Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Running

#6951 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

Brate, dovoljno je logicki razmisliti, sto dolaze. Njima je ovde zapad, kultura i civilizacija.
Nekad krajem ljeta bijah na vrelu bosne, tog dana masu arapa nakih seta tamo. Samo se pokupio i nazad, jbt ko da sam u Iranu, katastrofa. Dovlaci ih Bakir i slicni...ne unistava on samo vodovod, sa ovom politikom ce i syebati BiH. Kud njemci, japanci ne dodjose... :)

Sent from my Gphone
orinoco

#6952 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by orinoco »

hrasno38 wrote: He da nisu oni arapi poceli da kopaju po Bjelasnici pa zamutili vrela :D
Sjećam se takve slične uzbune: Kanalizacione fekalne vode vikendica i odmarališta sa Bjelašnice zamutile pijaću vodu bunara vodocrpilišta Bačevo :lol: :lol: :lol: :lol:

Danas ViK-ovci izjavljuju da je zamućena voda Mošćanice i u Vogošći. A iz oba ova izvorišta voda ugleda svjetlost dana tek na česmama po kućama i stanovima, nema teorije da mogu biti zamućena kišama
orinoco

#6953 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by orinoco »

Running wrote:Brate, dovoljno je logicki razmisliti, sto dolaze. Njima je ovde zapad, kultura i civilizacija.
Nekad krajem ljeta bijah na vrelu bosne, tog dana masu arapa nakih seta tamo. Samo se pokupio i nazad, jbt ko da sam u Iranu, katastrofa. Dovlaci ih Bakir i slicni...ne unistava on samo vodovod, sa ovom politikom ce i syebati BiH. Kud njemci, japanci ne dodjose... :)

Sent from my Gphone
Tvoj post nema veze s temom, ali ima sa šovinizmom. Pretjeruješ, naginješ fašizmu.
amar1994

#6954 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Running wrote:Brate, dovoljno je logicki razmisliti, sto dolaze. Njima je ovde zapad, kultura i civilizacija.

Sent from my Gphone
Nisu podobni i lopovski narod , pa ne odgovaraju ridjobradom i njegovim sljedbenicima :wink:
Innovation

#6955 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Innovation »

hrasno38 wrote:
neki wrote:
hrasno38 wrote:Pazite sad nam stize 1/1 povecanje cijena struje zbog nedostaka vode i hidroakumulacijama i kao zbog toga sto ne mogu prozivoditi dovoljno uvoze struju po visokim cijenama. A uvoze vjerovatno zi Srbije ili Hrvatske jer kod njih "nije susa". Jebo me svak ako nisu namjerno ispustili Jablanicko jezero da bi imali opravdanje za povecanje cijene!!!!!
Pa spremi se za jebanje jer ti je izjava niđe veze... HE Jablanica čini cca 10% instalisane snage EP i kao takva i da ne radi ne utice mnogo na stabilnost sistema. A nije ovo prvi put da se jezero isprazni, desi se to manje vise svake godine, a i vijest sa nišanima je bila prije koju godinu takodje...ali novinari ko i narod, poglupi..elektrana i dalje radi, kakav uvoz, kakvo poskupljenje, manje paranoisanja i biće prvo tebi a onda i ostalima bolje..
Vidi predpostavljam da sam brat bratu duplo stariji od tebe i ne sjecam se da je ikada Jablanicko bilo manje a ne sjecaju se ni ljudi koji su tamo rodjeni. Znam ja odlicno da u Celebicima jezera je znalo da nema ali poslije Celebica ono je postojalo a sad postoji tuki za hou. To oko sistema nisam izmislio ja nego je EP izdala saopcenje u kome kaze da zbog hidroakumulacija na Neretvi trpe velike gubitle i uvoze struju po velikim cijenama....zato ne filozofiraj i nemoj meni prodavati nesto sto ne mozes da mi prodas.
Innovation wrote:

Objava: 17.3.2012 | 09:30
suša
Jablaničko jezero kao Sahara: Iz zemlje viri i potopljeno groblje

Pod vodom 60 godina: Na dnu suhog jezera leže brodice i ostaci potopljenih sela

1180
pregleda
Jablaničko jezero kao Sahara: Iz zemlje viri i potopljeno groblje

Od golemog akumulacijskog jezera u Jablanici, zbog suša je ostalo samo usko korito rijeke Neretve

Image
Image
Image

\'The 70-year-old Sunken cemetery is seen after the Jablanicko lake dried up near Jablanica February 1, 2012. The dams on the Neretva river near the lake feed a system that normally produces an averag
\'A stranded boat is seen at the bottom of the dried Jablanicko lake near Jablanica February 1, 2012. The dams on the Neretva river near the lake feed a system that normally produces an average of 2,0
\'The 70-year-old Sunken cemetery is seen after the Jablanicko lake dried up near Jablanica February 1, 2012. The dams on the Neretva river near the lake feed a system that normally produces an averag
\'General view of part of Jablanicko lake near Jablanica February 1, 2012. The dams on the Neretva river near the lake feed a system that normally produces an average of 2,000 megawatt-hours of electr

Autor:
Zdenko Jurilj

Nakon šezdesetak godina, iz sušom raspuknute gline provirili su bijeli nadgrobni spomenici muslimanskoga groblja. Između pravilno raspoređenih kamenih nadgrobnih spomenika, koji su ovih dana izronili sa sušnog dna Jablaničkog jezera, danas stoje uglavljene brodice i ljudi kojima je priroda otkrila više od 60 godina vodom skriveni svijet.

Među njima su i novinari i fotoreporteri poznate svjetske novinske agencije Reuters kojima je saharski pejzaž Jablaničkog jezera poslužio za veliku novinsku priču. Za razliku od Ramiza Memidzana (66) koji je u vrijeme gradnje hidroakumulacije u Jablanici i plavljenja groblja bio dječak i koji danas s oduševljenjem može promatrati toliko godina skrivani svijet, u Elektroprivredi BiH ne kriju očaj zbog neočekivane suše nakon obilnih snježnih padalina.

Memidzan kaže da je bio dječak kada je posljednji put, 1950. godine, vidio selo u kojemu je rođen, prije gradnje brane i stvaranja Jablaničkog jezera, potom preplavljeno s 30 metara vode. Ove godine može vidjeti i kamene grobove svojih predaka čije je ostatke otkrila najveća suša u posljednjih četrdesetak godina. U Elektroprivredi BiH, u čijem je vlasništvu akumulacijsko jezero u Jablanici, zbog tog neobičnog pustinjskog prizora bilježe svaki dan goleme financijske gubitke.
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... -9L8EPrl6w

:?: :?
neki

#6956 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

hrasno38 wrote:
neki wrote:
hrasno38 wrote:Pazite sad nam stize 1/1 povecanje cijena struje zbog nedostaka vode i hidroakumulacijama i kao zbog toga sto ne mogu prozivoditi dovoljno uvoze struju po visokim cijenama. A uvoze vjerovatno zi Srbije ili Hrvatske jer kod njih "nije susa". Jebo me svak ako nisu namjerno ispustili Jablanicko jezero da bi imali opravdanje za povecanje cijene!!!!!
Pa spremi se za jebanje jer ti je izjava niđe veze... HE Jablanica čini cca 10% instalisane snage EP i kao takva i da ne radi ne utice mnogo na stabilnost sistema. A nije ovo prvi put da se jezero isprazni, desi se to manje vise svake godine, a i vijest sa nišanima je bila prije koju godinu takodje...ali novinari ko i narod, poglupi..elektrana i dalje radi, kakav uvoz, kakvo poskupljenje, manje paranoisanja i biće prvo tebi a onda i ostalima bolje..
Vidi predpostavljam da sam brat bratu duplo stariji od tebe i ne sjecam se da je ikada Jablanicko bilo manje a ne sjecaju se ni ljudi koji su tamo rodjeni. Znam ja odlicno da u Celebicima jezera je znalo da nema ali poslije Celebica ono je postojalo a sad postoji tuki za hou. To oko sistema nisam izmislio ja nego je EP izdala saopcenje u kome kaze da zbog hidroakumulacija na Neretvi trpe velike gubitle i uvoze struju po velikim cijenama....zato ne filozofiraj i nemoj meni prodavati nesto sto ne mozes da mi prodas.
Kod nas starost i ne igra neku ulogu, jer prije 20 dana niko se nije sjećao ni da je ikad bilo -23 u Sarajevu. Jesdnostavno, kod nas narod ima kratko pamćenje...
Čuj EP izdala priopstenje :lol: :lol: daj link da i to vidim.
vodoinstalater

#6957 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vodoinstalater »

orinoco wrote:
hrasno38 wrote: He da nisu oni arapi poceli da kopaju po Bjelasnici pa zamutili vrela :D
Sjećam se takve slične uzbune: Kanalizacione fekalne vode vikendica i odmarališta sa Bjelašnice zamutile pijaću vodu bunara vodocrpilišta Bačevo :lol: :lol: :lol: :lol:

Danas ViK-ovci izjavljuju da je zamućena voda Mošćanice i u Vogošći. A iz oba ova izvorišta voda ugleda svjetlost dana tek na česmama po kućama i stanovima, nema teorije da mogu biti zamućena kišama
Moram te ispraviti ovdje, nije rijetkost da se vrela zamute. Bez obzira sto nisu u pitanju povrsinski zahvati dolazi do zamucenja, druga je stvar sto se to moze i mora rjesavati kako do zamucenja ne bi doslo. Da li i koliko na tome u ViKu rade nemam info. Mozda bi i kostalo puno. Poznavajuci jednim dijelom stanje ovo im je tek na desetom mjestu prioriteta ako uopste i imaju stvarnu listu tog tipa.
Haris.ba

#6958 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Ja vjerujem u kantonalnu vlast, te da će ona iznaći rješenje.

P.S.
Bio jučer u gostima. I domaćini mi oko 10h išarete da im nestaje vode oko 11h. Pričaju da su se već uštimali da fiziološke potrebe i higijenske obave do tada.

Valjda to tako treba.
vodoinstalater

#6959 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vodoinstalater »

@Haris.ba :D :D
Jednog dana neko napise rad "Razvoj kulturnih i tradicijskih elemenata u Sarajevu pod uticajem redukcije vode od 2013 do 20XX godine"
Drvosjeca iz Dejcica

#6960 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

peepeep wrote:
amar1994 wrote:Iako je of topic , podsjetite me kojim jezerima pripada jablanicko jezero ??? :-)

Meni je vise zao prokoskog jezera , ako cemo realno ;) :thumbup:
Sve će to arapi pokupovati.

Ionako su pokupovali već pola vikendica na prokoškom.
Ja sam mislio da nema goreg naroda od nas, dok se oni nisu počeli masovno doseljavati. Stoka ogavna.*

*ova izjava nema veze sa religijom, rasom ili nacijom već sa jednostavnom činjenicom da su jebeno aljkav i neuredan narod kakvog ja nisam nikada vidio. gade mi se. mrzite me kolko hoćete i prijavljujte me adminima kolko hoćete.
Ma ja sada krivi Arapi što imaju kapital i kupuju i nismo krivi mi (ne mislim nas na forumu) već vlasnici tih vikendica i vlast koja je dozvolila gradnju istih pa su od Prokoškog prije 15 godina napravili ruglo i odlagalište fekalija. :( Treba prvo krenuti od vlastite avlije pa onda okrivljivati strance za vlastitu propas.
okanomalo

#6961 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by okanomalo »

hrasno38 wrote:
orinoco wrote:
amar1994 wrote:Sarajevo: Zbog zamućenja vode nekoliko vrela isključeno iz sistema ViK-a
http://www.klix.ba/clanak/170204085

Hahahaahhahhhah [emoji38][emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]
Kako će vrela biti zamućena koja su nekoliko metara ispod površine i iz kojih se godinama crpi voda? Neko iz ViK-a očito budalama smatra građane Sarajeva i plasira ovakve informacije. Očito neko ko je odnedavno stanovnik Sarajeva ili je od skora punoljetan, pa ne zna da i drugi znaju i pamte, da, npr. Mošćanica nikad nije bila zamućena, niti može biti zamućena na vodocrpilištu. Ovako je kada skorojevići dobiju ključne pozicije u upravljanju gradom i privredom :(
He da nisu oni arapi poceli da kopaju po Bjelasnici pa zamutili vrela :D
seru covjece,imaju septicke jame.sva prljava voda se sliva.ne znam zasto je to problem shvatiti da je covjek najveci zagadjivac.
Drvosjeca iz Dejcica

#6962 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

okanomalo wrote:
seru covjece,imaju septicke jame.sva prljava voda se sliva.ne znam zasto je to problem shvatiti da je covjek najveci zagadjivac.
Svi bi da uživaju blagodeti 21. vijeka ali da je kako da se griju k'o prije 150 godina na ugalj i drva jer je tako rek'o dedo da se ne možeš ugrijati bRez drva i uglja, da gonjaju 4.0 motore u autima sa 350KS ali da troše k'o G2, da kesu sa smećem, akumulator, staru gumu frknu u prvi potok i da se problem redukcija vode u SA riješi sam od sebe. Sve dok je kod većine takav stav nema poboljšanja.
emi_eft

#6963 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by emi_eft »

VladaFBiH wrote:
Haris.ba wrote:
emi_eft wrote:
:( bas tako, zamislim onu scenu iz TLN, litar krvi.litar vode. Meni voda jos nije dosla, ukupno 19 dana bez vode, znaci ne redukcije po noci nego nikako uopste nema , sutra 20-i dan :( Sto je najgore, sad nije ni do vodovoda, vec do Sarajevo Stana koji ence da popravi jer organizacija koja je u zgradi ima previse duga, a mi sad ostali ispastamo...a zbog smeca se do puknute cijevi se ne moze doci, a niko nece da plati za ciscenje.. Mislim, kad smo mi kao ljudi takav olos, nije se cuditi sto se i institucije ogledaju na nas, i one se na kraju krajeva sastoje od ljudi..Najgore je sto ne znam ni na koga da se ljutim :lol: U mojoj situaciji, svi su krivi, i komsije, i ta organizacija, i Sarajevo stan, a i vodovod zbog cijeg je zavrtanja vode i doslo do pucanja cijevi..I opet , nikom nista...Glavu dajem da ce mi doci racun od 50 KM iako vode nikako nije bilo, isto kao i ljetos..Dodje mi da ko ona nekidan stanem na ulicu i pocnem urlikat :-)
Što ti je Sarajevostan kriv? Upravitelj će ti uraditi ako ima para. Lijepo si rekao da nije ni do vodovoda. Već je do stanara. I šta ostali stanari? Kako oni trpe što nema vode? Jeste napravili kakav sastanak? Kakav dogovor?
a ako još pitamo koje smeće tamo bacao - garant ovi iz vodovoda :)
A jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
neki

#6964 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

emi_eft wrote: A jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
Po ovom opisu ja bih pomislio da se u toj zgradi drži stoka a ne ljudi....živjeti u zgradi iz koje se smeće nije iznijelo 40 godina :? :shock:
Krivi ste, nego šta..
Haris.ba

#6965 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

emi_eft wrote:A jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
Ti shvataš jednu sitnicu da Sarajevostan popravlja ako ima para. Ako nema para, šta treba? Nije dobrotvorna institucija.

I meni u podrumu bude smeća. Ostave stanari razne skule. Molim ih nekoliko puta da sklone. I onda ja sam sklonim. Ne čekam nikakve institucije.

Upravitelj popravlja prozore ako ima para na računu. Ako nema, popravi sam. I ja sam popravljam po stubištu. I silikoniram prozore i mijenjam kada neko razbije koji u svojim pjanskim eskapdama,i čistim podrum i nije mi mrsko ni snijeg očistiti.

Neki genijalac zamaltao vratašca na dimnjaku. Ne možeš ih ni skontati gdje su. I šta ja sad trebam? Da budem kivan na dimnjačara kad dođe da čisti i kaže - ne mogu nema vratašca? Lijepo izbušiš i postaviš vratašća.

Ako u zgradi postoje uhljupi kojima je problem naći se i dogovoriti za popravak da bi imali vode - onda tu nikakve empatije ne treba biti.

40 godina istražujete čije je smeće. Da ste u tom istraživanju svakog mjeseca pola kese iznosili, ne bi bilo smeća.
sele_

#6966 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sele_ »

0000
Last edited by sele_ on 13/09/2022 08:03, edited 1 time in total.
Haris.ba

#6967 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

sele_ wrote:Nakon 24 dana voda mi je konacno ODLEDILA :-D . Dakle prirodnim putem i uz moj rad na odledjavanju. Vodovod i Kanalizacija su jos jednom pokazali da su veliki neradnici i uz gras najveci lezihljebarosi u ovom gradu. Zbog grasa i vodovoda mi se ne mozemo nazvati metropolom, niti cemo ikad biti dok se ne rijese njihovi problemi.
Metropolu ne čine zgrade, javni prevoz, javne usluge, šetnice, drvoredi...

To je sve nadgradnja.

Metropolu metropolom čine ljudi.
Drvosjeca iz Dejcica

#6968 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Haris.ba wrote:
emi_eft wrote:A jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
Ti shvataš jednu sitnicu da Sarajevostan popravlja ako ima para. Ako nema para, šta treba? Nije dobrotvorna institucija.

I meni u podrumu bude smeća. Ostave stanari razne skule. Molim ih nekoliko puta da sklone. I onda ja sam sklonim. Ne čekam nikakve institucije.

Upravitelj popravlja prozore ako ima para na računu. Ako nema, popravi sam. I ja sam popravljam po stubištu. I silikoniram prozore i mijenjam kada neko razbije koji u svojim pjanskim eskapdama,i čistim podrum i nije mi mrsko ni snijeg očistiti.

Neki genijalac zamaltao vratašca na dimnjaku. Ne možeš ih ni skontati gdje su. I šta ja sad trebam? Da budem kivan na dimnjačara kad dođe da čisti i kaže - ne mogu nema vratašca? Lijepo izbušiš i postaviš vratašća.

Ako u zgradi postoje uhljupi kojima je problem naći se i dogovoriti za popravak da bi imali vode - onda tu nikakve empatije ne treba biti.

40 godina istražujete čije je smeće. Da ste u tom istraživanju svakog mjeseca pola kese iznosili, ne bi bilo smeća.
:thumbup: Ne bih da zvučim otrcano ali takao se voli grad u kojem živiš, naselje, domovina. Kada budemo imali 10% takvih u društvu onda se možemo nadati nekom progresu. Do tada stanje je takvo kako je.
neki

#6969 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

sele_ wrote:Nakon 24 dana voda mi je konacno ODLEDILA :-D . Dakle prirodnim putem i uz moj rad na odledjavanju. Vodovod i Kanalizacija su jos jednom pokazali da su veliki neradnici i uz gras najveci lezihljebarosi u ovom gradu. Zbog grasa i vodovoda mi se ne mozemo nazvati metropolom, niti cemo ikad biti dok se ne rijese njihovi problemi.
Naravno svi su krivi i niko ne valja osim bespravnih graditelja :lol
Gras i vodovod će se kad tad riješiti, ali zbog nelegalnih naselja kao buča potok, sokolje Itd zaista nikad nećemo biti metropola...
splinter

#6970 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by splinter »

24 dana? Ti si rekorder ove godine definitvno! Ma hajd nek je došla voda konačno, što je puno ppuno je :thumbup:
Haris.ba

#6971 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Bila spljoštena cijev?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6972 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Matijevic_Vlado »

:thumbup:
Ti imas razlog i nesto vuneno zaklati :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#6973 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Matijevic_Vlado wrote::thumbup:
Ti imas razlog i nesto vuneno zaklati :mrgreen:
I Mevlud napraviti... :lol:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6974 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Matijevic_Vlado »

emi_eft wrote:
A jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
Hajde sve to, al kako se bar vas 5-6 ne moze dogovoriti platiti odvoz smeca i popravak. Pa jbt treba vam voda. Znam da kontate da cete budale ispasti, al jbg treba vam voda
addem

#6975 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by addem »

Vratite nam Zeljkovica sve mu je oprosteno. Ovaj Konakovic odvede kanton u PM.
Post Reply