Nazalost ovo nije za nase struĆnjake
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- amar1994
#7502 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nazalost ovo nije za nase struĆnjake
- bitanga_sa_otesa
#7503 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
glupi su oni za ovoga ,a i prevelika smo vukojebina....amar1994 wrote:![]()
Nazalost ovo nije za nase struĆnjake, ne bi bilo njih u tome
![]()
- amar1994
#7504 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
bitanga_sa_otesa wrote:glupi su oni za ovoga ,a i prevelika smo vukojebina....amar1994 wrote:![]()
Nazalost ovo nije za nase struĆnjake, ne bi bilo njih u tome
![]()
- Roccohljup
#7505 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jarane ja sam stan prije nepune 3 god potpuno renovirao i skrhao dobre pare na instalacije, cesme, kotliće, bojler, tuš,..........od kad su ova sranja počela 2 česme sam promjenio i ventile na oba kotlića. Bojler u zadnje vrijeme uzasnu buku pravi kad voda dolazi pa cu i za to morati majstora dovesti.moja tetka wrote:Ulica Ive Andrića, Trg solidarnosti nema vode kažu neki kvar.. Dodijalo više već 5 puta mijenjam nekakav ventil na bojleru........... majstor kaže zbog velikog pritiska probija ventil pa onda topla voda nekontrolisano iscuri iz bojlera............... da li se to i vama dešava . Da najpomenem bojler star godinu dana, ispravan........
- drug_profi
#7506 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vidi, taj sigurnosni ventil je jedna membrana sa oprugom gdje kad uleti komadic kamenca iz instalacije prestane da zatvara i prestane da sprijecava praznjenje bojlera.
I dzaba ti nov i cist bojler jer: komsiji iznad tebe je star bojler pun kamenca, gdje je vec prvim nestankom vode taj kamenac blokirao njegov sigurnosni ventil, te se sva njegova sedra iz bojlera slijeva sa vodom koja se povlaci prema nizim spratovima. Tu dospije u tvoje ventile, mrezice, baterije...
Sto je najgore kad udje ne izlazi tako lako osim da ga rastavis i properes pod pritiskom treskajuci dok sve ne izadje, i opet nisis siguran hoce li fino raditi.
Rjesenje je da se naucis sam mijenjati, jer nije previse skup, pa kad vidis problem, skini ocisti vrati, ili promijeni. Sta ces. To nam je dostignuce 21. vijeka u Sarajevu.
I dzaba ti nov i cist bojler jer: komsiji iznad tebe je star bojler pun kamenca, gdje je vec prvim nestankom vode taj kamenac blokirao njegov sigurnosni ventil, te se sva njegova sedra iz bojlera slijeva sa vodom koja se povlaci prema nizim spratovima. Tu dospije u tvoje ventile, mrezice, baterije...
Sto je najgore kad udje ne izlazi tako lako osim da ga rastavis i properes pod pritiskom treskajuci dok sve ne izadje, i opet nisis siguran hoce li fino raditi.
Rjesenje je da se naucis sam mijenjati, jer nije previse skup, pa kad vidis problem, skini ocisti vrati, ili promijeni. Sta ces. To nam je dostignuce 21. vijeka u Sarajevu.
- VladaFBiH
#7507 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
olakšavajuća ti je okolnost što ne moraš zavrtati vodu na ventilu kada mijenjaš - to radi vodovod za tebedrugi profil wrote:Vidi, taj sigurnosni ventil je jedna membrana sa oprugom gdje kad uleti komadic kamenca iz instalacije prestane da zatvara i prestane da sprijecava praznjenje bojlera.
- Filter
#7508 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ugradi regulator pritiska i rijesices se problemamoja tetka wrote:Ulica Ive Andrića, Trg solidarnosti nema vode kažu neki kvar.. Dodijalo više već 5 puta mijenjam nekakav ventil na bojleru........... majstor kaže zbog velikog pritiska probija ventil pa onda topla voda nekontrolisano iscuri iz bojlera............... da li se to i vama dešava . Da najpomenem bojler star godinu dana, ispravan........
- drug_profi
#7509 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zna li neko koji su vodomjeri odobreni od VIKSA za ugradnju u stanove i koliko koštaju? Dobio depešu da moram do jula mijenjati stari, a ne mogu da ih dobijem za dalje info. Izgleda da teta sa centrale razguli već u tri.
Ne mogu čekati do sutra da čujem presudu (cijenu) pa ako neko zna, nek kaže, makar i crno bilo.
Ne mogu čekati do sutra da čujem presudu (cijenu) pa ako neko zna, nek kaže, makar i crno bilo.
- seoBIH
#7510 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zar je tvoja obaveza promjena mijernog uredjaja? :O
- drug_profi
#7511 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da. promijenili su zakon :

- pepeljara
#7512 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
a hocel naplacivat odrzavanje kao i dosad ?
Kao npr elektroprivreda, naplati mrezarinu 1.75 a potrosio si 0.00.
Kao npr elektroprivreda, naplati mrezarinu 1.75 a potrosio si 0.00.
-
statixx
#7513 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Birokrate uzimaju 15 KM za potvrdu da nema duga. I moras obici 3 saltera. 
- ultima_palabra
#7514 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zadnjih desetak dana imam vode navečer
Nikako da se naviknem...
- drug_profi
#7515 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nije se pametno navikavat. Cim se malo opustis, zavrnuce ti, a tebi ostali ubudjani kanisteri, prazne flase i bokali...ultima_palabra wrote:Zadnjih desetak dana imam vode navečerNikako da se naviknem...
- MeanMachine
#7516 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sada se ugrađuju isključivo radijski vodomjeri (sa daljinskim očitanjem) i mislim da će u bilo kojoj ozbiljnijoj (bolje snabdjevenoj) radnji za vodomaterijal znati koji tip vodomjera prihvata ViK. Ja koliko se sjećam u pitanju je neki "Unimag" tip vodomjera, a cijena je negjde oko 300 KM po komadu (bez ugradnje).drugi profil wrote:Zna li neko koji su vodomjeri odobreni od VIKSA za ugradnju u stanove i koliko koštaju? Dobio depešu da moram do jula mijenjati stari, a ne mogu da ih dobijem za dalje info. Izgleda da teta sa centrale razguli već u tri.
- drug_profi
#7517 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
TX. Nasao sam HETIG ugrađuje za 360 i moze na 12 rata bez kamata. Tako da ce to biti relativno bezbolno.MeanMachine wrote:Sada se ugrađuju isključivo radijski vodomjeri (sa daljinskim očitanjem) i mislim da će u bilo kojoj ozbiljnijoj (bolje snabdjevenoj) radnji za vodomaterijal znati koji tip vodomjera prihvata ViK. Ja koliko se sjećam u pitanju je neki "Unimag" tip vodomjera, a cijena je negjde oko 300 KM po komadu (bez ugradnje).drugi profil wrote:Zna li neko koji su vodomjeri odobreni od VIKSA za ugradnju u stanove i koliko koštaju? Dobio depešu da moram do jula mijenjati stari, a ne mogu da ih dobijem za dalje info. Izgleda da teta sa centrale razguli već u tri.
Tacno 10 godina je proslo od ugradnje prethodnog. Sad jel zbog vremena ili zbog toga sto vec dvije godine ne radi daljinsko ocitanje (sam prijavljujem, a oni navrate ponekad da provjere), poslali mi da moram do jula promijeniti.
Prema cijeni vode po stanaru u ulazu, stedim otprilike 15-20 maraka mjesecno.
-
dosada_ziva
#7518 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
opet ventile zavrnuli, jebem im mater
- drug_profi
#7519 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Majku vam kroz majku, mater vam jebem!
Praznik je jebote, pa vas treba fakat pocet prebijat, jebem vam sve po spisku.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7520 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
kakav ba praznik za seljacine
njima je prqznik kad se penzionisu pa dobiju 6 plata i visoku penziju
njima je prqznik kad se penzionisu pa dobiju 6 plata i visoku penziju
- Logovan
#7521 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nema vode nikako, džaba što je praznik, presušilo, narod bespotrebno troši vode, bla, bla.drugi profil wrote:Majku vam kroz majku, mater vam jebem!
Da se hoće više završiti ovaj horor sa redukcijama.
- amar1994
#7522 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Logovan wrote:Nema vode nikako, džaba što je praznik, presušilo, narod bespotrebno troši vode, bla, bla.drugi profil wrote:Majku vam kroz majku, mater vam jebem!
Praznik je jebote, pa vas treba fakat pocet prebijat, jebem vam sve po spisku.![]()
Da se hoće više završiti ovaj horor sa redukcijama.
nikad , na zalost
-
AmirBaa
#7523 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
familiju im natakarim, 5 dana ima vode i u subotu u 12 je zavrnu...
- VladaFBiH
#7524 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
pa ovo nije primjenjivo kod nas jer se voda pumpa a ne koristi gravitacija za što su namijenjeni ovakvi uređaji - izuzetak je Peračko vrelo u Vogošći gdje bi se ovo moglo primijeniti...bitanga_sa_otesa wrote:
- bitanga_sa_otesa
#7525 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
de reci da se zajebavas...cuj nije primjenjivoVladaFBiH wrote:
pa ovo nije primjenjivo kod nas jer se voda pumpa a ne koristi gravitacija za što su namijenjeni ovakvi uređaji - izuzetak je Peračko vrelo u Vogošći gdje bi se ovo moglo primijeniti...