta su zadaci NO. Ovo sto covjek prica je sve zadatak Uprave preduzeca. Ne moze NO raditi stvari koje u u nadleznosti Uprave i obratno. Po meni ovdje je trebalo nacin da se hitno uvede neka vrsta prinudne uprave i da ti odmah zasucu rukave i rade posao.

vinkomir2
Puno fraza a malo sadržaja. Osnovna funkcija NO je dovođenje kvalitetne uprave koje će početi rješavati probleme, koji su slijedeći Gubitak vode u primarnoj mreži, nelegalni priključci,, naplata potraživanja i višak administracije. Ako nemaju kadrova nek zovu ljude u pomoć iz Tuzle ili Mostara, oni imaju iskustva.

detrdjent
Kada se pogleda radno iskustvo ovog covjeka, shvatis da je rijec o jos jednoj SDA ublehi. Covjek je svoj dosadasnji radni vijek proveo od americke ambasade, OSCE-a, UNDP, pa do poslova menadzera u IT kompanijama. Mozda planira da snadbijevanje vodom ide preko bluetooth-a ili mozda na USB

racunovodja_sa
Pa sve ovo znamo vec odavno, a jest nesto novo rekao. Novina je jedino sto je kadar Konakovica i imace vise para na raspolaganju.Iskustvo i pamet...ko i svi iz ove stranke.

Kremona
Dokle god se ne zaposle školovani ljudi iz struke rješenja neće biti jer pekari, rođaci, islamske i politicke nauke i prijatelji ne mogu riješiti problem vodosnabdijevanja. Vidiš da je ublehas u startu jer ne mozes doći u struku sa kojom veze nemas i govoriti da ce biti vode za 6 mjeseci jer si ti dosao. Kao da je problem 75% gubitaka problem fotelje.

kazanova45
Premijer kantona zavrsio brzi fakultet bez knjiga, pola vlade KS ima brze fakultete sa Kobiljace, Travnika i drugih oaza za brzo obrazovanje. Ministar za boracka pitanja Fiso namotao brzi fakultet, Ministar S.Hasanspahic bio bagerista, sada fakultetlija sa nekom trafika diplomom. Vise od pola visoko obrazovanog kadra u javnim preduzecima zavrsilo trafika fakultete. U ovoj zemlji je jedina srece samo ako nisi ovdje,drugacije samo razmislja povlasteni sloj budetlija i biznismena

Prljavi_Hare
Konakoviceve verzija da na pozicije imenuje najbolje ljude: Moj rodjak, sa politickih nauka i ljudskih prava je najbolje rjesenje za vodovod...nema veze sto sam rekao da oni nemaju veze samnom, nema veze sto je bio Nosilac Liste Nase Stranke za Federaciju Moj rodjak Nermin Muzur sa DIFA je najbolje rjesenje za Turisticku zajednicu KS.. Nastavite niz...

ErikBerne
Onaj osjećaj kad novinar pusti da intervjuisana osoba sama napiše članak - trbali ste napisati sponzorisani članak i ugasiti komentare.
O'zone
Globalni moderator

#9779 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ma boli njih k....

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... ma-do-igre

Selo gori a baba se češlja i Himzanija ganja fotelju...
SmokingMan

#9780 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Vidi prljavštine na zidu,Bog sami zna kada se to posljednji put krečilo.

Image
perfect_guy

#9781 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by perfect_guy »

nema kad čovjek od posla
salik79

#9782 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by salik79 »

izgubljena dusa wrote:Ja cu svakako glasati za SDS ili njima najslicniju stranku. Da bar znam sto me mrzi I zasto mi neda da zivim ko ljusdo bice

Evo, sad je termin jeftine struje, ukljucila dvije masine I morala ih zaustaviti...I trci da iskljucis bojler....sjebase dan za sekundu, a sve moj do moga :twisted: I jos vrli mumini I nake hadzije :twisted:
Neki dan govorim, da hoce Sarovic, Mektic i Milinic osnovati svoju stranku vec imaju moj i glasove moje porodice. A znam da me i ovako ne mrze.
branimir stulic

#9783 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by branimir stulic »

Kako je moguce da je iznos racuna za mjesec sa redukcijom identican iznosu racuna od prosle godine kad toga nije bilo... pa sta je ovo u p.m.
amar1994

#9784 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

SmokingMan wrote:Vidi prljavštine na zidu,Bog sami zna kada se to posljednji put krečilo.

Image
Joj odjela i kravate papanske :lol: :lol: :run:
amar1994

#9785 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

hrasno38 wrote:Zvanicna informacija iz VIK-a DATA PREKO TELEFONA je da se svki dan obara pritisak vode odokativno od 11 - 14 sati do mosta Suade Dilberovic. To znaci ko god je na visim spratovima nema vodu. TO NIJE NIGDJE ZVANICNO OBJAVLJENO JER SE FAKTICKI RADI O REDUKCIJI!!!

DAKLE NAJVAZNIJA OPSTINA U BIH NEMA TIH PROBLEMA!!!!!
Glasali , dobili :)

Pogotovo tqj dio dole :lol: :lol: , tek od zadnjih izbora je i centar poklopila SDA :-)

Ne diraj im u SDA , ona ih je dovela na asfalt i u grad , tako da mogu i redukcije proc , gdje je onaj @Dozer :D :D
Prpa.ba

#9786 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

Precizni u selektivnom zatvaranju vode kao i u periodu 92-95. :thumbup:
agnostic_front

#9787 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by agnostic_front »

Alternativac1 wrote:
Meni je, pravo da ti kažem, ova fora postala više degutantna.
Zar je sav otpor progresivne ljevice spao na ismijavanje nepismenosti i gluposti široke narodne mase?
Mogao sam se i nasmijati jedno vrijeme, ali sad je već za plakat... :-)
:thumbup:
made_in_sarajevo

#9788 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by made_in_sarajevo »

Jebo majku u nedelju u 11h ono vodu zatvori i kazu dodik rusi drzavu i bije bosnjacki narod. Ne treba nama dodik jebo im dodik, sda i bosnjaci vise kurcevi mater, svi redom

Jos ovi fasisti koje su veliki bosnjaci stavili na pozicije, uredno im stalno zauzeto, nisu ludi da se jave nama obicnim jadnicima
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9789 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

salik79 wrote:
izgubljena dusa wrote:Ja cu svakako glasati za SDS ili njima najslicniju stranku. Da bar znam sto me mrzi I zasto mi neda da zivim ko ljusdo bice

Neki dan govorim, da hoce Sarovic, Mektic i Milinic osnovati svoju stranku vec imaju moj i glasove moje porodice. A znam da me i ovako ne mrze.
Zasto Milinic :? sta je on tako dobro uradio :? cisto informativno NISTA!! dapace nemali broj puta je i igrao protiv
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9790 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by mali_milojica »

Noga mi u gipsu,ja moram manevrirati na jednoj nozi i moliti da mi neko pospe vode da operem ruke.
Dabogda vam Merlin drzo humanitarni koncert bagro odvratna.
Dabogda bila redukcija kad vas bule budu trebale kupati.
azurna_obala

#9791 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by azurna_obala »

Ima li iko na forumu da zna nekoga ko radi u vodovodu? Imam osjećaj da su to neka nedodirljiva stvorenja, mitološka, nevidljiva. Handre uveliko, ali ko su ti ljudi???

I jebo te, dočekam nedjelju da upalim mašinu, opet vode nema. Jel oni zaista rade nešto i danas, ili je ovo redukcija bez izuzetka!?
supercali

#9792 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by supercali »

Mahac zastava stanuje u mojoj zgradi
Doduse nisam ga vidio odavno tako da postoji mogucnost da ne stanuje vise
Maharadza

#9793 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

azurna_obala wrote:Ima li iko na forumu da zna nekoga ko radi u vodovodu? Imam osjećaj da su to neka nedodirljiva stvorenja, mitološka, nevidljiva. Handre uveliko, ali ko su ti ljudi???

I jebo te, dočekam nedjelju da upalim mašinu, opet vode nema. Jel oni zaista rade nešto i danas, ili je ovo redukcija bez izuzetka!?
I ti bi da pereš kada je jeftina struja, nego budi patriJota pa peri kada je skupa, poguraj privredu i gradnju putOva! #ujedinstvujesnaga :oops:
bumerangss

#9794 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

azurna_obala wrote:Ima li iko na forumu da zna nekoga ko radi u vodovodu? Imam osjećaj da su to neka nedodirljiva stvorenja, mitološka, nevidljiva. Handre uveliko, ali ko su ti ljudi???

Ja imam dvojcu komšija koji rade u ViK-u. Jedan je trenutno u Makarskoj na godišnjem a drugi je na bolovanju jer se posjekao cikularom u svojoj garaži. Kod njih je takvo stanje da od 900 zaposlenih, uvijek 200 ne radi po raznim osnovama. 300 ih je u upravi a 500 kao nešta radi. Toliko rade da evo danas od 11 do 16 nije bilo vode :oops: :oops:
bersK

#9795 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bersK »

Zna mi stara Nezira. Jel vjeruješ u to? Brani ga kad ga napadneš da je ublehaš, ko da si joj pucao u noge.

P.S. Još nije zaposlena. Kurata sreća.
azurna_obala

#9796 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by azurna_obala »

:lol: :lol:

Bas su posebni izgleda. :|
branimir stulic

#9797 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by branimir stulic »

SmokingMan wrote:Vidi prljavštine na zidu,Bog sami zna kada se to posljednji put krečilo.

Image
a vidi ne pije vodu iz pipe nego iz Pivare...
Roccohljup

#9798 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

solidarise se sa obicnim narodom :)
Dozer

#9799 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Ili zna sta ide na pipu, pa za svaki slucaj - neka flasice ;)

Nego, znali neko gdje su smjestili vodovod za Poljine? Da ga malo shandrimo, nek' i oni vide kako je u redukcijama...
gurabija78

#9800 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by gurabija78 »

Dozer wrote:Ili zna sta ide na pipu, pa za svaki slucaj - neka flasice ;)

Nego, znali neko gdje su smjestili vodovod za Poljine? Da ga malo shandrimo, nek' i oni vide kako je u redukcijama...
iznad Nahorevskih brda, koja su nedavno spojena na vodovod, ali im nije priključena voda još uvijek, je napravljen nekakav rezervoar. Čisto sumnjam da je to urađeno radi ono malo stanovništva gore, pretpostavljam da je iz razloga da se elita može "safunjat" povazdan/povasnoć

https://www.google.ba/maps/place/Sarace ... 2222?hl=bs
Post Reply