Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alternativac1

#8601 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Alternativac1 »

Dozer wrote:
Haris.ba wrote: Ja ću prvi izaći na kontraproteste ako neko hoće na takve proteste i štititi javni red i poredak - ako policija opet to ne bude mogla/htjela.

Raja i ne zna da protesti uopće ne trebaju biti nasilni. Al - da to znaju, ne bi ni imali redukcije vode.

P.S.
Preko vikenda sam napunio bazenčić i brčkao se.

A plus bila sparina naveče. Morao sam se dvaput okupati.

Tako - još čekam da vidim dokaze da vode nema.
Protesti i ne treba da budu nasilni. Nasilno desavanje se naziva - demonstracije.
Znas ono, kad kazu - mirni protesti su prerasli u demonstracije ;)

E, to se desilo 02/14. Mirni protesti su prerasli u demosntracije, paljevinu i rusenje.
Rezultat su svima poznati - SVI glavnoglavati politicari, sasrani do za vrat ko grlice, bili su evakuisani u zgradu Elektroprivrede, gdje su ih cuvali da niko ne zna. Kordon policije je cuvao Poljine, za slucaj da masa krene na njihovu privatnu imovinu, a zajednicku - ko jebe. Nek' se pali, ionako ce se popraviti iz budzeta, tj. opet iz dzepa naroda.
Reakcije glavonja naredna dva dana su bile - panika, mucanje, unezvijereni pogledi, i identicna prica (logicno, jer nisu imali koga optuziti, posto su svi bili zajedno sakriveni). Odna su se s Fahrom dogovorili da on preuzme :krivicu", cime su jednim udarcem ubili dvije muhe - Fahri nagurali poene u cilju da udje u vlast te godine na izborima, i istovremeno spinovali spontane gradjanske proteste davsi im politicko lice.

Ali, ono sto je najupecatljivije u svemu onome bilo jeste - njihov strah i panika. E, to je taj alat kojim se narod treba i MORA posluziti - strahom i silom. Jer glavonje, ustolicene i uljuljane u svoju sigurnost i nedodirljivost, samo se i jedino toga boje. Cinjenica.

Baš ti je romantičan pogled na te demonstracije 2014.
Tu je izašla masa bez mozga, bez plana i cilja i naravno da je veoma lako sve to ispolitizirat i potplatit...
Plus ne može se ništa demonstracijama postić jer je tako lako tu masu bez mozga spinovat na nacionalnu osnovu i eto ti belaja...
drug_profi

#8602 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Ma nista od protesta. Ovdje moze samo dvije stvari da se ucine. Da se na svakim izborima potpuno mijenja vlast, sto bi blo najbolje, jer bi se tako natjerali da se bore za novi mandat, a ne ovako da znaju da ce ga dobit sta god da rade i ne rade.
Druga vraijanta je krv do koljena. Vjesala i masakr po Poljinama... a to mada potajno prizeljkujem, znam da bi mi se obilo o glavu i da bi i na kraju i mene jad i čemer dokačio. ovdje kad krv poteče, nikad ne znaš na šta će izaći.

Zato molim vas, zagovarajte, tjerajte ljude oko sebe da glasaju i da glasaju PROTIV vlasti. Nebitno za koga, samo da niko od ovih ne dobije novi mandat. Krv nam ne treba, a na tom smo putu.
Maharadza

#8603 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

julisiz es grant wrote:Kakva je situacija na Alipašinu, Mojmilu, Dobrinji? Nestaje li tamo?
B-faza redovno nestaje, bez izuzetaka svake noći! Ugl. oko 23:30, a prije par mjeseci čak smo imali vode do 00:30!Good times... :run:
mayab

#8604 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by mayab »

Ovo jutros je rekordno , iza 7 sati, a voda se nije pojavila, AP je u pitanju!
Dakle, jebem i sve po spisku, da skratim!
Kaligrafija

#8605 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

Pridruzujem se cestitkama! :angry:
Kio

#8606 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Kio »

Alipasino polje, 8:15 jos nema vode :) Bem im pleme.
yasaq

#8607 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by yasaq »

a ne javljaju se na telefon mamu li im nabijem lopovsku
Roccohljup

#8608 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

yasaq wrote:a ne javljaju se na telefon mamu li im nabijem lopovsku
A i vi našli da zovete kad se jutarnja kafa pije......sačekajte do iza 11 :) :)

mater li im lopovsku.........jutros skoro pa pola 8 kad je došla. Mislio sam kotlić će explodirati :(
yasaq

#8609 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by yasaq »

valjda nam hadžija donese po bidon zemzem vode kad se vrati !
VladaFBiH

#8610 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

Dozer wrote:Pa, cemu se onda cudi(te)mo....

Izadji na ulicu i vikni "cetnici i ustase", "pederi", i sl. nebuloze...i hop! Eto 10.000 "pravobranilaca" da brane nesto, a ni sami ne znaju sta, od koga, zbog cega...

Kaze im se "Bitno je biti B/H/S!". i hop - svi horski to ponavljaju. Ako bilo kojeg/koju slucajno upitas: "A zasto je to bitno?", slijede tupavi isprazni pogledi, a onda bujica nebuloza protkanih mitomanijom, iskrivljenom istorijom, naucenim lazima, floskulama i mantrama, itd...

Ali, kad mu kazes da nije normalno da u 21. vijeku u jednom glavnom gradu neke evropske drzave nema vode, ili da negdje u istoj toj drzavi nema grijanja, ili da su cijene u odnosu na PDV i na okruzenje previsoke, da nema nikakve kontrole hrane i da samo bog zna sta jede, da je obrazovni sistem u qrcu i totalno unazadjen, da je zdravstveni sistem na izdisaju, isto kao i penzioni, e - tu se onda provlaci ona "suti, bitno je da ne puca", "bitno je da su nasi na vlasti" i slicni idiotluci...

Sve lobotomizirano, 'bem ti zivot i nakaradne mozgove... :roll:

I svi cekaju nekoga drugog da nesto, kao, zapocne i pokrene... A kada taj neko to nesto i zapocne, onda svi nadju 1001 opravdanje zasto se tome nece prikljuciti. Te radi toga sto je to podrzala ona stranka (iako nije ni jedna), te ne moze jer mu rodjak od tetkine tetke radi na budzetu, te je taj dan na putu (i narednih 28...), te ima temperaturu, te, te, te....
A, po pravilu, svi ovi s opravdanjima rade za 4-5 stoja, kamce od staraca penzionera 20-og u mjesecu da imaju za kafu i kutiju cigara, nemaju ni plana ni programa ni ideje kako da se skuce i zasnuju porodicu, i uredno svakodnevno kukaju "kako je hebeno", "kako nista ne funkcionise u drzavi", kako ovo, kako ono...I ne micu qrcem/ckompi ni za sta....

Jadno i bijedno, i zalosno...
nemoj zaboraviti one koji ne glasaju - većina se uvijek "nešto buni" a kada dođe vrijeme da nešto urade draže im je popiti kafu/pivu u kafani umjesto da pokušaju nešto promijeniti (isto je i kada su protesti u pitanju - gledaju iz neke bašte i smiju se)
Haris.ba

#8611 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

drugi profil wrote:Ma nista od protesta. Ovdje moze samo dvije stvari da se ucine. Da se na svakim izborima potpuno mijenja vlast, sto bi blo najbolje, jer bi se tako natjerali da se bore za novi mandat, a ne ovako da znaju da ce ga dobit sta god da rade i ne rade.
Druga vraijanta je krv do koljena. Vjesala i masakr po Poljinama... a to mada potajno prizeljkujem, znam da bi mi se obilo o glavu i da bi i na kraju i mene jad i čemer dokačio. ovdje kad krv poteče, nikad ne znaš na šta će izaći.

Zato molim vas, zagovarajte, tjerajte ljude oko sebe da glasaju i da glasaju PROTIV vlasti. Nebitno za koga, samo da niko od ovih ne dobije novi mandat. Krv nam ne treba, a na tom smo putu.
Ako nemaš vode, šta te ima ko tjerati da mijenjaš vlast koja ti treba obezbjediti uredno vodosnadbjevanje?

Zato i kažem - čim se ne mijenja vlast - vlast dobro radi.

Čim se vlast ne mijenja - vode ima, i ko tvrdi da nema treba dobro da pogleda u česmu.
problemnatravunu

#8612 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

Jeste, uostalom vjerujete li vi vlasti ili svojim ocima ? :lol: :shock:
Dozer

#8613 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Alternativac1 wrote: Baš ti je romantičan pogled na te demonstracije 2014.
Tu je izašla masa bez mozga, bez plana i cilja i naravno da je veoma lako sve to ispolitizirat i potplatit...
Plus ne može se ništa demonstracijama postić jer je tako lako tu masu bez mozga spinovat na nacionalnu osnovu i eto ti belaja...
Nije romantican pogled, nego cinjenicno stanje tih momenata.
A da je masu lako spoinovat - jeste. Slazem se. Pogotovo ovu ovdje masu mozga ispranog etno-klerikalnim nacionalizmom.
drugi profil wrote:Ma nista od protesta. Ovdje moze samo dvije stvari da se ucine. Da se na svakim izborima potpuno mijenja vlast, sto bi blo najbolje, jer bi se tako natjerali da se bore za novi mandat, a ne ovako da znaju da ce ga dobit sta god da rade i ne rade.

S ovim se apsolutno slazem. Iako su protesti, a i demonstracije, sasvim legitiman nacin promjene vlasti i skidanja postojecih rezima, izbori su takodjer odlican alat.
Medjutim, ono u sta ja iskreno sumnjam jeste da bi izborni rezultati ovdje mogli nesto promijeniti. Ovi ionako pokradu svake izbore, i to na vrlo malim razlikama u glasovima, a kada bi se desila izlaznost od 70-80% i kada bi rezultati bili totalno porazni po njih, tada bi nastao opsti haos i oni bi bili spremni pokrenuti i nerede, a nisam siguran da ne bi pokrenuli i novi rat.

Radi toga je kombinacija izbori-demonstracije vjerovatno najbolja varijanta, pogotovo jer je javna tajna da se svi oni najvise boje upravo ovog drugog, tj. demonstracija, tj. "desavanja naroda". Svjesni su da su tu totalno nemocni i da im nikakva policija tu ne moze pomoci. I ovo smo sasvim lijepo mogli vidjeti upravo na onim demonstracijama 2014.
Last edited by Dozer on 29/08/2017 10:27, edited 1 time in total.
Haris.ba

#8614 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

problemnatravunu wrote:Jeste, uostalom vjerujete li vi vlasti ili svojim ocima ? :lol: :shock:
Da vode nema koliko se kuka po forumu - bila bi reakcija u stvarnosti.

Reakcije nema - vode ima.

Jednostavno. :D
Dozer

#8615 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Ili je bolje reci - mozga nema...
Cossack

#8616 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Cossack »

Haris.ba wrote:
problemnatravunu wrote:Jeste, uostalom vjerujete li vi vlasti ili svojim ocima ? :lol: :shock:
Da vode nema koliko se kuka po forumu - bila bi reakcija u stvarnosti.

Reakcije nema - vode ima.

Jednostavno. :D
Samo nek' ne puca 8-) :bih:
Roccohljup

#8617 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Dozer wrote:Ili je bolje reci - mozga nema...
ko će ba protestvovati.....po zvizdanu, kiši ili snijegu :D

vazduh da nam zavrnu mi bi sjedili i urlali hoćemo još....
Haris.ba

#8618 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Roccohljup wrote:vazduh da nam zavrnu mi bi sjedili i urlali hoćemo još....
Pa sad. Da bi urlali - nisam siguran. Možda bi se nekoliko sekundi nešta ispotiha čulo. :D
Bloo
Globalna šefica

#8619 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Bloo »

Dozer wrote:
Radi toga je kombinacija izbori-demonstracije vjerovatno najbolja varijanta, pogotovo jer je javna tajna da se svi oni najvise boje upravo ovog drugog, tj. demonstracija, tj. "desavanja naroda". Svjesni su da su tu totalno nemocni i da im nikakva policija tu ne moze pomoci. I ovo smo sasvim lijepo mogli vidjeti upravo na onim demonstracijama 2014.
Uplašit će se značajnije tek kada vojska i policija počnu da protestuju, which is like never :D
Roccohljup

#8620 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Haris.ba wrote:
Pa sad. Da bi urlali - nisam siguran. Možda bi se nekoliko sekundi nešta ispotiha čulo. :D
Dobro si....ali ne bi nam krivo bilo :D
Dozer

#8621 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

NIt' bi ko mrdn'o zicomgu... Malo bi mahali prsticima prema glavonjama s maskama s kisikom na licu, u stilu "hebacemo mi vama majku", i ugasili se k'o sijalica kojoj pada napon...
Roccohljup

#8622 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Dozer wrote:NIt' bi ko mrdn'o zicomgu... Malo bi mahali prsticima prema glavonjama s maskama s kisikom na licu, u stilu "hebacemo mi vama majku", i ugasili se k'o sijalica kojoj pada napon...

što kažu...znaš ti nas hebo ti nas :)
Cossack

#8623 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Cossack »

Haris.ba wrote:
Čuvao bi se dah do zadnje :mrgreen:
zijancer

#8624 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by zijancer »

ima finih plasticnih rezervoara :P
Roccohljup

#8625 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

ja kontam vrata od balkona zazidati pa napraviti bazen....nek se ima :)
Post Reply