Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#7101 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

A od kuke i motike nema ništa...
Preduzetni ljudi odoše vani, ne žele svoj život trošiti ovdje.
Oni koji ostaju ili su zadovoljni jer im SDA zapošljava pola familije, ili su manjina kao ti, ja...
sele_

#7102 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sele_ »

neki wrote:
sele_ wrote:
neki wrote:Žalosno je što na ovoj temi stanovnici favela i bespravni graditelji od sebe prave žrtve lošeg vodosnabdjevanja iako su ustvari najveći uzročnici ovakvog stanja u Sarajevu.
A vrhunac licemjerja mi je kad takvi kukaju na pravnu državu i najavljuju iseljenje..
neki ti si klasican uhljeb koji veze sa zivotom nema i koji se drzi parole nek je mojoj guzici dobro za ostale me boli briga. Pitao sam te neki dan koje je to naselje planski izgradjeno osim naselja koja su gradjena za pred olimpijadu i ti naravno nisi znao. Pitao sam te i koja je razlika izmedju Brijesca/Sokolja i naprimjer Vratnika/Bjelava. Naravno da ne znas jer nisi nikad ni bio i nisi vidio kako ljudi zive. Ti ovdje branis vodovod bez argumenata, a sve je ovo ustvari njihova krivica i njihov nerad i nesposobnost. Ako radis u viku halalim ti :)
Pa ako te interesuje legalno je izgrađeno cijelo urbano sarajevo osim brdskih naselja u novom sarajevu, novom gradu, ilidži i djelimično Centru i Starom Gradu. Što se tiče Bjelava, i sam sam odrastao u kući na Bjelavama čija je gradnja počela tek kad je dobijena građevinska dozvola...
Razlika izmedju Sokolja i Bjelava je ogromna...na Bjelavama i Vratniku nema kuća koje su izgrađene preko vodovodnih cijevi, a na Sokolju ima svako malo (imam uvid u katastre podzemnih instalacija i znam o čemu pričam).
E pa sjeti se kad je vaša draga SDA vama te kuće legalizovala davno pred neke izbore, pa poslije desetak godina ispod takve kuće vodovodna cijev pukne a ne može joj se prići, cijev godinama curi i stvara gubitke al nikog nije briga jer je u ostatku ulice pritisak opao ali i dalje ima vode. Onda poslije nekih 4-5 godina se stvori klizište zbog te vode i onda opšta kuknjava, dođe vodovod i zatvori vodu, onda se ostatak ulice buni jer nema vode pa dođu iz opštine i vodovoda da pokušaju naći rješenje. Predlože trasu da zaobiđu pomenutu kuću, ali mora komšiji kroz dvorište a on ne da...horor..e takvih sam se slučajeva nagledao po tvom Sokolju i Briješću...
P.S. Ne radim u vodovodu, ali se s vremena na vrijeme nađem u komisijama koje izađu na teren gdje se ovo dešava..
Apsolutno nemas pojma sta pricas, ili namjerno govoris lazi. Ako ti imas uvid u dokumente imam i ja i odlicno znam da na Sokolju nema kuca koje su napravljene na vodovnodnim cijevima dok na i oko Bjelava ima. Ako kuce imaju gradjevinsku dozvolu u sva 4 nabrojana naselja onda ne mozes pricati o nelegalnoj gradnji i ta prica ti pada u vodu. Ako ces jos da poredis ta naselja pogledaj sirinu ulice gdje se na starogradskim naseljima dva vozila ne mogu mimoici dok na novogradskim brdima mogu. Isto tako sve cijevi idu glavnom cestom i opet ponavljam ne idu ispod nekih kuca kako ti zelis da predstavis u svrhu nelegalne gradnje. Najveci problem za ta nova naselja je sto nemaju podrsku vodovoda i nesposobnost istih da prosire svoju mrezu, a znaju/znate sve uredno naplatiti.
I kad vec spominjes stranke, ja ni sa jednom strankom nemam nista sto se isto ne moze reci za tebe.
Dozer

#7103 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Nije njih najvise. Najvise je - apstinenata.
Puno je vise penzionera, nezaposlenih, obespravljenih i nezadovoljnih radi X stvari. Problem je sto su svi - imbecilno letargicni. Sto se boje. I sto misle da ovo ovako treba jer za bolje ne znaju.
neki

#7104 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

sele_ wrote:
neki wrote: Pa ako te interesuje legalno je izgrađeno cijelo urbano sarajevo osim brdskih naselja u novom sarajevu, novom gradu, ilidži i djelimično Centru i Starom Gradu. Što se tiče Bjelava, i sam sam odrastao u kući na Bjelavama čija je gradnja počela tek kad je dobijena građevinska dozvola...
Razlika izmedju Sokolja i Bjelava je ogromna...na Bjelavama i Vratniku nema kuća koje su izgrađene preko vodovodnih cijevi, a na Sokolju ima svako malo (imam uvid u katastre podzemnih instalacija i znam o čemu pričam).
E pa sjeti se kad je vaša draga SDA vama te kuće legalizovala davno pred neke izbore, pa poslije desetak godina ispod takve kuće vodovodna cijev pukne a ne može joj se prići, cijev godinama curi i stvara gubitke al nikog nije briga jer je u ostatku ulice pritisak opao ali i dalje ima vode. Onda poslije nekih 4-5 godina se stvori klizište zbog te vode i onda opšta kuknjava, dođe vodovod i zatvori vodu, onda se ostatak ulice buni jer nema vode pa dođu iz opštine i vodovoda da pokušaju naći rješenje. Predlože trasu da zaobiđu pomenutu kuću, ali mora komšiji kroz dvorište a on ne da...horor..e takvih sam se slučajeva nagledao po tvom Sokolju i Briješću...
P.S. Ne radim u vodovodu, ali se s vremena na vrijeme nađem u komisijama koje izađu na teren gdje se ovo dešava..
Apsolutno nemas pojma sta pricas, ili namjerno govoris lazi. Ako ti imas uvid u dokumente imam i ja i odlicno znam da na Sokolju nema kuca koje su napravljene na vodovnodnim cijevima dok na i oko Bjelava ima. Ako kuce imaju gradjevinsku dozvolu u sva 4 nabrojana naselja onda ne mozes pricati o nelegalnoj gradnji i ta prica ti pada u vodu. Ako ces jos da poredis ta naselja pogledaj sirinu ulice gdje se na starogradskim naseljima dva vozila ne mogu mimoici dok na novogradskim brdima mogu. Isto tako sve cijevi idu glavnom cestom i opet ponavljam ne idu ispod nekih kuca kako ti zelis da predstavis u svrhu nelegalne gradnje. Najveci problem za ta nova naselja je sto nemaju podrsku vodovoda i nesposobnost istih da prosire svoju mrezu, a znaju/znate sve uredno naplatiti.
I kad vec spominjes stranke, ja ni sa jednom strankom nemam nista sto se isto ne moze reci za tebe.
bla bla bla...ni jedan argument nisi iznio, zaista ne vidim potrebu da nastavljam raspravu s tobom...i dalje stoji da si licemjeran jer si bespravno napravio kuću a sad kukaš na to što je država sjebana..
pepeljara

#7105 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by pepeljara »

Cijela drzava na "klizistu" :D

kolaps kad bude :thumbup: lagano :run:
Bullet Tooth Tony

#7106 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Bullet Tooth Tony »

cpu_fan wrote:Oglasio se i nenadležni:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170207067
Frajer samo osodjuje, komentarise, ukazuje, pokazuje ... nista da konkretno uradi :-) :-) :-)
Janjicar

#7107 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Janjicar »

E moj Bosnjo haman najbolje znas sta znaci sabur....

Sarajlije pa vi ste pravili taj grad, vi ste ga odbranili kad je trebalo zar sad da Vam papci unistavaju taj grad ? Ljudi jeste li Vi svjesni da u 21om vijeku u glavnom gradu BiH nemate vode ? 'ebo me svako ako ne napravite proteste/demonstracije i ne dodje makar 5 000 ljudi, zar stvarno niste/nismo sposobni to uraditi ?
Dozer

#7108 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Ocigledno nismo....
sele_

#7109 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sele_ »

neki wrote:
sele_ wrote:
neki wrote: Pa ako te interesuje legalno je izgrađeno cijelo urbano sarajevo osim brdskih naselja u novom sarajevu, novom gradu, ilidži i djelimično Centru i Starom Gradu. Što se tiče Bjelava, i sam sam odrastao u kući na Bjelavama čija je gradnja počela tek kad je dobijena građevinska dozvola...
bla bla bla...ni jedan argument nisi iznio, zaista ne vidim potrebu da nastavljam raspravu s tobom...i dalje stoji da si licemjeran jer si bespravno napravio kuću a sad kukaš na to što je država sjebana..
ja za svoju kucu imam sve papire, a ti si taj koji nema argumenata i koji brani ViK. Nisi propatio jer si u stranci, nastavi se lizati sa svojim stranackim kolegama. EOD :wink:
pemanapemani

#7110 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by pemanapemani »

Janjicar wrote:E moj Bosnjo haman najbolje znas sta znaci sabur....

Sarajlije pa vi ste pravili taj grad, vi ste ga odbranili kad je trebalo zar sad da Vam papci unistavaju taj grad ? Ljudi jeste li Vi svjesni da u 21om vijeku u glavnom gradu BiH nemate vode ? 'ebo me svako ako ne napravite proteste/demonstracije i ne dodje makar 5 000 ljudi, zar stvarno niste/nismo sposobni to uraditi ?
Ali ti ne razumiješ da se tako dolijeva voda na Dodikov i Čovićev mlin, ili si možda ubačeni element koji radi na razjedinjavanju Bošnjaka?
Kada si vidio da se u Čitluku i Prijedoru protestvuje. Kada tamo bar sto ljudi izađe na ulice, u Sarajevu će 250 hiljada.
Dosta je više toga da se samo Sarajevu nameću neke europske norme, pa taman pocrkali od žeđi ili od zagađene vode (jebo te, sinoć u 22 i 30 nasuo čašu vode i hlor nije ishlapio do 7 i 15 jutros)
neki

#7111 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

sele_ wrote: ja za svoju kucu imam sve papire, a ti si taj koji nema argumenata i koji brani ViK. Nisi propatio jer si u stranci, nastavi se lizati sa svojim stranackim kolegama. EOD :wink:
Naravno da imas kad ti je pred izbore legalizovana, ali to ne mijenja činjenicu da si je nelegalno izgradio, niti je tvoj priključak za vodu legalizacijom postao tehnički ispravan, a posljedice toga si osjetio...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7112 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:Nije njih najvise. Najvise je - apstinenata.
Puno je vise penzionera, nezaposlenih, obespravljenih i nezadovoljnih radi X stvari. Problem je sto su svi - imbecilno letargicni. Sto se boje. I sto misle da ovo ovako treba jer za bolje ne znaju.
Da, ali u tom omjeru apstinenata, penzionera, nezadovoljnih, SDA glasaca, FGR, ovih-onih....
Potočna pastrmka

#7113 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Potočna pastrmka »

Šta je ovo danas ima vode po danu ??! :D :D Da li nam ovo Vlast pokušava reći, ostajte ovdje, sunce tuđeg neba vas neće grijati kao što vas ovo grije, grki su tamo zalogaji hljeba gdje svoga nema i gdje brata nije... :-) :-D :lol: :roll:

Odakle području Stupa voda, odakle oni imaju vodu, a npr. Otoka, Čengić Vila i taj dio nema..Jesu li to neki posebni krakovi vodovoda ?? :?
Janjicar

#7114 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Janjicar »

pemanapemani wrote:

Ali ti ne razumiješ da se tako dolijeva voda na Dodikov i Čovićev mlin, ili si možda ubačeni element koji radi na razjedinjavanju Bošnjaka?
Kada si vidio da se u Čitluku i Prijedoru protestvuje. Kada tamo bar sto ljudi izađe na ulice, u Sarajevu će 250 hiljada.
Dosta je više toga da se samo Sarajevu nameću neke europske norme, pa taman pocrkali od žeđi ili od zagađene vode (jebo te, sinoć u 22 i 30 nasuo čašu vode i hlor nije ishlapio do 7 i 15 jutros)
Nista onda uzivajte samo nek ne puca!
Nemamo hljeba al je bitno nek ne puca, sve vise socijalnih slucajeva u drzavi ali se mi bojimo rata. Nemojte protestovat radi rata, nemojte nista radit da nece slucajno zaratit, eto onda zivjet cemo ko fukare citav zivot.
Potočna pastrmka

#7115 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Možda je ovo oko vode sve maslo SANU Memoranduma 2. :roll: Nisam član niti jedne stranke.

Jedna od tačaka:

- Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati
unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu
optužbi protiv Srbije

http://www.europamagazine.info/PDF/EuropaApril2011.pdf
Potočna pastrmka

#7116 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

pemanapemani wrote:

Nepovoljan je trenutak za bilo kakve proteste, Jer se mogu iskoristiti za rušenje države kao i 07.02.2014 godine. Na današnji dan. Nisam član niti jedne stranke da se zna. Ali ne treba biti previše naivan.

No, postavlja se pitanje kako riješiti onda ovo stanje oko vode ako ne nekim protestima, mailovima i pismima se neće ništa promjeniti sigurno ? Protesti, ali kad, u koje vrijeme, kako, na koji način. mirno, dostojanstveno ??? :?:
pemanapemani

#7117 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by pemanapemani »

Janjicar wrote:
pemanapemani wrote:

Nemamo hljeba al je bitno nek ne puca, sve vise socijalnih slucajeva u drzavi ali se mi bojimo rata. Nemojte protestovat radi rata, nemojte nista radit da nece slucajno zaratit, eto onda zivjet cemo ko fukare citav zivot.
Nažalost, tako želi većina i ja se iskreno sve više mirim sa tim.
Nemam sebi šta zamjeriti - godinama protestvovao (jednom me čak i murija spengala, pa me drug isčupao), volontirao za opće dobro, potpisivao peticije, plaćam zdravstvo više od 10 godina, a nisam jednu KM iskoristio, ne bacam smeće i kupim tuđe gdje god mogu, plaćam sve moguće račune, ne ložim ugalj i plastiku, pokušavam ljude uvjeriti da misle vlastitom glavom i koriste oči i uši, ali eto ne ide.
Jebi ga, još mi jedino ostaje da odem sam i pokušam prebiti Konakovića (iste smo visine) i direktora Vodovoda. Ne znam šta drugo uraditi?
Potočna pastrmka

#7118 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Ovaj Konaković nam samo sol na ranu stavlja, čuj zovite i ko dobije vezu, od njega čokolada. I to premijer Kantona. Pa mrdni gujcom i ti premijeru, uradi nešto konkretno što je u tvojoj moći. A ne samo laprdanje.
pemanapemani

#7119 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by pemanapemani »

Potočna pastrmka wrote:
pemanapemani wrote:

Nepovoljan je trenutak za bilo kakve proteste, Jer se mogu iskoristiti za rušenje države kao i 07.02.2014 godine. Na današnji dan. Nisam član niti jedne stranke da se zna. Ali ne treba biti previše naivan.

No, postavlja se pitanje kako riješiti onda ovo stanje oko vode ako ne nekim protestima, mailovima i pismima se neće ništa promjeniti sigurno ? Protesti, ali kad, u koje vrijeme, kako, na koji način. mirno, dostojanstveno ??? :?:
Protesta kakvi su bili do sada (i mirni i nemirni) sam više sit. Bio sam na desetine protesta - od Dosta i Grozda, preko protesta zbog ubistva Denisa i Amara, do onih JMBG.
Jedno znam, uvijek je bio nepovoljan trenutak i uvijek su plašili raju da će to iskoristiti velikosrbi i velikohrvati i sjebati državu.
Onda ne znam koji klinac postoji ova ili bilo koja slična tema.
Zaključak- šutimo, jer će nam uništiti državu ako pokušamo skinuti sa vlasti kriminalce u kantonu ili općini.
Dozer

#7120 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

pemanapemani wrote: Nažalost, tako želi većina i ja se iskreno sve više mirim sa tim.
Nemam sebi šta zamjeriti - godinama protestvovao (jednom me čak i murija spengala, pa me drug isčupao), volontirao za opće dobro, potpisivao peticije, plaćam zdravstvo više od 10 godina, a nisam jednu KM iskoristio, ne bacam smeće i kupim tuđe gdje god mogu, plaćam sve moguće račune, ne ložim ugalj i plastiku, pokušavam ljude uvjeriti da misle vlastitom glavom i koriste oči i uši, ali eto ne ide.
Jebi ga, još mi jedino ostaje da odem sam i pokušam prebiti Konakovića (iste smo visine) i direktora Vodovoda. Ne znam šta drugo uraditi?
Isti sam takav :thumbup:
A. kad dodje stani-pani - namaracemo ih zajedno. I ja sam te visine :D
addem

#7121 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by addem »

Strasan nivo neodgovornosti kod onih koji bi trebali prezeti odgovornost.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Janjicar

#7122 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Janjicar »

pemanapemani wrote:
Janjicar wrote:
pemanapemani wrote:
Nažalost, tako želi većina i ja se iskreno sve više mirim sa tim.
Ni vecina ne zeli da nam je ovako to ti garantujem. Na izbore izadje nesto malo vise od 50% i dakle u tih 50% imas 30% ljudi koji biraju stranku koja je na vlasti 20g. Dakle 30% glasaca bira kako ce biti ovim ostalim.

Zalosno je da smo imali rat a da poslije rata nije nista napravljeno, stvorili smo samo grupe kriminalaca koje prave bananu drzavu.

Jedino da se ekipa Dodik, Covic i Bake izvuku iz ovog kriminala je rat i to nam mora biti jasno. Kada rat krene njihov prijasnji kriminal se zaboravlja i htjeli mi tako ili ne kada tuzilastvo bude htjelo, vjerovatno po necijim uputama (EU), da ih procesuira krenuti ce se u ratnohuskacku retoriku.
Da li je to vec krenulo ? procijenite sami.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#7123 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by mali_milojica »

Ne znam sta ljudi ocekuju od Konakovica. Covjek gdje god je bio,cega se god dohvatio je propalo i ostavio pustos.
Ko misli da on moze nesto uraditi,pokrenuti taj je naivniji od francuskih sobarica.
Potočna pastrmka

#7124 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Mediokriteti su bili dobri ko nam danas vlada, generalno u društvu. :-) :roll:
Dozer

#7125 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

mali_milojica wrote:Ne znam sta ljudi ocekuju od Konakovica. Covjek gdje god je bio,cega se god dohvatio je propalo i ostavio pustos.
Ko misli da on moze nesto uraditi,pokrenuti taj je naivniji od francuskih sobarica.
Ja ne znam sta ljudi vise ocekuju od SDA, kao i njihovih "koalicionih" partnera bilo kojeg predznaka...

Pa, ljudi moji... za 25 godina nisu uspjeli napraviti nista funkcionalno i progresivno za narod... Eto, ako neko zna bar jednu jedinu stvar koju su napravili i uradili kako treba...neka izlista...
Post Reply