Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Dozer
#7076 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ne protest. D E M O N S T R A C I J E!
I otjerati jebenu i nesposobnu SDA s vlasti u KS. Mrs se u 3 PM!
I otjerati jebenu i nesposobnu SDA s vlasti u KS. Mrs se u 3 PM!
-
izgubljena dusa
#7077 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
IstoDozer wrote:Ja sam za.mobsterc wrote:Hocemo li kakve proteste praviti, zatvoriti administraciju da ne mogu kuci u pola 3 kao inace nego fino do 11-pola 12, da mogu kuci fino stici na redukciju...
Ja nemam toliko problema sa vodom, ali rado cu se pojaviti na skupu iz solidarnosti.
- Dozer
#7078 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ti si izgleda vazda za

-
izgubljena dusa
#7079 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
JesamDozer wrote:Ti si izgleda vazda za![]()
kad dodje do zivota, ja sam za
- Dozer
#7080 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pih...isti smoizgubljena dusa wrote:JesamDozer wrote:Ti si izgleda vazda za![]()
![]()
kad dodje do zivota, ja sam za
Samo, u drugom slucaju ja preferiram
- mobsterc
#7081 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
E super, troje nas je 
-
izgubljena dusa
#7082 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Valjda ce biti vise od troje kojima vise "ni nos ne viri iznad vode"mobsterc wrote:E super, troje nas je
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7083 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa to su tvoje stranacke simpatijeDr. Kuca wrote:Cetnicka gamad, gori su od cetnika. SInoc malo poslije 11 pritisak otanjio jedva se stigo istusirat. Jebem li vam od djece do nana umrlih sve.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7084 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
hahahahahahaha idi jebi se suze me obliseTomahawk11 wrote:22:55 ima vode, super, odoh se kupati....5 min poslije ulazim samo u gacama u kupatilo, ali hoces vraga....zavrnuliDr. Kuca wrote:Cetnicka gamad, gori su od cetnika. SInoc malo poslije 11 pritisak otanjio jedva se stigo istusirat. Jebem li vam od djece do nana umrlih sve.
- mobsterc
#7085 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ljudi kontaju, nista nece promijeniti... normalno da ce promijeniti, blokiraj 7 dana grad, to je minimalno 25% gubitka mjesecne zarade, kako kantonu tako i privatnicima, a onda ce im 'bitniji' stiskati muda da nesto rijese.
Ali dok god sam ja, koji imam minimalan problem sa vodom, spremniji da protestvujem, nema nista od toga..
Ali dok god sam ja, koji imam minimalan problem sa vodom, spremniji da protestvujem, nema nista od toga..
-
sele_
#7086 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
,,,
Last edited by sele_ on 13/09/2022 08:02, edited 1 time in total.
- Roccohljup
#7087 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
to je više nego žalosne i zaista sramota ne samo za ViK nego i za cijeli grad 
-
neki
#7088 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Žalosno je što na ovoj temi stanovnici favela i bespravni graditelji od sebe prave žrtve lošeg vodosnabdjevanja iako su ustvari najveći uzročnici ovakvog stanja u Sarajevu.
A vrhunac licemjerja mi je kad takvi kukaju na pravnu državu i najavljuju iseljenje..
A vrhunac licemjerja mi je kad takvi kukaju na pravnu državu i najavljuju iseljenje..
- cpu_fan
-
sele_
#7090 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
neki ti si klasican uhljeb koji veze sa zivotom nema i koji se drzi parole nek je mojoj guzici dobro za ostale me boli briga. Pitao sam te neki dan koje je to naselje planski izgradjeno osim naselja koja su gradjena za pred olimpijadu i ti naravno nisi znao. Pitao sam te i koja je razlika izmedju Brijesca/Sokolja i naprimjer Vratnika/Bjelava. Naravno da ne znas jer nisi nikad ni bio i nisi vidio kako ljudi zive. Ti ovdje branis vodovod bez argumenata, a sve je ovo ustvari njihova krivica i njihov nerad i nesposobnost. Ako radis u viku halalim tineki wrote:Žalosno je što na ovoj temi stanovnici favela i bespravni graditelji od sebe prave žrtve lošeg vodosnabdjevanja iako su ustvari najveći uzročnici ovakvog stanja u Sarajevu.
-
pemanapemani
#7091 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ne možeš kriviti ljude, koji su većinom protjerani iz svojih domova.neki wrote:Žalosno je što na ovoj temi stanovnici favela i bespravni graditelji od sebe prave žrtve lošeg vodosnabdjevanja iako su ustvari najveći uzročnici ovakvog stanja u Sarajevu.
Krivi su oni koji su im dopustili bespravnu gradnju i koji nisu ponudili alternativu ljudima.
Kod mene u naselju, općina Ilidža (21 godina vlasti SDA) od 500 kuća, manje od 100 ima ubanističku suglasnost i građevinsku dozvolu.
Naravno, svih 400 kuća je dobilo usmenu suglasnost za gradnju, nelegalan priključak na struju i vodu, a koji su kasnije legalizirali.
Mislim da nije pošteno kriviti građane. Da imaju SDA u Švicarskoj, kladim se da bi i Švicarci isto radili.
- Logovan
#7092 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Obećali su Konakovići svašta nešto, pa nismo dobili.
Drugim riječima, od čitave obećane čokolade, dobio bi jednu trećinu jedne kockice.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7093 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Izgleda, trola je u modi
- Dozer
#7094 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kako god, na koju god "stranu" da se okrenemo, uvijek dolazimo do jednog te istog zakljucka - LJUDI OVDJE SU TOTALNI IDIOTI! GLUPA STOKA!mobsterc wrote:ljudi kontaju, nista nece promijeniti... normalno da ce promijeniti, blokiraj 7 dana grad, to je minimalno 25% gubitka mjesecne zarade, kako kantonu tako i privatnicima, a onda ce im 'bitniji' stiskati muda da nesto rijese.
A ta stoka glasa za SDA, koja nas sve jebe k'o sanske koze vec 25 godina.... I jos se time hvale... Kako lijepo Skaka sinoc rece - SDA sad u KS ima apsolutnu vlast.
Zaboravio je reci i da sad ta ista SDA (a i ranije je tako bilo) - IMA I SNOSI APSOLUTNU ODGOVORNOST ZA SVA SRANJA OVDJE!
To je to -
http://istinomjer.ba/sve-po-planu-bloka ... om-koraku/Bakir Izetbegovic - Da me nema takvog ne bi bilo dobro u BiH. Ja sam dobronamjeran, igram ulogu onoga ko okuplja. U principu stvari idu onako kako ih zacrtam.
Last edited by Dozer on 07/02/2017 14:31, edited 1 time in total.
-
neki
#7095 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa ako te interesuje legalno je izgrađeno cijelo urbano sarajevo osim brdskih naselja u novom sarajevu, novom gradu, ilidži i djelimično Centru i Starom Gradu. Što se tiče Bjelava, i sam sam odrastao u kući na Bjelavama čija je gradnja počela tek kad je dobijena građevinska dozvola...sele_ wrote:neki ti si klasican uhljeb koji veze sa zivotom nema i koji se drzi parole nek je mojoj guzici dobro za ostale me boli briga. Pitao sam te neki dan koje je to naselje planski izgradjeno osim naselja koja su gradjena za pred olimpijadu i ti naravno nisi znao. Pitao sam te i koja je razlika izmedju Brijesca/Sokolja i naprimjer Vratnika/Bjelava. Naravno da ne znas jer nisi nikad ni bio i nisi vidio kako ljudi zive. Ti ovdje branis vodovod bez argumenata, a sve je ovo ustvari njihova krivica i njihov nerad i nesposobnost. Ako radis u viku halalim tineki wrote:Žalosno je što na ovoj temi stanovnici favela i bespravni graditelji od sebe prave žrtve lošeg vodosnabdjevanja iako su ustvari najveći uzročnici ovakvog stanja u Sarajevu.
Razlika izmedju Sokolja i Bjelava je ogromna...na Bjelavama i Vratniku nema kuća koje su izgrađene preko vodovodnih cijevi, a na Sokolju ima svako malo (imam uvid u katastre podzemnih instalacija i znam o čemu pričam).
E pa sjeti se kad je vaša draga SDA vama te kuće legalizovala davno pred neke izbore, pa poslije desetak godina ispod takve kuće vodovodna cijev pukne a ne može joj se prići, cijev godinama curi i stvara gubitke al nikog nije briga jer je u ostatku ulice pritisak opao ali i dalje ima vode. Onda poslije nekih 4-5 godina se stvori klizište zbog te vode i onda opšta kuknjava, dođe vodovod i zatvori vodu, onda se ostatak ulice buni jer nema vode pa dođu iz opštine i vodovoda da pokušaju naći rješenje. Predlože trasu da zaobiđu pomenutu kuću, ali mora komšiji kroz dvorište a on ne da...horor..e takvih sam se slučajeva nagledao po tvom Sokolju i Briješću...
P.S. Ne radim u vodovodu, ali se s vremena na vrijeme nađem u komisijama koje izađu na teren gdje se ovo dešava..
- oldtajmer
#7096 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
meni je najsmjesnije to kako imas neku qurcevu vladu koja ne zeli ili ne smije da dira u osinja gnijezda poput vika-a,grasa itd. pa da se napravi neka sistematizacija,otjeraju neradnici,zaposle ljudi koji ce raditi i sl. vec se samo sve posmatra sa distance,hebote ispada da je ta svaka firma drzava u drzavi 
- cpu_fan
#7097 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ma tih što glasaju za SDA je malo, problem je što se izbori namještaju. Dok masa ne uzme pravdu u svoje ruke i dok makar jedan političar ne bude linčovan bez onog dobacivanja niste trebali ovdje u ovoj državi nema hajra !Dozer wrote:Kako god, na koju god "stranu" da se okrenemo, uvijek dolazimo do jednog te istog zakljucka - LJUDI OVDJE SU TOTALNI IDIOTI! GLUPA STOKA!mobsterc wrote:ljudi kontaju, nista nece promijeniti... normalno da ce promijeniti, blokiraj 7 dana grad, to je minimalno 25% gubitka mjesecne zarade, kako kantonu tako i privatnicima, a onda ce im 'bitniji' stiskati muda da nesto rijese.
A ta stoka glasa za SDA, koja nas sve jebe k'o sanske koze vec 25 godina.... I jos se time hvale... Kako lijepo Skaka sinoc rece - SDA sad u KS ima apsolutnu vlast.
Zaboravio je reci i da sad ta ista SDA (a i ranije je tako bilo) - IMA I SNOSI APSOLUTNU ODGOVORNOST ZA SVA SRANJA OVDJE!
- Dozer
#7099 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
A ko ce onda glasati...?oldtajmer wrote:meni je najsmjesnije to kako imas neku qurcevu vladu koja ne zeli ili ne smije da dira u osinja gnijezda poput vika-a,grasa itd. pa da se napravi neka sistematizacija,otjeraju neradnici,zaposle ljudi koji ce raditi i sl. vec se samo sve posmatra sa distance,hebote ispada da je ta svaka firma drzava u drzavi
I, nije njihA bas tako malo. Procentualno u odnosu na ukupno glasacko tijelo jeste, svega oko 10-12%, ali su strateski dobro rasporedjeni - od svih JKP, preko opstina, do raznih ministarstava. I svaki taj zaposleni u bilo cemu od ovoga sa sobom vuce jos minimalno 3 glasa, a najcesce 7-8. I to je to.
Najkrace teceno - ovdje bez kuke i motike nema promjene.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7100 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dozeru, pitanje....kazes kuka i motika....ko ce dici tu kuku i motiku, SDA glasaci sigurno nece?!
A njih je, kako god gledamo, najvise.
A njih je, kako god gledamo, najvise.