Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- drug_profi
#7301 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ja sam rekao davno sta mislim. Od protesta nema nista jer njih boli q. sto se mi skupljamo ili ne skupljamo. Samo im bolje jer imaju opravdanje sto ne dolaze na posao.
Po meni je rjesenje kolektivna tuzba. Opet pozivam ako ima neki advokat koji misli da moze ovo zastupati i dobiti, da se javi, a siguran sam da ce se naci nas bar 20-30 da to finansiramo.
Po meni je rjesenje kolektivna tuzba. Opet pozivam ako ima neki advokat koji misli da moze ovo zastupati i dobiti, da se javi, a siguran sam da ce se naci nas bar 20-30 da to finansiramo.
-
smijesni_ste
#7302 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Na Č. Vili nema vode trenutno...ne mogu naći nikakvu najavu za danas
Još jedan obični dan u kalifatu
Još jedan obični dan u kalifatu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7303 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sta ce ti voda nedeljom 
- Dozer
#7304 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sta je status quo? Ja sam vec rekao - uvijek cu se prikljuciti, ali ne i praviti budalu od sebe stojeci negdje sam ili s 5-10-100 ljudi. Vec samo to radio desetak puta, a mase sjedile po kafanama i smijale mi se.amar1994 wrote:I pogledaj evo ga opet status quoDozer wrote:Samo se vi sprdajte.... Dok Dozeru (i jos nekima) ne proradi PTSP, a onda ce bit' - aaaaa, sta bi co'jeku/ljudima....![]()
Sent from my SP, cim se malo poboljsalo stanje , ebo ti nas
![]()
![]()
Nazalost, ljudi ovdje nece da reaguju za svoje dobro. Nas 10-ak se na glavu mozemo nasaditi, ali nista necemo postici sve dok se ne skupi bar 5-10.000 ljudi. To je vec respektabilna masa koju niko ne ignorise, a takodjer je magnet za jos 10-20-50.000.
Sent from my SP
- amar1994
#7305 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dozer wrote:Sta je status quo? Ja sam vec rekao - uvijek cu se prikljuciti, ali ne i praviti budalu od sebe stojeci negdje sam ili s 5-10-100 ljudi. Vec samo to radio desetak puta, a mase sjedile po kafanama i smijale mi se.amar1994 wrote:I pogledaj evo ga opet status quoDozer wrote:Samo se vi sprdajte.... Dok Dozeru (i jos nekima) ne proradi PTSP, a onda ce bit' - aaaaa, sta bi co'jeku/ljudima....![]()
Sent from my SP, cim se malo poboljsalo stanje , ebo ti nas
![]()
![]()
Nazalost, ljudi ovdje nece da reaguju za svoje dobro. Nas 10-ak se na glavu mozemo nasaditi, ali nista necemo postici sve dok se ne skupi bar 5-10.000 ljudi. To je vec respektabilna masa koju niko ne ignorise, a takodjer je magnet za jos 10-20-50.000.
Sent from my SP
- Running
#7306 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Gle Amaru lokacije

- amar1994
#7307 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Running wrote:Gle Amaru lokacije [emoji106]
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7308 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vode ima - jos uvijek 
-
izgubljena dusa
#7309 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kod mene - nema
Zavrnuli 10-ak minuta iza ponoci
Zavrnuli 10-ak minuta iza ponoci
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7310 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
tema otvorena 2011. godine, a danas je 2017. uveliko
četnici iz vodovoda, drugog naziva nema
četnici iz vodovoda, drugog naziva nema
-
emi_eft
#7311 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ma to svakako, a i ne mislim ja da se oni opkole ili ne rade - vec skupiti ogromnu masu i onda zahtjeve poredati, na sva zvona zahtjevati da gradjani PRESTANU PLACATI . Pa halo ba 1000 zaposlenih. HILJADU covjece. Isto da je New York a ne Sarajevo, pa kako ce i popravljati i osigurati pored hiljade zaposlenih? IOnaj mamlaz kad us ga pitali sto je toliko zaposlenih odgovorio da ih "nemaju duse otpustit". Eto - Pa nisam ja budala da placam Bakirovo glasacno tijelo mamu im. Mislim da se samo treba pokrenuti i da bi bolji advokati ovo uzeli da rade za procenat od odstete.drugi profil wrote:Ja sam rekao davno sta mislim. Od protesta nema nista jer njih boli q. sto se mi skupljamo ili ne skupljamo. Samo im bolje jer imaju opravdanje sto ne dolaze na posao.
- pepeljara
#7312 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Danasnji dobitnici...
http://viksa.ba/internet/vik_info/Obavj ... 2017_1.pdf

i onda imas vode 5 sati i ugase ti, majku im, na kapaljku daju fuj fuj,
sta mozemo uraditi ajmo, imal iko da pametno sta predlozi, da napisemo kolektivnu tuzbu, ovo ode u ku*ac sve.
http://viksa.ba/internet/vik_info/Obavj ... 2017_1.pdf
Molimo za razumjevanje!!!Informacija i radovi na vodovodnoj mreži
za dan 13. 02. 2017. g. (7h)
Poštovani potrošaĉi,
Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Turbe 11, Iza Hrida, Mehmeda
Mujezinovića, Izeta Musića, Novopazarska, Teoĉaĉka, Posavska, Rudija AlvaĊa, Ahmeda Ljubunĉića,
Francuske revolucije, dio naselja Sokolović kolonija, Reisa Fehima Spahe ĉikma, Reisa Fehima Spahe,
naselje Rosulje.
Zbog radova na popravci kvara na glavnom transportnom cjevovodu u ulici Bajrama Zenunija, doći će
do prekida u vodosnabdijevanju dijelova naselja: Švrakino selo, Otoka, Ĉengić vila I i II, ZabrĊe,
Rajlovac, te ulicama: Safeta Zajke, Džemala Bijedića, Halilovići, Adema Buće, Tuzlanska, Nusreta
Prohića, Dr. Fetaha Beĉirbegovića. PredviĊeno vrijeme trajanja radova od 10 do 18.
U toku dana, doći će do kratkotrajnog iskljuĉenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u
šahtovima u slijedećim ulicama: Safvet Bega Bašagića, Vranjaĉe, Fadil Paše Šerifovića, Stari Drum,
Porodice Beĉirbašić i Lasiĉke Megare.
U Dispeĉerskom centru primljeno je ukupno 39 telefonskih i terenskih prijava (6 na vodomjerima, 33
na vodovodnoj mreži).
Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 08:00 sati imala prijavljena 44 kvara u šahtovima tj.
vodomjernim garniturama, a predviĊeno je zbog duga, iskljuĉenje 11korisnika iz sistema.
Obzirom na pojaĉan intenzitet popravke kvarova, još jednom apelujemo na naše potrošaĉe za
strpljenje i razumijevanje.
KJKP «Vodovod i kanalizacija» d.o.o Sarajevo
i onda imas vode 5 sati i ugase ti, majku im, na kapaljku daju fuj fuj,
sta mozemo uraditi ajmo, imal iko da pametno sta predlozi, da napisemo kolektivnu tuzbu, ovo ode u ku*ac sve.
- Dozer
#7313 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sve je ovo politika. Pored stednje na struji, ovo je i odlican lakmus papir da se vidi "tacka pucanja" ili "prelomna tacka" naroda. Ili, drugim rijecima, do kad i koliko ce narod trpiti.
Sudeci po ovome do sada, ovaj narod ce trpiti vjecno, a nikada se nece pomaci s mjesta da sebi napravi nesto boljim. Naci ce X razloga zasto da ne reaguje, i to je to.
Sudeci po ovome do sada, ovaj narod ce trpiti vjecno, a nikada se nece pomaci s mjesta da sebi napravi nesto boljim. Naci ce X razloga zasto da ne reaguje, i to je to.
- amar1994
- Dozer
#7315 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ti promijeni tu lokaciju, da te crna krv ne bi zalila 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7316 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
amar1994 wrote:![]()
![]()
![]()
- Henry Chinaski
- Dozer
#7318 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sve to je istina.
-
Potočna pastrmka
#7319 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U subotu je bio solidan pritisak, u nedjelju taraba, kao na slamku, za kupanja nije bio dovojno jak pritisak, a danas zavrnuli skroz naskroz. Prije su vikendima gasili, sad nema pravila, gase kad im se cefne.
Ja sam misljenja da narod nema zivaca da protestvuje jer je vecina kriticne mase uglavnom pobjegla ili u drugi grad ili vanka. Narod ide linijom manjeg otpora. Lakse mu je iseliti iako je to neizvjesna solucija i zavisi od mnogo faktora, nego se udruziti i napraviti nesto korisno za sebe i dostojanstven zivot bez redukcija u ovom slučaju vode.

Ja sam misljenja da narod nema zivaca da protestvuje jer je vecina kriticne mase uglavnom pobjegla ili u drugi grad ili vanka. Narod ide linijom manjeg otpora. Lakse mu je iseliti iako je to neizvjesna solucija i zavisi od mnogo faktora, nego se udruziti i napraviti nesto korisno za sebe i dostojanstven zivot bez redukcija u ovom slučaju vode.
-
izgubljena dusa
#7320 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ovo je vik-ov i vladin All inclusive:
- redukcije u toku noci (citaj – redovne redukcije)
- podugacak spisak ulica u kojime se rade „opravke“ (citaj – dnevne redukcije)
- proba koliko svijet moze trpiti a da nekome ne razbiju glavusu
- politika iza koje se krije mnogo toga, a najvjerovatnije - prodaja vik-a
To sto ih psujemo i proklinjemo – njima ne znaci nista.
Da ih tuzimo...pa nisam sigurna kako ce to ici sa ovakvim sudstvom....skupljace prasinu po ladicama....
Jedino PROTESTI – mozda ih to uozbilji.
S tim da bi to sad bili protesti, a ako prodje jos vremena i nastave nas ovako zahebavati, moglo bi se oteti kontroli.
Nisam za nasilje... ali u konacnici kako se zove ovo sto oni nama rade? Oni to zovu „redukcija“, a ja to zovem malo drugacije. Ako vec provode nasilje nad nama – onda nek ocekuju isti odgovor...sami su izabrali
- redukcije u toku noci (citaj – redovne redukcije)
- podugacak spisak ulica u kojime se rade „opravke“ (citaj – dnevne redukcije)
- proba koliko svijet moze trpiti a da nekome ne razbiju glavusu
- politika iza koje se krije mnogo toga, a najvjerovatnije - prodaja vik-a
To sto ih psujemo i proklinjemo – njima ne znaci nista.
Da ih tuzimo...pa nisam sigurna kako ce to ici sa ovakvim sudstvom....skupljace prasinu po ladicama....
Jedino PROTESTI – mozda ih to uozbilji.
S tim da bi to sad bili protesti, a ako prodje jos vremena i nastave nas ovako zahebavati, moglo bi se oteti kontroli.
Nisam za nasilje... ali u konacnici kako se zove ovo sto oni nama rade? Oni to zovu „redukcija“, a ja to zovem malo drugacije. Ako vec provode nasilje nad nama – onda nek ocekuju isti odgovor...sami su izabrali
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7321 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nikakvi mirni protesti nece ovu bagru koja je sad na vlasti natjerati da radi svoj posao.
Iako nisam destruktivan po prirodi i nisam za to da se rusi bilo sta, ne vidim drugog nacina kako da se ukloni polupismena skvadra koja vedri i oblaci.
Oni su svjesni svoje nesposobnosti, ne planiraju nista mijenjati po tom pitanju i tako ce biti dok se ne digne kuka i motika.
Kad ce to biti....kako stoje stvari, skoro nece sigurno....uhljebi se nece buniti, SDA glasaci se nece buniti, ostali se nece buniti.
A mogao sam i jednostavno napisati - manimo se svi suplje
Iako nisam destruktivan po prirodi i nisam za to da se rusi bilo sta, ne vidim drugog nacina kako da se ukloni polupismena skvadra koja vedri i oblaci.
Oni su svjesni svoje nesposobnosti, ne planiraju nista mijenjati po tom pitanju i tako ce biti dok se ne digne kuka i motika.
Kad ce to biti....kako stoje stvari, skoro nece sigurno....uhljebi se nece buniti, SDA glasaci se nece buniti, ostali se nece buniti.
A mogao sam i jednostavno napisati - manimo se svi suplje
- jao_situacije
#7322 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
problem 1. divlja gradnja i krađa vode tj. krađa struje, jer voda u cijevima=struja na pumpama
problem 2. neplaćanje računa i dug od 70 miliona km
problem 3. uhljebi i krađa u viksa preko tendera i beneficija
rezultat:
nemaju para za struju pa gase vodu redovno, dodatne cijevi pucaju zbog promjene pritiska pored onih koje su već popucale, a pored toga nemaju para ni za cijevi
i dobijemo začarani krug, cijevi pucaju, para nema, vode će biti sve manje zbog rupa u cijevima koje su popucale zbog redukcija, a ko zna šta sve uđe u cijevi i šta pijemo
zbog bježanja od ključnog problema, divlje gradnje, pravi se šteta cijelom gradu
na kraju će sve cijevi popucati zbog konstantnog gašenja vode i nećemo nikako imati ni cijevi ni vode, i onda će fakat trebat promijeniti 70% cijevi

rezultat:
nemaju para za struju pa gase vodu redovno, dodatne cijevi pucaju zbog promjene pritiska pored onih koje su već popucale, a pored toga nemaju para ni za cijevi
i dobijemo začarani krug, cijevi pucaju, para nema, vode će biti sve manje zbog rupa u cijevima koje su popucale zbog redukcija, a ko zna šta sve uđe u cijevi i šta pijemo
zbog bježanja od ključnog problema, divlje gradnje, pravi se šteta cijelom gradu
na kraju će sve cijevi popucati zbog konstantnog gašenja vode i nećemo nikako imati ni cijevi ni vode, i onda će fakat trebat promijeniti 70% cijevi
-
izgubljena dusa
#7323 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Protesti po pravilu pocinju mirno, a od njihovog stava zavisi u kom ce to pravcu krenuti.
Granica izmedju mirnih protesta i protesta koji se otmu kontroli je ...vrlo nako...tanka...
Granica izmedju mirnih protesta i protesta koji se otmu kontroli je ...vrlo nako...tanka...
- O'zone
- Globalni moderator
#7324 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Protesti?
A đe su Vam?
A đe su Vam?
-
izgubljena dusa
#7325 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Prva tri problema trebaju da rjese vlada i vik.jao_situacije wrote:problem 1. divlja gradnja i krađa vode tj. krađa struje, jer voda u cijevima=struja na pumpama
rezultat:
Mehanizmi za to postoje. Zasto ne koriste te mehanizme - znaju oni
Ne prihvatam to sto oni, ili bilo ko, krivi gradjane, jer je sve ovo sto trpimo rezultat nerada i bezobrazluka vika i vlade.
Ja nisam problem - a nemam vode