Ili jos bolje udri 100 maraka preplate, pa nek na računu stoji PREPLATA!holowey wrote:placaj redovno pa nek' crkne od mukeHaris.ba wrote:Danas mi opet komsija uzeo racun iz sanducica.
Ima da te bije glas da si zajeban lik.
Ili jos bolje udri 100 maraka preplate, pa nek na računu stoji PREPLATA!holowey wrote:placaj redovno pa nek' crkne od mukeHaris.ba wrote:Danas mi opet komsija uzeo racun iz sanducica.
Da malo ne pretjeruješ.Dozer wrote:'Bem ti zivot, ovdje je narod fakat mentalno ogranicen...
Umjesto da se trazi odgovornost za stanje, jok... Lakse je otici i davati pare za flasiranu vodu, vlazne i obicne maramice, tovariti djeci dodatni teret na ledja, i kukat po novinama....
Cudi me da se ljudi jos nisu naguzili pred zgradom vlade KS i centralom SDA...
Ne zaboravite ponijeti i neki lubrikant...
Policiji. U nekim zemljama krađa pošte krađa iz poštanskog sandučića, naročito onog za slanje pošte, je mnogo teži zločin od krađe predmeta (TV, automobil itd).Haris.ba wrote:Danas mi opet komsija uzeo racun iz sanducica. Moram napraviti sanducic da ne moze gurati prste.
Kome da ga prijavim? Kolegama u policijsku upravu?
Cudno. Cudno smo mi drustvo.
NIsam bio dovoljno jasan. Lik je policajac. Da ga prijavim kolegama u policiju?Hakiz wrote:Policiji. U nekim zemljama krađa pošte krađa iz poštanskog sandučića, naročito onog za slanje pošte, je mnogo teži zločin od krađe predmeta (TV, automobil itd).Haris.ba wrote:Danas mi opet komsija uzeo racun iz sanducica. Moram napraviti sanducic da ne moze gurati prste.
Ne znam kako je u BIH, ali ja bih išao sa prijavom policiji. Zamisli da ti je ukrao poslanicu od banke kojom si dobio PIN kartice. Ili izvještaj od ljekara o zdravstvenom stanju. Krađa iz sandučića može imati mnogo gore posljedice od samo opomene za neplaćeni račun koji nisi platio jer ti je ukraden.
Drugo je pitanje šta bi policija ovdje uradila na to. Vjerovatno bi rekli da ne dosađuješ glupostima. Policiju ne interesuju građani, ako neće uloviti 100 kg heroina i slikati se na TV-u, ostalo ih ne interesuje.
Aha. Pa imaš izbor, da ga prijaviš ili ne. Ima neka unutrašnja kontrola, pa ko zna. Ako se ti nećeš boriti za sebe, neće niko.Haris.ba wrote:NIsam bio dovoljno jasan. Lik je policajac. Da ga prijavim kolegama u policiju?Hakiz wrote:Policiji. U nekim zemljama krađa pošte krađa iz poštanskog sandučića, naročito onog za slanje pošte, je mnogo teži zločin od krađe predmeta (TV, automobil itd).Haris.ba wrote:Danas mi opet komsija uzeo racun iz sanducica. Moram napraviti sanducic da ne moze gurati prste.
Ne znam kako je u BIH, ali ja bih išao sa prijavom policiji. Zamisli da ti je ukrao poslanicu od banke kojom si dobio PIN kartice. Ili izvještaj od ljekara o zdravstvenom stanju. Krađa iz sandučića može imati mnogo gore posljedice od samo opomene za neplaćeni račun koji nisi platio jer ti je ukraden.
Drugo je pitanje šta bi policija ovdje uradila na to. Vjerovatno bi rekli da ne dosađuješ glupostima. Policiju ne interesuju građani, ako neće uloviti 100 kg heroina i slikati se na TV-u, ostalo ih ne interesuje.
alphonse kauders wrote:Ja se redovno bunim, svake dvije godine, nazalost demokratija je kur.va
Svi se prilagođavaju kao da je rat došao, dnevne redukcije postale normalna stvar. Mi smo kao neki veliki društveni eksperiment, prosto nema neke tačke pucanja, šuti i trpi.un1ted wrote:Ma pusti ba to. Raja se pomirila sa stanjem. Balkoni puni balona, ljudi narucuju pumpe, hidropake i velike rezervoare. Sve to stavljaju na balkon.
vjerovatno inspirisanoamar1994 wrote:
![]()
nemoj ga stavljatLogovan wrote:![]()
Ne pretjerujem. Samo sam postavio stanje (svima ocigledno).Hakiz wrote: Da malo ne pretjeruješ.
Recimo ovako. Spremaš se na nasilne demonstracije zbog redukcija vode. Očekuješ da policija koristi suzavac. Nemaš vode kući. Mislim da bi bilo normalno da svratiš do prodavnice i kupiš barem flašu vode. Em da možeš piti, em da ispereš oči ako dođeš pod udar suzavca.
Dok se stanje sa redukcijama ne riješi, pa makar i revolucijom, moraš nekako živjeti svakodnevne potrebe za vodom.
Šta treba, da ljudi dižu revoluciju i dok revolucija ne završi iz prkosa ne kupuju vodu i zanemare higijenu i potrebu za pitkom vodom?
I imas internet?Vizionar 1985 wrote:Ne znam sto ih napadate ovoliko. Jesu krivi djelomicno ali mislim da nisu krivi skroz. Pa nije Sarajevo ulozilo znacajnija sredstva u vodovod koliko, mozda 50 godina i vise i nemate para ni da ulozite, i sada vam raspada se sistem. Koliko bi kostala opravka vodovoda, mozda 100 miliona i vise. Pa ja kako znam u stambenim objektima gdje mi zivimo svako 15-25 godina se sve treba promjeniti a onaj ko nema para za to, raspada mu se objekat.ali istinito. Jos nema narod ni da placa pola ovoga. Evo moja porodica ima 4.000 duga za svasta nesto.
Pa kakvih drzava ima i kako se negdje zivi i dobro je. U ratu smo sa gradske cesme sebi vodu donosili. Ovo gore iskreno pisem. Ima li Bosna i Sarajevo 100 i vise miliona da ulozi u vodovod. Jb ga to je tako. Siromasna smo mi drzava ali ima onih koji su siromasniji i od nas.moonca wrote:I imas internet?Vizionar 1985 wrote:Ne znam sto ih napadate ovoliko. Jesu krivi djelomicno ali mislim da nisu krivi skroz. Pa nije Sarajevo ulozilo znacajnija sredstva u vodovod koliko, mozda 50 godina i vise i nemate para ni da ulozite, i sada vam raspada se sistem. Koliko bi kostala opravka vodovoda, mozda 100 miliona i vise. Pa ja kako znam u stambenim objektima gdje mi zivimo svako 15-25 godina se sve treba promjeniti a onaj ko nema para za to, raspada mu se objekat.ali istinito. Jos nema narod ni da placa pola ovoga. Evo moja porodica ima 4.000 duga za svasta nesto.
Dobra je Bosna.
Kako nece biti siromasna ,kad' takvih kao ti duznika na svakom cosku. Jel' to ok od gradjana ?Vizionar 1985 wrote:Pa kakvih drzava ima i kako se negdje zivi i dobro je. U ratu smo sa gradske cesme sebi vodu donosili. Ovo gore iskreno pisem. Ima li Bosna i Sarajevo 100 i vise miliona da ulozi u vodovod. Jb ga to je tako. Siromasna smo mi drzava ali ima onih koji su siromasniji i od nas.moonca wrote:I imas internet?Vizionar 1985 wrote:Ne znam sto ih napadate ovoliko. Jesu krivi djelomicno ali mislim da nisu krivi skroz. Pa nije Sarajevo ulozilo znacajnija sredstva u vodovod koliko, mozda 50 godina i vise i nemate para ni da ulozite, i sada vam raspada se sistem. Koliko bi kostala opravka vodovoda, mozda 100 miliona i vise. Pa ja kako znam u stambenim objektima gdje mi zivimo svako 15-25 godina se sve treba promjeniti a onaj ko nema para za to, raspada mu se objekat.ali istinito. Jos nema narod ni da placa pola ovoga. Evo moja porodica ima 4.000 duga za svasta nesto.
Dobra je Bosna.
A od cega da placamo. Jedva za hranu i osnovno uspijemo platiti i stara zaraditi. A zamrznu starom malo, malo penziju kada utuze dug.moonca wrote:
Kako nece biti siromasna ,kad' takvih kao ti duznika na svakom cosku. Jel' to ok od gradjana ?
Ti nisi u mogucnosti raditi bilo kakav posao .Jesi li bolestan?? Koliko te kosta mjesecno intetrnet?Vizionar 1985 wrote:A od cega da placamo. Jedva za hranu i osnovno uspijemo platiti i stara zaraditi. A zamrznu starom malo, malo penziju kada utuze dug.moonca wrote:
Kako nece biti siromasna ,kad' takvih kao ti duznika na svakom cosku. Jel' to ok od gradjana ?![]()
Primanja nam oko 1.000 km a potrosacka korpa oko 1.600 km bez rezija. Nemamo zemlje itd., nismo na selu pa da imamo nesto od toga. Ljudi se zale da tesko zive sa 4.000 km.
Najbolje da nas pobijete. Da se ne patimo.
samo si jos trebao spomenuti onu legendarnu " NEMAMO NI ZA CIGARA...."Vizionar 1985 wrote:A od cega da placamo. Jedva za hranu i osnovno uspijemo platiti i stara zaraditi. A zamrznu starom malo, malo penziju kada utuze dug.moonca wrote:
Kako nece biti siromasna ,kad' takvih kao ti duznika na svakom cosku. Jel' to ok od gradjana ?![]()
Primanja nam oko 1.000 km a potrosacka korpa oko 1.600 km bez rezija. Nemamo zemlje itd., nismo na selu pa da imamo nesto od toga. Ljudi se zale da tesko zive sa 4.000 km.
Najbolje da nas pobijete. Da se ne patimo.