Ovo su službeni podaci od Centralne izborne komisije na osnovu kojih je Nedžad dobio mandat. Naravno Bošnjo zna bolje kako je "stanje na terenu"._BataZiv_0809 wrote:Te statistike ne valjaju jer biracki spiskovi ne odrazavaju pravo stanje na terenu. Ajnadzic je, bas poput svog stranackog sefa Izetbegovica, izgubio izbore (jer je veci ukupan broj glasova za suparnike) a osvojio vlast.BadBoy wrote: Živa istina. U cijeloj FBiH izlaznost 50,61%. Smiješno, nije ni većina ljudi koji imaju pravo glasa. Gdje god izlaznost opadne, dobije se govno na vlasti. Poređenja radi, na predsjedničkim izborima u Americi izlaznost je bila 58% i dobili su - Trumpa.
U Općini Centar, Sarajevo, Ajnadžić je osvojio 8.048 glasova. Ukupan broj birača iznosi 61.007. Dakle, Nedžad je osvojio otprilike 13% glasova u Općini Centar od ukupnog broja birača. Da li je to reprezentativno? Gdje je ostalih 87% glasova?
Obojica bi u drugom krugu bili brutalno potuceni.
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
BadBoy
#9276 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
BadBoy
#9277 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Samo fotošopiraj vodu iz čašeMišo_Kovač wrote:BadBoy wrote:
Živa istina. U cijeloj FBiH izlaznost 50,61%. Smiješno, nije ni većina ljudi koji imaju pravo glasa. Gdje god izlaznost opadne, dobije se govno na vlasti. Poređenja radi, na predsjedničkim izborima u Americi izlaznost je bila 58% i dobili su - Trumpa.
U Općini Centar, Sarajevo, Ajnadžić je osvojio 8.048 glasova. Ukupan broj birača iznosi 61.007. Dakle, Nedžad je osvojio otprilike 13% glasova u Općini Centar od ukupnog broja birača. Da li je to reprezentativno? Gdje je ostalih 87% glasova?
evo dje je resto...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9278 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da, na kojima mrtvi glasaju, hiljade ljudi se vode tu a zive vani itd.. itd.. I to su opstepoznate stvari, vec drugi put se iscudjavas cinjenici koja je opstepoznata...BadBoy wrote:
Ovo su službeni podaci od Centralne izborne komisije na osnovu kojih je Nedžad dobio mandat. Naravno Bošnjo zna bolje kako je "stanje na terenu".
- JThomas
#9279 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
https://en.wikipedia.org/wiki/Voter_tur ... _elections
evo kakva je inače izlaznost u americi. da skineš mrtve i one koji zaista ne žive ovdje, a vode se kao da žive, to je otprilike to. izlaznost je sasvim pristojna za naš nivo i tradiciju demokratije.
evo kakva je inače izlaznost u americi. da skineš mrtve i one koji zaista ne žive ovdje, a vode se kao da žive, to je otprilike to. izlaznost je sasvim pristojna za naš nivo i tradiciju demokratije.
- Mišo_Kovač
#9280 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Globalno gledanost, izlaznost je ok. Samo, da bi se nadglasali svi uvaljeni, uhljebljeni, užljebljeni, minderaši, prvosaffaši + gro familija, izlaznost mora biti znatno veća.
ALI, lakše je kukat (ili ne kukat) po kafama, učit njemački i pokušat se ispalit.
ALI, lakše je kukat (ili ne kukat) po kafama, učit njemački i pokušat se ispalit.
- Prpa.ba
#9281 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Apstinenti nisu svi anti-SDA. Nije problem mala izlaznost ili razjedinjenost opozicije, vec cinjenica da je su ljudi zadovoljni sa onim sto SDA nudi i daje.
Prosjecna logika malih karadzica iz ViK-a ide otprilike ovako: ili reforma ViK-a, gubitak mojih 1500 KM ali imam vode, ili nemam vode ali imam svojih 1500 KM za koje mogu kupiti flasa vode koliko mi zatreba.
Prosjecna logika malih karadzica iz ViK-a ide otprilike ovako: ili reforma ViK-a, gubitak mojih 1500 KM ali imam vode, ili nemam vode ali imam svojih 1500 KM za koje mogu kupiti flasa vode koliko mi zatreba.
- JThomas
#9282 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
naravno da nisu svi. ali veći je procenat sigurno nego među ovima koji izlaze.
- amar1994
#9283 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca 
-
izgubljena dusa
#9284 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Apsolutno se slazem. Samo bi jos dodala da je drzava ko javna kuca - hebu redom, po raznim osnovama...amar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca
I nikako mi nije jasno da postoje ljudi koji ovako dugo mogu trpiti.... ti ljudi za mene nisu normalni....
A kad mi kaze " pa sta ces..tako je...." ja bi ga nogama zgazila
- problemnatravunu
#9285 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
izgubljena dusa wrote:Apsolutno se slazem. Samo bi jos dodala da je drzava ko javna kuca - hebu redom, po raznim osnovama...amar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca
I nikako mi nije jasno da postoje ljudi koji ovako dugo mogu trpiti.... ti ljudi za mene nisu normalni....
- black
#9286 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
amare druze tacno, ako govorimo o narodu uopsteno, ali ako govorimo o konkretnom problemu kao sto je voda u gradu onda se kaze MI smo velike pickeamar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca
a za ove koji pominju izbore, to je samo odlaganje problema, koji postaje sve veci, i mazanje ociju samom sebi, do izbora je duga godina i kada prodju pa nece odmah drugi dan neko reci 'e od danas vode ima', za svaki problem mi uvijek nadjemo krivca u nekome drugom, vanzemaljci, seljaci, dosljaci, liliputanci, ili ' e samo da je ovo ili ono, e samo da dodju izbori jebacemo mi njima sve po spisku', niknu samo nove teme i beskrajna palamudjenja
- Prpa.ba
#9287 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
"Narod" ne postoji, postoje samo pojedinci sa vlastitim interesima.
Recimo, Karadzicima u ViK-u je interes sacuvati plate pa makar ne bilo vode, a meni je interes ne izbivati sa mog radnog mjesta jer mogu dobiti otkaz, a radi cega, eventualnih protesta koji nece nista promijeniti. Spreman sam sudjelovati u bilo kakvom vidu opce gradjanske neposlusnosti poput neplacanja poreza, rezija i sl., a spreman sam i placati veci racun, to su otprilike granice mene kao individue koja nije strucnjak za vodosnabdjevanje, koja nije opozicioni politicar, pravnik i sl.
Jah, jos sta mogu je ne glasati i promovisati neglasanje za politicke opcije koje postavljaju goveda poput trenutnog direktora ViK-a, ali i one koji se kao bore cak "iako je iz moje SDA".
Recimo, Karadzicima u ViK-u je interes sacuvati plate pa makar ne bilo vode, a meni je interes ne izbivati sa mog radnog mjesta jer mogu dobiti otkaz, a radi cega, eventualnih protesta koji nece nista promijeniti. Spreman sam sudjelovati u bilo kakvom vidu opce gradjanske neposlusnosti poput neplacanja poreza, rezija i sl., a spreman sam i placati veci racun, to su otprilike granice mene kao individue koja nije strucnjak za vodosnabdjevanje, koja nije opozicioni politicar, pravnik i sl.
Jah, jos sta mogu je ne glasati i promovisati neglasanje za politicke opcije koje postavljaju goveda poput trenutnog direktora ViK-a, ali i one koji se kao bore cak "iako je iz moje SDA".
- amar1994
#9288 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
izgubljena dusa wrote:Apsolutno se slazem. Samo bi jos dodala da je drzava ko javna kuca - hebu redom, po raznim osnovama...amar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca
- amar1994
#9289 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Podrazumijevamo se pod toblack wrote:amare druze tacno, ako govorimo o narodu uopsteno, ali ako govorimo o konkretnom problemu kao sto je voda u gradu onda se kaze MI smo velike pickeamar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca![]()
a za ove koji pominju izbore, to je samo odlaganje problema, koji postaje sve veci, i mazanje ociju samom sebi, do izbora je duga godina i kada prodju pa nece odmah drugi dan neko reci 'e od danas vode ima', za svaki problem mi uvijek nadjemo krivca u nekome drugom, vanzemaljci, seljaci, dosljaci, liliputanci, ili ' e samo da je ovo ili ono, e samo da dodju izbori jebacemo mi njima sve po spisku', niknu samo nove teme i beskrajna palamudjenja
- Maharadza
#9290 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zato nas i ne treba žaliti sekunde, sve što nam se dešava je više nego zasluženo, čak štaviše smijem reći da je ovo i predobro uzimajući u obzir kakvi smo.izgubljena dusa wrote:Apsolutno se slazem. Samo bi jos dodala da je drzava ko javna kuca - hebu redom, po raznim osnovama...amar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9291 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U međuvremenu....tipično nedeljno popodne....vode ima, a morebit ne bidne....jer pritisak ko mlohava chuna...
-
megaman4
#9292 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
amar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca
I treba nam ovako kada sutimo. Kad dodje zor guzici bit ce kasno.
- black
#9293 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Hadži Dino, ima li vode u Kiseljaku?
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... -kiseljaku
-
bumerangss
#9294 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U Boljakovom nema vode od 12 danas, mašina uspjela otkuhati i sad cekam da dodje pa da nastavi izapirati...

- amar1994
#9295 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
dok ne padne mrtva glava , nista od vode ...
- dragma
- Vozim: Pješe
#9296 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
black wrote:Hadži Dino, ima li vode u Kiseljaku?
Ma boli Dinu dupe, dok god se drži "elite" njemu je dobro
- oldtajmer
#9297 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
jebo li te kifla faco u pakas ,haj reko da se napijem taze vode dok je nisu zavrnuli,a okus i miris joj je toliko gadan na hlor da se umalo ne ispovracah,pa slon bi crko od ovoga a ne insan fujdragma wrote:black wrote:Hadži Dino, ima li vode u Kiseljaku?
Ma boli Dinu dupe, dok god se drži "elite" njemu je dobro![]()
- amar1994
#9298 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
evo je zavrnuli ranije veceras

- oldtajmer
#9299 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
sve se nema a sponzorisu se emisije
- alphonse kauders
#9300 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
6:25, jos nije stigla, hvala ViK-u, sjajno...