Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- relativno84
- zavezata-vreca
#8577 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
jebo to ... bitno izaci na proteste za barcelonu, nas bratski grad.
- Dozer
#8578 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa ja, logicno.
Mozda nam Barcelona posalje vode...
- zavezata-vreca
#8579 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
zenicani na onim minusima nisu imali grijanja, pa su sjedili kuci u skafanderima. jeben je u nas prag tolerancije, ako ga i imamo.
- Dozer
#8580 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nema toga ovdje.
Ovdje je prag tolerancije osjetljiv samo na spominjanje "ugrozenosti" Bosnjaka, Srba ili Hrvata. Sve ostalo - moze.
Ovdje je prag tolerancije osjetljiv samo na spominjanje "ugrozenosti" Bosnjaka, Srba ili Hrvata. Sve ostalo - moze.
-
Hakiz
#8581 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
"Water in the Spanish Metropolitan Region of Barcelona is provided by a variety of companies (public, semi-public and private). Local, supra-local and regional institutions are in charge of aspects such as sewers, flood control works and wastewater treatment facilities. Part of the cost of these activities is financed by consumers through taxes included in the water bills. This makes Barcelona the most expensive city in Spain for water. Over the last 8 years, a significant social revolt has arisen in which some 80,000 families in the metropolitan area refuse to pay the taxes included in their water bills."Dozer wrote:Pa ja, logicno.
- Roccohljup
#8582 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U pravu si d anema brzog rješenja jer se nista nije ni radilo na problemu u zadnjih 20 godina, ali brate ni sad se ništa konkretno ne radi pa d akaže covjek eto nesto rade po tom pitanju. Ovo do sad urađeno je samo kozmetika da ne pukne jos vise, al daj boze da ne dodje do toga. Dakle, slažem se....dok se sa "usranu motku" ne najuri bagra, nista se neće rješiti (ni za 10 izbornih ciklusa).Dozer wrote:Nema ovdje popravke s vodom jos bar 4-5 godina.
Zivi bili pa vidjeli...
A, da smo pametni kako nismo, fino bi izasli na ulice i hebali i vladi i ViK-u majku kroz majku, i zahtijevali da se stanje s vodom MORA trajno rijesiti u roku od 6 mjeseci.
Pa ako ne bude rijeseno, onda ih malo polupali, malo rastjerali, i na izborima skinuli s vlasti skroz. Prvo na gornjem nivou/drzavnom i entitetskom, a 2020. i na svim donjim/lokalnim nivoima - kantonalnim i opstinskim.
I Mrs se vise u 3pm...dosta ih je bilo, svih zajedno.
- jazzer
#8583 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ovdje kod nas je izgleda pravo cool davati podrsku za sve druge osim za same sebe.zavezata-vreca wrote:jebo to ... bitno izaci na proteste za barcelonu, nas bratski grad.
Ono, suncane cvike, sokic, mobitel, dotjerani momci i cure i kao daju podrsku nekome za nesto.
I mi smo onda kao super narod, super ljudi, vidi kako smo dali doprinos borbi protiv
globalnog zatopljavanja.
Pa onda na kaficu, kuci pa nastavak borbe putem fb i ostalih drustvenih mreza.
Imam osjecaj da bi bili spremni i na nasilne demonstracije samo kada bi, recimo, uzicki region
ostao bez vode. Samo da pokazemo kako smo mi cool i puni razmjevanja za tudje probleme.
A nas nek' nasi jebu kako zele, imamo mi sabura.
- zavezata-vreca
#8584 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
nece raja dzaba ... kad su pederi u pitanju, izadju na hiljade, ali imaju podršku guzicarskih fondova, pa legne pinka pa svasta nesto ... pa keroljupci se skupljaju, a po fb se samo razbacuju instrukcijama za uplate iz vana ... pa i tu legne pinka. pa vjerovatno je i za ovu barcelonu neko izvalio sredstva ... a onda penzioneri blokiraju put jer su ispod dna dna, pa im onda mi u pola 9 ujutro s posla jebemo mamu jer smo zakasnili na posao. vjeruj kad bi bile masovnije demonstracije za vodu, bile bi i kontrademonstracije 100%.
- Dozer
#8585 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sve to samo potvrdjuje ono sto govorim vec godinama - ovdje zivi go papak, neemancipovani primitivac koji nema veze s gradjaninom. Ni na koji nacin.
- Roccohljup
#8586 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
nemoj tako.....ima i mazohista sto vole da ih neko kara......što više to boljeDozer wrote:Sve to samo potvrdjuje ono sto govorim vec godinama - ovdje zivi go papak, neemancipovani primitivac koji nema veze s gradjaninom. Ni na koji nacin.
- amar1994
#8587 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dozer wrote:Sve to samo potvrdjuje ono sto govorim vec godinama - ovdje zivi go papak, neemancipovani primitivac koji nema veze s gradjaninom. Ni na koji nacin.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8588 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
to znamo odavno...Dozer wrote: ovdje zivi go papak, neemancipovani primitivac koji nema veze s gradjaninom. Ni na koji nacin.
- nepass1
#8589 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
odem na posao bez vode, vratim se kuci opet nema vode
- Dozer
#8590 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa, cemu se onda cudi(te)mo....
Izadji na ulicu i vikni "cetnici i ustase", "pederi", i sl. nebuloze...i hop! Eto 10.000 "pravobranilaca" da brane nesto, a ni sami ne znaju sta, od koga, zbog cega...
Kaze im se "Bitno je biti B/H/S!". i hop - svi horski to ponavljaju. Ako bilo kojeg/koju slucajno upitas: "A zasto je to bitno?", slijede tupavi isprazni pogledi, a onda bujica nebuloza protkanih mitomanijom, iskrivljenom istorijom, naucenim lazima, floskulama i mantrama, itd...
Ali, kad mu kazes da nije normalno da u 21. vijeku u jednom glavnom gradu neke evropske drzave nema vode, ili da negdje u istoj toj drzavi nema grijanja, ili da su cijene u odnosu na PDV i na okruzenje previsoke, da nema nikakve kontrole hrane i da samo bog zna sta jede, da je obrazovni sistem u qrcu i totalno unazadjen, da je zdravstveni sistem na izdisaju, isto kao i penzioni, e - tu se onda provlaci ona "suti, bitno je da ne puca", "bitno je da su nasi na vlasti" i slicni idiotluci...
Sve lobotomizirano, 'bem ti zivot i nakaradne mozgove...
I svi cekaju nekoga drugog da nesto, kao, zapocne i pokrene... A kada taj neko to nesto i zapocne, onda svi nadju 1001 opravdanje zasto se tome nece prikljuciti. Te radi toga sto je to podrzala ona stranka (iako nije ni jedna), te ne moze jer mu rodjak od tetkine tetke radi na budzetu, te je taj dan na putu (i narednih 28...), te ima temperaturu, te, te, te....
A, po pravilu, svi ovi s opravdanjima rade za 4-5 stoja, kamce od staraca penzionera 20-og u mjesecu da imaju za kafu i kutiju cigara, nemaju ni plana ni programa ni ideje kako da se skuce i zasnuju porodicu, i uredno svakodnevno kukaju "kako je hebeno", "kako nista ne funkcionise u drzavi", kako ovo, kako ono...I ne micu qrcem/ckompi ni za sta....
Jadno i bijedno, i zalosno...
Izadji na ulicu i vikni "cetnici i ustase", "pederi", i sl. nebuloze...i hop! Eto 10.000 "pravobranilaca" da brane nesto, a ni sami ne znaju sta, od koga, zbog cega...
Kaze im se "Bitno je biti B/H/S!". i hop - svi horski to ponavljaju. Ako bilo kojeg/koju slucajno upitas: "A zasto je to bitno?", slijede tupavi isprazni pogledi, a onda bujica nebuloza protkanih mitomanijom, iskrivljenom istorijom, naucenim lazima, floskulama i mantrama, itd...
Ali, kad mu kazes da nije normalno da u 21. vijeku u jednom glavnom gradu neke evropske drzave nema vode, ili da negdje u istoj toj drzavi nema grijanja, ili da su cijene u odnosu na PDV i na okruzenje previsoke, da nema nikakve kontrole hrane i da samo bog zna sta jede, da je obrazovni sistem u qrcu i totalno unazadjen, da je zdravstveni sistem na izdisaju, isto kao i penzioni, e - tu se onda provlaci ona "suti, bitno je da ne puca", "bitno je da su nasi na vlasti" i slicni idiotluci...
Sve lobotomizirano, 'bem ti zivot i nakaradne mozgove...
I svi cekaju nekoga drugog da nesto, kao, zapocne i pokrene... A kada taj neko to nesto i zapocne, onda svi nadju 1001 opravdanje zasto se tome nece prikljuciti. Te radi toga sto je to podrzala ona stranka (iako nije ni jedna), te ne moze jer mu rodjak od tetkine tetke radi na budzetu, te je taj dan na putu (i narednih 28...), te ima temperaturu, te, te, te....
A, po pravilu, svi ovi s opravdanjima rade za 4-5 stoja, kamce od staraca penzionera 20-og u mjesecu da imaju za kafu i kutiju cigara, nemaju ni plana ni programa ni ideje kako da se skuce i zasnuju porodicu, i uredno svakodnevno kukaju "kako je hebeno", "kako nista ne funkcionise u drzavi", kako ovo, kako ono...I ne micu qrcem/ckompi ni za sta....
Jadno i bijedno, i zalosno...
Last edited by Dozer on 28/08/2017 16:37, edited 4 times in total.
- SmokingMan
- hopi
#8592 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ma hajmo te proteste više
ponijeti drvlje i kamenje i jebat majku
sinoć nestala prije 11, pola 7 jutros nema je još
- Dozer
#8593 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Hajte.
Kad vidim bar 5.000 ljudi, eto me. Do tad - imam obaveza.
Jbg, kad sam ja protestovano za sve i svasta, mase se smijale iz kafica. Kako meni u zivotu nista ne fali, osim sto me hebu s tom vodom, ja sad prepustam drugima revoluciju.
A prikljucicu se cim vidim da se zakotrljava u hiljadama, samo sto sad necu vise biti ja medje tim prvim.
Kad vidim bar 5.000 ljudi, eto me. Do tad - imam obaveza.
Jbg, kad sam ja protestovano za sve i svasta, mase se smijale iz kafica. Kako meni u zivotu nista ne fali, osim sto me hebu s tom vodom, ja sad prepustam drugima revoluciju.
A prikljucicu se cim vidim da se zakotrljava u hiljadama, samo sto sad necu vise biti ja medje tim prvim.
- amar1994
- Haris.ba
#8595 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jesam li ja dobro pročitao? Organizira se prstoukazanje u nedjelju kada Bake nije u zgradi predsjedništva?
Ja ću prvi izaći na kontraproteste ako neko hoće na takve proteste i štititi javni red i poredak - ako policija opet to ne bude mogla/htjela.hopi wrote:ma hajmo te proteste više
Raja i ne zna da protesti uopće ne trebaju biti nasilni. Al - da to znaju, ne bi ni imali redukcije vode.
P.S.
Preko vikenda sam napunio bazenčić i brčkao se.
A plus bila sparina naveče. Morao sam se dvaput okupati.
Tako - još čekam da vidim dokaze da vode nema.
-
Chiefukan
#8596 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Je li jos nekome vodu zadnjih dana zavrnu u 23:00, a dodje tek oko 7:30 ujutro??
- amar1994
#8597 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
hahaHaris.ba wrote:Jesam li ja dobro pročitao? Organizira se prstoukazanje u nedjelju kada Bake nije u zgradi predsjedništva?![]()
.
- Dozer
#8598 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Protesti i ne treba da budu nasilni. Nasilno desavanje se naziva - demonstracije.Haris.ba wrote: Ja ću prvi izaći na kontraproteste ako neko hoće na takve proteste i štititi javni red i poredak - ako policija opet to ne bude mogla/htjela.
Raja i ne zna da protesti uopće ne trebaju biti nasilni. Al - da to znaju, ne bi ni imali redukcije vode.
P.S.
Preko vikenda sam napunio bazenčić i brčkao se.
A plus bila sparina naveče. Morao sam se dvaput okupati.
Tako - još čekam da vidim dokaze da vode nema.
Znas ono, kad kazu - mirni protesti su prerasli u demonstracije
E, to se desilo 02/14. Mirni protesti su prerasli u demosntracije, paljevinu i rusenje.
Rezultat su svima poznati - SVI glavnoglavati politicari, sasrani do za vrat ko grlice, bili su evakuisani u zgradu Elektroprivrede, gdje su ih cuvali da niko ne zna. Kordon policije je cuvao Poljine, za slucaj da masa krene na njihovu privatnu imovinu, a zajednicku - ko jebe. Nek' se pali, ionako ce se popraviti iz budzeta, tj. opet iz dzepa naroda.
Reakcije glavonja naredna dva dana su bile - panika, mucanje, unezvijereni pogledi, i identicna prica (logicno, jer nisu imali koga optuziti, posto su svi bili zajedno sakriveni). Odna su se s Fahrom dogovorili da on preuzme :krivicu", cime su jednim udarcem ubili dvije muhe - Fahri nagurali poene u cilju da udje u vlast te godine na izborima, i istovremeno spinovali spontane gradjanske proteste davsi im politicko lice.
Ali, ono sto je najupecatljivije u svemu onome bilo jeste - njihov strah i panika. E, to je taj alat kojim se narod treba i MORA posluziti - strahom i silom. Jer glavonje, ustolicene i uljuljane u svoju sigurnost i nedodirljivost, samo se i jedino toga boje. Cinjenica.
Last edited by Dozer on 28/08/2017 21:50, edited 1 time in total.
-
julisiz es grant
#8599 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kakva je situacija na Alipašinu, Mojmilu, Dobrinji? Nestaje li tamo?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8600 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
hahhaha evo ko u ratu...kakva je situacija tu i tu
Vidi se da treba da se smijeni 2-3 generacije pa da se nesto desi u ovoj drzavi.