Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amar1994

#7126 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

mali_milojica wrote:Ne znam sta ljudi ocekuju od Konakovica. Covjek gdje god je bio,cega se god dohvatio je propalo i ostavio pustos.
Ko misli da on moze nesto uraditi,pokrenuti taj je naivniji od francuskih sobarica.
:thumbup:
nemas vise za koga ni navijati u ovom truhlom gradu :-) :roll:
nekad puna Skenderija bila :cry:

addem

#7127 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by addem »

I danas skupstina i danas opet se nista nije rijesilo. Samo se eto konstatvalo da je stanje nezadovoljavajuce i da Dino ne moze dobiti vodovod kad hoce kvar da prijavi.
drug_profi

#7128 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Ja vam kazem da bi se za dan sve rjesilo da je kubik cca. 1 euro.
Meni bi to povecalo racun za 10-15 maraka mjesecno i nije to neka pljacka.
Ali necu iz principa da pristanem na to jer su dotle doveli svojim javaslukom, neradom i ucjenama...
Kad i ako zamurijaju oni koji su krivi, kad se broj i struktura zaposlenih svede na optimalne, kad im plate budu kao u privredi u slicnim djelatnostima, onda nek traze vecu cijenu...
izgubljena dusa

#7129 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Bullet Tooth Tony wrote:
cpu_fan wrote:Oglasio se i nenadležni:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170207067
Frajer samo osodjuje, komentarise, ukazuje, pokazuje ... nista da konkretno uradi :-) :-) :-)
Mrzi me da citam tekst, ali naslov nije osuda nego ruganje, ismijavanje. :mastakazes:
Ne treba meni/nama nikakva cokolada, nego voda. Cokoladu i "sarm" neka ostavi za svoju suprugu i bebu.
Voda u ovoj kasabi nije sala nego ozbiljan problem :ljut:
Running

#7130 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

amar1994 wrote:
mali_milojica wrote:Ne znam sta ljudi ocekuju od Konakovica. Covjek gdje god je bio,cega se god dohvatio je propalo i ostavio pustos.
Ko misli da on moze nesto uraditi,pokrenuti taj je naivniji od francuskih sobarica.
[emoji106]

Meni fali sporta, zeljan sam, ne mogu uvijek ici na stranu gledati evropske utakmice. Dok je KK Bosna igrala ABA Ligu pratio sam ove jace utakmice.
Laktasi imaju razvijeniji sport jbt. Gdje nema sporta nema ni para.
Sport u Sarajevu totalno zamro ili ste toliko operisani od istog. :D

Sent from my G
amar1994

#7131 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Running wrote: Meni fali sporta, zeljan sam, ne mogu uvijek ici na stranu gledati evropske utakmice. Dok je KK Bosna igrala ABA Ligu pratio sam ove jace utakmice.

Sent from my G
Papci iz raznoraznih vukojebina su ga unistili u saradnji sa vladajucom zelenom strankom :-) :roll:
I ne samo sport , nema vise ni muzike , ni pjevaca , ni glumaca ali zato ima :) :) :) Image

:skoljka:

Ti ljudi niti vole grad , niti vole sport , vole samo svoj dzep i svoju guzicu :run:
Last edited by amar1994 on 07/02/2017 17:03, edited 3 times in total.
Potočna pastrmka

#7132 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Potočna pastrmka »

Running wrote:
amar1994 wrote:
[emoji106]

Meni fali sporta, zeljan sam, ne mogu uvijek ici na stranu gledati evropske utakmice. Dok je KK Bosna igrala ABA Ligu pratio sam ove jace utakmice.

Sent from my G

I meni fali sporta. Pa RK Bosna je nekad dobijala jaki Vardar u rukometu, zatim super jaki Hamburg 20:18 pobjedili u Skenderiji. Kako je to bilo milina gledati, :-D bez obzira što su ispali u polufinalu kasnije, ali nisu olahko prodali svoju kožu. :thumbup: Hej polufinale drugog najjačeg europskog rukometnog takmičenja. :thumbup: To Sarajevo danas može samo sanjati. Pa u kosarci KK Bosna dobijala Partizana, C.Zvezdu, Budućnost, Cibonu, FMP-a, Širokog i druge ekipe Aba lige itd itd.. Tada je i fudbal bio bolji, kad je dosta stvari u sportu bilo ok. :bih:

Ovo danas je sve truhlo, nemamo u pola godine 1-2 kvalitetne utakmice kako rukometne, tako ni fudbalske ili košarkaške...Pretužno.... :sad: :-x :? :zjev: :jbt:
Last edited by Potočna pastrmka on 07/02/2017 17:06, edited 1 time in total.
izgubljena dusa

#7133 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Tomahawk11 wrote:Dozeru, pitanje....kazes kuka i motika....ko ce dici tu kuku i motiku, SDA glasaci sigurno nece?!
A njih je, kako god gledamo, najvise.
Ne mora se i ne treba nista srusiti, zapaliti....ali im treba izaci i blokadama pokazati da nam je dosta zahebancije
Hrabri su kad nas zajebavaju, ali im nece biti svejedno kad se masa skupi i ne budu mogli kucama
Pa valjda ima 10-ak hiljada ljudi kojima je voda prijeko potrebna i vazna.
Treba malo vremena da me naljute...ne reagujem na prvu, ali kad presvrnem - dalje price nema :fight:

Jesu me naljutili, i to dobro naljutili....dobacili su do onog - dovde i dosta :jok:
meteorit135531

#7134 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by meteorit135531 »

Ja imam legalan priključak od prije rata, legalna gradnja. Sve dozvole , gradjeno po propisima. Priključak za vodu legalan , sve urađeno po propisima i pravilima.

U 21 vijeku jednoj komunalnoj službi treba ravno mjesec dana od prijave kvara da izađu na lice mjesta! :evil: mjesec dana i još nisu došli.

Voda , ljudi voda! 21 vijek je.. nema potrebe opisivati stvari.. bio sam u danas dvaput u Vodovodu, na čaršiji i na Malti.. dobio sam jedno veliko ništa.. uz odgovor da imaju preko 500 intervencija i da nikad nije bila ovako jaka zima...
Pa zima je i u Zagrebu , i u Beogradu i u Stokolmu i Moskvi pa ljudi nemaju ovakvih problema!!!

Aj pa Šta više da radim? Stalno slušam odgovore u smislu pa doći ćemo.. zovite ovaj broj..
Da je do mog vodomjera i da mojih instalacija , shvatio bih.. ali ovo mi već po dobro ide na kurac..
I dosta mi je onih riječi shvaćam vas, razumijem vas , prijavite i sl nebuloze
vješalica

#7135 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

pemanapemani wrote:
neki wrote:Žalosno je što na ovoj temi stanovnici favela i bespravni graditelji od sebe prave žrtve lošeg vodosnabdjevanja iako su ustvari najveći uzročnici ovakvog stanja u Sarajevu.
A vrhunac licemjerja mi je kad takvi kukaju na pravnu državu i najavljuju iseljenje..
Ne možeš kriviti ljude, koji su većinom protjerani iz svojih domova.
Krivi su oni koji su im dopustili bespravnu gradnju i koji nisu ponudili alternativu ljudima.

Kod mene u naselju, općina Ilidža (21 godina vlasti SDA) od 500 kuća, manje od 100 ima ubanističku suglasnost i građevinsku dozvolu.
Naravno, svih 400 kuća je dobilo usmenu suglasnost za gradnju, nelegalan priključak na struju i vodu, a koji su kasnije legalizirali.

Mislim da nije pošteno kriviti građane. Da imaju SDA u Švicarskoj, kladim se da bi i Švicarci isto radili.
auuu
samo da ti skrenem paznju
donacije koje su ljudi dibijali da renoviraju kuce u tim mjesima odakle su dosi u grad, su zavrsile ovdje i pravile.se.nove u naseljima u kojima jebilo do 1992 u vrh glave 30 kuca
dakle stahocu reci imali su alternativu da se vrate na svoje
ali oni su politicki problem i plan mijenjanja etnicke slike i ciacenja kojeg su proveli politicari da binpravili entitete
sele_

#7136 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sele_ »

meteorit135531 wrote:Ja imam legalan priključak od prije rata, legalna gradnja. Sve dozvole , gradjeno po propisima. Priključak za vodu legalan , sve urađeno po propisima i pravilima.

U 21 vijeku jednoj komunalnoj službi treba ravno mjesec dana od prijave kvara da izađu na lice mjesta! :evil: mjesec dana i još nisu došli.

Voda , ljudi voda! 21 vijek je.. nema potrebe opisivati stvari.. bio sam u danas dvaput u Vodovodu, na čaršiji i na Malti.. dobio sam jedno veliko ništa.. uz odgovor da imaju preko 500 intervencija i da nikad nije bila ovako jaka zima...
Pa zima je i u Zagrebu , i u Beogradu i u Stokolmu i Moskvi pa ljudi nemaju ovakvih problema!!!

Aj pa Šta više da radim? Stalno slušam odgovore u smislu pa doći ćemo.. zovite ovaj broj..
Da je do mog vodomjera i da mojih instalacija , shvatio bih.. ali ovo mi već po dobro ide na kurac..
I dosta mi je onih riječi shvaćam vas, razumijem vas , prijavite i sl nebuloze
To ja sve vrijeme i govorim da je ovo sve prouzrokovao VIK, dok ih neki uhljebi brane i skrecu s teme s nekom legalnom gradnjom. Ja sam kopao, odspojio sat, gurao crijevo, sajlu, puhao kompresorom, sipao soli, toplu vodu, lokalizovao kvar ma nema sta nisam radio. Oni mi ne bi nikad dosli jer su uhljupi neradnicki. Najgore je sto za ovo niko nece odgovarati, jer postoje mamlazi kojo ih brane...
vješalica

#7137 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

ti si bar cinio sve i sa avojestrane da sam sebi pomognes dok drugi cekaju vik do bogojavljenja
Running

#7138 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

Naravno da ce cekati kad u kuci ni osnovnog alata nemaju.

Nikad nisam kontao ljude koji nemaju alat u kuci, koliki god 'intelektualci' bili, uvijek zatreba.

Pa komsija iznad mene prof dr na medicinskom fakultetu, pa se lik lozi na majstorisanja. :)

Sent from my G
O'zone
Globalni moderator

#7139 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170207067

Reče prvi čovjek u Kantonu. Koji je da podsjetimo vlasnik Javnog Kantonalnog Komunalnog Preduzeća Vodovod i Kanalizacija Sarajevo.
VjecitiStudent

#7140 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170207067

Reče prvi čovjek u Kantonu. Koji je da podsjetimo vlasnik Javnog Kantonalnog Komunalnog Preduzeća Vodovod i Kanalizacija Sarajevo.
Uvijek ista matrica

Image
dragma
Vozim: Pješe

#7141 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dragma »

Reče čovjek, zbog čije stranke glavni grad u 21-om vijeku ima sve manje vode. Njegovog jarana, nesposobnjakovića koji sjedi na čelu vodovoda, svaka normalna vlast bi do sad tri puta nogirala, ali ne i on...

Da nije smiješno bilo bi žalosnio.
Innovation

#7142 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:

Uvijek ista matrica

Image
KONTAKT: [email protected] ......
:mrgreen:
cpu_fan

#7143 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by cpu_fan »

Innovation wrote:
VjecitiStudent wrote:

Uvijek ista matrica

Image
KONTAKT: [email protected] ......
:mrgreen:
Na kraju će ovo i biti !
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7144 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

nek se sve privatizira
amar1994

#7145 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Image

:lol: :lol:
cpu_fan

#7146 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by cpu_fan »

Jel' ko dobio čokoladu ?
walk_M-A-N

#7147 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by walk_M-A-N »

dragma wrote:

Reče čovjek, zbog čije stranke glavni grad u 21-om vijeku ima sve manje vode. Njegovog jarana, nesposobnjakovića koji sjedi na čelu vodovoda, svaka normalna vlast bi do sad tri puta nogirala, ali ne i on...

Da je normalno, ne bi ni jedan od njih bio na tim funkcijama. Ali u ovom slučaju je Konaković još i petljanac i manipulator, i nije pametno nasijedati.
Laž je da se u ViK ne javljaju na telefone. Ja ih češće zovem nego on. Problem je sasvim drugi, ne znate da li će i kada to popraviti.
A ružno je tako očito navaljivati na tog direktora jer mu je odbio poslušnost i dati posao njegovim. Sada se bojim za privatizaciju, ovaj pamflet je realan.
I uvjek je lažna dilema između dva zla: nemati vode i imati veće cijene. Jer tim iz stranke ne odgovara da preduzeće radi normalno, efikasno i stručno, bez profita i viška zaposlenih.
Stihy

#7148 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Stihy »

walk_M-A-N wrote:
dragma wrote:

Da je normalno, ne bi ni jedan od njih bio na tim funkcijama. Ali u ovom slučaju je Konaković još i petljanac i manipulator, i nije pametno nasijedati.
Laž je da se u ViK ne javljaju na telefone. Ja ih češće zovem nego on. Problem je sasvim drugi, ne znate da li će i kada to popraviti.
A ružno je tako očito navaljivati na tog direktora jer mu je odbio poslušnost i dati posao njegovim. Sada se bojim za privatizaciju, ovaj pamflet je realan.
I uvjek je lažna dilema između dva zla: nemati vode i imati veće cijene. Jer tim iz stranke ne odgovara da preduzeće radi normalno, efikasno i stručno, bez profita i viška zaposlenih.
http://vodovod-mostar.com/web/novosti

Mostar bez gradonačelnika i Konakovića haman kompletan prekopan. Mjenjaju cijevi u centru i na zapadnoj i na istočnoj strani.

Al nek je budžet sunetlija sjeo u fotelju.

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
Nepass

#7149 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Nepass »

Kod mene prestale redukcije
izgubljena dusa

#7150 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Nepass wrote:Kod mene prestale redukcije
Castis cokoladom :krofna:
Post Reply