Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kio

#8701 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Kio »

BadBoy wrote:
JThomas wrote:to je temelj vlasti i sistema. možda će mi srušiti ilegalno sagrađeno, ili još gore, natjerati me da kupim zemlju. možda će mi naplatiti dugove za režije. možda će mi ukinuti lažna boračka primanja. možda će broj radnika u administraciji gdje radim svesti na nivo stvarnih potreba, ili još gore, natjerati me da u radno vrijeme zaista radim. i eto ti armije koja će možda i pričati da glasa protiv, ali će na dan izbora ipak glasati za.
I svi oni kad se zbroje nisu ni trećina građana koji hronično ne izlaze na izbore jer su najpametniji i misle da je to glupost. Ama samo im jednom uzmi mandat, prepadni ih ako ništa.
Ma njihov aparat je daleko veci, gdje su simpatizeri oni koji se tek trebaju nakaciti na sisu + njihove famalije :P

Meni je fkt krivo kada vidim da sve uredno placam, a prvi komsija to ignorise. Treba da dignemo mi proteste, oni koji redovno izvrsavamo svoje obaveze :D
Mentha_Piperita

#8702 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Mentha_Piperita »

Da hoće uvesti radukcije na internet i većini pristup na FB i ostale društeve mreže. Ljudi su zaokupljeni virtualnim životom i briga ih što nema vode, ionako na slikama koje se svakondveno plasiraju ne možeš vidjeti smrde li ili ne. :evil:
Povraća mi se prvo od našeg društva (gori smo od smrada govana), a onda tek od novokomponovane elite pod okriljem SDA.
salik79

#8703 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by salik79 »

Kod mene danas rekord. Jutros dosla u pola sedam, nestala u dvadeset do osam, ponovo dosla u pola sest popodne i nestala maloprije u deset nula-nula. Aferim!
jao_situacije

#8704 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by jao_situacije »

:bih:

bajramska čestitka od viksa :thumbup:
jasmind

#8705 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by jasmind »

Imam srecu da zivim u dijelu grada gdje inace ima vode uvijek. U rijetkim situacijama nestane. Evo sad oko 10 je nestalo kod nas, mi smo poprilicno visoko i 200m od rezervoara, znaci da ovo nije nikakvo obaranje pritiska nego totalno zatvaranje.
BadBoy

#8706 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by BadBoy »

Mentha_Piperita wrote:Da hoće uvesti radukcije na internet i većini pristup na FB i ostale društeve mreže. Ljudi su zaokupljeni virtualnim životom i briga ih što nema vode, ionako na slikama koje se svakondveno plasiraju ne možeš vidjeti smrde li ili ne. :evil:
Povraća mi se prvo od našeg društva (gori smo od smrada govana), a onda tek od novokomponovane elite pod okriljem SDA.
To je to, zabraniti Instagram i da vidiš nemira.
salik79

#8707 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by salik79 »

Ne spomenuh da je pritisak varirao izmedju slabog i dobrog cijelo vrijeme, do konacnog zavrtanja.
dorkcic

#8708 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dorkcic »

Neko će im bombu bacit.
braca

#8709 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by braca »

Sarajevo centar, 31.08.2017 u 22,20 zavrnuli vodu NOĆ PRED BAJRAM!!!

Zapamtite, nista nije slucajno!

Dabogda vam nestalo vode (politickim nalogodavcima i odgovornim u Vodovodu) onaj dan kada budete kupali majku za put na onaj svijet!

Cetnici su mila majka sta rade domaci izdajnici.

Zapamtite, nista nije slucajno!
salik79

#8710 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by salik79 »

dorkcic wrote:Neko će im bombu bacit.
Upravo ovo sam danas zeni rek'o...
glockov kolac

#8711 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by glockov kolac »

Niko ništa neće baciti, niko neće reagovati, niko neće glasa pustiti, osim na Facebooku. Ništa se neće desiti. I dalje će nas budalom praviti, a SDA će opet uzeti izbore. Deal with it, što bi rekli kolege s interenta.

Nego, kad su rekli da će pustiti vodu ujutro?
Kaligrafija

#8712 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

Proklinjem citav vodovod i kompletnu SDA, da Bog da svi zedni bili i na ovom i na onom svijetu! Vodu su nam iskljucili danas u podne i nije je bilo par sati, a sad su nam zatvorili u pola 11...bagro seljacka!!!
salik79

#8713 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by salik79 »

Ja se ne nadam prije pola sedam, sto znaci, ako bude srece, bice je barem dok se kurbani kolju. A, ako bude kao danas - onda ni tad'. :run: :skoljka:
uglavnomja

#8714 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by uglavnomja »

glockov kolac wrote:Niko ništa neće baciti, niko neće reagovati, niko neće glasa pustiti, osim na Facebooku. Ništa se neće desiti. I dalje će nas budalom praviti, a SDA će opet uzeti izbore. Deal with it, što bi rekli kolege s interenta.

Nego, kad su rekli da će pustiti vodu ujutro?

:thumbup:
bumerangss

#8715 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

A_A_AKCIJA wrote:Kome do sad nije jasno, ovo je najobičniji reket.

Svaki put kada se vodovod vrati u žižu interesovanja, oni pogoršaju situaciju sa vodosnadbijebvanjem. U stilu, kome se ba vi bunite!?

Dragi Nezire Hadžiću, sine ratnog heroja i šehida, poznati interpretatoru ilahija i kasida, kako te više nije Boga strah!? Jel ti znaš da je danas dan pred Bajram, dan stajanja na Arefatu, a da su tvoji stranački uhljebi zavrnuli vodu? Jel ti znaš da se danas dova ne odbija, da se dova ne odbija mazlumu, onome kome je načinjena nepravda? Jel znaš koliko te ljudi, u ovom momentu proklinje jer dolaze s posla i ne mogu da ruke operu, a kamoli da kuhaju obroke za sutrašnji praznik, da uzmu abdest i prouče koju dovu, klanjaju...? Jesi li svjestan da to sve ide na tvoj račun i da ćeš biti pitan zbog toga, znaš već gdje??!!

Dragi Nezire i kletva je dova, a ti si sebi dopustio da toliko nisko padneš i zbog stranačkih talova i šake dolara maltretiraš svoj grad gore od četnika u ratu.
Sine dragi, ne brukaj sebe i svoga oca, odstupi sa posla koji ne znaš raditi, a pogotovo ne pošteno!!! Nije ovo za tebe i nije vrijedno bilo kakvog novca, bila to plata ili tal koji već imaš sa nekim.

Ovim što radiš trenutno, dragi Bog sigurno nije zadovoljan. Ima još fore da se pokaješ i svima nam olakšaš, kada već nećeš i ne znaš da radiš svoj posao.

Spasi i sebe i nas, dok još imaš vremena i moli Boga da se ne prime dove svih onih koji te proklinju u ovom momentu!!!
SmokingMan

#8716 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Kaligrafija wrote:Proklinjem citav vodovod i kompletnu SDA, da Bog da svi zedni bili i na ovom i na onom svijetu! Vodu su nam iskljucili danas u podne i nije je bilo par sati, a sad su nam zatvorili u pola 11...bagro seljacka!!!
I kond nas u zadnjih par dana nestaje vode u jutarnjim satima,i to samo 3-4 sata nakon što je otvore u 6 ujutro,redukcija se oduži do iza podne,zatim ima par sati vode,pa opet ventil oko 23 sata.Guravo,kao u ratu.
peepeep

#8717 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by peepeep »

bumerangss wrote:

Svaki put kada se vodovod vrati u žižu interesovanja, oni pogoršaju situaciju sa vodosnadbijebvanjem. U stilu, kome se ba vi bunite!?

Dragi Nezire Hadžiću, sine ratnog heroja i šehida, poznati interpretatoru ilahija i kasida, kako te više nije Boga strah!? Jel ti znaš da je danas dan pred Bajram, dan stajanja na Arefatu, a da su tvoji stranački uhljebi zavrnuli vodu? Jel ti znaš da se danas dova ne odbija, da se dova ne odbija mazlumu, onome kome je načinjena nepravda? Jel znaš koliko te ljudi, u ovom momentu proklinje jer dolaze s posla i ne mogu da ruke operu, a kamoli da kuhaju obroke za sutrašnji praznik, da uzmu abdest i prouče koju dovu, klanjaju...? Jesi li svjestan da to sve ide na tvoj račun i da ćeš biti pitan zbog toga, znaš već gdje??!!

Dragi Nezire i kletva je dova, a ti si sebi dopustio da toliko nisko padneš i zbog stranačkih talova i šake dolara maltretiraš svoj grad gore od četnika u ratu.
Sine dragi, ne brukaj sebe i svoga oca, odstupi sa posla koji ne znaš raditi, a pogotovo ne pošteno!!! Nije ovo za tebe i nije vrijedno bilo kakvog novca, bila to plata ili tal koji već imaš sa nekim.

Ovim što radiš trenutno, dragi Bog sigurno nije zadovoljan. Ima još fore da se pokaješ i svima nam olakšaš, kada već nećeš i ne znaš da radiš svoj posao.

Spasi i sebe i nas, dok još imaš vremena i moli Boga da se ne prime dove svih onih koji te proklinju u ovom momentu!!!
salik79

#8718 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by salik79 »

Dobro jedan veli: "Sad' se pitam ko je, zapravo, u ratu zavrt'o vodu!?" :-)
salik79

#8719 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by salik79 »

peepeep wrote:
bumerangss wrote:

Danas, dok sam postio, sve mi je ovo prolazilo kroz glavu. A pogotovo kada sam pred iftar morao cistiti nepovratni ventil bojlera, jer je pritisak tople vode, zbog zacepljenja, bio kao slamka...
walk_M-A-N

#8720 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by walk_M-A-N »

Cossack wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-k ... /170831035

Ekspert rekao da ima vode za skoro 2 miliona stanovnika a oni traže još umjesto da riješe gubitke od 70% i nelegalne priključke!

Zaista nevjerovatno.
Samo neka kratkoročna rješenja upakovana u saopštenja.
Naravno nema tih dokumenata javno.
I sad ovi isti „eksperti“ sebe imenuju da nadziru potrošnju para od kredita.
izgubljena dusa

#8721 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

salik79 wrote:
dorkcic wrote:Neko će im bombu bacit.
Upravo ovo sam danas zeni rek'o...
Nisam za nasilje ali......kad ono meni/nama ugrozava zivote I terorise nas ......ne bi mi ih bilo zao....zasluzili su dosad "sve lucem traze" :twisted:
Samo gledam kako ce neko presvrnuti, I neka ce :oops:

Mi imamo nocne redukcije, pa najavljene opravke u toku dana I jos nam zavrnu vodu onako, po nekoliko sati. Ima stara narodna "dovde I dosta" :izet:
Kaligrafija

#8722 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

Molim administratore ili moderatore klik.ba foruma, da ovu temu prebace na politika pod forum, jer ovo je odavno preraslo pod forum Sarajevo, mnogi nikad i ne udju na ovaj pod forum, nek citava BiH, cita o mucenju pola miliona ljudi, pa ovo nije bilo u ratu....I ne moze mi niko reci, da citav ramazan ima vode do 4 5 ujutro, da skoro ne nestaje nikako, a onda najednom mjesecima, nema vode...!!! Iskljucujte hotelima, njihove bazene, privatne, vikend naseljima, bagro seljacka...mi glavni grad, mi smo govno!! Zivota mi da znam gdje se zavrce, odvrce voda, isao bi sad sam odvrnuti, pa nek hapse, tuku...!
amar1994

#8723 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

zato imamo bajramske ukrase hahahahah , koji se vrte nekih 15-20god :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

poseru ti se u praznik ko niko :-)

imamo DzekA , pjanica i bazdarevica i utakmicu koju izgubimo , koji ce nam q voda , samo hljeba i igara , svakako pola SA ode za Bajram "kucama" , gdje imaju vode , a mi ssssssshhhh poklopi se i nista ne pricaj , nemoj se kome zamjerit AllOOha ti :)
Last edited by amar1994 on 31/08/2017 23:12, edited 1 time in total.
oldtajmer

#8724 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

nestade struje maloprije u cijelom naselju desetak minuta, cesme vec suhe, samo sam ceko jos koju granatu da fijukne i upotpuni ambijent :D
amar1994

#8725 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

oldtajmer wrote:nestade struje maloprije u cijelom naselju desetak minuta, cesme vec suhe, samo sam ceko jos koju granatu da fijukne i upotpuni ambijent :D
to je to :izet: :izet:

:fazlija:
Post Reply