Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BadBoy

#9276 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by BadBoy »

_BataZiv_0809 wrote:
BadBoy wrote: Živa istina. U cijeloj FBiH izlaznost 50,61%. Smiješno, nije ni većina ljudi koji imaju pravo glasa. Gdje god izlaznost opadne, dobije se govno na vlasti. Poređenja radi, na predsjedničkim izborima u Americi izlaznost je bila 58% i dobili su - Trumpa.

U Općini Centar, Sarajevo, Ajnadžić je osvojio 8.048 glasova. Ukupan broj birača iznosi 61.007. Dakle, Nedžad je osvojio otprilike 13% glasova u Općini Centar od ukupnog broja birača. Da li je to reprezentativno? Gdje je ostalih 87% glasova?
Te statistike ne valjaju jer biracki spiskovi ne odrazavaju pravo stanje na terenu. Ajnadzic je, bas poput svog stranackog sefa Izetbegovica, izgubio izbore (jer je veci ukupan broj glasova za suparnike) a osvojio vlast.

Obojica bi u drugom krugu bili brutalno potuceni.
Ovo su službeni podaci od Centralne izborne komisije na osnovu kojih je Nedžad dobio mandat. Naravno Bošnjo zna bolje kako je "stanje na terenu".
BadBoy

#9277 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by BadBoy »

Mišo_Kovač wrote:
BadBoy wrote:
Živa istina. U cijeloj FBiH izlaznost 50,61%. Smiješno, nije ni većina ljudi koji imaju pravo glasa. Gdje god izlaznost opadne, dobije se govno na vlasti. Poređenja radi, na predsjedničkim izborima u Americi izlaznost je bila 58% i dobili su - Trumpa.

U Općini Centar, Sarajevo, Ajnadžić je osvojio 8.048 glasova. Ukupan broj birača iznosi 61.007. Dakle, Nedžad je osvojio otprilike 13% glasova u Općini Centar od ukupnog broja birača. Da li je to reprezentativno? Gdje je ostalih 87% glasova?
Image

evo dje je resto... :P
Samo fotošopiraj vodu iz čaše :D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9278 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

BadBoy wrote:
Ovo su službeni podaci od Centralne izborne komisije na osnovu kojih je Nedžad dobio mandat. Naravno Bošnjo zna bolje kako je "stanje na terenu".
Da, na kojima mrtvi glasaju, hiljade ljudi se vode tu a zive vani itd.. itd.. I to su opstepoznate stvari, vec drugi put se iscudjavas cinjenici koja je opstepoznata...
JThomas

#9279 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

https://en.wikipedia.org/wiki/Voter_tur ... _elections

evo kakva je inače izlaznost u americi. da skineš mrtve i one koji zaista ne žive ovdje, a vode se kao da žive, to je otprilike to. izlaznost je sasvim pristojna za naš nivo i tradiciju demokratije.
Mišo_Kovač

#9280 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Mišo_Kovač »

Globalno gledanost, izlaznost je ok. Samo, da bi se nadglasali svi uvaljeni, uhljebljeni, užljebljeni, minderaši, prvosaffaši + gro familija, izlaznost mora biti znatno veća.

ALI, lakše je kukat (ili ne kukat) po kafama, učit njemački i pokušat se ispalit.
Prpa.ba

#9281 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

Apstinenti nisu svi anti-SDA. Nije problem mala izlaznost ili razjedinjenost opozicije, vec cinjenica da je su ljudi zadovoljni sa onim sto SDA nudi i daje.

Prosjecna logika malih karadzica iz ViK-a ide otprilike ovako: ili reforma ViK-a, gubitak mojih 1500 KM ali imam vode, ili nemam vode ali imam svojih 1500 KM za koje mogu kupiti flasa vode koliko mi zatreba.
JThomas

#9282 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

naravno da nisu svi. ali veći je procenat sigurno nego među ovima koji izlaze.
amar1994

#9283 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca :)
izgubljena dusa

#9284 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

amar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca :)
Apsolutno se slazem. Samo bi jos dodala da je drzava ko javna kuca - hebu redom, po raznim osnovama...
I nikako mi nije jasno da postoje ljudi koji ovako dugo mogu trpiti.... ti ljudi za mene nisu normalni....
A kad mi kaze " pa sta ces..tako je...." ja bi ga nogama zgazila :twisted:
problemnatravunu

#9285 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

izgubljena dusa wrote:
amar1994 wrote:Narod je jedna velika PICKA!!! , uvjerio se neki dan , o detaljima necu a stanje sa vodom se nikad nece popravit , idemo dalje , sta je sljedece , redukcije struje od strane SDA jebaca :)
Apsolutno se slazem. Samo bi jos dodala da je drzava ko javna kuca - hebu redom, po raznim osnovama...
I nikako mi nije jasno da postoje ljudi koji ovako dugo mogu trpiti.... ti ljudi za mene nisu normalni....
:thumbup:
black

#9286 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by black »

amare druze tacno, ako govorimo o narodu uopsteno, ali ako govorimo o konkretnom problemu kao sto je voda u gradu onda se kaze MI smo velike picke :wink:
a za ove koji pominju izbore, to je samo odlaganje problema, koji postaje sve veci, i mazanje ociju samom sebi, do izbora je duga godina i kada prodju pa nece odmah drugi dan neko reci 'e od danas vode ima', za svaki problem mi uvijek nadjemo krivca u nekome drugom, vanzemaljci, seljaci, dosljaci, liliputanci, ili ' e samo da je ovo ili ono, e samo da dodju izbori jebacemo mi njima sve po spisku', niknu samo nove teme i beskrajna palamudjenja :mrgreen:
Prpa.ba

#9287 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

"Narod" ne postoji, postoje samo pojedinci sa vlastitim interesima.

Recimo, Karadzicima u ViK-u je interes sacuvati plate pa makar ne bilo vode, a meni je interes ne izbivati sa mog radnog mjesta jer mogu dobiti otkaz, a radi cega, eventualnih protesta koji nece nista promijeniti. Spreman sam sudjelovati u bilo kakvom vidu opce gradjanske neposlusnosti poput neplacanja poreza, rezija i sl., a spreman sam i placati veci racun, to su otprilike granice mene kao individue koja nije strucnjak za vodosnabdjevanje, koja nije opozicioni politicar, pravnik i sl.

Jah, jos sta mogu je ne glasati i promovisati neglasanje za politicke opcije koje postavljaju goveda poput trenutnog direktora ViK-a, ali i one koji se kao bore cak "iako je iz moje SDA".
amar1994

#9288 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

izgubljena dusa wrote:
:thumbup: :bih:
amar1994

#9289 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

black wrote:
amare druze tacno, ako govorimo o narodu uopsteno, ali ako govorimo o konkretnom problemu kao sto je voda u gradu onda se kaze MI smo velike picke :wink:
a za ove koji pominju izbore, to je samo odlaganje problema, koji postaje sve veci, i mazanje ociju samom sebi, do izbora je duga godina i kada prodju pa nece odmah drugi dan neko reci 'e od danas vode ima', za svaki problem mi uvijek nadjemo krivca u nekome drugom, vanzemaljci, seljaci, dosljaci, liliputanci, ili ' e samo da je ovo ili ono, e samo da dodju izbori jebacemo mi njima sve po spisku', niknu samo nove teme i beskrajna palamudjenja :mrgreen:
Podrazumijevamo se pod to :thumbup: :bih:
Maharadza

#9290 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

izgubljena dusa wrote:
Zato nas i ne treba žaliti sekunde, sve što nam se dešava je više nego zasluženo, čak štaviše smijem reći da je ovo i predobro uzimajući u obzir kakvi smo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9291 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

U međuvremenu....tipično nedeljno popodne....vode ima, a morebit ne bidne....jer pritisak ko mlohava chuna...
megaman4

#9292 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by megaman4 »

:thumbup:

I treba nam ovako kada sutimo. Kad dodje zor guzici bit ce kasno.
black

#9293 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by black »

Hadži Dino, ima li vode u Kiseljaku?
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... -kiseljaku
bumerangss

#9294 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

U Boljakovom nema vode od 12 danas, mašina uspjela otkuhati i sad cekam da dodje pa da nastavi izapirati... :roll: :roll:
amar1994

#9295 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

:-) :-)

dok ne padne mrtva glava , nista od vode ...
dragma
Vozim: Pješe

#9296 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dragma »

black wrote:Hadži Dino, ima li vode u Kiseljaku?

Ma boli Dinu dupe, dok god se drži "elite" njemu je dobro :-)
Image
oldtajmer

#9297 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

dragma wrote:
black wrote:Hadži Dino, ima li vode u Kiseljaku?

Ma boli Dinu dupe, dok god se drži "elite" njemu je dobro :-)
Image
jebo li te kifla faco u pakas ,haj reko da se napijem taze vode dok je nisu zavrnuli,a okus i miris joj je toliko gadan na hlor da se umalo ne ispovracah,pa slon bi crko od ovoga a ne insan fuj :-)
amar1994

#9298 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

evo je zavrnuli ranije veceras :lol: :lol:
oldtajmer

#9299 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

sve se nema a sponzorisu se emisije :D

alphonse kauders

#9300 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by alphonse kauders »

6:25, jos nije stigla, hvala ViK-u, sjajno...
Post Reply