Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#9326 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

holowey wrote:
Haris.ba wrote:Danas mi opet komsija uzeo racun iz sanducica.
placaj redovno pa nek' crkne od muke :D
Ili jos bolje udri 100 maraka preplate, pa nek na računu stoji PREPLATA!
Ima da te bije glas da si zajeban lik.
Haris.ba

#9327 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Vi to mene sapirete? :D

I to bez vode?
Hakiz

#9328 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Hakiz »

Dozer wrote:'Bem ti zivot, ovdje je narod fakat mentalno ogranicen...

Umjesto da se trazi odgovornost za stanje, jok... Lakse je otici i davati pare za flasiranu vodu, vlazne i obicne maramice, tovariti djeci dodatni teret na ledja, i kukat po novinama....
Cudi me da se ljudi jos nisu naguzili pred zgradom vlade KS i centralom SDA...

Ne zaboravite ponijeti i neki lubrikant...

:roll:
Da malo ne pretjeruješ.

Recimo ovako. Spremaš se na nasilne demonstracije zbog redukcija vode. Očekuješ da policija koristi suzavac. Nemaš vode kući. Mislim da bi bilo normalno da svratiš do prodavnice i kupiš barem flašu vode. Em da možeš piti, em da ispereš oči ako dođeš pod udar suzavca.

Dok se stanje sa redukcijama ne riješi, pa makar i revolucijom, moraš nekako živjeti svakodnevne potrebe za vodom.

Šta treba, da ljudi dižu revoluciju i dok revolucija ne završi iz prkosa ne kupuju vodu i zanemare higijenu i potrebu za pitkom vodom?
Hakiz

#9329 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote:Danas mi opet komsija uzeo racun iz sanducica. Moram napraviti sanducic da ne moze gurati prste.

Kome da ga prijavim? Kolegama u policijsku upravu?

Cudno. Cudno smo mi drustvo.
Policiji. U nekim zemljama krađa pošte krađa iz poštanskog sandučića, naročito onog za slanje pošte, je mnogo teži zločin od krađe predmeta (TV, automobil itd).

Ne znam kako je u BIH, ali ja bih išao sa prijavom policiji. Zamisli da ti je ukrao poslanicu od banke kojom si dobio PIN kartice. Ili izvještaj od ljekara o zdravstvenom stanju. Krađa iz sandučića može imati mnogo gore posljedice od samo opomene za neplaćeni račun koji nisi platio jer ti je ukraden.

Drugo je pitanje šta bi policija ovdje uradila na to. Vjerovatno bi rekli da ne dosađuješ glupostima. Policiju ne interesuju građani, ako neće uloviti 100 kg heroina i slikati se na TV-u, ostalo ih ne interesuje.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9330 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by un1ted »

Ma pusti ba to. Raja se pomirila sa stanjem. Balkoni puni balona, ljudi narucuju pumpe, hidropake i velike rezervoare. Sve to stavljaju na balkon.
Haris.ba

#9331 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote:
Haris.ba wrote:Danas mi opet komsija uzeo racun iz sanducica. Moram napraviti sanducic da ne moze gurati prste.

Policiji. U nekim zemljama krađa pošte krađa iz poštanskog sandučića, naročito onog za slanje pošte, je mnogo teži zločin od krađe predmeta (TV, automobil itd).

Ne znam kako je u BIH, ali ja bih išao sa prijavom policiji. Zamisli da ti je ukrao poslanicu od banke kojom si dobio PIN kartice. Ili izvještaj od ljekara o zdravstvenom stanju. Krađa iz sandučića može imati mnogo gore posljedice od samo opomene za neplaćeni račun koji nisi platio jer ti je ukraden.

Drugo je pitanje šta bi policija ovdje uradila na to. Vjerovatno bi rekli da ne dosađuješ glupostima. Policiju ne interesuju građani, ako neće uloviti 100 kg heroina i slikati se na TV-u, ostalo ih ne interesuje.
NIsam bio dovoljno jasan. Lik je policajac. Da ga prijavim kolegama u policiju? :D
Hakiz

#9332 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote:
Hakiz wrote:

NIsam bio dovoljno jasan. Lik je policajac. Da ga prijavim kolegama u policiju? :D
Aha. Pa imaš izbor, da ga prijaviš ili ne. Ima neka unutrašnja kontrola, pa ko zna. Ako se ti nećeš boriti za sebe, neće niko.

Prijaviš krađu od NN lica. Pa šta bude.
alphonse kauders

#9333 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by alphonse kauders »

Ja se redovno bunim, svake dvije godine, nazalost demokratija je kur.va
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#9334 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Romeo 80 »

alphonse kauders wrote:Ja se redovno bunim, svake dvije godine, nazalost demokratija je kur.va
:thumbup: Nažalost, statistički si u debeloj manjini. Nego, šuti i trpi! Pametniji popušta i neka samo ne puca!

Samo ovih nekoliko uzrečica je dovoljno za uvid u mentalno stanje i podanički mentalitet našeg uslovno rečeno naroda...
horkesh

#9335 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by horkesh »

un1ted wrote:Ma pusti ba to. Raja se pomirila sa stanjem. Balkoni puni balona, ljudi narucuju pumpe, hidropake i velike rezervoare. Sve to stavljaju na balkon.
Svi se prilagođavaju kao da je rat došao, dnevne redukcije postale normalna stvar. Mi smo kao neki veliki društveni eksperiment, prosto nema neke tačke pucanja, šuti i trpi.
amar1994

#9336 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Image

:lol: :lol:
oldtajmer

#9338 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

amar1994 wrote:Image

:lol: :lol:
vjerovatno inspirisano :lol: :lol: :lol: jebote kad se samo sjetim
amar1994

#9339 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Logovan wrote::mrgreen:
Image
nemoj ga stavljat :-? , sere mi se odma ;-) :run:
mayab

#9340 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by mayab »

Image
drug_profi

#9341 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Ja mislim da je svakom jasan uzrok ovoj situaciji, a to svakako nije SFRJ kako izlapjeli profesor Tunjo vazi iz avaza.
Dozer

#9342 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Hakiz wrote: Da malo ne pretjeruješ.

Recimo ovako. Spremaš se na nasilne demonstracije zbog redukcija vode. Očekuješ da policija koristi suzavac. Nemaš vode kući. Mislim da bi bilo normalno da svratiš do prodavnice i kupiš barem flašu vode. Em da možeš piti, em da ispereš oči ako dođeš pod udar suzavca.

Dok se stanje sa redukcijama ne riješi, pa makar i revolucijom, moraš nekako živjeti svakodnevne potrebe za vodom.

Šta treba, da ljudi dižu revoluciju i dok revolucija ne završi iz prkosa ne kupuju vodu i zanemare higijenu i potrebu za pitkom vodom?
Ne pretjerujem. Samo sam postavio stanje (svima ocigledno).
Usput - suzavac se NIKADA ne ispire vodom, jer mu voda pojacava dejstvo. Samo suhe maramice. :wink:
Cisto da znas, da se ne izradis kojim slucajem.

A higijena se mora odrzavati, naravno. Samo, nije li ta higijena malo preskupa, s obzirom da te edukcije tjeraju da kupujes nesto sto ne bi trebalo da kuoujes?
moonca

#9343 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:Ne znam sto ih napadate ovoliko. Jesu krivi djelomicno ali mislim da nisu krivi skroz. Pa nije Sarajevo ulozilo znacajnija sredstva u vodovod koliko, mozda 50 godina i vise i nemate para ni da ulozite, i sada vam raspada se sistem. Koliko bi kostala opravka vodovoda, mozda 100 miliona i vise. Pa ja kako znam u stambenim objektima gdje mi zivimo svako 15-25 godina se sve treba promjeniti a onaj ko nema para za to, raspada mu se objekat. :( ali istinito. Jos nema narod ni da placa pola ovoga. Evo moja porodica ima 4.000 duga za svasta nesto.
I imas internet? :-) Dobra je Bosna. :sad:
Sanjarko

#9344 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ne znam sto ih napadate ovoliko. Jesu krivi djelomicno ali mislim da nisu krivi skroz. Pa nije Sarajevo ulozilo znacajnija sredstva u vodovod koliko, mozda 50 godina i vise i nemate para ni da ulozite, i sada vam raspada se sistem. Koliko bi kostala opravka vodovoda, mozda 100 miliona i vise. Pa ja kako znam u stambenim objektima gdje mi zivimo svako 15-25 godina se sve treba promjeniti a onaj ko nema para za to, raspada mu se objekat. :( ali istinito. Jos nema narod ni da placa pola ovoga. Evo moja porodica ima 4.000 duga za svasta nesto.
Pa kakvih drzava ima i kako se negdje zivi i dobro je. U ratu smo sa gradske cesme sebi vodu donosili. Ovo gore iskreno pisem. Ima li Bosna i Sarajevo 100 i vise miliona da ulozi u vodovod. Jb ga to je tako. Siromasna smo mi drzava ali ima onih koji su siromasniji i od nas.
moonca

#9345 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
moonca wrote:
Pa kakvih drzava ima i kako se negdje zivi i dobro je. U ratu smo sa gradske cesme sebi vodu donosili. Ovo gore iskreno pisem. Ima li Bosna i Sarajevo 100 i vise miliona da ulozi u vodovod. Jb ga to je tako. Siromasna smo mi drzava ali ima onih koji su siromasniji i od nas.
Kako nece biti siromasna ,kad' takvih kao ti duznika na svakom cosku. Jel' to ok od gradjana ?
Sanjarko

#9346 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Kako nece biti siromasna ,kad' takvih kao ti duznika na svakom cosku. Jel' to ok od gradjana ?
A od cega da placamo. Jedva za hranu i osnovno uspijemo platiti i stara zaraditi. A zamrznu starom malo, malo penziju kada utuze dug. :roll:

Primanja nam oko 1.000 km a potrosacka korpa oko 1.600 km bez rezija. Nemamo zemlje itd., nismo na selu pa da imamo nesto od toga. Ljudi se zale da tesko zive sa 4.000 km.

Najbolje da nas pobijete. Da se ne patimo.
moonca

#9347 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
moonca wrote:
A od cega da placamo. Jedva za hranu i osnovno uspijemo platiti i stara zaraditi. A zamrznu starom malo, malo penziju kada utuze dug. :roll:

Primanja nam oko 1.000 km a potrosacka korpa oko 1.600 km bez rezija. Nemamo zemlje itd., nismo na selu pa da imamo nesto od toga. Ljudi se zale da tesko zive sa 4.000 km.

Ti nisi u mogucnosti raditi bilo kakav posao .Jesi li bolestan?? Koliko te kosta mjesecno intetrnet?
insaneinthebrain

#9348 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by insaneinthebrain »

i naravno nema vode. :roll:
problemnatravunu

#9349 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

Vizionar 1985 wrote:
moonca wrote:

samo si jos trebao spomenuti onu legendarnu " NEMAMO NI ZA CIGARA...."
Nemoj se vrijedjati, ne govorim tebi, nego jednostavno, jako često je ta misao koja slijedi nakon onako iznad iznesenog stanja :bih:
Roccohljup

#9350 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Evo vode jos nema na kosevu. Nikakve obavjesti naravno.....
Post Reply